Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    zaczełam 5 cykl staran zobacze moze sie uda
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
    • CommentTimeMay 7th 2012
     permalink
    Słoneczko32 uda się, musi się udać. :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorUUU83
     permalink
    Witam wszystkie staraczki.;)
    Ja staram się od prawie roku, jak to czekanie zaczęło mnie dobijać to trafiłam do Was na forum. Czytałam już milion artykułów, używałam testy LH, spr temp i inne i coraz bardziej łapałam dołka... Myślałam że już wszystko wiem, że tym razem się uda a tu znowu @ Ale to nic... jesteśmy twarde, damy rade, przyjdzie nasza kolej;)
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    ja to coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to stres może być przyczyną; od dłuższego czasu moja cera zachowuje się jak cera nastolatki, czyli pryszcze giganty podskórne, przetłuszczające włosy; próbowałam walczyć na własną rękę, ale w końcu ostatnio poprosiłam o pomoc kosmetologa po studiach z doświadczeniem (nie byle kosmetyczka..) i po oglądnięciu mojej twarzy zapytał mnie czy przypadkiem od dłuższego czasu nie żyję w stresie - a tak jest bo moja praca to ciągły stres i pośpiech; wg niej na 90% procent to jest przyczyną; kazała mi pić zioła oczyszczające wątrobę i nerki oraz nervosol
    i teraz tak sobie myślę skoro ciało tak reaguje na zewnątrz to co musi się dziać też wewnątrz, a co Wy o tym myślicie?
    • CommentAuthorUUU83
     permalink
    też się zastanawiam jak duży wpływ ma na to wszystko stres...
    Też mam okropnie stresującą pracę... masakra. Wszyscy mówią żeby wyluzować ale to nie takie proste.
    Mój sposób na stres to niestety czekolada albo lody;)
    Może ktoś czytał jakieś ciekawe artykuły o stresie, staraniach i sposobach radzenia sobie z tym.
    Dodatkowo nieudane starania też wspomagają stresik...;(
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    A ja myślę, że koleżanka ma rozdwojenie jaźni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Fiufiu: A ja myślę, że koleżanka ma rozdwojenie jaźni :wink:
    Fiufiu: A ja myślę, że koleżanka ma rozdwojenie jaźni :wink:

Ja tez uuu83 rozmawia z mmm83 :D
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    A ja myślę, że koleżanka ma rozdwojenie jaźni

Padłam:shocked:

Różne trolle tu już trafiały, ale taki to chyba nowość. Tzw. troll samowystarczalny- sam sobie zadaje pytania, sam odpowiada...Jezu
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Eee tam, wszystko już było :smile:. Pomarańczka, masz u mnie medal za podwójny cytat :swingin:
    --
    • CommentAuthorUUU83
     permalink
    hmmm to zbieg nicku...
    nie mam rozdwojenia jaźni... mmm83 to nie ja, tak wyszło, nawet nie zwróciłam uwagi.

Treść doklejona: 07.05.12 23:41
    ... i zastanowiłabym się zanim kogoś nazwałabym trolem... to raczej nie jest miłe określenie...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Tak tak ,a ja mysle ze puzzle,aborta ,albo jak ci tam inaczej ....Niema az takiej zbieznosci nicow :D
    --
    •  
      CommentAuthorkamoszka
    • CommentTimeMay 8th 2012
     permalink
    Witam Dziewczyny :)

Zaczynam wraz z mężem oczywiście;) trzeci cykl starań. Mam nadzieję, że w końcu test pokaże 2 kreski. W pierwszym cyklu nie mierzyłam temperatury. Okres mam jak w zegarku regularny co 28 dni. Co zauważyłam, jak nie staraliśmy się o dzidziusia to jeśli chodzi o obserwacje śluzu było go baaaaaardzo dużo a jak zaczęliśmy się starać to często czuję susze oj często nawet w dni płodne hmm. Kupiłam pre-seed i zobaczymy może to coś pomoże, od 4 dni biorę wiesiołka i siemię lniane. Powodzenia Wszystkim :)
    --
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    dziewczyny jesteście jakieś przewrażliwione, podejrzewacie wszystkie naokoło, jestem zdegustowana naprawdę
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ale gdyby mmm83 byłaby uuu83, to chyba nie nadawałaby sobie tak podobnych nicków, bo jak widać od razu to rzuciłoby podejrzenia. A skoro chciałaby nas oszukiwać, to lepiej by się z tym kryła.
    chyba . . . :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Witam Was :)
    Dawno tutaj nie zaglądałam. Dzisiaj rano ujrzałam na teście 2 kreseczki :) To równo rok odkąd zaczęliśmy się starać (maj 2011)
    W niedzielę kiedy powinnam dostać @ pojawiły się brunatne plamienia. Poszłam więc dzisiaj do ginki żeby sprawdzić co to za plamienia i czy nie są groźnie. Usłyszałam od niej, że to oznaka zbliżającej się @ a testy kłamią i nie można im wierzyć. Zrobiła mi szybkie USG i powiedziała że nic tam nie ma oprócz przerośniętego endometrium :( Oprócz tego USG nawet mnie nie zbadała.
    Spanikowałam i zrobiłam przed chwilą kolejny test (innej firmy) i też pokazał 2 kreski. Czy różne testy mogą się mylić ?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja bym skonsultowała to z innym ginekologiem a przede wszystkim - najpierw - zrobiła test ciążowy z krwi, beta HCG
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    jutro rano będę robić betę, mam nadzieję że wynik będzie pozytywny
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Nie słyszałam jeszcze o ginekologu, który w 5. tc zobaczyłby zarodek. Chyba że ta pani ma usg z mikroskopem.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Fiufiu wygląda na to, że ta pani miała chyba dzisiaj zły dzień i szybko chciała się mnie pozbyć z gabinetu, a ja chciałam zadać jej tyle pytań ...
    W czwartek mam wizytę u stomatologa i na przykład nie wiem czy powinnam go informować o prawdopodobieństwie ciąży. Będzie kończył leczenie zęba, które zaczął przed majowym weekendem. Na pewno będzie to bez znieczulenia bo ząb jest martwy i nie ma nerwów więc znieczulenie nie jest konieczne.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    To tym bardziej powinnaś zmienić ginekologa. A stomatologa możesz powiadomić, że być może w ciąży jesteś, nie widzę problemu.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Są znieczulenia bezpieczne dla kobiet w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Gosiu zaden ginekolog niezobaczy zarodka w 5tc ,jak napisala fiufiu....
    Ja dzwonilam do mojego dwa tygodnie temu i czekam do piatku na wizyte,prawie 3 tygodnie ,bo jak powiedzil wtedy nic by niezobaczyl i chce cos widziec jak do niego przyjde.
    Po drogie zmienilabym ginekologa ,niema zlych dni w pracy ,pacjent jest pacjentem i lekarz powienien okazac mu szcunek ,a klopoty jak to sie mowi zostawia sie za drzwiami .
    Po trzecie ,mogla dac skierowanie na bete ,skoro testy sa pozytywne.
    Po cichutku gratuluje :)))) Mi wyszla ledwo widoczna kreska ,a beta potwierdzila ciaze :))
    --
    •  
      CommentAuthorpani_wonka
    • CommentTimeMay 9th 2012
     permalink
    W 5tc można zobaczyć ew. jajo płodowe.
    -- "bez pretensji do mądrości, której nie mam, bez odbijania jej na ksero i wpadania w schemat"
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Pomarańczka baaardzo serdecznie gratuluje !!!!!
    Gosiu ja się dołączam do dziewczyn twoja pani ginekolog wygląda na nieprofesjonalną lekarką-ja bym zmieniła i już widziałam pod wykresem twój test i to jest jak najbardziej test pozytywny!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    gusia -dziekuje :))))
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Gratuluje!!!! Ja tez slyszalam ze w testy nie ma co wierzyc bo czasami nie pokazuja ze jestes w ciazy, wystarczy ze masz jakiegos hormonu za malo I juz ci nie pokaze a w sumie jestes. Ja wywalczylam u mojego GP wizyte w klinice ginekologicznej za 4tyg!:-) wiec bardzo sie ciesze bo juz myslalam ze bede musiala czekac 2mies:-(
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Dziękuję Wam za wszystkie rady :* Pomarańczko, Tobie również gratuluję ! :)
    Czekam teraz na wyniki bety ... aj ten czas się wlecze :D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    iza1988: Ja tez slyszalam ze w testy nie ma co wierzyc bo czasami nie pokazuja ze jestes w ciazy, wystarczy ze masz jakiegos hormonu za malo I juz ci nie pokaze a w sumie jestes.

tak, zgadzam się - testy często mogą się "mylić" ale w jedną stronę - kiedy jesteś w ciąży a test pokaże jedną kreskę - może być po prostu za wcześnie na test, owulacja wystąpiła później itp. Pomyłka w drugą stronę jest mało prawdopodobna. Prawie niemożliwa. Test wyjdzie pozytywnie - zakładając, że nie ma ciąży - podczas kiedy kobieta ma guza jajnika, który wydziela hormon tożsamy z ciążowym.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    aha dzieki za wyjasnienie dokladne:)
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Odebrałam wyniki :) Beta HCG 737 :)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    gratulacje gosiu :) Spokojnej ciazy :):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gratulacje :) ja bym teraz poszła do tej ginekolog i pokazując wynik spytała, czy nadal jest pewna swojej diagnozy :)
    Spokojnych 9 miesięcy życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Dziękuję Wam :)))
    Tak zrobię - pójdę do niej i pokażę. Ciekawe czy uzna, że to badanie też się myli :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    A ja bety nie robiłam. W piatek mam USG i mam ogromną nadzieję, że coś bedzie już widać. @ nadal nie mam zrobiłam już 3 testy z moczu i wszystkie pozytywne. Zobaczymy co będzie dalej:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Gosia gratuluje :clap: ja tez bym poszła jej pokazać tylko dla własnej satysfakcji żeby zobaczyć jej minę :tooth:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Gosiu gratulacje-zobaczyć jej minę bezcenne!!!
    --
  2.  permalink
    gosia gratuluje i zycze ci szczesliwego rozwiazania :)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
    • CommentTimeMay 10th 2012
     permalink
    Dziękuję :)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 10th 2012
     permalink
    witam koleżaneczki :)
    zajrzałam na chwilkę na stare śmieci i postanowiłam skrobnąć :)
    najpierw gratuluję wszystkim szczęśliwym przyszłym mamusiom, które zobaczyły już plusiki na swoich wykresach, a starającym, żeby jak najszybciej je ujrzały!
    przyznam Wam się, że jak patrzę na te Wasze ciążowe suwaczki, to mimo tego, że 3 miesiące temu urodziłam córe, to znów mogłabym być w ciąży:wink: chyba 3 dziecka już nie planujemy, chociaż ja to bym bardzo chciała, dlatego aż mi się łezka w oku zakręciła na myśl, że może nie poczuję już tych kopniaczków w brzuchu :sad: ale Wam życzę z całego serca-szczęśliwych ciąż i porodów :winkkiss::grouphug:
    --
    • CommentAuthormmm83
    • CommentTimeMay 11th 2012
     permalink
    dziewczyny, które pytały wcześniej o pre-seed - po pierwszym cyklu niestety nie zadziałał, wczoraj dostałam @ :sad: ... oczywiście będę go stosować nadal, ale kolejenj tubki raczej nie kupię, pozdrawiam
  3.  permalink
    u mnie sie chyba udalo jutro testuje ponownie :) trzymajcie kciuki :)
    --
  4.  permalink
    Witajcie
    i ja do was dołączam.Mam 29 lat 2 dzieci i staram się o 3 ale po 2 porodzie mamy malutkie problemy bo urodziłam w 2007 raku w lutym a od maja 2009 roku staramy sie o dziecko i nic.
    @ dostałam ponad rok po porodzie. staraliśmy się na spokojnie do końca 2010 r. Potem badania i tak zleciały kolejne 2 lata i w tym cyklu 1 iui na cyklu naturalnym,może to i strata kasy bo takie iui rzadko sie udaje,ale z naszej perspektywy to oszczędnośc bo jak nam się po stymulacji clo trafią bliźniaki to dopiero będzie koszt na 18- 25 lat conajmniej.

Puki co z 3 cykle na naturalnym cyklu próbujemy a dalej pomyślimy.

Kciuki za oczekujące dzidzi i starające się o nią
    •  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeMay 12th 2012
     permalink
    Witajcie dziewczynki :) Jestem tu nowa. Przegladam Wasze forum i chcialabym sie dolaczyc. My rowniez staramy sie o dzidzie i powoli trace juz nadzieje.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    My tez sie staramy i czekamy na wizyte w klinice...probo clo to czy czesto zdarzaja sie ciaze blizniacze trojacze czy czworacze-jak tu jedna z dzieczyn juz pisala? Moj lekarz zapewne po wizycie przepisze mi clo i tak sie zastanawiam czy czesto zdarza sie ciaza mnoga, czytalam rozne opinie, moj GP powiedzial ze po to musza mnie monitorowac zeby nie bylo ciazy blizniaczej no ale jak bedzie to przeciez nie usune! bo chcemy miec dzidziusia i mam pytanie kto bral clo i jakie ma doswiaczenie czy czesto sie zdarza ciaza blizniacza?
    •  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeMay 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja przez ostatnie trzy cykle bralam pregnyl i clomhexal. Nic z tego niestety nie wyszlo. Wrecz stalo sie tak ze w ostatnim cyklu urosla mi bardzo duza cysta i stworzyla sie zakrzepica. Teraz mamy kolejny cykl jak narazie bez "wspomagaczy" mamy miec 3 miesiace przerwy od lekow i starac sie mimo wszystko. Dzisiaj mam 20 dc. Czuje sie jakos marnie przez jakis czas mnie mdlilo i krecilo mi sie w glowie, bolaly mnie piersi i sa jakies takie inne - temperaturka utrzymuje sie na poziomie 37stopni. Hmmmm. Tak bardzo chcialabym zobaczyc 2 kreseczki :(
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Na pewno sie uda kami!!! Ponoc odstawienie lekow I zapomnienie od starania sie BARDZO pomoga wiec moze wam sie udalo! Trzymam kciuki I na pewno wam sie uda! Nam wszystkim sie uda!!!!!:wink:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Dziekuje Iza... ale ja juz chyba stracilam nadzieje. Tyle czasu, lekow, cierpienia i i tak nic z tego nie bylo. Izus trzymam za Ciebie kciuki i za wszystkie przyszle mamuski.
  5.  permalink
    ja tez juz powoli trace nadzie bo nie wiem za bardzo w które dni serduszkować
    --
  6.  permalink
    Witajcie

nie ma co tracić nadziei,jak to mówią nadzieja umiera ostatnia.

Uszy do góry w końcu każdej z nas się uda no nie?

Codo clo to różne sa opinie jedne mają 1,2,3 pęcherzyki a inne clo wogóle nie rusza.

U mnie jest tak,że jeden cykl owulacyjny ale pęcherzyk może nie pęknąc a inny wogóle bezowulacyjny i puki co 2 cykle owulacyjne z samym pregnylem mnie czekają bo w tym cyklu miałam iui,ale zaryzykowalismy,że pęcherzyk nie pęknie bo w 24 godz urósł z 18.3 na 22/23 mm i lekarz powiedział,że może nie pęknąć.

Zobaczymy za 8 dni po 16 dni po iui idę na betę
    •  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeMay 13th 2012
     permalink
    Ja tez chcialabym isc na bete ale mieszkam za granica i nic z tego. Dzisiaj jest 21 dc. Zrobilam test z ciekawosci hihi wydawalo mi sie ze cos tam widze, ale to chyba moja psychika chciala cos widziec. W niedziele ma przyjsc @...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.