Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    buhahahahaha, przepraszam za oftopic ale zachcialo mi sie smiac z szalonej olki heheheheh
    jest okay, jak juz myli nicki ,buhahahaha
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeApr 18th 2012
     permalink
    Hhehehe ,dobre z automatu chyba sie zalogowala i upsssssssss :jumping:
    --
  2.  permalink
    Dziś drugi test i znów dwie kreseczki :D
    • CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeApr 18th 2012
     permalink
    U mnie @ spoznia sie 2 dni...wczoraj bolaly mnie plecy niesamowicie i brzuch oraz miesnie,nie spalam w nocy...jakby stan grypowy..ehhh...temp 36.7..testy negatywne 2-3 dni temu...piersi bolaly 2 dni u ale jakos teraz mniej...jeszcze 2-3 miesiace temu cykle 25 -26 dni teraz kurcze pokrecilo sie i co 30 i tylko 2-3 skąpego krwawienia..chyba czas na jakies badania..a moze po 30 juz tak jest:bigsmile: najprawdopodobniej to WIOSNA:bigsmile: TESTU CIĄZOWEGO JUZ NIE TYKAM!!!
    •  
      CommentAuthorYvoonne
    • CommentTimeApr 19th 2012
     permalink
    Witam :) Po kilku nieudanych próbach postanowiłam zacząc obserwować swoje cykle a przy okazji dołączyc na forum starczek :) Mam nadzieję, że nie będziecie mały nic przeciwko jak po ciuchutku dołaczę do waszego grona :)
    Pozdrawiam serdecznie :)
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    hej witaj Yvonnee powodzenia :wink:
  3.  permalink
    hej Ywonnee
    • CommentAuthoranja0607
     permalink
    Dobry wieczór :)
    na tym forum jestem nowa-mam nadzieję,że nie macie nic przeciwko jeśli dołączę i trochę pomarudzę.

trochę o sobie: mam 22 lata mieszkam i pracuję w uk.mężatka od 25.10 2008 :) o dzidzie "staramy się" odkąd skończyłam 18 lat.piszę w cudzysłowie bo to nie były takie starania konkretne przez rok poprostu się nie zabezpieczaliśmy - nic nie wychodziło a cykle miałam nawet 72 dniowe(co się wiązało z dziesiątkami robionych testów z nadzieją i = z 1 kreską) wybrałam się do gina badania i wyrok PCO dostałam Cilest na 6 mies na uregulowanie cykli potem miała być wielka niespodzianka albo obkrawane jajniki.W mdz czasie wyjechaliśmy do anglii i na początku niestać mnie było aby latać do gina do Pl albo szukać prywatnych polskich klinik tu więc poszłam o pomoc do angielskich lekarzy.Masa badań z krwi i ciągle słyszałam "WSZYSTKO O.K!!" badania męża moje USG wydłużające się cykle,braki miesiączek i ciągle "WSZYSTKO O.K" gdy powiedziałam,że lekarz w Pl stwierdził PCO zaprzeczono i wykluczono i znów OK!mijały dni,miesiące ja z @ na @ z nadziejami i nic się nie zmieniało.Wreszcie powiedziałam dość i od stycznia leczę się w prywatnej polskiej klinice.Miałam monitoring i na każdej wizycie usg i Dr potwierdził pco.pęcherzyk rośnie ale jest zbyt mały no i małe endo.od miesiąca biorę METFORMINĘ 500 mg. ma pomóc owulacji.

ostatnia @ 14.03 wyczekiwałam następnej 14 góra 16 a dziś 19 już prawie 20 i nic. jedynie od dwóch dni mam czasem jakby delikatnie brudny śluz ale to minimalnie dosłownie milmetry tego "brudu".Straszne mam mdłości no ale to może być efekt tej metforminy.robiłam dziś test i nic jedna krecha.

w sobotę mam umówioną wizytę od miesiąca - bo miało być po okresie i mieliśmy sprawdzić czy metformina pomoga i czy prawidłowo rosną jajeczka a ja co nawet@ nie miałam.

pomóżcie proszę bo nie wiem co robić znaczy się wiem jeśłi do soboty nie dostanę @ to na tę wizytę i tak pojadę, ale nie wiem co myśleć dołuję się strasznie po tej @ mieliśmy zacząć konkretnie starania a tu ooo! wcale @ nie ma.

doradzcie mi coś.Czy któraś z Was bierze lub brała Metforminę i jakie były efekty ?? i co to może być te plamienie?? aa no i dodam że w 22 i 23 dniu cyklu miałam też małe plamienie ale silniejsze niż te teraz.

pomóżcie.:cry:
    • CommentAuthorgusiadm
    • CommentTimeApr 20th 2012
     permalink
    Anja0607-jest wątek "leki ułatwiające zajście w ciążę"-przypuszczam że tam dziewczyny będą miały większą wiedzę chociaż i tu może się okazać że kobitki mają duże doświadczenie
    pozdrawiam i powodzenia
    --
    • CommentAuthormmm83
    • CommentTimeApr 20th 2012
     permalink
    witam, nie jestem tutaj pierwszy raz, ale pierwszy raz chce mi się ponarzekać... od dwóch lat staramy się o dziecko, zrobiliśmy badania i niby wszystko jest ok. Rozumiem dziewczyny, które po kilku razach starań są załamane, ale naprawdę nie wiecie co czują kobiety po dłuższym czasie starań.. (obyście tego nie doświadczyły!) Ostatnio mąż się pyta mnie, kiedy kuzynka X będzie starać się o dziecko, a ja mu odpowiedziałam, że w lecie i ze smutkiem dodałam, że pewnie będzie mieć szybciej dziecko niż my, a on na to: "wszyscy będą mieć szybciej dziecko niż my..." .....
    • CommentAuthorgusiadm
    • CommentTimeApr 21st 2012
     permalink
    mmm83-skoro badania masz dobre to przytulanko w nieodpowiednim czasie?-czy mierzysz temperaturę i obserwujesz swoje ciało?- może warto by było użyć jakiegoś żelu dla starających się co by żołnierzyki miały lepsze środowisko?-ja w naszym udanym cyklu użyłam pree-sed (lubrykant dla starających się) i soft-cups (kubeczki podobne do diva które utrzymują nasienie przy szyjce znacznie dłużej-możesz je mieć do 12h po przytulanku)
    doczekasz się swojego maleństwa
    pozdrawiam i powodzenia
    --
    • CommentAuthoranja0607
     permalink
    hej.
    w nocy przyszła @ w 38 d.c !! najgorsze,że musiałam odwołać wizytę bo była by bez sensu a następną mam aż na 12 maja to będzie 22d.c czyli raczej się nic niedowiem bo już bedzie po owu(chociaż z moim pco-to jeszcze wszystko możliwe) no i drugi ból,że zbraknie mi Metforminy na ok 3 dni przed wizytą kiedy dostanę następną receptę tak myślę,że może w ostatnim tygodniu weżmę po jednej dziennie-to lepiej niż przez 3 dni wcale nie?? jak myślicie??co robić??

mmm83 witaj doskonale Cię rozumiem my też się długo już staramy i też dobijają różne teksty z różnych ust najbardziej naciska teściowa już nawet przy obcych ludziach mówi,że tylko od Nas nie ma jeszcze wnuków itp...Jednak najbardziej boli właśnie gdy widzę,że mój M już niema nadzieji,że jakby się już poddał,że tak już zostanie,że my tylko będziemy się starać i starąć bez efektów,że już zawsze będziemy tylko my dwoje.Fajnie,że tu jesteś i narzekaj kiedy chcesz bo kto inny niezrozumie Nas tak dobrze jak same my-staraczki :) musimy mieć nadzieję bo kiedyś i do Nas zajrzy słoneczko.

gusiadm- możesz powiedzieć coś więcej o tych preparatch gdzie kupić-za ile-jak stosować itp ??

pozdrawiam
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa, rzadko pisuję na forach, jednakże z kim mam porozmawiać...?? nie chcę truć swoim koleżankom, bo ileż można... nie chcę by zaczęły stronić od mojego towarzystwa; mąż jest cudowny, jednakże to typ, który nie lubi mówić o uczuciach i sam wewnątrz trzyma co go boli; to prawda nikt nas nie zrozumie tak dobrze, jak my siebie nawzajem!
    odpowiadając gusiadm: oczywiście mierzyłam temperaturę, przytulanko w odpowiednim czasie, ostatnio moja ginekolog zakazała mi mierzyć temperaturę, żebym mniej myślała o tym, ale jak tu nie myśleć, dzięki za podpowiedź z tymi preparatami, zaraz będę szukać w necie;

pozdrawiam Was ciepło!!!:smile:
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Anja0607- pree-seed kosztuje około 80zł za tubkę 40ml wraz z 9 aplikatorami na ulotce piszę aby użyć około 6ml żelu jednorazowo przed przytulankiem ale ja używałam połowę bo 6ml było stanowczo za dużo po prostu wyciekło ze mnie i tyle-więc tubka starczy na dość długo- do tego zaraz po przytulanku używałam soft cups to są takie krążki dopochwowe, które zapobiegają wypłynięciu całego nasienia
    ja tak samo jak wy przewertowałam wiele forów i wiele zaciążonych twierdziła że użyła pree-seed razem z soft cups (ok 40zł za 6 krążków) w miesiącu gdy dowiedziały się że są w ciąży

Treść doklejona: 21.04.12 13:12
    pree-seed widziałam na allegro co do soft cups to nie sprawdzałam- ale takie same działanie dadzą kubeczki menstruacyjne (diva) chodzi o to żeby nasienie za szybko nie wypłynęło i tyle
    --
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    kupiłam ten pre seed w aptece internetowej (80,99 z przesyłką, w tym żel z aplikatorami), soft cups nie znalazłam na polskich stronach, zobaczymy co z tego będzie, w każdym razie będę informować o efektach
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    mmm83 soft cup wygląda tak samo jak kubeczek menstruacyjny więc możesz tego spróbować na pewno nie zaszkodzi
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
    • CommentTimeApr 22nd 2012
     permalink
    hej dziewczyny u mnie test pozytywny , ale strasznie sie boje
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    :cheer: super dagnow!!
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Dagnow! Gratulacje! Teraz na pewno będzie wszystko dobrze!
    •  
      CommentAuthorYvoonne
    • CommentTimeApr 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Ojej, gusiadm pocieszyłaś mnie :) Ja właśnie w tym miesiącu kupiłam taki żel, nazywa sie Conceive Plus. Mam nadzieję, że coś pomoże, bo u mnie ze śluzem słabo było :(
    Zostało jeszcze 10 dni do końca cyklu.... Zobaczymy jakie będą efekty ;)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Dagnow gratulacjie:cheer:
    Yvonnee mnie pomógl:bigsmile: -napewno dla ciebie też zadziała
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Oby, oby, oby :DDDDD Zastanawiam sie tylko ile należy go stosować... On jest dosyć rzadki i uzywamy go naprawdę niewiele... Czy to nie za mało? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dangow -gratuluje :)))
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Yvonnee dla pree-seed zalecali ml ale to było stanowczo za dużo i ja używałam 2-3ml
    --
  4.  permalink
    dagnow trzymam kciuki żeby się udalo:), do mnie przyszła@ ,a właściwie krwawienie śródcykliczne,bo wygląda na to że owu nie było:(
    • CommentAuthormmm83
    • CommentTimeApr 23rd 2012
     permalink
    tak czytam te komentarze na różnych forach i powiem Wam, że gdyby nie wymiana doświadczeń i porad to niejedna szczęśliwa mama, nadal borykała się ze swoimi problemami z zajściem, bo tak naprawdę, to z tymi lekarzami różnie bywa; cieszę, kiedy kolejna z Was pisze, że test wyszedł pozytywnie, bo to daje nadzieję;
    gratuluję wszystkim przyszłym mamom!!!:bigsmile:
  5.  permalink
    Dagnow gratuluję:-)
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres co o tym myślicie. Mi to wygląda na cykl bezowulacyjny, pospieszyłam się z interpretacją a dzisiaj spadek tempki i plamienie na około tydzień przed @. Tydzień temu byłam chora i tempka była zakłócona, może przez chorobę mi się wszystko poprzestawiało.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
    • CommentTimeApr 24th 2012
     permalink
    Witam dziewczyny.
    Dziś zarejestrowałam się na tym forum. Staramy się z męzem o dziecko od sierpnia, czyli już 9 miesięcy i nadal nic z tego:sad: Ginekolog miesiąc temu na wizycie powiedziała mi, aby jeszcze przez pół roku się starać, a jak nadal nic z tego nie będzie to będziemy sie badać. Mój mąż również bardzo chce dziecka, ale najgorsze jest to, że zawsze gdy test wychodzi negatywny słyszę od niego takie słowa "... bo ty za bardzo chcesz i nabijasz sobie to wszystko do głowy i masz blokadę psychiczną...". Ale jak sobie nie nabijac do głowy i nie myśleć o tym, chyba się nie da. Od tego cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne. Mam regularne cykle co 26 dni, ostatnia miesiączka od 12kwietnia, czyli dziś 24 powinnam mieć owulację, ale wyniki testu są dziwne. Pierwszy zrobiłam 21.04 wynik obszar C, 22.04. wynik obszar C i jasny T, 23.04 wynik obszar C i jasny T, a dziś przed chwilą zrobiłam i wynik obszar C. I już nie wiem co o tym myśleć??? Jestem trochę przeziębiona, więc może mieć to wpływ na owulację. Co o tym myślicie???
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja tez dziewczyny probuje juz od jakiegos czasu zajsc w ciaze, czekam na wyniki badac ale wedlug angielskich lekarzy zawsze wszystko jest OK! wiec biore sprawy w swoje rece (fakt ze mam problem z owulacja przez cholerne tabletki antykoncepcyjne) ale sprobuje sama jakos zaradzic na te ciaze!:) oprocz kwasu foliowego biore tez agnus castus no i kupilam sobie taka pomadke na testy owulacyjne! jest naprawde genialna-bardzo polecam choc sama mialam watpliwosci jakc czytalam na forach, bo za bardzo w to nie wierzylam! ale naprawde dalam za nia 10f plus przesylka 2f i codziennie rano przed jedzeniem i piciem nakladam sline na szkielko i czekam 5-10min i sprawdzam czy mam owulacje czy nie-narazie nie mialam ale jak tylko zbacze tzw. paprotke to zabierzemy sie z mezem do roboty:) wolne od pracy wezmiemy hihih DZIEKI WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTORE TUTAJ PISZA-TERAZ WIEM ZE NIE JESTEM SAMA, BO WSZYSCY ZNAJOMI MAJA DZIDZIUSIE I PYTAJA NAS KIEDY MY WRESZCIE...a my niemozemy:(:(
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Najgorsze jest to pytanie wszystkich wokół, kiedy będzie, czemu jeszcze nie ma, lub żarty typu "ślepakami jeszcze strzela". Nie jest łatwo, ale cóż trzeba przemilczeć te głupie teksty.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no dokladnie, wszyscy czekaja, kazdy sie od kazdego dowiedzial ze sie staramy i teraz takie pol glupie pytania czy sie staracie? kiedy dzidzius? kiedy bedziemy dziadkami? a ja poprostu niemoge:( bo niemam owulacji:( wszystkie kolezanki tylko o tym gadaja o dzieciach i ciazy a ja siedze jak glupia! teraz na szczescie znalazlam te forum i niejestem sama!!!:) DZIEKI WAM!
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hej dziewczyny, dołączę do Was.ja mam PCOS. O dzidzie staramy się od 1,5 roku. Teraz miałam 4 cykl z CLO hormony wyszły w porządku jajowody drożne owulacja co miesiąc jest mąż ma dobre nasienie a dalej nic:( W przyszłym cyklu czekam mnie IUI.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    o matko kochana jest tyle chorob i problemow ze dziwie sie ze kobiety normalnie zachodza w ciaze! gdzie nie spojrzec to ktos ma jakis problem z zajsciem w ciaze i utrzymaniem jej:( dlaczego az tyle osob ma problem?! zaczynam nie wierzyc ze normalnie bez problemow mozna zajsc w ciaze, a dopiero staram sie pare miesiecy i juz lapie dola:( jak pomysle co moze mnie czekac:(
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    u mnie to się już nawet nie pytają w rodzinie, takie jakby tabu.. a znajome z pracy tylko patrzą współczującym wzrokiem;
    na ten tydzień plan mam taki: przytulanie codziennie, żel pre seed i tyłek w górę, tak długo, aż mi kości zaczną w kręgosłupie strzealć!!:wink:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ze wspolczuciem?! O matko to rzecziwiscie lipa! U mnie tez w pracy mysla ze jestem w ciazy I tak patrza tylko czy brzuch rosnie:( no to trzymam kciuki za was! Ja niemam dni plodnych, ale I tak z mezem codziennie sie staramy:) moze cos wyjdzie z tego? Warto probowac, tym bardziej ze niemam regularnych okresow wiec nie wiem kiedy jajeczkuje...:(
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    iza1988: Ja niemam dni plodnych

Skąd wiesz?
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeApr 25th 2012
     permalink
    gusiadm: ja w naszym udanym cyklu użyłam pree-sed (lubrykant dla starających się)
    uzywalam przez pol roku i nie dziala :sad:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Jade- przykro mi że dla ciebie nie zadziałał a może to kombinacja z soft-cups and pree-seed okazała się u mnie strzałem w dziesiątkę?!-ciężko powiedzieć w każdym razie zanim kupiłam pree-seed poszperałam troszkę i produkt ma na prawdę bardzo dużą skuteczność
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie Yvonnee ,ma racje ,ja roweniz staralm sie troszke ,ale zaczelam oberwowac sienbe i okazalo sie ze dni plodne ,mam w inne dni ,niz ja jej wyliczalam...
    Trzymama kcuki dziwczyny uda sie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ciekaw czemu moj post wskoczyl przed Twoj ,jak ty napsialas to pierwsza :)
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Dziewczyny, spróbujcie na początek poobserwować siebie, swoje cykle. Widząc wykres łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć a może nawet znaleźć przyczynę... I wierzcie ze w końcu któregoś pięknego dnia uda się!
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Nie mam dni plodnych, bo obserwuje siebie juz jakis czas I mam tak sucho ze hoho:( poza tym mam ten mikroskop owulacyjny I niema na nich paprotek:( wiec pewnie niejestem, choc sie staramy:) moze. moj organizm mowi co innego a cialo co innego- mkto wie? Ale nadzieje trzeba miec:) a co to jest te pree seed????
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    A jak długo korzystasz już z mikroskopu? Obserwowałaś się wcześniej, wedle jakiej metody? Robiłaś badania hormonalne?
    Czym się różni organizm od ciała? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Robilam badania i czekam na wyniki bo w UK to troche trwa niestety:sad: z mikroskopu korzystam miesiac jak narazie, obserwuje sie juz 4 miesiac tak dokladnie, ale to wszystko to pewnie na nic bo mam nieregularne cykle:sad: a organizm od ciala hmmm chyba zle sie wyrazilam:shamed: na mikroskopie wychodzi ze nie mam dni plodnych , mam sucho jak na pustyni ale za to wydaje mi sie ze niedlugo okresu dostane...2 tygodnie temu mnie tak piersi bolaly i sie powiekszyly bolal mnie brzuch jak przed okresem ale niedostalam, juz sama nie wiem kiedy mam kiedy nie:( grunt to sie starac i czekac na wyniki
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    dziewczyny, a co to są te soft cups i gdzie można je kupic?
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    dziewczyny czy jest możliwe że w 10 dniu fl beta może jeszcze nie pokazać ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Widziałam tu kiedyś taki wykres, gdzie beta wyszła negatywna w tym czasie, a jednak ciaza była. Nie wiem jednak czy to nie był błąd laboratorium...
    --
  6.  permalink
    no i znowu się nie udało :(
    --
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Cytrynko uda sie w tym:))!
  7.  permalink
    witam :) ja od tego cyklu zaczynam staranka o rodzenstwo dla naszej Martynki :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.