Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlolek3613
    • CommentTimeMar 17th 2012
     permalink
    Ja niestety też nie wiem, jak z tą owulacją u mnie, ale tak jak obserwuje swój organizm od 5 miesięcy, to raczej nie opóźniła się.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMar 17th 2012
     permalink
    trollp: Czesc Dziewczyny dopiero sie ucze i nie wiem gdzie sie mam udac z pytaniem, ale chcialabym sie dowiedziec, czy dobrze zinterpretowalam moj wykres. Jakby ktoras mogla zajrzec, bylabym bardzo wdzieczna, pozdrawiam

Napislam pod wykresem :)
    --
    • CommentAuthoraghatta
    • CommentTimeMar 18th 2012
     permalink
    hej Dziewczyny, mam prośbę, nie mam pojęcia jak mam interpretować moją temp. w tym cyklu, może któraś z Was by mi pomogła?
    • CommentAuthorniunia222
     permalink
    moya212 dziękuje Ci bardzo za wskazówkę ;) lolek3613 u mnie też nic się nie opóźnia od prawie roku (od czasu co zaprzestałam tabl anty) dlatego taka opóźniona miesiączka u mnie ma jakiś powód może niekoniecznie ciąża ale jednak po cichu liczę na nią :)

Treść doklejona: 18.03.12 08:14
    pisząc to do Was dostałam @ ......
    • CommentAuthoraiks
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Wczoraj dopadła mnie straszna biegunka. Wszystko wylatuje ze mnie dołem. Musiałam zatruć się wczoraj ogórkiem :confused: Męczący ten cykl :sad:
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    moya212- niestety mocniejsze plamienie od rana, temperatura spadła poniżej linii ale i tak zrobiłam test (sprawdzić czy może jakiś bladzioszek ?)niestety negatywny-prawdę powiedziawszy byłam przygotowana na @ od wczoraj teraz tylko czekać aż przyjdzie i zaczynamy nowy cykl :bigsmile:-wiosenny będzie mój!!! w piątek odbiorę wyniki krwi z 7 dpo więc będę wiedzieć jak tam hormonki się sprawują
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam w tą piękną niedziele :)
    U mnie chyba @ zbliża się :sad: ból piersi złe samopoczucie wielki DÓŁ :sad: Jeszcze dostałam dzisiaj jakiejś biegunki masakra. (to chyba nie jest objaw ciąży :P)
    W środe mam dostać @ może nie przyjdzie? śluz z białego lepkiego zmienia się w bardziej wodnisty :(
    Dotego musze wykupić konto bo nic nie mogę zrobić z wykresem ;/
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Grazien: Witam w tą piękną niedziele :)
    U mnie chyba @ zbliża się :sad: ból piersi złe samopoczucie wielki DÓŁ :sad: Jeszcze dostałam dzisiaj jakiejś biegunki masakra. (to chyba nie jest objaw ciąży :P)

U mnie plus nudności i wymioty 2 razy przepowiadały to samo poparz na moje notatki do temp.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Edzia dokładnie analizuje twój wykres i podobne mam objawy do ciebie ale boje się że znowu sobie coś wkręcam,
    zrobiłam kilka dni temu test ale moja intuicja mi mówi , że mi się udało
    wszędzie widzę kobiety w ciąży, kolo mnie zaszły 3dziewczyny w ciąże gdzie nie oglądnę jakiś film to wszędzie ciąża , albo popadam w paranoje albo mój czas też nadszedł :D
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Masz tak samo jak ja !!!!!!!!!!!!!! :wink: nie wkręcaj sobie , na razie powolutku po cichutku, i Może to to i się zazieleni :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    edzia503: Masz tak samo jak ja !!!!!!!!!!!!!! nie wkręcaj sobie , na razie powolutku po cichutku, i Może to to i się zazieleni :)

Też widzisz wszędzie oznaki ciąży :tongue:
    Staram się na luzie jak nie ten cykl to w następnym napewno mi się uda!!!!
    --
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Grazien - łączę się z Tobą w bólu. U mnie też biegunka :) Dziwny cykl - wyciek z piersi, ból brzucha i biegunka :confused:
    Ja mam wykres na SkarbMamy - jest darmowy :smile:
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    aiks

Tylko nie wiem czy ta biegunka nie jest spowodowana wczorajszym jedzeniem na wieczór cały dzień prawie nie jadłam bo nie miałam kiedy (remont) i wieczorem sie obżarłam ;/
    Ja nie mam wycieku tylko sutki aż bolą , ból brzucha też mam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja tez,mam lekkie bole podbrzusza ...Moze sie udalo ,albo sobie wkrecamy :D
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    POmarańczka który dzień cyklu?
    --
    • CommentAuthoraiks
     permalink
    Pewnie wszystkie zaciążyłysmy :bigsmile: :wink:
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    aiks: Pewnie wszystkie zaciążyłysmy

:cool: Nie widzę innej możliwości
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    I tak 3-mAĆ Kochane , wiosna to piękny czas , i u Was w cyklach zagości, Dłuuuuga ZIELONA linia 3-mam kciuki :wink:
    --
  1.  permalink
    czesc dziewczyny, tak czytam i czytam Was:)

i sama chyba tez sie nakrecam heh, bo od paru dni mam caly czas bol podbrzsza i nudnosci, bol piersi ale nie wiem czy to nie jest spowodowane ze to moj pierwszy miesiac z clo i luteina czy moze bedzie plusik :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    CzasNadziei: czesc dziewczyny, tak czytam i czytam Was:)

i sama chyba tez sie nakrecam heh, bo od paru dni mam caly czas bol podbrzsza i nudnosci, bol piersi ale nie wiem czy to nie jest spowodowane ze to moj pierwszy miesiac z clo i luteina czy moze bedzie plusik :)

Ja się chyba bardziej nakręcam mimo tego , że test wyszedł mi negatywny w 22dc ale ciągle wierze , że za wcześnie zrobiłam. Boje się zrobić kolejny test i boje się dostać w środe @
    To jest coś strasznego :neutral:
    --
  2.  permalink
    no to jest straszne, ja nie robie testow bo zamiast sobie powiedziec ze skoro ujemny to czekam na nowy cykl to ja sobie wmawiam ze to za wczesnie, chociaz teraz postanowilam sobie ze jakos musze sie wyluzowac :)
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    no niestety.... tak jak myślałam dziś rozkręca się @ to jakiś 8 m-c starań. Mój gin z przychodni wspomniał, że w maju można by zrobić HSG. Mam umówioną też za tydzień wizytę w prywatnej klinice. Zastanawiam się tylko czy jest sens iść teraz czy może dać sobie szanse do tego maja. Tam pewnie od razu kierują na HSG i inne badania tylko, że prywatnie. Koszt wizyty to 160 zł plus usg 60 zł i na dzień dobry badanie nasienia (mąż miał miesiąc temu więc w sumie dobrze by było poczekać jeszcze te 2 m-ce aby sprawdzić czy nasienie się poprawiło po kuracjach z witaminami itp.) Po @ pójdę do mojego gin i wypytam o to hsg czy zrobi mi na pewno w tym maju jeśli nic się nie zmieni... pierw chciałabym jeszcze ten posiew o biocenozę. Wnerwia mnie, że tak muszę się o wszystko prosić jak jest z NFZ jakby ktoś łaskę mi robił.. zależy mi na czasie... ale w prywatnej klinice za dzień dobry zostawie na same badania tam z 1000 zł.... sama nie wiem co zrobić.
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    Dziewczyny poratujcie jakoś, bo już nie wiem co robić :( 4 dzień spóźnia mi się @, jak już wcześniej pisałam odczuwam bóle podbrzusza, tak jak bi mi ktoś coś tam rozciągał, albo kuł, mam też mdłości i temp 37. Zrobiłam test wczoraj i dzisiaj i oba negatywne, tylko, że nie robiłam ich z porannego moczu, myślicie, że to może mieć jakieś znaczenie? Czy testy mogą jeszcze nie wykrywać ewentualnej ciąży?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Lolek, nie wiemy, który to dzień fazy lutealnej, więc pozostają Ci dwie możliwości: albo poczekać, albo zrobić badanie betaHCG.
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    lolek, jak ja byłam w ciąży z synem okres spóźniał mi się 3 dni i wtedy od razu wyszły mi dwie kreski, nawet nie musiałam minuty czekać, ale to wszystko zależy. Mojej szwagierce nawet tydzień po spodziewanym terminie @ wychodził minus, a jednak okazał się, że jest w ciąży
    beta to dobry pomysł jeśli do jutra nie dostaniesz @
    na początku ciąży objawy są bardzo podobne do tych odczuć przed @ więc trudno mówić czego to są objawy... już nie jeden raz tak miałam, że robiłam sobie większe nadzieje na darmo. Niemniej życzę Tobie by okres przyszedł ale za jakis rok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    ja też sama niestety nie wiem, bo aż tak głęboko w te obliczenia jeszcze nie weszłam :/ ale dzięki Fiufiu za odp., chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać i robić dalej testy, i oby się udało.

Treść doklejona: 18.03.12 20:16
    dzięki buba79 :)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Ja nie piszę o obliczeniach, tylko o obserwacji, żeby mniej więcej wiedzieć, kiedy zaczęła się faza lutealna, musisz przynajmniej mierzyć podstawową temperaturę ciała (PTC), a ideałem byłaby dodatkowa obserwacja śluzu - superpomocna przy staraniach.
    Spróbuj, co Ci szkodzi, tu jest mnóstwo pomocnych klawiatur.
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    Fiufiu dzięki za radę, na pewno skorzystam jeśli okaże się, że i tym razem niestety się nie udało, ale mam cichą nadzieje że jest inaczej.
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    dziewczyny czy wszystkie macie na tyle tego śluzu żeby prowadzić tą obserwację???? Ja to chyba mam go za mało, w zasadzie nie widzę różnicy w cyklu. Z czego to może wynikać?? nawet staram się tam głębiej sięgnąć pod szyjkę i też trudno o ocenę. Biorę drugi cykl olej z wiesiołka i niestety bez zmian.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Ja się co prawda nie staram o dziecko, ale tu pomogę, bo też należę do tych, co śluzu mają niewiele. Sprawdzam zawsze wewnątrz i przy samej szyjce (przy okazji nauczyłam się ją badać, bo to niezakłócalny w zasadzie objaw). Coś tam między palcami zostaje, o ile śluz oczywiście już w cyklu jest. Nie mam kłopotu z określeniem na podstawie takiego śluzu i stanu szyjki okresu płodnego, i to już od pierwszego cyklu.
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    ja mam go tak mało, że nigdy nigdy nie mogę ujrzeć efektu "kurzego białka" rozciągliwości w palcach mimo, że na monitoringu jest widoczny okres okołoowulacyjny, stosuje testu owu i tam też wykazuje mi niby ten pki LH, ale zmian w śluzie nie widzę. Jedynie w trakcie i po stosunku ale to jak wiem nie o taki śluz chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    Nie musisz widzieć śluzu. Jeśli jest mało śluzu, to można skupić się na odczuciach.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    W trakcie i po to nie śluz, tylko albo wydzielina pochwowa, albo pozostałość nasienia. Wydzielina pochwowa różni się od śluzu tym, że jest rozpuszczalna w wodzie.
    Być może Twój śluz płodny to nie "białko jajka", tylko wodnisty.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja jeszcze z tydzień obecnego cyklu i rozpoczynam kolejny z clo, pokładam w tym leku duże nadzieje co wiąże się z rozczarowaniem w razie nie powodzenia, no ale cóż co ma być to będzie. Już prawie dwa lata mijają więc już się trochę do tego przyzwyczaiłam.
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    u mnie drugi dzień temperatury w dół-czekam na @ (na razie plamienia)
    jeżeli chodzi o śluz płodny to wiesiołek też na mnie nie działał- można też zwiększyć ilość pitej wody-mi trochę pomogło- staram się pić 1,5l wody chociaż nie zawsze mi to wychodzi :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Witajcie kobietki:) Jutro idę na kolejne usg zobaczymy co mi powie tym razem. Mam do Was takie troszkę dziwne pytanie. Otóż dzień przed ''domniemaną'' owulacją przytulałam się z M i jak nigdy mieliśmy problem. Szyjka była twarda, zamknięta. Nie wiem czy to normalne bo dopiero zaczynam tego typu obserwacje. Także kobietki proszę o radę czy wszystko ok.
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    Hejka dziewczyny jestem po miesieczej terapi castagnusem test ciazowy wyszedl pozytywny ale gin nic niewidzial eh powiedzial ze to moze byc za wczesnie.dzis zrobilam hcg i wyniki pojutrze eh niewytrzymam wszyscy twieerdza ze napewno jestem pociesszaja mnie ale ja boje sie rozczarowania eh masakra
  4.  permalink
    Ańdzka skoro test wyszedł pozytywny to jesteś w ciąży. Teraz musisz odpoczywać i nie denerwuj się wszystko będzie dobrze zobaczysz :)
  5.  permalink
    A ja robiłam test, wyszedł negatywny .. @ się skończyła, za tydzień idę do gina .. wczoraj miałam ciemnobrązowe krwawienie...

2012 ROK !!! ZAJDĘ W CIĄŻĘ!!! :) Nie ma innej opcji ...
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Crayzollka88: 2012 ROK !!! ZAJDĘ W CIĄŻĘ!!! :) Nie ma innej opcji ...

Crayzollka ja radzę bez spinania się... cieszcie się poprostu sobą z M... wiem, że łatwo powiedzieć jak się czeka ale to że się spinasz i cały czas o tym myślisz nie pomaga... i zazwyczaj jest odwrotny rezultat mimo tego, że nie ma przeciwskazań...
  6.  permalink
    To co mam robić?:( Staramy się już tak długo,że powoli tracę nadzieję .. :( Wiem,że należy odpuścić, ale jak się czegoś bardzo chce to jest to trudne :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    spotkalam się ostatnio z moją koleżanką starała się 3 lata... okazało się, że jak wyjechali na wakacje i zapomnieli to zaszła w ciąże a teraz jej mała ma 11 miesięcy... wiem że nie jest łatwo zapomnieć ale cieszcie się seksem i sobą a nie róbcie wszystkiego wg kalendarzyka..
  7.  permalink
    Postaramy się,ale z mojej strony nie będzie to łatwe .. :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja tez nie moglam wyluzowac, myslalam o tym dzien i noc...
    zupelnie sie Wam nie dziwie.
    pozdrawiam i 3mam kciuki za wszystkie staraczki!
    --
  8.  permalink
    Byłam u lekarza, owulacja była, płyn widoczny. Przyjść po miesiączce albo jak będę w ciąży. Więc jak narazie mój i M organizm działa dobrze. Coż za trochę ponad tydzień się dowiemy.
    • CommentAuthorjotta
    • CommentTimeMar 20th 2012
     permalink
    Hej Dziewczyny, mam pytanie.
    Wczoraj byłam u mojego lekarza. 16 dzień cyklu i kilka pęcherzyków po 13-15mm, ale żaden dominujący.
    Lekarz mówi, że w tym cyklu raczej nic z tego.
    Ale ja tak sobie myślę przy moich 33-34 dniowych cyklach, to one mają jeszcze trochę czasu na wzrost prawda?
    Skoku temperatury jeszcze w tym cyklu nie było. W poprzednim cyklu charakterystyczny ból podbrzusza w 20-21 dniu cyklu dopiero.

Wiem, że nikt mi tu nie powróży. Chodzi mi bardziej o to, czy dobrze myślę, czy jest jeszcze możliwość, że do owulacji dojdzie. Czy jest tak, że ten dominujący to już od początku widać, że to ten i koniec.

Powiedzcie, co myślicie.
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    jest taka mozliwośc, że jeszcze znajdzie się dominujący..:)

Treść doklejona: 20.03.12 15:59
    może to dziwnie zabrzmi ale ja po przeszło 2 latach starań zaczęłam stosować antykoncepcję właśnie po to, żeby po odstawieniu zajść w ciążę..mojej cioci w ten sposób udało się zajśc po 4 latach starań..liczę, że i mnie się powiedzie.. oczywiście są jeszcze inne powody dla których stosuję antykoncepcję np. torbiel endometrionalna, żeby zahamować jej wzrost.. i powiem Wam szczerze, że teraz tak naprawdę odpoczywam od starań.. bo np. gdy był miesiąc, że odkładaliśmy poczęcie to i tak w głowie siedziała mi ciąża i stale o niej myślałam a teraz? mam spokój.. nie myślę o tym, bo wiem, że to w obecnej chwili niemożliwe.. jednak po 6 mcu odstawię anty i wznowimy starania..
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorjotta
     permalink
    Dzięki Salinos, pocieszasz mnie, mówiąc to, co chciałabym usłyszeć ;)

Nie dziwię się, że odczuwasz ulgę po takim czasie nakręcania się.
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Jotta mi lekarka w 10 dc gdy miałam największy pęcherzyk 10 mm też powiedziała, że nic z tego, i niestety miala rację, ale okres przyszedł w 22 dniu czyli cykl mój trwał wtedy tylko 21 dni...
    --
  9.  permalink
    Poradźcie mi coś, bo oszaleję!! ;( Jak mam przestać myśleć o dziecku? Ja zeświruję zaraz ;( Jeszcze mój kochany małżonek mi powiedział,że po wizycie u lekarza zaczniemy się starać, nie wcześniej:/ FUCK !!!!!
    -- , ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.