Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    katka_81: Już czytałam i załapałam doła .. :(:/ Kończę ze staraniami jak się okaże,że jest coś nie tak bo się załamie i tyle .. ;(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMar 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Crayzolka ,nieczytaj w necie bo bedziesz sie tylko niepotrzebnie nakrecac....wez wyniki ,wykresy i idz do lekarza ,on bedzie najwiarygodniejszym zrodlem informacji ,niestety forum to niejst rowniez "baza "wiedzy ,niejedna z nas moze sie pomylic....Glowa do gory bedzie dobrze ,umow sie na wizyte i po daj znac co i jak :)))
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
    • CommentTimeMar 22nd 2012
     permalink
    Ja też mam problem z tym śluzem tj. w zasadzie mam go przez cały cykl tak mało, że trudno tutaj w ogóle o jego interpretację. Nawet jeśli próbuję szukać go tam pod szyjką. Niemniej jestem płodna. Potwierdza to monitoring usg. Zawsze jest jeden dominujący pęcherzyk, który znika (nie widziałam samego pęknięcia ale płyn w zatoce Dauglasa ma o tym świadczyć, że odbyła się owu) Do tego stosuję testy paskowe owu i też występuje PIK LH więc chyba jest ok.
    Biorę trzeci cykl olej z wiesiołka na poprawę śluzu ale jak do tej pory nie widzę zmiany na lepsze. Staramy się z M już 8 m-cy i nic. Planuję zbadanie drożności jajowodów. Po @ idę do gina i zobacze co dalej. Mam 33 lata i synka 6,5 roku, którego poczęliśmy od pierwszego razu.
    --
  2.  permalink
    Pomarańczka25: Już poczytałam i się nakręciłam :/ W poniedziałek mam wizytę u Gina .. Dam znać napewno co i jak ..
    3majcie kciuki żeby było wszystko ok :(

buba79: Ja nigdy nie pójdę na to badanie na drożność jajowodów .. W życiu Warszawy!! :/
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    buba ,ja rowniez starm sie ponad 8 miesiecy ,corke stwierdzilismy ze chcemy dziecko i juz bylo w drogim cyklu i gdyby niemoja siostra nadal bym niewiedziala ze jestem w ciazy :d dzwoni moja siostra i pyta dostaals okres ,a ja jeszcze nie mama czas ,a ona no jak to juz powinnas byc po ,ja w kalendarz ,zaczelam liczyc i okazalo sie ze juz bylam w 38dc ... :D siostra mowi lec zrob test ,zrobilm i pozytywny ,tak bylam zajeta praca ze nawet przegapilam okres :D
    A teraz ,sama niewiem co sie dzieje....
    I najbardziej mnie w...a jak znajomi mi mowia ,bo za bardzo chcecie ,wtedy odpowiadam a corki niechcialam ,rowniez mocno chcialam dziecko ,wiadomo jeszcze z racji mojego wieku ,urodzilam ja jak mialam 32 lata :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Crayzollka88: 3majcie kciuki żeby było wszystko ok :(

Ja juz trzymam :)
    --
    • CommentAuthorjagoduśka
     permalink
    a ja mam pytanie, jeśli w 7 dniu po owulacji zrobiłam test hcg z krwi i wyszło, że poziom hormonu jest mniejszy niż 0,100 ml/u to czy jest możliwe, że mogę być w ciąży, tylko, że za wcześnie zrobiłam badanie? Mam dosyć mocno obrzmiałe piersi, wrażliwe na dotyk, nie miałam tak mocno nabrzmiałych w czasie poprzednich cykli przed miesiączkom. Kiedy właściwie zaczyna wytwarzać się hcg? ciągle znajduję sprzeczne informacje...
  3.  permalink
    Pomarańczka25:Fajnie :) Tylko mocno!! :* W poniedziałek po wizycie dam znać co i jak .. :)

Teraz spadam obejrzeć coś na dvd :)

Pa dziołszki:***
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    jagoduska ,mysle ze za wczesnie zrobione badanie odczekaj jakies 4 dni i powtorz bete :)
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Jaguśka: ja tak samo miałam w ostatnim cyklu.... obrzmiałe bolesne piersi miałam już od połowy cyklu, po ściśnięciu brodawek wydzielała się kropla jakby siary, robiłam sobie większe nadzieje ale niestety nie.... zrobiłam w 22 dc prolaktyne i progesteron. Prolaktyna wyszła 23 (a norma od 4do 23), progesteron 21 czyli ok. Najwyraźniej te odczucia były za sprawą dość wysokiej prolaktyny bo przyszedł @ i to jeszcze tak dwa dni przed terminem. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej - tego Ci życzę, ale z własnego doświadczenia wiem tj. dojrzała już do tego, że nie ma co się tak napalać, lepiej starać się spokojnie czekać do terminu @ a później testować...
    --
    • CommentAuthorjagoduśka
     permalink
    Mam nadzieję, że tym razem się uda, ale tak jak Ty buba, powoli dochodzę to takiego samego przekonania, że lepiej się nie stresować, czekać cierpliwie. Tylko, że trudne to czekanie jest niestety....
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Andzka, wspaniałe wieści, gratuluję! życzę spokpojnych 9 miesięcy!!
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorlolek3613
    • CommentTimeMar 23rd 2012
     permalink
    Muszę się trochę pożalić...9 dzień spóźnionej miesiączki, 3 testy sikane negatywne, wczoraj beta hcg <2, dziś wizyta u lekarza i prawdopodobnie cykl bez owulacji, przez 5 dni mam brać luteinę, a jak do przyszłego tygodnia nie dostanę okresu to jeszcze raz zrobić test ciążowy, ale z tego co mówiła lekarka to marne szanse ;((
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    lolek,moja siostra miala 6 negatywnych testow ,7-my dopiero wyszedl pozytywny ledwo widoczny ,bety nierobial bo mieszka w Ie,a w kwietniu juz rodzi synka :))) wiec roznie moze byc :)
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    Dzięki Pomarańczka, takie wiadomości zawsze podnoszą na duchu :) Ale na ten moment przyjmuje tą gorszą opcje, bo nie chce się znowu rozczarować :(
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Lolek a nie możesz wrzucić wykresu na 28? Byłby nam łatwiej coś powiedzieć.
    -- ,
    • CommentAuthorkasia200kh
     permalink
    Hey
    Czy któraś z was dziewczynki może mi powiedzieć co to jest " torbiel krwotoczna ciałka żółtego "
    Co ona powoduje , czy to coś złego ??

Błagam o pomoc

Pozdrawiam :cry:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kasia niepomoge poniewaz niemam pojecia ,a niechce szukac w necie jakis blednych inforamcji ...
    --
    •  
      CommentAuthorlolek3613
     permalink
    Anderka niestety nie robiłam wykresu, bo dopiero od niedawna dołączyłam do forum i się w ogóle o nim dowiedziałam, a moje pomiary temperatury w tym miesiącu nie były zbyt rzetelne :/

Treść doklejona: 23.03.12 19:15
    Ale dzięki za chęć pomocy :)
    •  
      CommentAuthorGrazien
    • CommentTimeMar 26th 2012
     permalink
    Witam
    niestety @ przyszła ale już się skończyła teraz zaczynam kolejny nowy cykl starań :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    No yo co Grazien... do dzieła :D.
    Lolek mam nadzieję, ze kolejny cykl ( o ile się wogóle zacznie - życzę co by nie) będzie prowadzony rzetelnie z obserwacją ;-).
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMar 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Grazien ,u mnie rowniez @ 1dc ,ale jak mowią nowy cykl nowe nadzieje :))) tego ci zycze i pozostalym dziewczynom z calego serducha :)))
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    to i ja melduję się w 1 dc.
    walczymy dalej.
    to już 22-gi cykl starań.
    --
  4.  permalink
    Hej :)

Ja właśnie wróciłam od Ginekologa .. Stwierdził,że mam przyjść z badaniami nasienia męża a dopiero potem jak jemu wyjdzie ok zleci mi badania hormonalne,ale mamy dalej się starać .. :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    świetnie Kochana :) ciesze się :) będzie dobrze :)
    --
  5.  permalink
    katka_81: Ale się bałam!!Masakra :( A lekarz spokojnie mi wytłumaczył co i jak, no i powiedział,że mam przyjść z wynikami męża, wtedy będziemy działać i,że nie ma obaw żadnych :)
    A jeszcze mnie ochrzanił jak zapytał ile razy w miesiącu .. <3 , powiedziałam mu,że 2-3 razy to powiedział,że to jest stanowczo za mało i, że mamy się starać zawsze gdy mąż w domu jest bo to może być jedyna przeszkoda dla której nie mogę zajść w ciążę ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Crayzollka88: A jeszcze mnie ochrzanił jak zapytał ile razy w miesiącu .. <3 , powiedziałam mu,że 2-3 razy to powiedział,że to jest stanowczo za mało i, że mamy się starać zawsze gdy mąż w domu jest bo to może być jedyna przeszkoda dla której nie mogę zajść w ciążę ..

Tez mi lekarz zdal to pytanie. Powiedzial , ze czesto pary nie zdaja sobie sprawy, ze mala ilosc kontaktwo seksualnych jest przyczyna niepowodzen. dlatego w okresie plodnym, nalezy sie przytulac co 2 dni. Jedni maja farta, ze raz w miesiacu jest serducho i trafia, inni natomiast musza sie troszke "pogimnastykowac" :wink:
    --
  6.  permalink
    moya212:A u nas jest to 2-3 razy w miesiącu .. A czasem nawet w ogóle .. Mężowi nie da się wytłumaczyć, że to jest za mało .. Ja mu gadam,ale jak do ściany :/ On myśli,że raz wystarczy i jest ciąża .. Ja bym chciała zawsze gdy jest w domu,ale on nie zawsze ma ochotę .. :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    oj tak, jak patrze czasami na wykresy zaciążonych z jednym serduchem w cyklu to zazdroszczę :-))) a tu się człowiek tak gimnastykuje i nici...
  7.  permalink
    Dokładnie livvia .. Te to mają szczęście ;)

A gin mi jeszcze powiedział,żebym schowała termometr i nie mierzyła tempki, tylko obserwowała śluz i szyjkę i dużo przytulania ma być ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Ja też zaczynam nowy cykl do jasnej ciasnej :confused:
  8.  permalink
    brylanty: Witaj w klubie :( A ile się staracie?
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Staramy się jakoś od stycznia 2011, więc juz trochę czekamy wrrr ;)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    livvia: oj tak, jak patrze czasami na wykresy zaciążonych z jednym serduchem w cyklu to zazdroszczę :-))) a tu się człowiek tak gimnastykuje i nici...

moze to wlasnie o to chodzi.... zero stesu to podstawa... co za duzo to nie zdrowo takie jest moje zdanie
    Przesylam pozytywna energie wszystkim starajacym sie :)
    --
  9.  permalink
    My z mężem z 1,5 roku już bedzię :( Szlak mnie trafia z tym ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Dzięki Nessie, sliczny masz brzusio:smile:
    Crayzollka88 chyba nie mamy innego wyjscia a faktycznie troche wyluzować, jeden cykl można zaszaleć;) a moze sie uda
    wiem, ze latwo mowic...
  10.  permalink
    Ale powiedz mi jak można wyluzować?Ja nie raz próbowałam, i było gorzej niż cały czas myślałam o dziecku .. :( Ja zeświruję przez to .. Z mężem już nie mamy innych tematów prócz dziecko :/
    -- , ,
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeMar 26th 2012 zmieniony
     permalink
    brylanty dziekuje :shamed:
    Ja jestem z tych co moze dlugo sie nie starala.... 3ci cykl okazal sie tym szczesliwym... w pierwszym i drugim cyklu mierzylam temp, obserwowalam szyjke sluz mowilam kiedy jest dobry moement na serducha......i dupa zbita...
    za trzecim pojechalismy do Pl na wakacje wyluzowac sie... z rodzicami za sciana bez zadnych pomiarow udalo sie :)
    takze dziewczyny nie myslec ciagle o tym jak bardzo byscie chcialy :)
    --
  11.  permalink
    nessie: Czyli wg Ciebie najlepiej schować termometr, nie obserwować się i przytulać kiedy mamy ochotę, tak?:)
    -- , ,
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Crayzollka88: nessie: Czyli wg Ciebie najlepiej schować termometr, nie obserwować się i przytulać kiedy mamy ochotę, tak?:)

nie wiem czy najlepiej... ale warto sprobowac... jezeli macie cykle regularne to tym bardziej.... po 10 dniu jesli macie ochote to serduchowac, jesli nie to odpuscic i poczekac do 11dnia 12dnia 13dnia... az wam przyjdzie ochota ale nie z mysla ze juz czas, ze jutro moze byc za pozno...
    Moi znajomi po 4latach prob zrezygnowali... zaczeli zastanawiac sie nad adopcja... i ... udalo im sie.... takze cos w tym musi byc!
    --
  12.  permalink
    nessie:Chyba tak zrobię, bo juz nie mam siły mierzyć tej cholernej temperatury codziennie :/ Dziś mam 13 dc, więc może zaczniemy coś <3 jak mąż będzie miał ochotę ..

Postaram się nie myśleć o dziecku :( U mnie ciotka z mężem starali się 8 lat!! i się udało jak pojechali na wakacje na wieś .. Bez termometra, niczego i się udało :) Może masz rację, że w tym coś jest ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja jednak mysle, ze warto sie obserwowac. A juz tym bardziej jak ma sie jakies problemy z zajsciem, przynajmniej pozwoli to nam zidentyfikowac co jest nie tak. A widaomo, wroga trzeba znac ;) :D

Ale nie mozna miec "cisnienia" , ze to ma byc juz teraz, za chwile.....Tez tak mialam na poczatku, i szczerze powiedziawszy to pierwszy stymulowany cykl jest chyba najgorszy ( psychicznie ) , bo wlasnie wtedy pokladamy w nim wszystkie nasze nadzieje. A jak sie nie udaje, to czarna rozpacz.
    Pozniej , juz jakos latwiej mi bylo zaakceptowac porazke.
    Teraz tez mam nadzieje, ale juz bez takiego "cisnienia" jak wczesniej, a i psychicznie mi latwiej :) :bigsmile:
    --
  13.  permalink
    moya212: Spróbuję wyluzować .. :) A może się udać tak niespodziewanie ..
    Do gina mam iść dopierojak mąż będzie miał wyniki - po świętach gdzieś dopiero :/ Fuck ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    Hej niewiem czy mnie pamiętacie. Pierwsze tygodnie c. Krwawienia. Wyszło na to że ciąża pozamaciczna usunięta wraz z prawym jajowodem
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dagnow, ja dziś byłam na Twoim profilu, więc przeczytałam... Przykre to bardzo, trzymaj się dzielnie. Odpoczywaj, teraz to jest najważniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Ja podczas pierwszego stymulowanego cyklu miałam taką spinę, że po serduchu dostałam silnego skurczu macicy i zwijałam się z bólu. Teraz to już mój piąty cykl z clo i jednak silne napięcie mnie opuściło- trochę więcej luzu w sobie odnalazłam, ale rozczarowanie nadal jest ogromne, gdy przychodzi @.
    Dagnow bardzo mi przykro..
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, ja tak bardzo chciałam dzidzi, że te comiesięczne rozczarowania prawie mnie w depresję wpędziły. Wkurzyłam się, powiedziałam, że za wiele mnie to kosztuje i chcieliśmy na trochę odłożyć starania, by moja psychika odpoczęła i wtedy, kiedy taką decyzję podęliśmy - zaszłam. Na totalnym luzie, nie myśląc o owulacji i dziecku. Odpuście troszkę, nie myślcie, podczas seksu powygłupiajcie się, by było inaczej... Przykro mi jak Was czytam - bo przypominam sobie czas, kiedy ja odpuścić nie potrafiłam... ale warto babeczki. WARTO! :)))
    --
  14.  permalink
    katka_81: Wiadomo,że stres szkodzi,ale wytłumacz to psychice :( Moja już wysiada totalnie .. Ja niekiedy się tak wyrzywam na mężu, ze nie mogę zajść, że dochodzi do kłótni, co jest równoznacze z brakiem przytulania .. :/
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja miałam to samo ale pamiętaj crayzollka, że Oni na swój sposób też przeżywają te porażki.
    --
  15.  permalink
    katka_81: Ja nie daję rady .. ;(
    -- , ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.