Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    możesz też kupić na amazonie i e-bayu :)
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeFeb 24th 2012 zmieniony
     permalink
    U mnie znów sie nie udało ;( (chodź wiedziałam, że w tym cyklu nic z tego nie będzie)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie ja kupuje na allegro struminiowe za 5.99 wiec jak biore kilka i tak z przesylka mi sie olaca, za jakies g...w aptece u siebie np.musze zaplacic ok 16 zl ...
    I sa w superpharm :)
    Nieststy dziewczyny test poczeka na nastepny cykl...dzis juz sie @ rozkreca i tempka mi spadla :( jakiegos dola mam od rana ...
    Milego dnia :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    basiu ,trzymam kcuki za nastepny raz :):grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    W cyklu nr 13 (na 28dni) też może być ciężko, na cykl 14 przewidzianą mam stymulację także wiąże z nim jakieś nadzieję.
    Chodź ta iskierka nadziei płonie za każdym razem do końca (zn do @)

Dzięki LLenka ja za ciebie też:hugging:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    LLenkaa: Nieststy dziewczyny test poczeka na nastepny cykl...dzis juz sie @ rozkreca i tempka mi spadla :( jakiegos dola mam od rana ...

Najgorsze uczcie najpierw tempka a potem rozkręcająca się @- masakra, to nastepny cykl i może tym razem :wink: damy rade.....:smile:
    --
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    kobitki juz od roku staram sie o dzidziusia...po zrobieniu badan okazalo sie ze mam podwyzszona prolaktyne 551,2. i niczym niemoge jej zbic..niechce brac bromergonu bo boje sie skutkow ubocznych gdyz mam je nawet po tak slabym leku jak castagnus..juz nie wiem co robic..bo kazdym tescie coraz bardziej trace nadzieje ;((
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Andźka jeśli lekarz mówi, że powinnaś brać leki to powinnaś się zastosować inaczej niż lekami nie zbijesz prolaktyny
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    eh..no trudno chyba bd musiala wtedy to scierpiec...mam nadzieje ze to pomoze...a wiecie czy sa jakies odpowiedniki bromergonu..ktore niewywoluja takich skutkow ubocznych ??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ańdzka każdy lek ma skutki uboczne podaj normę swojego badania i napisz czy miałaś robiony tez z MCP ? A co do leków na hiperprlaktynemię to są takie:
    - bromergon
    - bromocorn
    - parlodel
    - ergolaktyna
    - Dostinex
    - norprolac

nie wiem czy jeszcze jakieś inne są w PL dostępne
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    brylanty,a kiedy, bo ja chyba w niedziele:smile:
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    a jak dlugie masz fl? Ja mam z tym problem, po tym jak mi sie rozregulowaly cykle, ten jest w celu ustalenia dlugosci fl. miedzy innymi:wink:
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    a jak samopoczucie? U mnie ewidwntnie ciazowe haha Ja mam przeczucie ale przez to jeszcze bardziej boje sie testowac. Niestety wpuscilam do swojego mozgu mysl pradopodobienstwa i jakby (-) to leze i kwicze. A jeszcze tydzien temu nie nakrecalam sie za specjalnie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Hej dziewczyny,
    pati2884 wiem co czujesz,ja mam tak samo,tak się nakręciłam.U mnie 28 d.c i aż boję się chodzić do toalety,żeby nie zobaczyć @ Ale to głupie,wiem,jednak silniejsze ode mnie. :shamed:
    --
  1.  permalink
    Hejka, macie jakieś sposby ułatwiające zajście w ciążę? Ja już nie mam sił normalnie ;(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hej dziewczyny :)
    Mysle, ze najtrudniejszy jest pierwszy cykl z lekami, poniewaz pokladamy w nim wszystkie nasze nadzieje. Wszystko niby gra, dziala tak jak powinno, pecherzyki sa, rosna, pekaja, serduszka sa, a na koncu drogi okazuje sie ze jednak nic z tego nie wyszlo. wtedy zalewaja nas czarne mysli, i zastanawiamy sie co znowu jest nie tak.
    Przynajmniej dla mnie ten pierwszy byl najtrudniejszy emocjonalnie, pozniej juz latwiej mi bylo zaakceptowac porazke.
    zycze wam powodzenia, oby udalo sie jak najszybciej :)
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    pati2884 ja czuje się normalnie, jak narazie nic nowego, ale za kilka dni mogę poczuć bóle przed @ (oby nie!!!) Tempke mam niezła, ale to jeszcze żaden znak ;-)
    Ty juz bylas w ciąży, więc Twoje podejrzenia mogą być prawdziwe :) Powodzenia!!!!
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Hej Dziewczyny :) To ja tez sie dopisuje do listy wkrotce testujacych . Jak dobrze pojdzie to bede testowac w poniedzialek, tak samo jak brylanty.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i zebysmy zobaczyly tym razem te 2 upragnione kreseczki :))) Trzymajcie sie!!!
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Ja testuję w środę:) Powodzenia dziewczyny oby Wam się udało:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Chciałam się coś zapytać ....
    Pierwszy dzień miesiączki to prawdaż pierwszy dzień cyklu.
    gdy mój cykl trwa 27dni to tak jakby w 28dniu dostaje @ (czyli ten 28dzień jest już pierwszym dniem nowego cyklu)
    Bo ostatnio mnie coś tak przyćmiło i zaczełam się zastanawiać bo liczyłam zawsze tak jakby podwójnie ten 28dzień w którym dostaje @ to też pierwszy dzień cyklu. i zawsze wychodziło mi , że mam 28dniowy cykl ale tak naprawdę to mój cykl trwa 27dni?
    Mam nadzieję , że wiecie o co mi chodzi :wink: bo nie wiem jak mam to inaczej wytłumaczyć :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    grazien - 1 dzien @ to 1 dzien cyklu; wychodzi na to ze twoj cykl trwa 27 dni. a ten 28 dzien, to 1 dzien nowego cyklu :)
    --
  2.  permalink
    Czy jest możliwe,aby przy moich cyklach 31 dniowych owulka była w 13 - 15 dc? Bo tempke mam już cały czas ta samą, i sluz jest biały,jakby było po owulce?
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Ja nie wiem jak ja to liczyłam dokładnie to sie pare dni temu ocknęłam , że mam 27dniowe cykle a nie 28 i człowiek tyle lat potrafi żyć w swojej głupocie :bigsmile:

Mam jeszcze pytanie dotyczące mierzenia temperatury
    Trzeba mierzyć o tej samej porze codziennie?! Pracuję na dwie zmiany i jeden tydzień wstaje o 4:30 a drugi tydzień 8:00 (zależy jak się obudzę 2zmiana) to wychodzi na to , że mam mierzyć o 4:30 codziennie? czy wystarczy te 3godziny snu i dopiero mierzenie po przebudzeniu obojętnie o której?
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Grazien wydaje mi sie,ze powinno byc o tej samej porze, ale niech bardziej doswiadczone w mierzeniu dziewczyny sie wypowiedza...

Brylanty ja pierwszej ciazy nie czulam, wrecz mnie zaskoczylo ze jestem w ciazy, no bo skad miec przyklad jak sie wczesniej nie bylo. Jednak kazda ciaza jest inna, mozna tez przejsc bezobjawowo, czego kazdej z Was zycze:bigsmile: sa tu dzieczyny co tak maja.

Widze, ze sie druzyna testujacych zbiera:cool: bedzie ciekawie

Ja sie dzisiaj czuje jakbym glazy przenosila, mialam dwa napady goraca, az mi slabo bylo, do tego boli mnie brzuch :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Grazien - zalezy jaka metode stosujesz, wedlug Rotzera , cytuje :
    " Temperaturę mierzymy zaraz po przebudzeniu się, przed wstaniem i wykonaniem jakiejkolwiek czynności. Temperaturę należy mierzyć codziennie, o podobnej porze. Dopuszczalna różnica czasu pomiędzy skrajnymi, rannymi pomiarami może wynosić półtorej godziny, jeżeli najpóźniejszy pomiar został wykonany do 7.30. Na karcie cyklu zapisuje się porę mierzenia (np. 5-6.30, 6-7.30). Wyniki pomiarów spoza przyjętego przedziału czasowego należy nanosić na kartę cyklu z adnotacją o porze mierzenia. Jeśli ich wartości odbiegają wyraźnie od pomiarów sąsiednich, należy je uznać za pomiary zakłócone.

Miarodajne są też pomiary dokonywane o innej, nie rannej, ale stałej porze. Koniecznie musi je poprzedzać minimum godzinny bierny odpoczynek (nie trzeba spać). Można mierzyć temperaturę przez cały cykl np. o 20:00 po godzinnym, biernym odpoczynku w fotelu.

Warto mierzyć temperaturę również wtedy, gdy nie ma możliwości zachowania stałej pory. Kobietom pracującym w trybie zmianowym również udaje się prowadzić czytelne wykresy temperatury. Podstawowa temperatura ciała osób, które są w stanie pracować na zmiany, dostosowuje się do ich trybu życia."
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Dziewczyny...mam pytanie...zaczęłam "przygodę" z testami owulacyjnymi,i tak...w 16dc kreska testowa dużo słabsza niż kontrolna,17dc dwie krechy takie same-mocno czerwone,18dc krecha testowa już dużo słabsza niż kontrolna...więc kiedy miałam się starać? Nie wiem,czy to świadczy że owulka była w tym17dc?Ech..głupieję,...śluzu brak,jajników za bardzo nie czułam,już nic z tego nie wiem...pozdrawiam:wink:
    --
  3.  permalink
    Lenka przykro mi, ale w tym cyklu bede 1000razy mocniej trzymała:thumbup::thumbup::thumbup:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ruda w 17dc ,kiedy krechy sa tak samo mocne wystepuje owulka .Slaba krecha oznacza juz "wyrzut "lh ktory stopniow wzrasta :)
    Starac mozesz sie dzien przed,wtrakcie i po owulce:)

Dzieki dziewczyny ,jakos dol juz przechodzi ...ale chyba rezygnuje ,mam dos rozczarowan co miesiac ...Mam swoja kochana coreczke a to najwazniejsze :)
    Trudno moze niepisane mi jest miec drogie dziecko...Moze wiek tez juz swoje robi...sama niewiem...
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    lenka nie wiem ile masz lat, ale czasem to nie jest wazniejsze by zajsc w ciaze duzo młodych dziewczyn tez ma trudnosci...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    LLenkaa testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji!!!!! Wyłapuje się nimi najwyższe stężenie lh, które obrazuje najlepszy czas na owulację, lub że za 24-72 godz (różne źródła różnie podają) ona teoretycznie wystąpi.
    U mnie w 18 dc piękna krecha grubsza od testowej, a usg wykazało nie wykształcony pęcherzyk, a czas na owulację byl najlepszy.
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    moya212
    Dziękuje :wink:
    Właśnie ja zaczynam swoją przygodę z temperaturą i jestem jak narazie lewa z tego wszystkiego pomału się uczę czytając was wszystkie. Jeszcze także nie mam żadnej metody,
    ale będę robić tak , że będę mierzyć jeden tydzień o 4.30 a drugi tydzień nastawiać budzik na 6 rano bo jest ten przedział dopuszczalny 1.5h.

Co to są te "brylanty"?
    pati2884: Brylanty ja pierwszej ciazy nie czulam
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Grazien, Brylanty to nasza kolezanka na forum :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Bo ostatnio mnie coś tak przyćmiło i zaczełam się zastanawiać bo liczyłam zawsze tak jakby podwójnie ten 28dzień w którym dostaje @ to też pierwszy dzień cyklu.

Nie przejmuj się Grazien, ja przez całe lata tak liczyłam, jak debil jakiś. Dopiero jak się wzięłam za obserwację, to dotarło do mnie, że mam cykle o dzien krótsze niż sądziłam.
    --
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 25th 2012
     permalink
    hej dziewczyny
    Nie wytrzymalam i dzisiaj czyli 23dc zrobilam test- negatywny:sad: ale moze to za wczesnie
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    pati cierpliwości :) a który to dzień po O?
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Pati,mnie też się wydaje, że to za wcześnie,poczekaj jeszcze do terminu @ :wink:
    U mnie 29 d.c ,dzisiaj miałam zrobić test,ale daję na wstrzymanie i poczekam do poniedziałku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    basia_87: LLenkaa testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji!!!!! Wyłapuje się nimi najwyższe stężenie lh, które obrazuje najlepszy czas na owulację, lub że za 24-72 godz (różne źródła różnie podają) ona teoretycznie wystąpi.

O to mi chodzilo ,tylko zle to ujelam...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    pati weszłam na Twój wykres na test zdecydowanie za wcześnie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    no i szkoda, że tak wyrywkowo go prowadziłaś
  4.  permalink
    Hej:wink: chciałabym sie zapytac o jedną rzecz... Otóż od 3 dni zauważyłam dziwna ciemna kreske pod pępkiem.. Jestem aktualnie w 15dFl, z testem czekam do 18.. i sie zastanawiam czy to możliwe żeby ta krecha wyskoczyła mi na początku ciąży czy to tylko moje dziwne wyobrażenie? I jak któraś z Was mogłaby zerknąc na moj wykres czy dobrze zinterpetowałam dFl :wink:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    jeśli chodzi ci o linea negra to ona pojawia się dopiero w 2 trymestrze
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    norma to 109-449..no a ja mam 551,2...lekarz mowi ze to niejest zbyt duzy nadmiar prolaktyny no ale jednak castagnusem niemoge go zbic... ;(
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ańdzka ja mam prolaktynę 33 przy normie do 25 niby nie dużo, a bromek dostałam bo wg mojego gina muszę mieć do 20.
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Dzieki Dziewczyny jestescie kochane!
    Ja sie nie zalamuje, ale wczoraj kupilam ten nieszczesny test i pomimo tego,ze wiem,ze to duzo za wczesniej, u mnie test nie polezy:confused::shamed:
    Trzymam kciuki za inne

@ dalej brak:wink:
    --
  5.  permalink
    pati rzeczywiscie test zrobiłas za wczesnie ale sama wiem po sobie ze trudno jest wytrzymac do @ nasza ciekawosc 2 kreseczek jest mocniejsza:bigsmile: A u mnie jeszcze 6 dni do @. Ale czuje ze nic z tego bo temp spada:sad: wczoraj miałam jeszcze 37.1 a dzis juz tylko 36.9 ale za 2 dni i tak zatestuje chyba ze temp juz całkiem spadnie to nie bede robic testu
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
    • CommentTimeFeb 25th 2012 zmieniony
     permalink
    pati mocno trzymam:thumbup::thumbup::thumbup: i przynies nam dobre wiesci:jumping:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    biedronka28 mi też tak samo dziś spadła tempka do 36,9 :confused:
  6.  permalink
    brylany a ktory masz dzien cyklu?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeFeb 26th 2012
     permalink
    biedronko28, 21 dzień cyklu, 11 f l... :)
    • CommentAuthorgusiadm
    • CommentTimeFeb 26th 2012
     permalink
    Hej kobietki!!
    pamiętam że znalazłam kiedyś informację jaka średnio jest temperatura przed owulacją i po takie widełki od do- może pamiętacie jakie były widełki przed owulacją?-jakoś szukam i nie mogę znaleść
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.