Witajcie :) Do tej pory byłam cichą czytaczką Waszego forum. I pomimo, że nic nie pisałam, łatwiej mi było przejść kolejną @. A teraz, kiedy się skończyła, chciałabym do Was dołączyć. Rozpoczynając kolejne staranka. Gratuluję przyszłym mamusiom i trzymam kciuki za resztę, oby jak najszybciej pojawiały się || kreseczki!
wierm, wiem tylko ja nie moge się oderwać od was! ale masz rację - mój maluszek jest najważniejszy więc idę się wykąpać i kłedę się spać, bo zmęczona to jestem nie powiem! Trzymajcie się dziewczynki i do jutra!
P.S. nie wiece czy ja powinnam już umówić się do lekarza czy jeszcze poczekać???
IWA, babyphat dziękuję za miłe przywitanie! Z pewnością zostanę, do razem zawsze raźniej... Proszę o dopisanie mnie do WIKI28: - Nick forum - anus - Nick 28dni - anus - Imię - Aneta - Wiek - 27 - Nr cyklu starań - 9 - Datę kolejnej @ - 17.10.2006 - Miasto - Zabrze
jak ja zaciążyłam to kazali mi przyjść w 5 tyg bo dopierw wtedy w miarę widać cokolwiek na usg dopochwowym; nie wiem czy twój gin ma usg na miejscu, jeżeli nie robi takiego badania standardowo to spokojnie możesz poczekać do 7/8 tygodnia; wtedy juz widać czy serduszko działa poprawnie;
anus - witam! najwyższy czas żeby sie odezwać; każda opinia sie przydaje i daje do myślenia więc weź się do roboty i postukaj czasem w tą klawiaturę
no własnie IWA ale ja chyba w przyszłym tyg pójde nie będę czekać bo dzidzia jest naważniejsza nie? widze że dużo tu nowych twarzy to fajnie laseczki starajcie się a zobaczycie to forum ta strona ma magiczną moc
od dni (od @ do teraz) odejmujesz tydzień i wychodzi ci w którym jesteś czyli od 5tyg i 3dni odejmujesz tydzień i wychodzi. że jesteś po 4 tyg i 3 dniach 5 tyg
kobitki mam dobre wiesc wyniki badania nasiena mojego mężusia są w normie i najważniejsza wiadomosc pecherzyk urosł, dzis ma 21mm w sobote kolejne usg i wowczas bedzie wiadomo czy jeszcze jest czy juz pekł, ale jestem szczesliwa
w naszym przypadku tzn kiedy znamy moment owulacji też słyszałam, że liczy sie od owulacji; zresztą na karcie, którą ci założą będzie podany wiek z obliczeń i wiek wg usg
czesc dziewczyny mam pytanie bo ginka przepisała mi wczoraj duphaston na utrzymanie ciąży, bo mam czasami mocne kłucia i ciągnięcia jajników, czy któraś brała te tabletki lub inne na podtrzymanie, trochę się teraz wystraszyłam
witam dziewczyny! Ja niestety dziś wieczorem bez piwka, ale za to w towarzystwie męża i maluszka, może z soczkiem np. marchewkowym! Wczorajsze pytania o wizytę itd. roział mój ekspert czyli Agulla, napisała że powinnam pójść dopiero za ok. 2 tygodnie, to będzie najlepszy termin i dla lekarza i dla mnie z maluszkiem! Będzie już widać co powinno być widać! A narazie mam brać wszystkie witaminki co do tej pory tj. kwas foliowy i magnez+wit. B6. Oczywiście jeżeli ktoś ma ciężką pracę to warto pójść wcześniej żeby lekarz określił czy można wykonywać zawód! Ale jaj jestem urzędnikiem to nie jest strasznie ciężka praca tak więć umówię się na 10.10.2006, to będzie 7 tydzień od ostatniej @, a piąty od poczęcia!
Mysorka wiem ze duzo dziewczyn bierze duphaston. To jest jakis odpowiednik luteiny. Poprostu progesteron . Nie martw sie niczym bo to moze szkodzic malenstwu .Jak lekarz kazal to wie co robi.
Witam wszystkich, jak dobrze, że dzisiaj już piątek i weekend, odpoczynek
Myszorka - ja po Clo i Pregnylu brałam Duphaston. Niestety mnie się nie udało, ale za Ciebie trzymam mocno kciuki! Jest on stosowany na wiele różnych przypadków. Jak jeszcze nie kupiłaś, a chcesz coś wiedzieć więcej, to mam ulotkę.
Magdalenakol właśnie się ze mną zgodziłaś W 7 tygodniu serduszko już widać, ale jeszcze go nie słychać Położna, takim przenośnym aparatem usłyszała serduszko mojego synka dopiero w 11 tygodniu ciąży. U mnie 6 tydzień to był 4 tydzień od poczęcia, u Ciebie 7 tydzień to był 5 tydzień od poczęcia. Wszystko się zgadza.
Witajcie! Czy u Was też jest tak szaro, buro i mglisto?
taak samo! przy tym jakoś parno.... Dzisiaj mam znowu pomiar jajeczka, ciekawa jestem jak rośnie.. Zrobiłam dzisiaj test na owu i ta druga kreska jest tak delikatna tzn że to jeszcze nie teraz? I tempka mi spadła...???
Babyphat to podeślij proszę trochę słoneczka nad Kraków.
Magg trzymam kciuki za rosnące jajeczko. Co do testów owu to się nie znam, ale czytałam, że wtedy jak intensywność obydwu kresek jest taka sama to test jest pozytywny, a jak jest kontrolna mocniejsza, a testowa słabsza to wynik chyba wpisuje się jako wątpliwy +/- Ale jak tempka spadła to znaczy, że za niedługo się wybije w górę.