Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoraiks
    • CommentTimeMar 2nd 2012
     permalink
    Witaj Cloe :bigsmile:
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    HEJ DZIEWCZYNY NA IMIE MAM DAGMARA MAM32 LATA I OCZYWISCIE MAM JUŻ DZIECI . OD PONAD ROKU STARAMY SIE Z PARTNEREM O NASTEPNE. U PANI GIN PO BAD USG WEW DOWIEDZIAŁAM SIE ZE NIIE MAM OWULACJI SZOK I NIC ABSOLUTNIE NIC NIE ZAPISAŁA KAZAŁA BRAC JEDYNIE FOLIK. WKURZYŁAM SIE I POSZŁAM DO INNEGO GIN KTÓRY ZNÓW STWIERDZIŁ ZE MOŻE JESTEM ZA STARA NIE DAM RADY JUZ TO BYŁ DOPIERO SZOK . POMOCY CO MAM ROBIC ONI OLALI MOJE PROBLEMY JAK NIC
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dagnow, po pierwsze wyłącz caps lock...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMar 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Jakos niemam weny ostanio pisac ,podczytuje was codziennie :))
    Witam nowe kolezanki :)
    jotta -ja wlasnie stram sie tak jak ty ,teraz bedzie 8-y cykl stran ...tez mnie szlag trafia ,bo chcialbym juz ...wiec marudz do woli...mi to nieprzeszkadza ,tez mam czasmi ochote pomarudzic ,dlatego nic niepisze...

Mam tylko nadzieje ze z nadejsciem wisony ,uda sie :)))

Wogole dzis moje dziecko wylalo mi kawe na laptopa...ale nie przypadkiem zrobila to specjalnie ,kopnela mi w kubek ktory stal na stole....
    Pytam sie dlaczego tak zrobilas ,a ona :"no niewiem"
    A za chwilke przychodzi przynosi mi jakies 33gr i mowi ,mamusiu kupie ci nowy mam kase .... potem przepraszala,a mi opadly rece...

Wysuszylam go ,niewiem co bedzie dalej ,jest na gwarancji jeszcze ....ale dziala bez zarzutu ,moze ktos zna sie na tym ???czy musze koniecznie oddac go do serwisu ???
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    ok sory
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzięki :) A poza tym - tylko raz Ci zrobiła monitoring? Ja bym poszła jeszcze kilka razy sprawdzić jak to faktycznie jest - czy są pęcherzyki, jak rosną, czy pękają... A za stara? Oj wątpię ;) Jesteś młodsza ode mnie :D

EDIT - szukaj gina, dopóki na dobrego nie trafisz... Jakby mi powiedział lekarz, że za stara jestem to bym mu się chyba w twarz roześmiała...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    moya212: pytanie do dziewczyn badajacych szyjke. W jakim czasie od skoku tempki powinna sie ona zamknac ?

Ja kiedys znalazlam to odnosnie szyjki na forum i u mnie sie prawie sprawdza :
    OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

A ile dni po skoku ,mysle ze to indywidualna sparaw kazdej kobiety ,moze sie myle....
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    he no niestety było to tylko raz i powiedziała ze mam przyjść za kilka miesiecy jesli nic sie nie zmieni . normalnie szczeka mi opadła:( i co mam dalej robic szukac kolejnego gin
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    dzieki lenka, pytam bo jeszcze nie ogarniam tego. jak dla mnie to ta szyjka ciagle jest otwarta......to moj pierwszy miesiac "badan" , wiec moze jeszcze nie wyczuwam tych subtelnych roznic :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja bym szukała...
    --
    • CommentAuthorjotta
     permalink
    Wstyd, ale ja w ogóle nie umiem tego zaobserwować.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niema za co :)
    Ja ci powiem ze jak dla mnie ona tez jest otawrta caly czas ,badam teraz 3 cykl ,ale mam nadzieje ze sie wkoncu naucze :)
    Wkleilam sobie ta sciage i siebie w profilu :D
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    jotta: Wstyd, ale ja w ogóle nie umiem tego zaobserwować.

Zaden wstyd ,ja tu trafiulam rowniez nic nieumialam ,dziwczyny pomagaly mi przy pierwszym wykresie :)
    zwroca uwage jak cos jest zle zitenpretowane ...
    Wiec niczym sie nieprzejmuj ...nauczysz sie kazdy na poczatku sie uczy :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja tez bym szukała,a przy okazji troche sama sie poobserwowała. Oczywiscie 100% pewnosci Ci to nie da ,a le mozna sie wiele nauczyc. A stara 32 lata? kobieto! mase pan dopiero wtedy zaczyna sie szykowac do macierzynstwa. choc rozumiem Cie, ja do ostatniego In Vitro (ICSI) podchodziłam w wieku niecałych 32 lat i tez wydawało mi sie ze jestem stara, lekarz mnie wysmiał i powiedział,ze o moim wieku to zacznie ze mna gadac po 40 ;) teraz zaraz bede miec 36 i znowu sie staram, bo zgodnie z jego słowami do 40 jestem młoda i w wieku akurat na macierzynstwo ;)
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Dziewczyny, czy bierzecie jakieś leki na obniżenie prolaktyny? Ja w 2dc miałam - 28 a w 4dc - 25. Według tabelki na 28dni to już hiperprolaktynemia :sad: A lekarz nic mi nie przepisał :sad:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja niepomoge ,poniewaz niemierzylam jeszcze poziomu prolaktyny...
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ja biorę bromergon już od 10 m-cy
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    wkurzajaca22: A Ty daga282 gdzie chodzisz do lekarza? Też do Lipna?
    Ja pochodzę z Włocławka ale mieszkam w Bydgoszczy i chodzę do dr Wasilewskiego.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    daga ,ja urodzilam moja corke majac 32 lata ,wiec zmien lekarza bo ten sie chyba z powolaniem minal...
    Teraz staram sie o drogie baby a jestem w tej chwili strasza od Ciebie i moj gin mowi damy rade :)))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    I witam Cie :))
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Hej. U mnie zaczynam 8 miesiąc starań, z czego 4 chodzę na monitoring owulacji - niby ok. Cykle mam 28-30dniowe, owulkę zazwyczaj miałam w 15-17 dniu. Dziś byłam u gina i się zaskoczyłam: mam pęcherzyk 22mm/18mm a na testach owu jedna kreska. Nie wiem co o tym myśleć. Taki duży pęcherzyk tak wcześnie i nie mam piku LH. Zobacze co jutro testy pokażą a na razie idę poprzytulać męża. Do tej pory testy pokrywały mi się z tym co było na usg. Miała któraś z Was taką sytuację?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Te testy niesa wiarygodne w 100% ...J
    Mi dziwnie pokazuja wynik dodatni nawet kilka dni pod rzad ....moze ma silne stezenie pliki lh ...ezeli masz potwierdzone monitoringiem to nic tylko serduszkowac :)))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A w ktorym jestes dc ??? tak z ciekawosci ,bo wykresu widze ze nieprowadzisz jeszcze ??? :)
    --
    • CommentAuthoraiks
    • CommentTimeMar 3rd 2012
     permalink
    Lenka - dziękuję za odpowiedź :smile:

Mimik - Bromergon jest na receptę a mnie lekarz nie chciał nic przepisać niestety :sad: Powiedział, że do 50 prolaktyna nie ma to znaczenia, ale czy na pewno? :sad:

Buba - mnie w poprzednim cyklu test owu pokazywał wynik negatywny. Miałam skok temperatury, ale nie wiem czy faktycznie była/nie było owu bo nie byłam na USG. Dopiero we wtorek idę na monitoring :smile:
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    No dziewczynki u mnie nici z dziecka .... Ale pomóżcie mi zinterpretować wynik bo tak szybko ta wizyta minęła nawet się nie dopytałam bo nie miałam czasu ;/ macica normalnej wielkości ,endometrium trójdzielne grubości 5mm, szyjka grubości 22mm kanał widoczny gładki, jajnik lewy 25x16mm, prawy 33x30 mm z pęcherzykami 15 i 14 mm. Moje pytania co to jest to endometrium trójdzielne ? , pęcherzyki 15 i 14 mm oraz kanał widoczny gładki ? Pozdrawiam :)
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeMar 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny czy to normalne,że od tygodnia boli mnie brzuch małpowo.Nie jest to taki ból jak podczas pierwszego dnia @ ale ciągle mi dokucza. Biorę po dwie nospy i troszeczkę przynosi to ulgę. Ale najlepiej jest jak się położę i odpoczywam. Dzisiaj mój 30 dc. Byłam wczoraj pewna, że dostanę@ bo tempka mi spadła, a dzisiaj znowu do góry. Jest mi niedobrze i ogólnie czuję się taka rozbita. Trzymajcie kciuki może to dzidziuś:-)
    Witam wszystkie nowe koleżanki i za wszystkie trzymam kciuki:-)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    witam dziewczyny, dawno się nie udzielałam na forum. Przechodziłam okres załamania i pełnej wiary, ze wreszcie się uda. Teraz zaczynam dochodzić do wniosku, że chyba sobie odpuszczę. Mam niespełna 22 lata. Bardzo chcemy dzieciątka. Ale zajmę się studiami, praktykami. Nie chcę już o tym myśleć, bo ęczę się psychicznie. :(:( Zresztą dobrze wiecie jak to jest.
    Mój kochany stwierdził, ze pójdzie na badania nasienia. Bardzo się cieszę:)
    Kupiłam sobie testy owu. Nie wiem czy im ufać, ale co tam:)
    Pełen luz. Przynajmniej się postaram:)
    Trzymam kciuki za WAS!!!!!:*:*:*
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Wczoraj był 11 dc, miałam 22/18 mm pęcherzyk Graafa i jedną kreskę na teście owu.Dzień wcześniej bardzo kuło mnie po lewej stronie brzucha, a pęcherzyk jest na prawym jajniku. Wszystko to takiej tajemnicze. Do tej pory tak duży pęcherzyk miałam ok. 15-17 dnia. Cykle mam dość regularne. Zaskoczyłam się tak dojrzałym pęcherzykiem... ale w sumie co myślicie o takich przekątnych? Wygląda na to, że jest bardziej podłużny niż okrągły. Nie wiem czemu akurat tak, lekarz nic nie powiedział. Jak dotąd były zawsze prawie okrągłe... czy nie powinien równomiernie rosnąć?
    Dziś test owu pokazał drugą kreskę ale bardzo bladą.
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    niunia222: Moje pytania co to jest to endometrium trójdzielne
    Jest endometrium przed owulacją.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie :bigsmile:

Jestem już w Pl ale nie bardzo mam czas nadrobić posty jak wrócę nadrobię , Witam Nowe
    koleżanki, jak i stałe bywalczynie dużooooo owocnych serduszków wyczekiwanych zakończeń (+)

A ja pisze z prośbą Kochane :shamed: przeszukałam forum w poszukiwaniu gina z Okolic Katowic niestety tylko znalazłam Klinikę Leczenia bezpłodności. reszta pytań została bez odp. :neutral: wiecie jeśli macie jakiś namiar na gina ( prywatnie- z rozsądnymi cenami )prosze piszcie :wink:

Pozdrawiam Dziewczyny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia na stale zjechalas do Pl???
    Ja niesty niepomoge ,moglabym polecic w Trojmiescie :)

Kurcze ja sie zastanwiam i chyba musze isc do ginia,bo jak nacisne sutka to pokazuje sie plyn zolty wyglada jak mleko ,a z tego co znalzlam w necie jest to prolaktyna ...
    Musze koniecznie ja zbadac moze to jest przyczyna ze niemoge zajsc w ciaze ,tylko cos mi niepasuje ,pisze ze miesiaczki sa skape ,suchosc w pochwie itp.ja tego niemam @ mam wrecz odwrotnie bardzo obfita...

Najbardziej mnie wkurza ,jak zobaczylam to w sierpniu i poszlam do ginekologa ,mojego niebylo i przyjal mnie jakis w zastepstwie,powiedzial ze to nic takiego i mam sie nieprzejmowac ...
    Jakby mi wtedy ten debil ,dal jakies skierowanie ,niemialabym teraz napewno problemu...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    LLenkaa: Edzia na stale zjechalas do Pl???

Nie moje ząbale mnie wezwały mam nadzieje że w tydzień się wyrobię i szybko wrócę niestety nadal Pl mi nie jest przychylna !:devil:

Chociaż innej opcji nie ma muszę zrobić zęby przedstawić moje 3 cyklowe wypociny i marzy mi się żeby ktoś mnie od środka pooglądał i może ktoś coś twierdzi
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie ja teraz robie wszytskie badania tarczycowe i zrobie poziom prolaktyny i dopiero z tym pojde do ginekologa ...
    W grouponie jest super oferta na badania traczycowe ,szkoda ze niejstes w trojmiescie ...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Oj powiem ci nawet wiem gdzie w Olkuszu iść z katowicami coś się minełam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Agdzie jest Olkusz ,chyba niedaleko mnie ,cos mi swita ???
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    niom właśnie jestem niedaleko ale musze jutro wrócić do kce i tam siedziec na fotelu ale inaczej ułożonym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Hheeh ,to powodzenia :)))
    Bede cie meczyc z tym Olkuszem niechce mi sie na mapie sprawdzac ,kojazy mi sie gdzies za Kosciezyna ???

Wogole jak patrze na Twoja fotke to mam wrazenie ze cie znam :)))ale niemoge skojazyc z kad ???
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No co TY :shocked: wiesz może gdzieś tam się mijałyśmy :wink: Olkusz no to opodal,Rabsztyn , Klucze , a my wiocha ale tu rodzice maja tylko działeczkę i tu sobie jesteśmy do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja wlasnie jak jest cieplo jestem w okolicach Burocina,Kosciezyny ,Wdzydz itp :)
    To moze sie gdzies mijalysmy :)))
    --
    •  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    aiks ja miałam prolaktynę 42 i dostałam Bromergon nie słyszałam żeby do 50 prolaktyna nie miala znaczenia?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    mimik ja miałam jeszcze niższą i dostałam bromergon i tej wersji do 50 też nigdy nie słyszalam.
    --
  1.  permalink
    Witam wszystkie nowe staraczki:) Nowy tydzień nowe wyzwania, jutro M jedzie zbadać nasienie a ja za tydzień na monitoring. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeMar 5th 2012
     permalink
    Mimik - glowa do gory....w koncu sie uda, zobaczysz ! Trzymam kciuki !
    wkurzajaca22 - Tez trzymam kciukole, zasyp nas dobrymi nowinkami :)
    Ja od wczoraj na duphastonie, dzis moj 37 dzien cyklu ( 9 lutealnej ), przeciagnal mi sie ten cykl, ahhh te nieszczesne PCOS......
    --
  2.  permalink
    Jak tylko cosik będę wiedzieć zaraz napiszę:) Nie śmiałabym zachować tego w tajemnicy:)
    •  
      CommentAuthortoska20
     permalink
    Dzień dobry miłe Panie :)

A więc, chciałabym się do was dołączyć :) Przy czym poplotkowąc troszkę i podzielić się swymi obawami czy też tyn co się dzieje :)

Ja oraz mój przyszły małżon ( w obecnej chwili jesteśmy zaręczeni ) nie staramy się zbytnio długo, co też nie jest powodem do tego by się martwić, że rezultatów nie ma. Jednak mam pewne obawy... Przeszperałam pól internetu w poszukiwaniu czegokolwiek ale i tak nie wiele mi to dało...
    Sytuacja nie wygląda wcale tak źle...
    Jeśli pozwolicie po krótce wam opowiem....
    Nie jesteśmy ze sobą specjalnie dlugo bo to zaledwie kilka miesięcy jednak jest no nasze ponowne zejscie...
    Rozstalismy sie jakies 3 lata temu a tylko i wyłącznie dlatego, że dzieliła nas duża odległość (choć teraz wiem, że to tylko wymówka) Prawdziwym powodem naszego rozstania byl jego nowotwór jądra :( no i właśnie tu pojawia się moja wątpliwość. Czy aby napewno coś z naszych starań będzie ?? Rozmawiał z lekarzami, nie mieli żadnych przeciwwskazań. Więc nie powinnam się marwtić... ale wiadomo jak to jest... leczenie, chemioterapia, i inne specyfiki które mogą jakoś osłabić organizm i to nie tylko...
    Na chwile obecna obeje podchodzimy do tego z dystansem... jeśli będzie no to super, jeśli nie... bedziemy starać się dalej :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Toska20 - witamy :)
    Moim zdaniem jesli wszystko jest w porzadku,lekarze nie maja przeciwskazan no to raczej nie ma powodow do zmartwien :)
    jestescie na poczatkowym etapie staran, wiec pewnie jeszcze zadnych badan nie robiliscie, ale moze za wczasu przydaloby sie przebadac nasienie, aby sprawdzic jak sie "chlopaki" maja. Rozumiem, ze Ty zdrowa jak ryba :)
    --
    •  
      CommentAuthortoska20
     permalink
    ja owszem jak najbardziej :) badania robione na poczatku roku :)
    Co do niego... próbowałam z nim rozmawiać na ten temat i w ogóle.. no ale niestety to dość drażliwy temat jak dla młodego faceta (26 lat) no i niestety zbył mnie odpowiedzią , że rozmawiał z lekarzami i jest wszystko w porządku. W sumię nie dziwie mu się wcale... Sama pewnie bym zachowała się całkiem podobnie.
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    toska20: Prawdziwym powodem naszego rozstania byl jego nowotwór jądra :(
    W jaki sposób wpłynęło to na decyzję o rozstaniu?
    toska20: W sumię nie dziwie mu się wcale... Sama pewnie bym zachowała się całkiem podobnie.
    :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked: Moim zdaniem badanie nasienia to powinna być pierwsza rzecz jaką powinien zrobić. Nawet nie powinnaś go o to prosić. Po tym co przeszedł, zrobienie takiego badania to podstawa. Gdyby poważnie myślał o dziecko, to jak dorosły mężczyzna ze swojej inicjatywy by się przebadał.
    •  
      CommentAuthortoska20
     permalink
    daga282: toska20: Prawdziwym powodem naszego rozstania byl jego nowotwór jądra :( W jaki sposób wpłynęło to na decyzję o rozstaniu?

Ja o tym dowiedziałam się jak zeszlismy sie na nowo... dopiero po jakims czasie mi powiedział.. a dlatego ,że nie chciał by obchodzono sie z nim jak z "jajkiem".

a co do badania, masz racje...
  3.  permalink
    toska20 twój partner powinien zbadać nasienie. Po chemioterapii płodność zanika i jest to stan trwały bądź przejściowy. Na pewnym forum medycznym piszą na ten temat:
    http://commed.pl/wplyw-chemioterapii-na-plodnosc-u-mezczyzny-vt17743.html
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.