Zauważyłam ostatnio, że końcówki sutków mam dziwne- białe. Same koniuszki. Reszta bez zmian. To normalne? Bo wcześniej tego nie zauważyłam, lub poprostu nie obserwowałam tak dokładnie swojego ciała :(
Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj test i wyszła blado-różowa, słabo widoczna kreska.Nie wiem co o tym myśleć, już wariuje; zasnąć nie mogę:P Nie wiem ,czy się udało. Ale mam cichą nadzieję,że tak :D No i liczę,że jutro nie przyjdzie @. W poniedziałek powtórze test i zobaczymy co pokaże. Jakoś nie mogę uwierzyć w to wszystko:)
-- "Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę."
ale zrobiony był w dniu@. Dziwne, bo wydaje mi się że ten czulszy test pokazał by chociaż cień cienia. Sprawdzałam podobne cykle u dziewczyn, które ujrzały 2 kreski i test wykonały albo w dniu @ (grube kreski), albo ciut wcześniej. Wiec po dzisiejszym teście negatywnym ( 4 z kolei) stwierdzam, że cykl zakończony niepowodzeniem :/. No ale czego ja się mogłam spodziewać :)?
subiektywna przykro mi jesli to cie choc troche pocieszy to pamietaj ze nie jestes sama i ze nie tylko tobie sie nie udalo w tym miesiacu ale na pewno nastepny bedzie lepszy MUSI BYC!!!
10 dni? Przecież mój cykl trwa nie dłużej niż 25dni, ostatni okres miałam od 26.04? Nie kumam- naglę na podstawie wykresu okaże się, że wydłużył się do 35dni? Poprzednie były jak w zegraku bez żadnych zabaw w mierzenie temperatury, badanie śluzu i sprawdzanie szyjki, więc dlatego naglę za 10 dni? @ przyjdzie zapewne jutro!
Oczywiście, że wykres jest podstawą do oceny końca i początku cyklu, okresu płodnego i niepłodnego, daty poczęcia i porodu, rozpoznawania typu krwawień, odróżnienia @ od krwawienia śródcyklicznego - to jest zabawa? Poprzednie długości to za mało.
Zabawa- w sensie zapisywania tego, sory ale żadna z moich koleżanek tego nie robiła/nie robi, co oznacza, że nie stanowi to rutyny u Wszystkich. Mam na kompie podoby do tego program, który również tworzy i analizuje wykresy, ale będzie on mi służył głównie jako forma wsparcia, a nie główny wyznaznik w dążeniu do celu. Tym wyznacznikiem będzie mój organizm- którego dopiero się uczę. Amazonka wiem i widzę, że jesteś weteranką na tym portalu. Super, że pomagasz dziewczynom w analizie, ale niestety nie uwierzę Ci, że za 10 dni min. dostanę @ :))) Wykres może na to wskazywać, ale połowa z tego wykresu jest do wyrzucenia, bo dopiero od 12.05 mierzę tem. o jednej godzinie, przed wstaniem :) Jutro się przekonamy :)
Czyli jeśli ktoś nie bada cyklu, bo ma regularne @, to nie świadczy o niczym dobrym? Wystarczyłoby wyjśc na ulicę i zapytać pierwsze lepsze kobiety- ile z nich zapisuje swoje cykle, badając każdy czynnik? Owszem- stanowi to b.d metodę np. antykoncepcji, co powtarzała mi wielokrotnie moja mama- bo sama go stosowała, ale jak przyszło co do czego i chciała zajść- to kalendarzyk w niczym jej nie pomógł. Ja mogłam stosować kalendarzyk przez kilka lat i nie wiedzieć, że mam markery nowotworowe, ani że na jajniku mam torbiel :) - i nie dowiedziałabym się do teraz- gdyby nie decyzja, że najwyższa pora na dziecko....
Kalendarzyk w niczym nie pomaga i dziś już nie jest stosowany. Rozpoznawanie płodności jest potrzebne do planowania rodziny bez stosowania anty. To jest metoda diagnostyczna dotycząca cyklu, a nie budowy wewnętrznej.
ja obserwacje prowadziłam przez 2 cykle - z nadzieją zajścia w ciążę. Zaszłam dopiero wtedy, jak przestałam się w to wgłębiać i obserwować :) Już na tyle znam swój organizm, że mniej więcej wiem, kiedy mam dni płodne i to mi w zupełności wystarcza. Dodam, że w ciąży jestem po raz 3 i były to ciąże bez obserwacji.
Ależ się załamałam....Jakiś czas temu robiłam badanie na obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w śluzie. Wynik wyszedł pozytywny o mianie: 1/50. Dziś dowiedziałam się, że to miano jest wysokie i powinnam pomyśleć o inseminacjach...Niestety mój partner jest tradycjonalistą i nigdy nie zgodzi się na wspomaganie tego typu czynnościami, a szczególnie in vitro. Coż, pozostaje mi tylko liczyć na cud, że te przeciwciała nie pozabijają całego nasienia....ale w d... z tym wszystkim. Odechciało mi się na dobre :(((( I do tego zaczął mnie boleć prawy jajnik :(
Hej Kochane :) Dawno mnie tu nie bylo ale nie mialam dostepu do neta. Dzisiaj jest 28 dc zrobilam test z porannego moczu i wyszedl negatywnie. Temp. wciaz utrzymuje sie na poziomie 36,9 i dzisiaj pojawil sie jeszcze mleczny sluz. Jak myslicie mam jeszcze szanse ze zobacze II kreseczki??
Amazonko, jak odnosisz się do jakiejś konkretnej wypowiedzi, to cytuj ją wcześniej - lub jej część, bo Twoje wyrwane zdania nie mają ładu ani składu. I nie wiadomo, do czego je przypiąć...
Zrobiłam test :):) kreska jest teraz bardzo wyraźna:)Chyba już nie mam wątpliwości:) Jeszcze wszystko do mnie nie dotarło.Mam do Was pytanie. Kiedy powinnam zrobić bete i kiedy sie zgłosic do lekarza?? Owu miałam 20 dc, dzisiaj jest 34 dc. Kami _ też miałam taki kremowy śluz i mam cały czas; trzymam kciuki; temp jeszcze ładnie się trzyma, więc szanse są :):)
-- "Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę."
Mi niestety wczoraj przyszła @ :/ jestem na tyle już zniecierpliwiona, że nawet jak dostałam taką słabszą to zastanaweiałąm się, że może to jest krwawienie, takie co czasem w ciąży się zdarza :( ehhh...
Powodzenia i wytrwałości dla wszystkich pozostałych ;)
nie biorę CLO. Mam przepisany UNASYN (to 2 część antybiotyku, którą mam wziąć na bakterie- streptococcus agalactiae) Mam to brać w czasie @. W poprzednim cyklu brałam ten sam antybiotyk + maść Dalacin. Mam nadzieję, że narazie tyle. Profilaktycznie biorę tylko kwas foliowy i potas (na niski poziom elektrolitów we krwi)
Witam w kolejnym dniu :) Dzisiaj powinien byc pierwszy dzien @, ale nie ma jej nie ma tez zadnych objawow ktore mowilyby ze nadchodzi. Rano temp. zmierzona bylo 36,7 ale teraz zmierzylam ja znowu i jest 37.4 wiem ze nie mierzy sie jej po poludniu tylko jak sie wstaje, ale mi zawsze bylo tak, ze jak miala przyjsc @ to nawet po poludniu czy wieczorem spadala do normalnej juz 2 dni wczesniej. Jednyne co mam ciagle od wczoraj to mokre uczucie :P ciagle sprawdzam czy mam @ hmmmmmmm
kami, wiec moze nie przyjdzie jak objawow nie masz? no chyba ze mialas tak wczesniej ze przychodzila bez objawowo? ja nie mam orkesu od lutego, ale od piatku tak mnie pobolewaja jajniki ze ciagle musze tabletki przeciwbolowe brac:( nie wiem co to oznacza wciaz czekam na list od lekarza
Treść doklejona: 21.05.12 13:43 i na dodatek lewa piers mi sie powiekszyla od tygodnia:...juz calkiem kompletnie nieznam mojego ciala i objawow jakie mi wysyla!:(
Dziękuje wszystkim:) Poszłam zrobić bete, zobaczymy co wyjdzie.
Sloneczko32 nie trać nadziei :) Wszystko jest możliwe. Ja spisywałam ten cykl na straty : to mój pierwszy cykl z obserwacjami, miałam bardzo stresujący ostatni miesiąc, przeprowadzamy się, zmieniamy prace... a jednak chyba się udało :) Nie nastawiaj się negatywnie. Głowa do góry :) Trzymam kciuki,żeby się udało :)
Kami ja mam podobnie :)więc jeszcze nic straconego :) Nie mam praktycznie żadnych objawów. Zauważyłam dużo śluzu,ciągle czuję że jest tam mokro i jestem trochę senna. Brzuch mnie bolał parę dni temu a teraz cisza.Trochę się niepokoję,że nie mam innych objawów ,ale testy wyszły pozytywne:) trzymam kciuki:)
Dziewczyny mozecie mi powiedziec czy nieprzejrzysty sluz ale rozciagliwy to normalna sytuacja przed @? Wczoraj mialam nieplodny a teraz na bieliznie zauwazylam ten ciagnacy i przy badaniu szyjki okazalo sie ze jest go mnostwo
Iza ja i brak objawow przed @. Zawsze mam tak ze najchetniej w tych dniach moj brzuch bym zostawila komus i sobie poszla. Nie moge spac od paru dni za to teraz w tej chwili chyba sie poloze bo juz nie moge oczu utrzymac, ale to chyba po prostu przemeczenie.
Nic nie biore.Na bieliznie praktycznie nic nie ma tylko w srodku ;-) W tamtym miesiacu mialam cykl 33 dni po kolposkopii wiec moze cos mi sie poprzestawialo