Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 26th 2012
     permalink
    Oj gdybyś mieszkała bliżej, utuliłabym Cię :(
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ale wiecie co coś w tym chyba jest , żeby odpuścić pomiary itp.
    bo u Nas to było tak M. obiecał dużo serduszek - chociaż co chwile kłótnie o to,że ja nic tylko dziecko a on nie maszyna i ważniejsze forum 28dni.pl niż on.
    I sypło się nagle ból zęba ketonal 3 dziennie nic nie pomagało decyzja jadę do Pl - na tydz. muszę zrobić otwarty kanał . Wtedy właściwie przez pare dni nieustannego bólu modliłam się żeby nie zajść tyle lekarstw , trza będzie rentgen zrobić itp.
    Wiec przed wyjazdem,ostatnia noc udało się serducho było - mnie coś natknęło zrobiłam "świece" gdzieś ktoś mówił że to pomaga.Po drodze były pierwszy raz w użyciu testy OW.(jakaś blada kreska) wiec mówi trzeba by było poczekać parę dni na mocniejszą i serduszkować.
    No i co Pl kupa spraw (ale term.zabrałam) badania i gin. niekompetentny i te zęby (dalej nie skończony kanał - zapalenie okostnej) i nic tylko żartowałam że jak on nie da rady to ja mu z Pl przywiozę plusika.
    Zrobiłam mu wykład że albo chce baby - i robi badania wszystkie o jakie proszę i zajada witaminy,odstawia browar albo "koniec " -wszystkiego nawet serduszek .
    I udało się za tydz. kolejne USG bo wyniki nie były zadowalające, dziś było widać zarodek ( na razie serduszka nie było ) według ostatniej @ 5tydz. i 3dni

Więc wierze i 3-mam za Was kciuki Kochane a zobaczycie tez wiosenną zieloną linie :]:wink::bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Wszystko co mówicie to prawda, trzeba tylko plan wcielić w życie:))
    czy możecie mi powiedzieć czy "dopalacze" typu clo trzeba brać od 1 dc? Tak sie zastanawiam czy mamy zacząć już? tez mam sie zgłosić jak Crayzollka z wynikami M w przyszłym tygodniu i może faktycznie na ten miesiąc sobie odpuścimy. Na razie czekam na @ , a w przyszłym tygodniu planujemy Mazury na tydzien i jak w tym czasie będę miała @, to nie mam przypisanych żadnych wspomagaczy..
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Zapraszam do mnie pod wykres :bigsmile: co o tym myślicie?? Mam zwidy czy nie??
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Crayzolka, jakie wg gina są wady samoobserwacji, skoro ją odradza? W czym przeszkadza mu świadomość pacjentek?
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMar 27th 2012
     permalink
    Proszę o opinię.... mam obecnie 15 dc, cykle 26, 27 dniowe kilkakrotnie owu zmonitorowana i występowała 13 lub 12 dc ( choć wiem, ze to nie reguła)..... obecnie objawy płodności ustępują, szyjka jest jeszcze dość wysoko i się zamyka ( niemal zamknięta już), śluz szyjkowy lepki, za zewnątrz troszkę rozciągliwy ale już gorszej jakości i w ilości sporadycznej, skok temp. dziś zaliczony więc mniemam, ze dzis jest 1 fl, wczoraj test owu wątpliwy po dwóch dniach wstecz pozytywnych i dziś…. test owu wyszedł mega pozytywny a kreska testowa wyszła bardzo mocno bordowa i mocniejsza kilka tonów od kontrolnej już w momencie włożenia paska do moczu, kontrolna bladzioch przy niej,natychmiast nabrała takiego koloru podczas nasączania przez mocz. Ktoś mądry mi to wytłumaczy bo ja zbaraniałam. Mniemam, ze owu już była , wszystkie znaki i objawy na to wskazywały i wskazują.*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hej kobitki, zrobiłam sobie badania w pracy.

BHCG 53,95 mIU/ml co odpowiada 1-2 tydz ciąży.
    Progesteron 28 ,0 ng/ml (norma dla fazy lutealnej 1,7-27)
    TSH 1,13 N: 0,27-4,20
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    BASIA gratuluję !! :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dzięki Teorko, w pracy zaufane osoby też mi pogratulowały i kazały zaciskać nogi hehe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    basia gratulacje!
    wróciłam właśnie z podglądania, są dwa pęcherzyki 21x29 oraz drugi 23,6. Endo 9,8 mm. Dostałam choragon zamiast pregnylu.. wiecie coś może o nim, bo ja pierwsze słysze..
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Basia, gratulacje!
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    wow, BAsiu, gratulejszyns :D
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeMar 28th 2012
     permalink
    ojej basia_87 cudownie! gratulacje!
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Basia gratuluje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dzięki dziewczyny ;)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
    • CommentTimeMar 29th 2012
     permalink
    Basia gratuluje 13-tka widać jest szczęśliwa :)

Mam pytanie obecnie mam 8dc czy jest możliwe , że zaczął mi się okres płodny? śluz rozciągliwy odczucie mokro
    (Wczoraj było serduszko i nie jestem pewna , że ten śluz jest właśnie tym spowodowany)
    zawsze zaczełam się przytulać od 13dc do 16dc myśląc , że w tych dniach jest owulacja. Oświeciło mnie trochę , że być może ja wszytko mam wcześniej? czyli przed 13dc
    cykle mam 27dniowe . Jak myślicie
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Grazien: Mam pytanie obecnie mam 8dc czy jest możliwe , że zaczął mi się okres płodny?

mozliwe, masz juz sluz rozciagliwy, wiec jak najbardziej okres plodny sie rozpoczal :) no to do dziela :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    moya212: [/quote][quote=moya212]mozliwe, masz juz sluz rozciagliwy, wiec jak najbardziej okres plodny sie rozpoczal :) no to do dziela :)

Od wczoraj jestem ciągle w ruchu haha :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no i prawidlowo :thumbup:

a prowadzisz wykres ? mierzysz tempke ?
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Na 28dni musze wykupić , żeby prowadzić wykres, narazie temperatury nie mierze poczekam aż się wszytko samo potoczy ,
    jak mierzyłam (krótko) to się zabardzo nakręcałam i tak to bez mierzenia trochę odpocznę psychicznie bo teraz tak o tym nie myślę.
    Narazie pozostawiam obserwacji swoje odczucia i jaki mam śluz może tym razem ta metoda bardziej mi pomoże
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to zwracaj uwage chociaz na sluz :) powodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Nie dziękuje :bigsmile: mam nadzieje , że ten cykl będzie tym szczęśliwym i doczekam się wkońcu Adasia albo Ani :tongue:
    --
  1.  permalink
    katka_81: No żałuję, że mieszkamy za daleko :( Ale miło,że mnie wspierasz tu na forum :* Bardzo to doceniam :):*

My zaczynamy starania od soboty, bo mąż wtedy wraca :) Może się uda w tym cyklu .. :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie obserwujesz się i oczekujesz o innych użytkowniczek interpretacji braku obserwacji?
    --
  2.  permalink
    Jak się nie obserwuję?
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Crayzollka się obserwuje z tym, że nie udostępnia swoich wykresów. Te, które miały je zobaczyć, to je widziały.
    --
  3.  permalink
    Uśmiechnę jak zajdę :( O matko jedyna! Takie mieszanki jesz?:P bllleeee ... :)"Mały"?Myślisz,że synek będzie?
    -- , ,
  4.  permalink
    No to ładne masz zachcianki :P hehe ... A co byś wolała?Dziewczynkę, czy chłopczyka ?:) Mi się marzy córeczka - Oliwia albo Nadia :P
    -- , ,
  5.  permalink
    Hej Dziewczyny!
    Zdecydowaliśmy się od lutego starać o dziecko, więc postanowiłam się zarejestrować na "28" i poobserwować swoje cykle:)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dzisiejsza beta 180.5 :bigsmile:
    Co prawda za wcześnie na pęcherzyk w macicy, ale wszystko ładnie tam wygląda:cool:
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie z kompletem badań
    --
  6.  permalink
    Mała_mi_opo : Witam na forum :) I jak idą starania ?:)
    basia_87: Oby tak dalej :)
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Mala - powodzenia :)
    Basia - Gratulacje !
    Crazy - trzymam kciukole,aby udalo sie namowic meza :) :devil:
    --
  7.  permalink
    Witaj Crayzollka88 :)
    Narazie bez efektu, ale bez stresu - to przecież dopiero początek.
    Byłam i gin. wspomniałam,że będziemy się z mężem starać jednak nie zleciła mi żadnych badań. Czy powinnam coś zrobić we własnym zakresie?
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Mala - normalnie to zdrowe pary do roku czasu, przy regularnym wspolzyciu, zachodza w ciaze.
    jak w tym czasie sie nie uda, to powinno sie powoli robic badania i eliminowac przeszkody :)
    --
  8.  permalink
    moya212: Przy regularnym,tzn?Jak my się staramy tylko 1-2 w miesiącu to jest za mało, prawda?

Treść doklejona: 29.03.12 17:59
    Mała_mi_opo :Oby Wam się udało jak najszybciej :):*
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no za malo Crazy :sad: Ostatnio moja ginka mi mowila, ze co dwa dni w okresie plodnym.

Treść doklejona: 29.03.12 18:01
    Jednakze sa i pary, ktore zaliczyly tylko jedno serducho i okazalo sie ono szczesliwe. najwazniejsze, to wbic sie w dobry moment :)
    --
  9.  permalink
    moya212: Tak myślałam :) A byłam u Gina w poniedziałek, jak mu powiedziałam ile razy w miesiącu jest <3 to zaczął się śmiać, i powiedział,że zaczynamy starania od NOWA bo przytulań jest za mało i dlatego prawdopodobnie nie ma do tej pory ciązy .. :(

A u Nas jest o tyle źle,że mój Mąż robi jako kierowca i jeździ na 3-4 dni w tygodniu za granicę :/

Trzeba mieć to SZCZĘŚCIE kochana ;) My go chyba nie mamy ze względu na robotę mojego :/:(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    powiem Ci tak Crazy, moj m jest na miejscu, ale prace ma tak stresujaca i meczaca, ze na serducha w tygodniu to nie mam co liczyc :sad: Tylko weekend wchodzi w gre.....I wez tu sie wbij..... Zycie.
    --
  10.  permalink
    Moya212 miałam w listopadzie małe problemy zdrowotne, uderzenia gorąca, robiło mi się słabo,w wynikach TSH wyszło mi 4,gdzie norma była do 4,2 ,lekarka kazala mi brac propanolol, powiedziała,że to najpewniej stres i nie zlecała już więcej badań Objawy przeszły. Jako że zaczęliśmy się starać, wspomniałam o tym u gin na wizycie, ale też nie kazała robić ponownie TSH,a z tego co wyczytałam podczas starań przy zajściu w ciążę powinno być między 1-1,5.
  11.  permalink
    moya212: No masakra z tymi dniami ;( Ehh .. Nie wiem czy kiedykolwiek zajdę ;(
    -- , ,
  12.  permalink
    Crazyollko a może jakiś współny urlop by was uratował?:) i przyniósł upragnione dwie krechy:)
  13.  permalink
    Mała_mi_opo: Nie ma jak na urlop, bo mój nie może wziąć na razie :(:/ Ma zaplanowany tydzień urlopu na lipiec, bo chcemy jechać na wieś do mnie :)
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Mała_mi_opo myślę, że powinnaś przynajmniej monitoring jednego miesiąca zrobić, żeby chociaż wiedzieć czy pęcherzyki rosną.. mi też gin kazał rok się starać bez badań i to było bez sensu, bo u mnie nie rosły pęcherzyki, no i rok w plecy :/
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    Dziewczyny ta Crayzollka88 to Troll!!!Już tu była 2 razy! Pierwszy raz pod nickiem Ashanti88 koło listopada chwaliła się jak kase od męża wyciąga, chciała śmierci teścia, ze starających się w ciągu 2 dni przeszła na odkładające, po czym po kolejnych 2 dniach w 10 dniu fl lekarz stwierdził u niej ciąza,a i w międzyczasie mąż ją zostawił. Namieszała i nagle usunęła konta jak użytkowniczki zaczęły się orientować. Później pojawiła się w styczniu pod nickiem Sasetka1988 dopiero co zaszła w ciążę i już po kilku dniach ciąża była zagrożono. Została zdemaskowana na forum i zniknęła. Teraz kolejny nick tyle, że widzę, że jeszcze się nie rozkręciła, w ciąży po raz kolejny nie jest, historyjka jeszcze nie stworzona. Nawet suwaczki ma takie same jak w poprzednim nicku.
  14.  permalink
    no to faktycznie macie troszeczkę pod górkę. Mój mąz ma pracę na miejscu, ale też możemy mieć problem z zajściem gdyż jest chory na przewlekłą chorobę jelit i przyjmuje leki które mogą (choć nie muszą) czasowo upośledzać płodność. Zobaczymy jak nam to pójdzie:) a za was trzymam mocno kciuki:)

Treść doklejona: 29.03.12 18:40
    karla84, właśnie myślałam ,że wstępnie będę miała jakieś badania ,a tu nic, Pani doktor kazała brać tylko folik i starać się:)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    daga, a skąd wnioski? :) zszokowana jestem :)
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    Dużo faktów. Tu link do Ashanti88 http://forum.28dni.pl/discussion/1828/staraczki-na-raty-czyli-slomiane-wdowy-planujace-ciaze-/ można sprawdzić suwaczki. Można wyszukać wpisy z pod wszystkich trzech nicków, ten sam styl, momentami zbliżone problemy. No i na końcu każdego nicku 88.

Treść doklejona: 29.03.12 18:54
    http://forum.28dni.pl/discussion/913/15/kryzysy-problemy-rozstania/ a tu ostatnie zdemaskowanie.
  15.  permalink
    Takich suwaczków jest dużo :/ chcesz moje dane czy coś żebyś tak nie pisała?Bo teraz akurat mnie obrazasz !! A ja nie jestem dzieckiem by sie bawić w takie pierdoły :/
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hmmm, rzeczywiście :)
    crayzollka, co Ty na to?

Treść doklejona: 29.03.12 19:01
    crayzollka, ale dadze prawdopodobnie chodzi o daty na suwaczkach... o datę poznania i takie tam... jest identycznie.
    --
  16.  permalink
    Jak mam wam udowodnic, że nie jestem kimś innym!!?To jest obraza .. Ja nie jestem tu dla jaj .. A tej lasce widzę, że sie nudzi .. zajęła by się czymś pożytecznym :/

Co mam wam podać adres czy coś żebyście tak nie myślały?
    -- , ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.