Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorGrazien
    • CommentTimeFeb 29th 2012
     permalink
    Zastanawiam się właśnie czy nie blokujemy sobie psychiki przez mierzenie temperatury , obserwacje śluzu. To jest wiedza potrzebna ale czy nie popadamy w paranoje ? Mówimy , żeby o tym nie myśleć jednak nie da się obserwując każdy dzień cyklu. Gdy te wszystkie obserwacje nam mówią , że to jest dobry dzień na poczęcie jednak się nie udaje przez co się załamujemy i znowu blokada.
    --
  1.  permalink
    My z M doszliśmy do wniosku, że skoro się nie udaje a lekarze nas zbywają to sobie odpuszczamy dziecko. Po prostu nie będziemy chodzić i błagać lekarzy o pomoc. Jeżeli mamy nie mieć dzieci trudno widać tak musi być.
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    wkurzajaca - my tez po 2 latach staran zdecydowalismy sie na adopcje, ale niestety nic z tego nie wyszlo (bo trzeba mieszkac w Polsce) i wtedy przyszlam na 28 dni zeby sie obserwowac (aktualnie staramy sie 3 lata). A Ty gdzie mieszkasz? W Polsce? Bo jesli tak to dziwne, ze nikt Ci nie chce zrobic badan. Ja mialam ten sam problem, ale w UK. Moze zmien lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Moi znajomi starali się też 2lata o dziecko , wkońcu wyjechali na urlop tam sie odprężyli , odpoczęli i koleżanka wtedy zaszła , może Wkurzająca22 też wyjedź na jakiś czas odpocznij rozluźnij się i może akurat to będzie dobry moment na zajście. Ja wyjeżdżam na święta może to będzie dobry moment dla mnie :sad:
    --
  2.  permalink
    Tak mieszkam w Pl i lekarze zbywają mnie bo ja mam 22 lata ,, i jestem młoda i mam jeszcze czas" ale nie biorą pod uwagę, że mój mąż ma 33 lata i dla niego to już jest pora. Jeżeli chodzi o wyjazd to narazie nie mamy kasy. Wydałam wszystkie oszczędności na lekarzy, którzy kazali czekać...
    •  
      CommentAuthorGrazien
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Właśnie wydaje mi się , że taki wiek jest najlepszy na ciąże ja mam 24lata to kiedy mamy się starać :neutral:
    --
  3.  permalink
    Dlatego właśnie nie mogę zrozumieć lekarzy, dlaczego każa mi czekać. Przecież ja nie chcę, żeby dali mi wszystkie leki jakie są w medycynie dostępne tylko żeby pokierowali jakie badania trzeba jeszcze zrobić, żeby mieć tą pewność, że wszystko jest Ok i niech wtedy mówią ,, czekać"
  4.  permalink
    dziewczyny ja starałam sie o dzidzie 4 lata, zadnych badan nic i sie udało... ( ale niestety poroniłam)
    -- ,
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    wkurzająca22, zrób badania sobie i meżowi prywatnie, nie musisz się prosić lekarzy i tak wiekszość specjalistycznych to badania płatne.
    --
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Wkurzajaca to ja staram sie 3 lata i mam 23. Mi tez lekarze bez przerwy tak mowia. Jestes mloda to sie uda... i co? i nic moj maz ma 30 lat wiec tez juz na niego czas. A jakie badania juz robilas, bo z tego co piszesz to jakies juz masz za soba. Twoj facet byl badany? Moze to u niego jest problem. U nas oboje mamy problemy.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    U mnie pojawia się @, wiec zaczynam od nowa,
    ale zycze powodzenia Dziewczyny, ktoras na pewno zaszla w ciaze w tym cyklu:)
  5.  permalink
    oj coś słaby ten miesiac:( ale bedą nastepne...:bigsmile:
    -- ,
  6.  permalink
    Ja miałam badaną prolaktynę która jest podwyższona( powinno być do 25 a jest 35,35)ale co z tego jak lekarze mówią że inne mają bardziej podwyższoną. Do tego TSH estradiol progesteron i mąz miał badania nasienia ale trzeba je powtórzyć bo są ogólne. Ja i tak badania robię prywatnie tylko chciałabym żeby mnie ktoś pokierował co jak i kiedy. Mąż mnie namawia żebym poszła jutro do innego lekarza z wynikami i jak ten też każe mi czekać to pojedziemy prywatnie do Włocławka...
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    biedronka28: oj coś słaby ten miesiac:( ale bedą nastepne...:bigsmile:

Masz racje u mnie ani jednego serduszka :cry: fochamy się ale chyba dziś go zgwałcę :shamed:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    brylanty: U mnie pojawia się @, wiec zaczynam od nowa,
    ale zycze powodzenia Dziewczyny, ktoras na pewno zaszla w ciaze w tym cyklu:)

No ja :sad:
    Może ta pogoda może wiosną coś się ruszy ..ale wtedy to dziewczyny zachodzimy grupowo :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    nikoll: Wkurzajaca to ja staram sie 3 lata i mam 23. Mi tez lekarze bez przerwy tak mowia. Jestes mloda to sie uda... i co? i nic moj maz ma 30 lat wiec tez juz na niego czas. A jakie badania juz robilas, bo z tego co piszesz to jakies juz masz za soba. Twoj facet byl badany? Moze to u niego jest problem. U nas oboje mamy problemy.

To troszkę jak bym czytała o sobie w 8 tyg. mojej pierwszej ciąży.Masz 22 lat nawet jak jesteś w ciąży jesteś gruba i w takim wieku,że na pewno poronisz, a ciąży nie widzę 3 testy brak . @ no cóż( pod koniec wizyty dostałam wizytówkę z cennikiem - prywatnych wizyt) :shocked:
    Sama jestem żywym przykładem że z dobrym lekarzem nie jest tak łatwo ........... nawet tu w NL.
    --
    •  
      CommentAuthornikoll
    • CommentTimeFeb 29th 2012 zmieniony
     permalink
    edzia Ty chociaz dostalas wizytowke, a jak ja sie pytalam o prywatnych lekarzy to mi powiedziano, ze w UK takich nie ma i przyznam, ze trudno takich tu znalezc
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    nikoll: nikoll

to było 5 lat temu w Pl. w Holandii jak co kol wiek mówie to i tak mówią że mam schudnąć potem będziemy rozm. w pn. idę załatwiać lekarzy bo będe w pl i zobaczymy co mi powiedź wezmę moje obserwacje w miarę możliwości jakie kolwiek badania zrobię chociaż morfologie mocz i zobaczmy co po 1,5 roku słychać /widać między moimi nogami
    --
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeMar 1st 2012
     permalink
    A ja mam poczataek nowego cyklu:wink: od dzisiaj
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Edzia503-mówisz że się fochacie?-hm chyba się przez forum przeniosło bo u nas też foch na całego!-może weekend przyniesie jakieś nowe serducha :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Witam :)
    Jestem nowa na tym forum ....
    Może napisze coś o sobie staram się o dziecko od 7 miesięcy
    Byłam u ginekologa powiedział że to dopiero początki wiec mam brać kwas foliowy i czekać jeśli po roku się nie uda mam przyjść i będziemy szukać przyczyny...
    Mam nadzieję że nie będziecie miały nic przeciwko jeśli czasami napiszę do was ...

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
  8.  permalink
    Byłam dziś zarejestrować się do lekarza i oczywiście błedy w informacji. Ni za dwie godziny idę się zarejestrować i następne dwie będę czekać bo jak wyjdę z przychodni to ktoś wejdzie na moje miejsce... Ciekawe co mi ten lekarz powie. Gdyby nie namowy mojego M to pewnie bym nie poszła, ale on ciągle powtarza żeby się nie poddawać, a jak ten też każe czekać bez robienia badań to pojedziemy prywatnie...Buziaki na początek dnia:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    wkurzająca musisz pamiętać, że lekarze na NFZ najrzadziej dają skierowania bo są z nich rozliczani
  9.  permalink
    Mnie nawet nie chodzi o te skierowania bo badania i tak muszę zrobić prywatnie tylko chodzi mi o takie podstawowe rzeczy jak usg jajników sprawdzenie czy wogóle mam owulkę bo nawet tego nie chcieli mi zbadać. Raz łaskawie dowiedziałam się, że mam przodozgięcie macicy łał. Po prostu gratulacje!!! Ot to co w ciągu 2 lat zrobili lekarze poza odsyłaniem i ,, czekać!!!" Normalnie to brzmiało jak rozkaz rozstrzelania:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    wkurzająca a czemu nie pójdziesz prywatnie do gina i prywatnie na monitoring ? Po prostu umawiasz się kilka razy w cyklu bna usg przecież do tego nie trzeba skierowania a na NFZ może ze 2 usg będziesz miała w cyklu góra
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    ajustyna11 Witaj :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    witam,

pytanie do dziewczyn badajacych szyjke. W jakim czasie od skoku tempki powinna sie ona zamknac ?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    U mnie minus, ale nie ma tragedii, poza tym to dopiero 10dpo...
    --
  10.  permalink
    Odwiedziłam lekarza, który w końcu chce mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po 1. mąż na dokładne badania nasienia. po 2 w 10dc mam się zgłosić na usg i zobaczymy czy jajniki pracują. Przy okazji dowiedziałam się że mam małą nadżerkę. Znów zaczynam wierzyć, że się uda:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    wkurzajaca to fajne wieści :) To teraz trzeba trzymać kciuki za badania męża i udany monitoring :)
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nooo, dobre wiadomości :D
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    wkurzajaca jak się nazywa ten lekarz?
  11.  permalink
    Daga282 lekarz nazywa się Dariusz Furmanek
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    W Lipnie jest też Placek słyszałam, że jest on dobry.
  12.  permalink
    Tylko Placek przyjmuje prywatnie bo na wizytę na kasę chorych czeka się około miesiąca. Zresztą ja jestem zadowolona jak narazie:) A Ty daga282 gdzie chodzisz do lekarza? Też do Lipna?
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMar 2nd 2012
     permalink
    wkurzajaca to trzymam kciuki ;) a na ciocie dobre rady nie nalezy zwracac uwagi bo jakiekolwiek reakcje podsycaja ogien ;)
    ja znowu bez skoku - jaja sobie robi mój organizm ze mnie, no nic wczoraj dwie tłuste krechy na tescie owu to czekam, bo co mi innego zostało ;)
    -- mama piątki :)
  13.  permalink
    Mooniia nie przejmuj się mój organizm też sobie robi głupie żarty ze mnie. Teraz czekam na okres bo tempka spadła do 36,8 wię już powinien być a jemu się nie spieszy... A tak bardzo chciałabym zacząć nowy cykl starań.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    wkurzajaca22: wkurzajaca22

No widzisz a traciłaś nadzieje oby ten był kompetentny, ale myślę że trafiliście w dobre ręce :wink: teraz tylko poczekać na odp.czemu jeszcze nie i kiedy jest szansa ....

Ja pokładam nadzieje w katowickich lekarzach za parę godz. mam wyjazd:bigsmile: a od Pn.działamy badania itp. zobaczymy czy jest szansa:shamed:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    mooniia- ja w zeszłym miesiącu miałam przez 4 dni grubachne krechy na teście owulacyjnym i dopiero po dwa dni później po ostatnim dodatnim teście miałam skok-więc niestety trzeba czekas
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    Dziewczyny a mnie zastanawia czemu jeszcze u mnie nie pojawia się śluz płodny ;/ mam cykle 23 dniowe więc już dawno powinien się pojawić (jeżeli oczywiście to moje 2 dniowe plamienie można uznać za bardzo skąpy okres ...) moja szyjka macicy jest zamknięta i mam bardzo wzdęte i twarde podbrzusze wyraźnie czułam wczoraj jak się położyłam zgrubienie które ciągneło się od jednego jajnika do drugiego ;/
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    A u mnie dziewczyny skok nastapił dzisiaj ( 16dc) a owulacja wg monitoringu była 12 w nocy lub 13 w dzień. czyli 3 dni później nastąpił wyraźny skok po owulacyjny. Tak więc moje roczne obserwacje doprowadziły ( ja to napisałą mi FIfIU) do obalenia mitu o wzroście temp. na drugi dzień po owulacji.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skąd wzięłaś ten mit?
    --
    • CommentAuthorjotta
     permalink
    Hej Dziewczyny.
    Jestem nowa i właśnie wpadam w jakąś histerię.
    Staram się od 7 miesięcy i powoli mam dość. Właśnie nadchodzi kolejna miesiączka.
    Nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać, dlatego przyszłam tu.
    Od przyszłego cyklu mierzę temperaturę i zakładam wykres, ale i tak...
    Nie wyobrażam sobie starać się latami... To takie frustrujące...
    Wiem, ze zwyczajnie marudzę. Pozwólcie mi ;)
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Anderka z tego co wiem owulacja może wystąpić na 2-3 dni przed i na 2-3 dni po skoku.
    A czasami tempka skacze a ona nie następuje%))))))))
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    jotta witaj :) 7 miesiecy, to jeszcze nie tak dlugo...z mojego punktu widzenia (staram sie 2,5 roku). Takze cierpliwosci, zakladaj wykres i do dziela :)))
    --
    • CommentAuthorjotta
     permalink
    Wiem, że niedługo, ale się frustruję.
    Raz już byłam w ciąży, rok temu. Psute jajo płodowe. Zabieg, stan zapalny etc.
    Teraz mam do tego niestety inny stosunek i zaczęło potwornie mi się spieszyć...

Podziwiam Twoją cierpliwość i trzymam kciuki!
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Przykro mi :(
    Tez mi sie spieszy i chcialabym juz! czasami mam ochote zrezygnowac ale jednak chec posiadania dziecka zawsze zwycieza :)
    Zycze Ci powodzenia i szybkiego dotarcia do wymarzonego celu :)))
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    czy któraś może mi pomóc zinterpretować cykl. Dzisiaj wzięło mnie przeziębienie i mam stany podgorączkowe- 37,5. I nie wiem czy ten wczorajzy skok jest miarodajny czy to raczej efekt przeziębienia?
    --
    • CommentAuthoraiks
    • CommentTimeMar 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam wszystkie staraczki, czy mogę dołączyć? :smile:
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Witaj aiks ;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.