Jotta - mnie się wydaję, że jak masz późnie owulacje to chyba jeszcze może urosnąć ?? Mnie lekarz też mówił, że nic z tego bo pęcherzyk był mały jak na dany dzień cyklu a jednak urósł i pękł. Teraz tylko czekać do @ ;)
Dziewczyny, jak z Waszym TSH?? Czy Wasi lekarze też twierdzą, że przy staraniach powinno się mieć je na poziomie 1? Maksymalna wartość to 2. Przy wyższym poziomie może dochodzić do poronień. Ja mam 2,8. Jak jest u Was?
Ja miałam robione TSH przy zabiegu (łyżeczkowanie) i lekarz powiedział, że jest ok. Nie zaglądałam do tego wypisu. Jak ok, to ok. Natomiast trzeba pamiętać, że normy są różne w różnych laboratoriach, Słyszałam, ze dla kobiet w wieku rozrodczym norma powinna być do 2.
Mój lekarz mnie pocieszył ostatnio mówiąc, że jestem jeszcze młoda. Nie jestem, ale cieszy mnie jego podejście ;)
moja endokrynolog twierdzi, że kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć poniżej 2. Początkowo miałam przeszło 4, ale zbiłyśmy poniżej 2.. niestety ostatnio robiłam badanie i znowu mam więcej niż powinnam czyli 2,65.. a kilka cykli temu samoistnie poroniłam..także chyba coś jest w tej tarczycy:(:( Crayzolka masz jak najbardziej ok TSH..ja też jeszcze niedawno świrowałam na pkcie dziecka, ale mi przeszło:)) teraz jkoś tak spokojnie do tego podchodzę, choć wiadomo, że pod koniec cyklu to zawsze cuda na kiju, wyczekiwanie i w ogóle..obecnie odpoczywamy.. a od września planujemy wznowić staranka.. więc wtedy będę pewnie szaleć:):)
salinos: Mam ok?To dobrze?Ale czemu nie mogę zajść w ciąże?:( Ja nie umie odpuścić ze staraniami :/ to szkodzi, no ale nie wiem jak ma to zrobić .. Odwali mi całkiem i tyle będzie ze starań :(
Treść doklejona: 21.03.12 16:36 około 6 dni na zagnieżdżenie i 48h na wyprodukowanie HCG. Czyli chyba po 8 od zapłodnienia najwczęsniej ? Nie wiem czy dobrze mówię
Dzieki tak wlasnie myslamz e ten 11 fl :))) A sikaniec??? 11fl niewyjdzie co ???? ja zeswiruje chyba ,przez to czekanie i mowice aby sie ninakrecac ....:)))
ja zrobiłam sikańca na tydzień przed spodziewanym okresem i wyszły II kreski, tylko że beta wyszła negatywna, po tygodniu były nadal II kreski i beta była 69 :))))
Pomarancza, przetrzymaj, lepiej pozniej i miec wiarygodny wynik.Jak zrobisz teraz i wynik bedzie minusowy , to i tak pewnie bedziesz sie zastanawiac czy dobrze wyszlo I zrobisz nastepny Takze poczekaj jeszcze do 13/14 dfl :)
zeby zrobic bete musze jechac do alboratorium ,maz calymi dniami w pracy a ja musiabym jechac autobusem :D wiec mi sie niechce :D a do tego mala ma zaziebiona wiec niewychodze narazie z nia :) a laboratorium do mnie nieprzyjdzie :)))
Kochana jeden wykres niczego konkretnego Ci nie powie... Choć można już co nieco wnioskować... Ja, jak miałam podejrzenie bezowulacujnych, to ginekolog kazał mi prowadzić obserwację przez minimum 3 miechy.