Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Zauważyłam ostatnio, że końcówki sutków mam dziwne- białe. Same koniuszki. Reszta bez zmian. To normalne? Bo wcześniej tego nie zauważyłam, lub poprostu nie obserwowałam tak dokładnie swojego ciała :(
    •  
      CommentAuthorStefka_84
    • CommentTimeMay 19th 2012
     permalink
    subiektywna, powiem szczerze, że ja nie zwracałam na to uwagi - bardziej moją uwagę zwrócił ból piersi i powiększone brodawki
    --
    •  
      CommentAuthormartusiabb
     permalink
    Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj test i wyszła blado-różowa, słabo widoczna kreska.Nie wiem co o tym myśleć, już wariuje; zasnąć nie mogę:P Nie wiem ,czy się udało. Ale mam cichą nadzieję,że tak :D No i liczę,że jutro nie przyjdzie @. W poniedziałek powtórze test i zobaczymy co pokaże.
    Jakoś nie mogę uwierzyć w to wszystko:)
    -- "Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę."
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Trzymam kciuki ;):bigsmile:
    --
  2.  permalink
    a u mnie test nadal negatywny, @ brak, a tem. skoczyła do 37,2...i bądź to mądry!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 20th 2012
     permalink
    Bo jeszcze nie czas na @. Organizm Ci to jasno mówi.
    --
  3.  permalink
    Ale przyjdzie na bank, oby szybko jak już ma przyjść...przecież gdybym była w ciąży to test nie wyszedł by negtaywny po takim czasie?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    TEST BYŁ ZROBIONY ZA WCZEŚNIE. Miał prawo jeszcze nic nie pokazać.
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    subiektywna :) a kiedy masz dostać @?
    --
  4.  permalink
    ale zrobiony był w dniu@. Dziwne, bo wydaje mi się że ten czulszy test pokazał by chociaż cień cienia. Sprawdzałam podobne cykle u dziewczyn, które ujrzały 2 kreski i test wykonały albo w dniu @ (grube kreski), albo ciut wcześniej. Wiec po dzisiejszym teście negatywnym ( 4 z kolei) stwierdzam, że cykl zakończony niepowodzeniem :/. No ale czego ja się mogłam spodziewać :)?
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    subiektywna przykro mi:sad: jesli to cie choc troche pocieszy to pamietaj ze nie jestes sama i ze nie tylko tobie sie nie udalo w tym miesiacu:sad: ale na pewno nastepny bedzie lepszy :wink: MUSI BYC!!!:bigsmile:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie robiłaś w dniu @, bo do niej zostało min. 10 dni.
    --
  5.  permalink
    10 dni? Przecież mój cykl trwa nie dłużej niż 25dni, ostatni okres miałam od 26.04? Nie kumam- naglę na podstawie wykresu okaże się, że wydłużył się do 35dni?
    Poprzednie były jak w zegraku bez żadnych zabaw w mierzenie temperatury, badanie śluzu i sprawdzanie szyjki, więc dlatego naglę za 10 dni? @ przyjdzie zapewne jutro!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Oczywiście, że wykres jest podstawą do oceny końca i początku cyklu, okresu płodnego i niepłodnego, daty poczęcia i porodu, rozpoznawania typu krwawień, odróżnienia @ od krwawienia śródcyklicznego - to jest zabawa? Poprzednie długości to za mało.
    --
  6.  permalink
    Zabawa- w sensie zapisywania tego, sory ale żadna z moich koleżanek tego nie robiła/nie robi, co oznacza, że nie stanowi to rutyny u Wszystkich. Mam na kompie podoby do tego program, który również tworzy i analizuje wykresy, ale będzie on mi służył głównie jako forma wsparcia, a nie główny wyznaznik w dążeniu do celu. Tym wyznacznikiem będzie mój organizm- którego dopiero się uczę. Amazonka wiem i widzę, że jesteś weteranką na tym portalu. Super, że pomagasz dziewczynom w analizie, ale niestety nie uwierzę Ci, że za 10 dni min. dostanę @ :))) Wykres może na to wskazywać, ale połowa z tego wykresu jest do wyrzucenia, bo dopiero od 12.05 mierzę tem. o jednej godzinie, przed wstaniem :)
    Jutro się przekonamy :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    To że normalna sprawa nie stanowi rutyny o niczym dobrym nie świadczy.
    --
  7.  permalink
    Czyli jeśli ktoś nie bada cyklu, bo ma regularne @, to nie świadczy o niczym dobrym?
    Wystarczyłoby wyjśc na ulicę i zapytać pierwsze lepsze kobiety- ile z nich zapisuje swoje cykle, badając każdy czynnik?
    Owszem- stanowi to b.d metodę np. antykoncepcji, co powtarzała mi wielokrotnie moja mama- bo sama go stosowała, ale jak przyszło co do czego i chciała zajść- to kalendarzyk w niczym jej nie pomógł.
    Ja mogłam stosować kalendarzyk przez kilka lat i nie wiedzieć, że mam markery nowotworowe, ani że na jajniku mam torbiel :) - i nie dowiedziałabym się do teraz- gdyby nie decyzja, że najwyższa pora na dziecko....
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kalendarzyk w niczym nie pomaga i dziś już nie jest stosowany.
    Rozpoznawanie płodności jest potrzebne do planowania rodziny bez stosowania anty. To jest metoda diagnostyczna dotycząca cyklu, a nie budowy wewnętrznej.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja obserwacje prowadziłam przez 2 cykle - z nadzieją zajścia w ciążę. Zaszłam dopiero wtedy, jak przestałam się w to wgłębiać i obserwować :) Już na tyle znam swój organizm, że mniej więcej wiem, kiedy mam dni płodne i to mi w zupełności wystarcza. Dodam, że w ciąży jestem po raz 3 i były to ciąże bez obserwacji.
    --
  8.  permalink
    Amen!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    A to termometr zapładnia?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Nie Amazonko, termometr jest to przyrząd do pomiaru temperatury.
    --
  9.  permalink
    Ależ się załamałam....Jakiś czas temu robiłam badanie na obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w śluzie. Wynik wyszedł pozytywny o mianie: 1/50. Dziś dowiedziałam się, że to miano jest wysokie i powinnam pomyśleć o inseminacjach...Niestety mój partner jest tradycjonalistą i nigdy nie zgodzi się na wspomaganie tego typu czynnościami, a szczególnie in vitro.
    Coż, pozostaje mi tylko liczyć na cud, że te przeciwciała nie pozabijają całego nasienia....ale w d... z tym wszystkim. Odechciało mi się na dobre :(((( I do tego zaczął mnie boleć prawy jajnik :(
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    subiektywna a co lekarz na wyniki badania?
    --
  10.  permalink
    wizyta dopiero w lipcu :(
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Hej Kochane :)
    Dawno mnie tu nie bylo ale nie mialam dostepu do neta. Dzisiaj jest 28 dc zrobilam test z porannego moczu i wyszedl negatywnie. Temp. wciaz utrzymuje sie na poziomie 36,9 i dzisiaj pojawil sie jeszcze mleczny sluz. Jak myslicie mam jeszcze szanse ze zobacze II kreseczki??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dlatego nie ma wpływu utrudnianie poczęcia.
    --
  11.  permalink
    [quote=Amazonka][/quote]

nie bardzo zrozumiałam...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Amazonko, jak odnosisz się do jakiejś konkretnej wypowiedzi, to cytuj ją wcześniej - lub jej część, bo Twoje wyrwane zdania nie mają ładu ani składu. I nie wiadomo, do czego je przypiąć...
    --
    •  
      CommentAuthormartusiabb
    • CommentTimeMay 21st 2012
     permalink
    Zrobiłam test :):) kreska jest teraz bardzo wyraźna:)Chyba już nie mam wątpliwości:) Jeszcze wszystko do mnie nie dotarło.Mam do Was pytanie. Kiedy powinnam zrobić bete i kiedy sie zgłosic do lekarza?? Owu miałam 20 dc, dzisiaj jest 34 dc.
    Kami _ też miałam taki kremowy śluz i mam cały czas; trzymam kciuki; temp jeszcze ładnie się trzyma, więc szanse są :):)
    -- "Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę."
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Martusia ,dzis juz lec na bete :))
    Gratuluje :)
    a do lekarza najlepiej isc na pierwsza wizyte okolo 6tc :)
    --
  12.  permalink
    dzisiaj tem. spadła do 36,6, co oznacza @, więc czekam :)
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Kurcze, Martusia, gratuluję ! Wspaniała wiadomość ;)

Mi niestety wczoraj przyszła @ :/ jestem na tyle już zniecierpliwiona, że nawet jak dostałam taką słabszą to zastanaweiałąm się, że może to jest krwawienie, takie co czasem w ciąży się zdarza :( ehhh...

Powodzenia i wytrwałości dla wszystkich pozostałych ;)
  13.  permalink
    Mi @ przyszła dzisiaj. Jak w zegraku, więc lecę do apteki po ostatnie antybiotyki i do dzieła w kolejnym cyklu :)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Subiektywna, bierzesz clo?
  14.  permalink
    subiektywna powodzenia zatem w nastepnym cyklu, ale mysle ze jescze nie raz sie tu sklikamy :)

martusiabb gratulacje Kochana! coraz wiecej jest tych zafasolkowanych. :)
  15.  permalink
    martusia gratuluje ja juz straciłam nadzieje bede próbowac bo jeszcze chyba mam te dni płodne
    --
  16.  permalink
    nie biorę CLO. Mam przepisany UNASYN (to 2 część antybiotyku, którą mam wziąć na bakterie- streptococcus agalactiae)
    Mam to brać w czasie @. W poprzednim cyklu brałam ten sam antybiotyk + maść Dalacin.
    Mam nadzieję, że narazie tyle.
    Profilaktycznie biorę tylko kwas foliowy i potas (na niski poziom elektrolitów we krwi)
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Witam w kolejnym dniu :)
    Dzisiaj powinien byc pierwszy dzien @, ale nie ma jej nie ma tez zadnych objawow ktore mowilyby ze nadchodzi. Rano temp. zmierzona bylo 36,7 ale teraz zmierzylam ja znowu i jest 37.4 wiem ze nie mierzy sie jej po poludniu tylko jak sie wstaje, ale mi zawsze bylo tak, ze jak miala przyjsc @ to nawet po poludniu czy wieczorem spadala do normalnej juz 2 dni wczesniej. Jednyne co mam ciagle od wczoraj to mokre uczucie :P ciagle sprawdzam czy mam @ hmmmmmmm
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    kami, wiec moze nie przyjdzie jak objawow nie masz?:wink: no chyba ze mialas tak wczesniej ze przychodzila bez objawowo? ja nie mam orkesu od lutego, ale od piatku tak mnie pobolewaja jajniki ze ciagle musze tabletki przeciwbolowe brac:( nie wiem co to oznacza:neutral: wciaz czekam na list od lekarza

Treść doklejona: 21.05.12 13:43
    i na dodatek lewa piers mi sie powiekszyla od tygodnia::sad:...juz calkiem kompletnie nieznam mojego ciala i objawow jakie mi wysyla!:(
    •  
      CommentAuthormartusiabb
     permalink
    Dziękuje wszystkim:) Poszłam zrobić bete, zobaczymy co wyjdzie.

Sloneczko32 nie trać nadziei :) Wszystko jest możliwe.
    Ja spisywałam ten cykl na straty : to mój pierwszy cykl z obserwacjami, miałam bardzo stresujący ostatni miesiąc, przeprowadzamy się, zmieniamy prace... a jednak chyba się udało :)
    Nie nastawiaj się negatywnie. Głowa do góry :)
    Trzymam kciuki,żeby się udało :)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    martusiabb jesli sie potwierdzi to DUZE gratulacje!
    •  
      CommentAuthormartusiabb
     permalink
    Kami ja mam podobnie :)więc jeszcze nic straconego :) Nie mam praktycznie żadnych objawów. Zauważyłam dużo śluzu,ciągle czuję że jest tam mokro i jestem trochę senna. Brzuch mnie bolał parę dni temu a teraz cisza.Trochę się niepokoję,że nie mam innych objawów ,ale testy wyszły pozytywne:)
    trzymam kciuki:)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Dziewczyny mozecie mi powiedziec czy nieprzejrzysty sluz ale rozciagliwy to normalna sytuacja przed @?
    Wczoraj mialam nieplodny a teraz na bieliznie zauwazylam ten ciagnacy i przy badaniu szyjki okazalo sie ze jest go mnostwo
    :confused:
    Czy to moze byc od jakis zaburzonych hormonow?
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Iza ja i brak objawow przed @. Zawsze mam tak ze najchetniej w tych dniach moj brzuch bym zostawila komus i sobie poszla. Nie moge spac od paru dni za to teraz w tej chwili chyba sie poloze bo juz nie moge oczu utrzymac, ale to chyba po prostu przemeczenie.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    hehe no to moze jednak dzidzius..:cheer: przespij sie o odrazu bedziesz lepiej sie czula! zycze ci aby sie udalo! i @ nadszedl za 9miesiecy..:wink:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Nie ciesz sie blagam bo wywolasz to cholerstwo :( czekam do niedzieli i robie test.
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Alimamam - a bierzesz jakieś leki ? Bo jeśli nie to może owu masz jakoś dużo później ? ja miałam kiedyś nawet 26 dnia !!!
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Nic nie biore.Na bieliznie praktycznie nic nie ma tylko w srodku ;-) W tamtym miesiacu mialam cykl 33 dni po kolposkopii wiec moze cos mi sie poprzestawialo
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Ja też mam raczej w środku a na zewnątrz znikomo... nie wiem co to kolposkopia ale może faktycznie się coś poprzestawiało...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.