Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no w ten sposób to chętnie bym "przybrała" :D ale w tym cyklu niestety już nie da rady:(
    •  
      CommentAuthordagnow2774
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    nic jeszcze straconego zawsze jest następny w którym życzę powodzenia :)
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    Dziewczyny mam taki problem rok czasu niemialam miesiaczki zaczelam brac castagnus i po miesiacu zrobilam sobie beta hcg i na dzien dzisiejszy wychodzi ze jestem w 9 tygodniu ciazy a gin powiedzial ze to niemozliwe jesli niemialam miesiaczki i przy badaniu stwierdzil brak ciazy !!! O co chodzi jestem zalamana czy to mozliwe zebym niebyla przy wysokim beta hcg ??
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    dziwne to co piszesz a lekarz nie kazał zrobic dodatkowych badań
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    bo Andzka to pewnie ma szeroka fantazje:-)
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    może i tak być
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    nie powiedzial ze mam przyjsc na usg za 2 tyg. i wszystko on nie wie czemu tak jest..
    masakra jakas paranoja...wyniki mowia co innego a lekarz co innego...
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Ańdzka: Dziewczyny mam taki problem rok czasu niemialam miesiaczki zaczelam brac castagnus i po miesiacu zrobilam sobie beta hcg i na dzien dzisiejszy wychodzi ze jestem w 9 tygodniu ciazy a gin powiedzial ze to niemozliwe jesli niemialam miesiaczki i przy badaniu stwierdzil brak ciazy !!! O co chodzi jestem zalamana czy to mozliwe zebym niebyla przy wysokim beta hcg ??

Nie straszę ale pewna odmiana nowotworu powoduje przyrost bety... Więc jeśli to nie ciąża, trzeba się szybko zbadać. No i wykluczyć również należy ciążę pozamaciczną.
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    vitani ma racje napewno są to jakieś zaburzenia które trzeba zdiagnolizować
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    jesli to niebd zdrowa ciaza to nie wiem co zrobie..juz sie oswoilam z mysla ze bd dzidzia. :(((
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    A duża ta beta?
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    a u mnie dziś minus z sikańca.. a liczyłam na cud Wielkanocny :cry:
    --
  2.  permalink
    karla84 w końcu się uda:)
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    karla84- u mnie też :cry: ja jestem 10dpo i temperatura nadzwyczaj wysoka jeszcze takiej nie miałam w żadnym z 6 obserwowanych cykli-nawet po powrocie z pracy o 18 tak z ciekawości zmierzyłam i 37,65!!! objawów staram się nie doszukiwać- piersi na pewno powiększone a bolą jak je dotykam koło pachwiny (ale chyba dlatego, że tak często sprawdzałam czy bolą :bigsmile:)
    więc jutro chyba sprawdzę ponownie jak będzie minus to następny raz w sobotę o ile @ nie przylezie
    a kobietki mam pytanko czy któraś zauważyła żeby szyjka zrobiła się ciasna?-ja tak miałam wczoraj po południu i dzisiaj po południu też- rano była normalna
    pozdrawiam i życzę samych +++++++++++!!!
    --
    • CommentAuthorAńdzka
    • CommentTimeApr 12th 2012
     permalink
    A jednak wszystko okey heh to 7 tydzien..fiuu
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    andzka gratulacje i aby fasolka zdrowo rosła
  3.  permalink
    również Gratuluje! wszystkiego dobrego:)
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    to dobre wieści- gratulacje:-)
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    gusiadm i jak u ciebie? robiłaś dziś test?
    --
    • CommentAuthorgusiadm
    • CommentTimeApr 13th 2012
     permalink
    tak ++++++!!!!!!
    nadal jaśniejsza niż kontrolna i temp spadła do 36,95 z wczorajszej 37,01 (linia kontrolna 36,62) przypuszczam że organizm zaczyna się przyzwyczajać bo przecież nie mogę mieć cały czas stanu podgorączkowego co nie?
    kurcze chyba coś w powietrzu jest :smile: -życzę wszystkim dużego mocnego +++++++!
    pozdrawiam aga
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    gratulacje gusidam
    • CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeApr 13th 2012 zmieniony
     permalink
    hej dziewczyny.jestem nowa na Waszym forum :bigsmile:ale sledze Wasze wypowiedzi systematycznie>>Na początek gratulacje zafasolkowanym:bigsmile:A teraz po co tu jestem...A mianowcie staramy sie o dziecko z moim partnerem od jakiegos czasu,nie sa to moze jakies bardzo czeste starania, ale nie mamy nic przeciwko jezeli nam sie uda...W zeszlym miesiacu mielismy przytulanko w 10 i 11 dniu cyklu...przy cyklach 27 dniowych\\OKres mi sie zpoznil o ok 4 dni i byl bardzo skąpy w zasadzie 3 dni ale takie ze gdyby nie higienia to chyba mozna by bylo z jedna podpaska latac:bigsmile:potem zrobilam testy ciazowe..pierwszy z clearblue byl bardzo dziwny,po paru min pojawilasie delikatna linia ale widoczna na poczatku pod swiatlo a potem normalnie ale wciaz slaba slabiusienka,nastepnego dnia zrobilam kolejny test negatywny nic sie nie pokazalo nawet na drugi dzien...mam dziwne objawy ..mianowicie co jakis czas wylazą mi zylki na jednej brodawce..raz sa raz ich nie ma...sa takie wypukle i widoczne..i z tej tez strony pobolewa mnie pod pacha..no pobolewa za duzo powiedziane kluje od czasu do czasu.pare dni temuu mialam uczucie parcia na pecherz ,mimo ze nic nie pilam latalam cala noc do kibelka a i rano obudzilam sie z bolem plecow i pelnym pecherzem...a nie napisalam najwazniejszego.podczas tego slabego okresu bylo tez przytulanko...temperature dzis rano mialam 37,1 a normalnie 36,8 w ten dzien cyklu..w ciagu dnia wczoraj nawet 37,9 co mnie zdziwilo..do okresu jeszcze pare dni,jestem w 23 dniu cyklu...mialyscie tak?a zwlaszcza te dziwne zylki na brodawce pojawiajace sie niewiadomo skad?? pozdrawiam wszytskich i soryy ze sie tak rozpisalam:bigsmile:aaa i jeszcze jedno w tym cyklu zaraz po miesiaczce dotkliwiebolay mnie jajniki non stop,i uczucie jakby cos mnie po prawym laskotalo...:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    moim zdaniem powinnaś zrobic bete bedziesz miała pewność czy jesteś w ciąży , ponadto jak doskonale wie każda matka ciąża to stan odmienny i każda kobieta ma inne objawy nawet te bardzo dziwne niespotykane są tu normalnością .Nikt ci nie powie tutaj - tak napewno jesteś w ciąży - bo inaczej po co byłyby testy i ta cała beta . Zrób test i zycze plusika
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    wiem wiem .nie oczekuje diagnozy,absolutnie..tylko ciekawi mnie czy ktos tak mial to wszystko.:bigsmile:na tescik jeszcze za wczesnie..moze w przyszlym tyg..
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    powiem ci tak nawet gdyby tak ktoś miał to nie reguła żadna z objaw ciąży nie jest regułą nawet brak @, bo niektóre dziewczyny mają do któregoś miesiąca. NAJLEPIEJ ZRÓB BETE NA NIĄ NIE JEST ZA WCZESNIE
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    no wiem ze ta BETA najlepsze wyjscie ale mieszkam w UK i nie mozna sie o nia doprosic..no nic pozostalo czekac i jeszcze raz czekac...:bigsmile:
    • CommentAuthoraneciaa25
     permalink
    Hej.u mnie @ przybyla :/ ehh...
    a mezus zrobił sobie badanie i co oznacza:

pleminiki żywe wyszło mu negatywne ...
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    aandziaw no to życze powodzenia
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    gusia gratuluję!!!
    u mnie niestety temperatura mocno w dół (choć trochę zakłócona, bo musiałam wstać dziś dwie godziny wcześniej niż zwykle), więc pewnie @ przyjdzie jutro. Mam do was pytanie.. co powoduje, że fl jest zbyt długa? u mnie wynosi 17 dni, a to chyba nie dobrze przy starniach...
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Dzięki dagnow2774 na nic nie licze,pewnie sobie tylko wkręcam.ale kto wie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    nie martw aie andziaw czasami każda z nas sobie wkreca a pozniej okazuje sie ze to jednak nie byl wkret a kobieca intuicja
    • CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeApr 13th 2012 zmieniony
     permalink
    masz racje dagnow2774 tylko ze u mnie logicznie myslac są male szanse na zaplodnienie:(...ostatni stosunek w skąpy okres a przed ostatnie przytulanko sporo wczesniej i test by wykazal,dlatego mimo dziwnych objawow szczerze raczej nie wierze ze sie udalo,ale to nic,nastepnym razem:) chyba ze ten okres spozniony to nie byl okres albo owulka sie przesunela...alee marne szanse:sad:

Treść doklejona: 13.04.12 21:11
    czlowiek jak sie wslucha to co 5 min czuje czuje rozne objawy..hihi..mnie teraz np bola piersi z boku i czuje bol w podbrzuszu...pewnie z calkiem innych przyczyn...bylam juz w ciazy i zawsze dowiadywalam sie po terminie miesiaczki..nie wsluchiwalam sie w siebie bo niczego nie przypuszczalam..i pamietam jak osttanio kiedy bylam w ciazy,ktora zreszta stracilam,jakos przez przypadek przypomnialam sobie ze okres juz chyba powinien byc,i tak schwycilam sie za piersi i bolaly owszem ,wczesniej sobie z tego sprawy nie zdawalam,potem uzmyslowilam sobie ze przeciez mnie mdli delikatnie od jakiegos czasu,ale nawet przez chwile nie wiazalam tego z ewentualna ciaza...polecialam po test i szok...po 10 latach malzenstwa i stosunkach przerywanych prawie zawsze..zaszlam w ciaze...gluupia myslalam ze ta metoda na nas skutkuje bo wpadki nigdy nie bylo kiedy nie chcielismy..a tu ZONK:shocked:dodam jeszcze ze to byl jeden jedyny stosunek w tamtym miesiacu i to przerywany:wink:
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Dziękuję dziewczyny :)
    --
  4.  permalink
    mnie od wczoraj mdli, najpierw mnie kłuło w jajnikach,a teraz ciągnie w podbrzuszu , tyle że skoku nie było,temp cały czas na poziomie 36,6 od 5 dni.
    Gusiadm spóźnione gratulacje!!
    • CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeApr 14th 2012 zmieniony
     permalink
    ja nie wytrzymalam zrobilam sobie dzisiaj test strumieniowy..gluupiaaa jaaa:sad:sama nie wiem co myslec wyskoczyla prawie niewidzialna druga kreseczka,po kilku minutach,ale chyba sie zmiescialm w tych 10min a moze ciutke wiecej,jest tak slaba ze malo oczu nie wypatrzylam nie wiecie dziewczyny czy na testach strumieniowych jest widoczny zarys drugiej kreseczki?czy jej nie ma?moze to to tylko, ale definitywnie cos tam jest...ehhhhi i po co mi to bylo:sad:>
    •  
      CommentAuthordagnow2774
    • CommentTimeApr 14th 2012
     permalink
    jeżeli coś tam jest to test prawdopodobnie wyszedł pozytywnie ja też tak miałam niedawno
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    mi juz drugi w tym miesiacu tak wyszedl...ale cala reszta byla negatywna..nawet go rozkrecialm na drobne czesci zeby sie przypatrzec i jest bladziusienka kreseczka...a jezeli minelo 15 min nie 10 to i tak pewnie reakcja jakas zaszla,,,:sad:a po jakim czasie u Ciebie wyskoczyla? 3 tyg od stosunku chyba by byla wyrazniejsza...
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    ok 3 tygodnia była jeszcze blada , powtórz test w przyszłym tygodniu ale moim zdaniem jesli już jest to wynik traktój jako pozytywny tak mi powiedział mój gin
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    dzięki Dagnow za slowa nadzieji,jednak martwie sie ze to jeden z tych ferelnych testow co sie odbarwia po czasie...zwlaszcza ze go rozkrecilam i moze za szybko wysech i stad ta kreseczka...ojjj po co ja sie skusilam na te testowanie dzisiaj..weekend mam z glowy....pamietasz po ilu minutach u Ciebie wyskoczyla bladzinka?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    niestety nie pamietam strasznie sie wtedy denerwowałam i zycze ci by wynik był pozytywny i nie skończyło sie jak u mnie
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    tez mam taka nadziej,ale co ma byc to bedzie wola Boza...jeszcze kilka dni do okresu wiec zaloze ze przyjdzie,bo cos mi sie nie chce wierzyc ze ten test zadzialal poprawnie,no ale zobaczymy>>dzieki za odpowiedzi i zycze szybkiego zafasolkowania i sobie tez:bigsmile:

Treść doklejona: 14.04.12 18:29
    zrobilam kolejny test,paskowy i negatywny..ehhhh:sad:ja juz nie wiem o co chodzi ztymi testami,dlaczego daja wynik pozytywny potem negatywny...przebarwienia czy co..ale rozumiem po 2 godzinach ale po 10 min?..dziwne to wszystko..ale juz jasne ze w ciazy nie jestem,,,moze kolejny cykl zaowocuje :bigsmile:raczej juz nie testuje,niech sie dzieje co chce:wink:
  5.  permalink
    Wynika badania nasienia:

OCENA MIKROSKOPOWA:

Okres abstynencji - 8 dni
    Objętość - 5.0 ml
    Wygląd próbki: P
    Lepkość - ++
    Czas upłynnienia - 120 min
    pH - 8.2
    Liczba plemników - 27.0
    Aglutynacja - -----
    Ilość plemników w ejakulacie - 135.0

RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW:

Ogólny % ruchliwych: 62
    Ruch (A)+(B) - 48
    (A)Linearny- 1
    (C) Ruch w miejscu - 14
    (B)Linearny - 47
    (D)Brak ruchu - 38

MORFOLOGIA PLEMNIKÓW:

Formy prawidłowe - 11
    Uszkodzone szyjki/wstawki - 49
    Formy nieprawidłowe - 89
    Uszkodzone witki - 20
    Uszkodzone główki - 77
    Kropla cytoplazmy - 3

ŻYWOTNOŚĆ PLEMNIKÓW:

Plemniki żywe - 85
    Plemniki martwe - 15

MAR TEST IgG:

Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką - 4
    Wynik testu : NEGATYWNY

Oznaczenie il.aktywnych leukocytów - 0.0
    Komórki spermatogenezy - 0-1
    Komórki nabłonkowe - 0-1

Mąż zrobił sobie badanie i byłam u gina, własnie wróciłam .. nie jest za dobrze. Kazał mu iść do urologa :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeApr 16th 2012 zmieniony
     permalink
    uuu, oby było dobrze... Powodzenia.
    --
  6.  permalink
    katka_81:Az tak zle?Wrocilam od ginegologa wlasnie, i sie troszke przerazil:( kazal isc mojemu em do urologa ...ehhh:( dobrze,ze poszedl zrobic to badanie teraz a nie po roku dopiero :(
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeApr 16th 2012
     permalink
    O, witaj z powrotem, Crayzollko/Aneciu/Sasetko/Ashanti, a może jeszcze inaczej?
    --
    •  
      CommentAuthorcortinaT
    • CommentTimeApr 16th 2012
     permalink
    No i już jej nie ma :/
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeApr 16th 2012 zmieniony
     permalink
    może nie zalogowała się na to konto co chciała... ciekawe...Pewnie już działa pod nowym nickiem. Anecia25 ostatnio wysyłała "mężusia" na badania nasienia...
    --
  7.  permalink
    Hej wszystkim :) Nie wiem czy mnie pamiętacie bywałam często na forum :) Ale od kilku miesięcy mnie tu nie było .... A dziś wracam zrobiłam TEST i jestem w CIĄŻY :D staraliśmy się od stycznia tamtego roku . Wyszła mi chiperprolaktynemia czynnościowa i troszkę podwyższona tarczyca dostałam skierowania na kolejne badania ale że to wszystko kosztuje a mam 22 lata to stwierdziłam z Mężem że jeszcze poczekamy i spróbujemy bez żadnych wspomagaczy :) Odpuściliśmy troszkę i jest :D dziś test dwie mocne kreski !! Jestem w szoku :)

Treść doklejona: 17.04.12 13:36
    Jutro zrobię kolejny test innej firmy dla pewności bo nie mogę uwierzyć i boję się że to nie prawda że robię sobie ogromną nadzieje .... jeju to takie szczęście zobaczyć dwie kreski :) Trzymam za was wszystkie kciuki :*
    •  
      CommentAuthordagnow2774
    • CommentTimeApr 17th 2012
     permalink
    gratuluje
    •  
      CommentAuthormiss_cathy
    • CommentTimeApr 17th 2012
     permalink
    gtulacje i trzymam kciuki z nadzieją, że i ja kiedyś zobaczę dwie kreski:)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.