Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 15th 2012
     permalink
    Grazien, okres w ciąży jest niemożliwy.
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeMar 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Cisza spokój, Chyba "starania" pełną parą idą , i 3- mam kciuki na piękne wiosenne zielone (+)

To ja Wam troszkę poprzeszkadzam, dam nadzieje że się uda . Wam tez się uda!!!!

Bo u Nas takie coś.....
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeMar 16th 2012
     permalink
    ale bomba !
    Gratulacje :)
  1.  permalink
    super !!! WIELKIE GRATULACJE !! :))))))
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Edzia gratulacje !!!!!
    Ale ci zazdroszcze!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    edzia: GRATULACJE.... !!!
    ja też tak chcę ...

dominika: wg mnie lepiej się kochać częście niż co 3-4 dni w okresie okołoowulacyjnym. Ja też z mężem pracuję, na dodatek mamy zmiany, nieraz warto wziąć jakiś wolny dzień. Też tyle już o tym czytałam ale trudno jednoznacznie powiedzieć jak często współżyć, ale myśle że co dzień albo co drugi dzień, rzadziej to raczej zmniejsza się szanse, które w sumie i tak nie są duże.

grazien: myślę, że warto zrobić M badanie nasienia, właściwie to dobrze od tego zaczynać, ja nie potrzebnie z tym czekałam. Po 7 m-cach mojego M namówiłam. Nigdy nie palił, stroni od alkoholu, zdrowo sie odżywia a ma kiepską ruchliwość, nie jest najgorzej ale troszkę poniżej normy. Bierze L-Karnityne 1000, PROMEN, Wit C i olej rekina, robi sok z selera i przegryza orzechy brazylijskie. Średnie mam przekonanie czy to pomoże, za 2 m-ce sprawdzimy i powtórzymy badanie. Mamy 8 m-cy starań za sobą i nic. Jak tak dalej będzie to pomyślimy poważnie o inseminacji.

moje wyniki z 22 dc
    Prolaktyna 23,28 ng/ml (norma od 4,8 do 23,30) czyli u mnie górna granica
    Progesteron 21,17 ng/ml (nie ma podanej normy)
    Co myślicie o tych wynikach?
    Teraz mam 25 dc.. bolą mnie piersi od owulacji, to pewnie przez tą prolaktynę w górnej granicy (23,28) mam wrażenie, że też przez to mam kłopoty ze snem. Śpię po 5 godzin, budzę się w nocy i od razu oczy robią mi się szeroko otwarte.Temp mam taką 37i3 Czy któraś z Was tak miała?
    Zrobiłam test w 24 dc ujemny :(
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    edzia gratulacje Kobitko!!! Super!!!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dzięki Dziewczyny , jak od paru cykli czytałam o plusikach i @ .
    Podglądałam wykresy ciąży testy z plusikami i tak w każdym swoim doszukiwałam się II kreseczek co cykl dupa, teraz troszkę trudno w to uwierzyć , wszystko tak śmiesznie się złożyło, fochaliśmy sie z M. potem z kanałem zębowym problem, nagły wyjazd do Pl,tak nie udana wizyta u gina ( w miedzy czasie tylko 1 serduszko -przed wyjazdem) przyjazd - atak pęcherza 1 dniowe wymioty, biegunka i to wszystko oznaczało zapowiedź jednego :bigsmile:

Jedno tylko mnie martwi , mieszkam na stałe w Nl , a tu położne przyjmują brzuchatki od 8-10 tyg. 8-to naginają praktyki :shocked:
    W pierwszej ciąży od razu 6 tydz. plamienia słabe serduszko coś z łożyskiem ok 20 tyg. się uspokoiło , doszło nadciśnienie na poziomie przed rzucawkowy
    Nie twierdze że tak może byc każda ciąża jest inna a i jak jestem o 5 lat starsza , ale jeśli to samo tu się powtórzy .hmmm....
    Nie mam teraz możliwości jech.do Pl taki wyjazd to nie mały problem a M. jest w trakcie poszukiwania pracy bo od 5-go nie ma jej w ogóle i jedziemy n rezerwie $$$

Badanie w lab. na zlecenie lekarza , sam nie wiem , czy w pl kogoś wysłać i na wszelki wypadek przepisać coś prywatnie .
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    ja w pierwszej ciąży też miałam gestozę od 30 tygodnia do końca, stan przedrzucawkowy, 6 tygodni w szpitalu, ciśnienie 200/140 (mimo że normalnie jestem niskociśnieniowcem) urodziła 5 tyg. przed terminem przez CC. Wszystko dobrze się skończyło ale było bardzo ciężko. Mam nadzieję, że jak zajdę w upragnioną drugą ciąże ominie mnie szerokim łukiem zatrucie ciążowe, bardzo się tego boję
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No właśnie tylko żebyśmy wiedziały że i w drugiej będzie lepiej niż w pierwszej .
    Ja tez miałam CC 3- czynniki się nałożyły , nadciśnienie, b. słaba siatkówka oka , i Mała nie odwrócona( przy czym była b. duża bo 4580, i 62cm) choć ordynator i tak miał ochotę na NP, cytuje[...] taka duża kobieta z taką miednica , nawet próżno-ciąg nie był by potrzebny [...]:devil::shocked::devil: ot taki żart lekarski :shamed:
    --
  2.  permalink
    Edzia gratulacje!!!!!!!! Teraz odpoczywaj i dbaj o siebie mamuśka :)
  3.  permalink
    Gratuluję
    • CommentAuthoredzia503
     permalink

Edzia gratulacje!!!!!!!! Teraz odpoczywaj i dbaj o siebie mamuśka :)

:bigsmile::tongue::bigsmile: nie w tej ciąży będę aktywna jak najdłużej muszę na rowerze jeździć , właśnie M. konserwuje rower i tak myśle te 12 km śmigniemy :wink:
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    Dziewczyny u mnie 4 dzień po terminie @ żadnych objawów zbliżającego się okresu. tylko śluz dużo białego śluzu. Czy Waszym zdaniem mogło się udać? ja zaczynam w to bardzo powoli wierzyć, do tego doszły tak jakby mdłości jakby coś mnie w żołądku uciskało zwłaszcza po niektórych zapachach. Specjalnie stanęłam przy koleżance która paliła zobaczyć jak zareaguje przeszkadzał mi ten zapach sama zapaliłam dla sprawdzenia i w ogóle nie smakowały mi fajki wyrzuciłam prawie całego. A dodam że czasem popalam. I o mało co nie zwymiotowałam na zapach ryby i kapusty. Ale boje się że to urojenia moje. :(
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia i tu Ci gratuluje :))
    --
  4.  permalink
    a ja znów przechodze załamanie nerwowe więc pewnie się nie udało zresztą to standard....
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    edzia gratuluję!!! do mnie wczoraj zawitała @ niestety, ale wiadomości od edzi podnoszą na duchu:) wydusiłam dziś od gina receptę na bromka (choć on uważał, że mimo prolaktyny 55 ng/ml nie jest on konieczny, bo mam regularne miesiączki i pęcherzyki rosną po clo). Mam nadzieję, że to mi pomoże i też zobaczę dwie krechy w tym cyklu! :)
    wkurzająca nie zamulaj ;) będzie dobrze, niebawem wszystkie zaciążymy :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dziewczyny u mnie 4 dzień po terminie @ żadnych objawów zbliżającego się okresu. tylko śluz dużo białego śluzu. Czy Waszym zdaniem mogło się udać? ja zaczynam w to bardzo powoli wierzyć, do tego doszły tak jakby mdłości jakby coś mnie w żołądku uciskało zwłaszcza po niektórych zapachach. Specjalnie stanęłam przy koleżance która paliła zobaczyć jak zareaguje przeszkadzał mi ten zapach sama zapaliłam dla sprawdzenia i w ogóle nie smakowały mi fajki wyrzuciłam prawie całego. A dodam że czasem popalam. I o mało co nie zwymiotowałam na zapach ryby i kapusty. Ale boje się że to urojenia moje. :(

A test robiłaś, skoro już po terminie @ myśle że śmiało możesz. dużo z Nas co msc doszukuje się objawów, ja swoje nie wiem czemu przypisałam do innej "dolegliwości "
    :shamed:

3-mam kciuki za (+) i dla reszty staraczek ++++++++++ kowe fluidki przesyłam. Bez chwalenia w poprzedniej ciąży 4 koleżanki udało mi się zarazić :bigsmile: wiem że ta wiosna da cudne owoce to dobry czas jestem z Wami :smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.03.12 19:56</span>
    karla84

Niom powiem ci jak już ta @ się pokaże to są nowe dni nadzieje i tak trzymajcie i będzie dobrze musi być !!!!!!!!!!!!:wink:
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    edzia robiłam godzinę temu - negatywny. Jutro zrobię rano, już powoli się cieszyłam a tu jak zawsze... :cry:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    I jeszcze raz Bardzo Wam Dziękuje , to że tu jesteście i nawzajem się wspieramy.Mnie i pewnie reszcie Dziewczyn wiele daje im więcej słów otuchy,wtedy kiedy przychodzi @ i wtedy gdy się za zieleni , to aż uskrzydla :********************
    --
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Dziewczyny, jestem 4 dni po owu. Od rana mam ból i wyciek z piersi. Prolaktynę robiłam 2 tygodnie temu. Nie wiem czy mogła od tego czasu aż tak drastycznie wzrosnąć, zwłaszcza, że biorę Mastodynon na zbicie. Co może być przyczyną? Martwię się.

Edzia - gratulacje :)

Karla - mój gin uważa, że prolaktyny do 50-ciu przy regularnych okresach nie trzeba leczyć.

Wkurzająca - głowa do góry :*

Niunia - trzymam kciuki, żeby się udało! :)

buba - w 24dc to chyba za wcześniej. Poczekaj cierpliwie jeszcze chwilę :)
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    dziewczyny mam pytanie. Szczyt śluzu miałam 8 marca, a skok temp dopiero 13.03. Fazę lutealną od kiedy powinnam zacząć liczyć? niestety nie mam abonamentu więc nie mogę uzupełniać tu wygresu, ale prowadzę obserwacje w exelu....
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Licz od pierwszej wyższej. To i tak umowne.
    Ale aż taki rozjazd wskazuje na jakieś kłopoty hormonalne.
    --
    • CommentAuthorniunia222
    • CommentTimeMar 17th 2012
     permalink
    no u mnie znowu jedna kreska... :(:(:(:(:(:((::( chociaż druga pod światło jakby była widoczna ale nic sobie nie chce wmawiać.
    Edzia503 ode mnie też najszczersze gratulacje :)
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    niunia222, jesli w tym czasie @ nie przyjdzie, czego Ci zycze, to zatestuj jeszcze za 3 dni. Moze jednak bedzie dobrze:)
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    cloe78 tez tak sobie pomyślałam mam bardzo krótkie cykle może jest po prostu za wcześnie
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    czekaj cierpliwie, choc wiem ze ciezko... i powodzenia, oby Ci sie udalo:)
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    i to bardzo ciężko :( nie wiem czy to moje urojenie ale odrzuca mnie od słodkiego, np. zawsze słodzę a dziś zemdliło mnie od posłodzonej herbaty a zaczęłam nadużywać soli chociaż prawie w ogóle nie soliłam . i teraz mam zagadkę czy to moja psychika płatami figla czy to konkretny objaw :(
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Niedlugo sie okaze, poki co nie nakrecaj sie i nie doszukuj:) Mysl pozytywnie i juz, sprobuj zajac sie czyms innym i czekamy:)))
    --
    • CommentAuthoraiks
    • CommentTimeMar 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, nie wiecie czym może być spowodowany ten wyciek? :cry:

Niunia, spróbuj za kilka dni, może się udało :bigsmile:
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    no staram się nie nakręcać i nie doszukiwać ale to samo przychodzi ;D już 5 dzień po terminie i żadnych objawów zbliżającej się miesiączki :) żeby nie zapeszyć oczywiście :)
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    aiks, nie mam pojecia:( a nie mozesz skontaktowac sie jakos z lekarzem?
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    aiks czytałam kiedyś o takich wyciekach dziewczyny pisały że przy torbielach miały takie coś i przy zaburzeniach hormonalnych ale wydaje mi sie że 2 tyg to długo i mogło się coś zmienić myśle że byłoby lepiej jak pójdziesz do lekarza :)
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    cloe, niunia - byłam u gina w środę na monitoringu - torbiele by zauważył - i w środę było wszystko ok :confused: Miałam komplet badań hormonalnych 2 tygodnie temu robionych.
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    aiks co sądzisz o tym co twój i mój gin mówią o prolaktynie? jaki jest twój wynik?
    --
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    karla - mam mieszane uczucia :confused: Ja w 2dc miałam 28 (po śniadaniu), w 4dc 25 (naczczo). Zastanawia mnie za co ta prolaktyna jest tak naprawdę odpowiedzialna. Za owulację? Jeśli za owulację (przy wosokiej sie nie owuluję) to faktycznie nie mam się czym przejmować bo mam owulacje (monitoring). Jeśli ogólnie przeszkadza w zapłodnieniu i utrzymaniu ciąży to już może być problem. Na razie czekam :confused: Kupiłam mastodynon (homeopatyczny odpowiednik castagnusa - ma trochę więcej składników), może delikatnie obniży.
    Ale przy wartości powyżej 50, jak u Ciebie mój gin zaleca zbadanie czy nie ma gruczolaka przysadki. Mnie się wydaję, że 55 to trochę za dużo jednak .

W poniedziałek mam zrobić progesteron, więc przy okazji zrobię prolaktynę. Czy w razie ewentualnej ciąży mogę zrobić też z obciążeniem? Czy to może zaszkodzić? I w środę pójdę do gina :neutral:
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    myślicie że jak ja bym poszła w poniedziałek do swojej ginekolog mogłaby mi już coś powiedzieć podczas badania stwierdzić czy to możliwa ciąża czy nie czy jeszcze za wcześnie jeszcze na badanie ??
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Niunia - a który to dc? Jeśli jesteś przed terminem @ to raczej nic Ci nie powie :confused:
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    właśnie jestem 5 dni po terminie @ mam cykle 23 dniowe teraz jest 28 dc
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Niunia, wydaję mi się, że to chyba jeszcze za wcześnie. Na badanie ginekologiczne idzie się zwykle w 6tc. Ale może na USG coś dostrzeże :bigsmile:
    A nie lepiej zrobić bete? :smile:
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    no wlasnie niunia222, zrob bete i prawdopodobnie sie wszystko wyjasni:)
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    niunia222 ja jestem w podobnej sytuacji, jestem 3 dni po terminie @, cykle mam 33 dniowe, od trzech dni cały czas boli mnie brzuch, podobnie jak na @, mam też mdłości, dziś zrobiłam sobie test i niestety jedna kreska, nie wiem co już sobie myśleć. W ciągu tych trzech dni wzrasta mi też temperatura od 36,8; 37; a dziś 37,4. Od poniedziałku jestem też przeziębiona i nie wiem czy czasem spóźniająca się @ nie jest tym spowodowana. Myślicie, że dzisiejszy test mógł być zrobiony za wcześnie???

Treść doklejona: 17.03.12 18:39
    mała pomyłka cykle mam 30 dniowe
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Dziewczyny,
    a czy wiecie ktory to wasz dzien fazy lutealnej ? byc moze okres sie nie spoznia, byc moze owulka Wam sie przesunela.
    --
    • CommentAuthortrollp
     permalink
    Czesc Dziewczyny dopiero sie ucze i nie wiem gdzie sie mam udac z pytaniem, ale chcialabym sie dowiedziec, czy dobrze zinterpretowalam moj wykres. Jakby ktoras mogla zajrzec, bylabym bardzo wdzieczna, pozdrawiam
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    ja szczerze powiedziawszy to nie za bardzo zwracam uwagę na tą fazę ;D dopiero odkąd zaczęłam starania zaczęłam obserwować i orientować się w tych fazach i owulacjach ;D tyle lat brałam tabletki w zasadzie od rozpoczęcia współżycia więc nie za bardzo się orientuje wiem że jak byłam 4.03 na usg trans waginalnym byłam chwilkę przed owulacją a z partnerem kochamy się co 2 dzień albo i codziennie więc jest duża szansa. lolek3613 ja temp nie mierzę niestety :( ale dziś jak próbowałam sobie zbadać szyjkę nie mogłam palca włożyć tak ciasno jakoś mam :) mnie nic nie boli jak na okres o to chodzi. Wczoraj miałam tylko kłucie dosyć mocne w jajniku i dziś troszkę kuło sprawdziłam wacikiem była kropelka krwi ale już jest czysto. więc kolejna zagadka dla mnie :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to mozemy sobie tylko pogdybac.... Ale zakladajac ze owulke mialas 5/03 , to dzis masz dopiero 12 dfl.
    --
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    a co to jest ta faza lutealna i na czym polega ? :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    niunia, o fl jest osobny watek, i dodatkowo po lewej stronie masz grafike " dowiedz sie jak przebiegaja fazy plodnosci ". Tam jest o tym pokrotce napisane. :)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam dziewczyy,
    jestem 10dpo temperatura ponad linię podstawową no i wczoraj troszkę brązowawego śluzu leciutkie pobolewania koło jajnika a dzisiaj rano troszeczkę śluzu zabarwionego-znowu wysoka temperatura byłam gotowa jutro testować ale dzisiaj około 2 plamienie jasnej krwi i takie pokłuwanie jak na kolkę i niżej niż zwykle na @ więc chyba nici w tym miesiącu niestety:cry:
    wszystkim plusikowym dziewczynom-serdeczne gratulacji:clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    gusiadm - 10 dfl to troszke wczesnie na test. Ale jakbys sie uparla to mozesz jutro robic, niektorym juz w 11dfl wychodza bladzioszki .
    jednak ja bym sie powstrzymala jeszcze ze 2/3 dni :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.