Alimama - ja miałam po owu taki kremowy śluz,czasami rozciągliwy, bardzo dużo w środku a mało na zewnątrz i mam tak do teraz:)Wcześniej zawsze było sucho.
-- "Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę."
Myslalam ze mialam owulacje od 10-13 mialam wtedy wszystkie symptomy i z obliczen tak by wychodzilo.W sumie i tak musze sir wybrac do gina wiec sie wypytam skad sie to bierze.
Ja miałam taki śluz przed spodziewaną @. Dziewczyny pisały, że czasem zdarza się im taki przed @, ale w moim przypadku to był zwiastun ciąży. Miałam taki rozciągliwy śluz przez pierwsze kilkanaście tygodni ciąży.
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.05.12 17:13</span> Spojrzałam na mój wykres- rozciągliwy jak białko miałam na dzień przed plamieniem implantacyjnym.
u mnie dziś 37 dzień cyklu temp spadła w sumie spada już 3 dzień coraz niżej i myślałam,że @ zawita a tu zonk.
ok 11 kilka kropel czerwono-różowych,potem śluz rozciągliwy bladoróżowy a teraz beż nierozciągliwy i bądź tu mądry jak ja zawsze @ jak w zegarku co 35 dni i jak sie pojawiły pierwsze krople tak za 2-3 godz już na dobre a dziś nie wiem, bawi się w chowanego wredna czy jak brrrrrrr.
Już bym wolała by zaczął się nowy cykl staranek a tak nie wiem o co chodzi w tym cyklu pokręconym.
witajcie Kobietki ja dostałam dziś @. :( przyszla zołza dwa dni wcześniej. jakos wyjatkowo. ale moze to i dobrze ze sie nie spoznila bo bym znow nerwow stracila ze to moze ciaza i znow kolejny zawod ze jednak nie. za tydzien wizyta u gin. zalamka. głupia @ :(
dziewczyny powiedzcie mi jezeli mam cykle tak 30-31 a ostatni miałam 39 to jak policzyc dni płodne licząc że mam cykle 31 dniowe czy ten ostatni co miałam
Kami głowa do góry nie jesteś sama :P słoneczko32 Ja swój spisałam na straty wczoraj po spadku temp. Jakby każda od razu tak zachodziła to by nie było wątku "starających się" co nie ??
sloneczko32, dni płodnych się nie wylicza, tylko je rozpoznaje. Dłuższy cykl to nic nadzwyczajnego i wielu się zdarza. W takim cyklu można tak samo precyzyjnie rozpoznać płodność i niepłodność. Najpóźniej poczęcie na 28dni to 80dc.
hej dziewczynki, mam pytanie, zrobiłam test ciążowy w 7 dniu f.l., wyszedł negatywny, a jak spojrzałam na niego na drugi dzień pojawiła się dryga kreseczka... hmmm. czy robić można sobie z tego nadzieję? Jutro zrobię drugi test ale do jutra to chyba oszaleje...
aghatta, ja przerabiałam taki scenariusz nie raz nie dwa, a chyba nawet do tej pory za każdym razem jak testuję to widzę cień cienia drugiej kreski, a chyba bardziej moja podświadomośc bo dokładnie wiem gdzie ona ma się pojawić. Na teście wyraźnie jest napisane po ilu minutach wynik jest ważny, a po jakim czasie nie. Niestety nic nie zdziałasz i musisz wyczekać do drugiego testu, najlepiej z porannego moczu i najlepiej w dniu gdzy powinna pojawić się @. Ale wiem co czujesz, jak ma być to będzie, zobaczysz :)
aghatta w instrukcji dołączonej do testu masz napisane po jakim czasie należy test odczytać... i że późniejsze odczyty są zupełnie niewiarygodne... więc wywal test do kosza i nie rozmyślaj o tym, że na drugi dzień coś tam się na nim pojawiło... bo nie ma to nic wspólnego z potencjalną ciążą... niepotrzebnie coś sobie wkręcasz...
sloneczko32 ja już nie kupuję tylko liczę ile mam wysokich, zawsze jak kupiłam korciło i zrobiłam za wcześnie albo zanim zrobiłam @ przyszła. Trzymam kciukasy &&&& który to dzień wyższych?
dzieki Wam zaczeam prowadzic obserwacje swojego ciala tyle tu piszecie o serduszkach :) hehe wprawdzie wykres ma dopiero jakies 10 dni ale juz troszke sie w nim lapie i widze jak reaguje moje cialo. ciesze sie ze jestescie, ze sobie moge was poczytac. :) :*
Hej dziewczyny, nie wiem czy wybralam dobre forum ale nie wiem gdzie napisac. Od ponad tygodnia mam powiekszona lewa piers, tzn. Jest jakby nabrzmiala przy sutku, znacznie rozni sie od prawej. Nie wyczuwam zadnych guzkow ani bolu. Ciezko mi na niej spac. Jak myslicie co to moze byc? Przypomne ze nie mam okresu od 3miesiecy I staramy sie o dzidziusia ale nie mam cykli owulacyjnych.
Iza1988 - chyba powinnas póśc do gina... pewnie są to jakies hormonalne reakcje... ja w osttanim cyklu się przeraziłam bo wieczorem straszniemnie rozpolała prawa pierś i jak dotknęłam to wyczułam wielki guzek... wiec nastęnego dnia do lekarza i już chcieli mi biopsję robić ale okazało się w końcu że pół roku temu tez miałąm ten guzek tylko nie bolał i mam go obserwować... ale było to wlaśnie przez hormony prawdopodobnie... ale lepiej zawsze sprawdzić na usg...
Kurde u nas tacy lekarze ze jak pomysle ze mam do nich isc to sie az slabo robi. No ale wyboru nie mam, kurde jak mnie to martwi:( niby nie boli I nic nie wyczuwam ale jednak jest wieksza:(
kurcze... szkoda że taka opieka medyczna tam... no ale lepiej sprawdzić no... a jakby nie daj boże powiedzieli Ci bez badania że wszytsko jest ok, to poproś żeby napisał Ci to na kartce i podpisał się pod tym - wtedy się boją i zlecają badanie... przynajmniej w PL :/
Najlepiej iśc do ginekologa właśnie bo lekarz ogólny tam Cię pewnie skieruje... jeśli boisz się czekać to pójdź do zwykłego internisty i zobacz co Ci powie... ale nawet nie wiem jak to u Was wygląda i ile się czeka na zwykłego internistę ...:/
Chodzilo mi czy na nhs. Bo jak takie terminy to ja dziekuje.Do szpitala tez znow sama bede musiala dzwonic i sie prosic zeby mnie przyjeli bo minal tydz a ja dalej listu nie dostalm chcialabym miec z glowy zabieg i pozbyc sie swonstwa zeby na spokojnie moc planowac bobo a w takim napieciu jest wszystko.Moglabym prosic o antykoncepcje ale nie widze sensu na 1,5 miesiaca sie truc
No nie ma sensu zebys brala anty, no tak to cholera jest z tymi lekarzami tutaj, ja sie boje pojsc ZNOWU do mojej GP bo ostatnio jak bylam po raz setny zeby mi dala tab na wywolanie okresu to z taka mina mnie przyjmowala "o matko znowu ona ciagle cos wymysla" I boje sie ze jak teraz pojde to zrobi tak samo I stwierdzi ze nic mi niejest. A do gin mam 21 bo niemam owulacji I chce zeby mi clo przepisal, ciekawe czy wtedy bedzie mogl mnie przebadac?
Jak dowiedziałam się że zabieg mi odwołali to zaczęłam mierzyć temp.DLATEGO MAM 28 DNI Tylko wiesz ja nie jestem ekspertem od wykresów niestety.
W Polsce jak z córką w ciąży byłam ,a nie wiedziałam że jestem zrobiłam dwa testy i negatywne ,a było już grubo po @ Pan D mnie przyjął zapytał czy robiłam test ,ja mu że tak a on mi dał tabletki, powiedział że nie ma czasu zrobić mi usg.Mi to nie pasowało za bardzo bo miałam regularne cykle po za tym nieswojo się czułam.Na szczęście połknęłam tylko po jednym pudełku i zrobiłam test.Długo się bałam że urodzę chore dziecko ,bo w końcu to hormony
Tak jak każda początkująca. Ekspert jest ekspertem od wykresów na szczęście - korzystaj z jego pomocy aż będziesz samodzielna w rozpoznawaniu płodności.
Mam wyniki ale sa w normie.2 dzien cyklu Lh. 4,64 norma 2,4-12.6 Prl 9.94 Progesteron 0.73 norma 0,2-1.5 Fsh 6.27 norma 3.5-12. E2 40.92 norma 12.5-166