Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMay 25th 2012
     permalink
    Alimama - chodziło mi o to, że przyszłe mamy (staraczki) też powinny to przeczytać - jak dbać o swoich przyszłych synków :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    aaa noo oczywiście jeśli mi starania wyjdą to będę karmiła mlekiem bez dopalaczy :P
    Tak serio serio to ciekawy artykuł ,wiedziałam że te świństwa różnie wpływają na organizm ,ale nie wiem dlaczego później "dresy" się dziwią ,że nie mogą
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMay 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Akimama - ale tam jest też o wpływie soi czy kurczaków, sterydy to wiadomo, że mniejszość bierze. Kiedyś (jeszcze przy staraniach) gin mi odradzała jedzenie soi i kurczaków i przestawienie się na indory - mięso trochę gorsze w smaku, ale jednak "lepsze".
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Jak Boga kocham nie widzę tam niczego o kurczakach.Widzę w komentarzach że ludzie o kiełbasie piszą ale mi się wyświetla od anabolików ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Alimama, źle zalinkowałam przepraszam i już poprawiam :) Bo tam są dwie strony :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    a no widzisz ,a ja też nie spojrzałam.Słońce ma zły wpływ na pracę szarych komórek :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny mam pytanie może ktoś będzie mi potrafił pomóc. Otórz przez ostatnie pół roku miałam owulacje, wszystko było tak jak trzeba. W tamtym miesiącu miałam cykl bezowulacyjny, a w tym cyklu dostałam krwawień od 15 dc. Dziś jest 22 dc a ja cały czas krwawie niedużo ale jednak a owulacji nadal nie ma. Czy to może oznaczać? do lekarza mam dopiero za miesiąc a za kilka dni wyjeżdzam na urlop. Martwie się;( o dziecko staramy się już dość długo
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMay 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Co do wyników Alimama. Ja osobiście mam uwagę do Twoich wyników. Na pierwszy rzut oka niby ok ale masz nie do końca odpowiedni stosunel LH do FSH. powinien być w stosunku ok 1 a u Ciebie stosunek jest 0,74. Generalnie niby dużo nie brakuje ale już te wyniki nie sa idealne :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeMay 26th 2012
     permalink
    hmm. Na pewno da sie cos z tym zrobic :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    dominika850 skąd wiesz że cykl bezowulacyjny?
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziś jest 22 dc a ja cały czas krwawie niedużo ale jednak a owulacji nadal nie ma.

Skąd wiesz, że nie ma owulacji?
    --
  2.  permalink
    temperatura jest na bardzo niskim poziomie, miałam przez pewien czas kilka dni temu płodny śluz i bolał mnie jajnik a potem zaczełam krwawi i cały czas bardzo niska temp więc sądze ze to na pewno nie owulacja;( w poprzednim cyklu byłam w 17 dc u ginekologa powiedział ze pęcherzyk rośnie miał 17mm i że na pewno będzie owulacja, ale niestety chyba nie pękł bo po 10 dniach od wizyty dostałam okres:(
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMay 27th 2012
     permalink
    Dziewczyny przepraszam, ze sie wtrace, ale jak czytam czy słysze takie bzdury na temat drobiu to mnie az trzesie, jestem lekarzem weterynarii, specjalista chorób drobiu, zajmuje sie nimi od wyklucia do samego konca i zapewniam was ze nikt nie karmi kurczaków sterydami, to ze one tak szybko rosna to sa efekty pracy genetycznej (swoja droga brojlery indycze rosna zdecydowanie szybciej i bardziej niz kurze wiec tym bardziej powinny byc pakowane) To jest mit pokutujacy od lat 60 gdy rzeczywiscie amerykanie usiłowali na hormonach wzrostu przyspieszac ich rozwój - nie wyszło to z prostego powodu - koszty takiej hodowli sa tak ogromne, ze nikomu nigdy to sie nie bedzie opłacac. Jesli juz mozna sie przyczepic to ew do tego , ze dobre wytwórnie pasz dodaja soje jako główne żródło białka, ale to też rzadkość bo soja jest obłednie droga i juz czesto jest tak ze cała produkcja jest na granicy opłacalnosci (tona paszy kosztuje 1500zł a zjadana jest momentalnie). Chcecie to napisze wam schemat kiedy i w ajkich okolicznosciach jakie preparaty sa podawane , czym szpikowane sa te zwierzaki ( nie ma zwierzat nie leczonych), ale na litosc boska nie sa to sterydy ani hormony ( z wyjatkiem bydła i trzody chlewnej gdzie hormony sa wykorzystywane do synchronizacji rui) A lekarzy głoszacych takie bzdury ktos w koncu powinien pociagnac do odpowiedzialnosci bo to juz przechodzi ludzkie pojecie co oni wygaduja :devil:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    dlatego ja tez w to niewierze ,ale wczesniej sie niewypowiadalm :)
    Ja zyje na kurczaku i moja rodzina i wole kurczaka od innego miesa :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    moonia osobiscie nie mam nic do kurczakow sa na pewno zdrowsze niz czerwone mieso mimo tego ze prawie ich nie jadam z wyjatkiem piersi :cool: dla mnie zafne mieso nie jest zdrowe ani smaczne
    --
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeMay 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny od 2 miesiecy z ukochanym planujemy maluszka, ostatnia @ mialam 26.04 od tego czasu czulam sie dziwinie, duzo spalam, calkowicie odrzucilo mnie od kawy, pobolewaly sutki i od czasu do czasu podbrzusze. Ciagle chodzilam zmeczona i taka slaba. Tlumaczylam to pogoda bo tu jest mega duszno i wilgotno. Dzisiaj postanowilam zrobic test. Jest dzien po spodziewanej miesiaczne i ujrzalam plusik :bigsmile: Az nie chce mi sie wierzyc. Musze jak najszybciej to potwierdzic i umowic sie do gina. Ale jestem prze szczesliwa :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  3.  permalink
    Justyna gratuluje:)
    -- ,
  4.  permalink
    Gratuluje Justyna :)
    cierpliwość się opłaca :D
  5.  permalink
    justyna gratuluje i zycze spokojnej ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Dolaczam sie do gratulacji :cool:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeMay 28th 2012
     permalink
    Też się dołączam do gratulacji ;) Ale fajnie tak po 2 miesiącach ;)

Dziewczyny, a widziałyście ostatnio reklamę w tv suplementu diety Beparent ? Co o tym myślicie ?
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeMay 28th 2012
     permalink
    Dziekuje bardzo :)
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeMay 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Co do wyników Alimama. Ja osobiście mam uwagę do Twoich wyników. Na pierwszy rzut oka niby ok ale masz nie do końca odpowiedni stosunel LH do FSH. powinien być w stosunku ok 1 a u Ciebie stosunek jest 0,74. Generalnie niby dużo nie brakuje ale już te wyniki nie sa idealne :wink:--

właśnie lekarz mi odpisał 'Załączone wyniki są prawidłowe w pierwszych dniach cyklu" To chyba w pierwszych dniach ten stosunek nie ma wcale znaczenia.Zobaczymy co jutro odpowie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeMay 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Kochane dla wszystkich starajacych się polecam suplement BEPARENT jest dla kobiet jak i dla mężczyzn:

www.beparent.pl
    -- ,
  6.  permalink
    pytanie do lasek stosujących testy owu:
    Robicie je zgodnie z instrukcją, czyli start we wskazanym dniu- i potem przez kolejne aż do pokazania się pozytywu,
    czy poprostu intuicyjne, na podstawie objawów świadczących o zbliżającej się owu?

Wczoraj wykoanałam test- oczywiście negatyw, ale wcale się nie dziwie, bo dopiero dziś pojawił się śluz, poza tym żadnych objawów, myślę że test powtórze jutro.
    Boje się tylko, że przegapię ten moment, kiedy test wyszedłby pozytywny.

Oczywiście test stanowi dla mnie jedynie wskazówkę do poczęcia, a nie jedyny wyznacznik owu :)
  7.  permalink
    Najlepiej testy wykonywać ok południa i wieczorem do godz 20 bo w ciągu dnia wyrzut piku LH może znacznie wzrosnąc i owu można przegapić.Cykle mogą ulec zmianie np po silnym stresie,choropie itp i wtedy już owu może być później więc najepiej opserwować swój organizm i śluz jesli zacznie zmieniać konsystencję zacznij działać z testami i oczywiście serduszka gdy zaczną pojawiać się drugie kreski oczywiście tez nie wolno pzresadzac z ilością serduszek tzn codziennie,bo wtedy osłabiają "armie" najlepiej co 2 dzień:)POWODZENIA
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeMay 29th 2012
     permalink
    witaj subiektywna, ja jako laska używająca testy moge Ci powiedziec, robie je wedlug wlasnej opinii choc troche sie ona pokrywa z zalecaną,
    obserwując swoje ciało domyslam się, kiedy moze zaczac sie juz cos dziać i chce to potwierdzic testem, wiec jak zobaczysz ze sluz masz coraz 'lepszy' to warto zatestowac lub masz juz ktorys dzien cyklu kiedy spodziewasz sie owulacji...
    Nie wiem jak dlugo sie obserwujesz ale moze po jakims czasie bedziesz sie domyslac kiedy jest najlepszy moment. Powodzenia!
  8.  permalink
    ja sie zastanawiam czy dzis kupic test i jutro zrobić brzuch mnie troche swedzi wczoraj miałam problemy sie podniesc jak głowe myłam
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    sloneczko32, ja bym jeszcze poczekała na tę bardziej wyraźną kreseczkę :) na weekend. Nie wiem jak Ty ale ja znając siebie to bym nawet do rana z testem nie wytrzymała.
    •  
      CommentAuthorsloneczko32
    • CommentTimeMay 29th 2012 zmieniony
     permalink
    dlatego sie zastanawiam czy kupic dzis czy poczekać do weekendu a jeszcze czuje ze prawa piers mnie cos boli
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Trzymam kciukasy za Twój wykres :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Ooo i ja trzymam :) &&&&&
    Własnie wróciłam z pobrania krwi. Jak mi się uda to wieczorkiem go odbiorę i zobaczymy czy mi się prolaktyna przypadkiem nie rozpanoszyła :confused:
  9.  permalink
    dziś zauwazyłam na teście owu jasną kreskę, to chyba znak, że już niedługo :)
    trzeba rozpocząć nowe starania :D
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    subiektywna to super, jutro może bedzie mocniejsza ( a jak nie to pojutrze)
    3mam kciuki, jak cos to zajrzyj do mnie ja też troche testuje ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
    • CommentTimeMay 30th 2012
     permalink
    Cześć Dziewczyny:smile:

chciałabym sie przyłączyc do staraczek o dzidzię. wybaczcie, że wszystkich wpisów nie nadrobię, ale chetnie będę dzieliła wspólne problemy i radości związane z poczęciem malucha.

Z mężem starmy się o dziecko od roku, w miedzy czasie były 2 poronienia. Obecnie jestem w 5 cyklu po zabiegu i jest to 3 cykl ze staraniami.

Niestety, mój ginekolog ten cykl określił jako stracony :cry:
    będąc na usg w 9dc był jeden jedyny pęcherzyk, ale za mały jak na ten dzień.

Tak więc czekam na @ i od następnego cyklu mam być stymulowana Clo i duphastonem.
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    hej dziewczyny, witalam się na innym wątku ale jestem z tych starających się, więc tutaj też coś skrobnę:)
    Jest to nasz 8 cykl starań, mąż zdrowiutki, ja niestety PCOS, ale walczymy.
    Teraz Clo i samoobserwacja, mam nadzieję, że jak już dojdę do wprawy nie będzie mnie mój organizm mnie zaskakiwał!
    pozdrawiam
    -- [/url]
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Agosa, gingerka - trzymam kciuki, żeby kolejny cykl należał już do tych udanych ;) My też się staramy od ok roku i niestety nic a nic :/
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Agosa- jak to się mówi nowy cykl-nowe nadzieje:)
    Ostatnio bardzo często mam chwilę zwątpienia, może dlatego że wydawalo mi się, że skoro jestem młoda powinno wszystko iść raz, dwa.. no ale niestety.
    :)
    fajnie, ze jest takie forum.
    Martyna dzięki bardzo za wsparcie:)
    ja z calych sil dopinguje wszystkim, ktore sie staraja:):wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Co to znaczy "za mały jak na ten dzień"? Przecież owulacja nie ma obowiązku wystąpienia 14dc.
    Stracony, tj. nie skorzystałaś z okresu płodnego?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Agosa napiszę jeszcze raz jak było u mnie. Byłam na monitoringu 13 dc i lekarz też powiedział, że nic z tego że za mały pęcherzyk i za głęboko, nic z tego nie będzie. Odpuściłam. Pojawiłam się 3 tyg później z pozytywną betą-jego mina była bezcenna :devil:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Basia - super ! Ale tak sobie czasem myślę, czy lekarze czasem specjalnie nie mówią że "nic z tego" bo wtedy właśnie wiele dziewczyn odpuszcza i luzuje i wtedy zachodzi... A ja własnie mam cały czas nadzieję i nie mogę odpuścić i nie myśleć...
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Amazonko, cyklu nie odpuszczam, nie ma takiej opcji:wink:
    Sądzę, że lekarz powiedział mi,że pecherzyk za mały jak na 9 dc ze wzgledu na fakt, że mam regularne miesiączki. Ale przecież może się zdażyć, że owulacja będzie później....

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, a tobie Basiu za dobry przykład. Mam nadzieję, że uda się niedługo zobaczyć 2 krechy naa teście.

Póki co u mnie dzić 13 dc, sluz pieknie płodny, szyjka wysoko, tylko z temką jest chynba cos nie tak:sad: Od 1dc do dziś mam 36,6 - 36,7. jest to mój pierwszy cykl z badaniem temperatury i jestem zielona:shamed:

Powiedzcie mi, czy taka temperatura jest potwierdzeniem braku owulacji?
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Generalni etemperatura o owu powinna podskoczyć o ok 0,4 stopnia. Oczywiście to też jest indywidualna sprawa ale u Ciebie jeszcze nie widać tego skoku. Ale skoro to 13dc i rozumiem że nie bierzesz żadnej luteiny to może owulacja będzie dopiero jutro np albo pojutrze - więc może cierpliwie poczekaj i zobaczysz ten skok ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    To jeszcze raz ja:bigsmile:

przepraszam że jestem upierdliwa, i o wszystko sie pytam, ale macie ogromne doswiadzczenie i wiedzę:smile:

Właśnie zrobiłam test owu i wyszedł mi pieknie dodatni. Czy mam to rozumieć, że w przeciagu kilkunastu godzin będę miała jednak owulacje?
    A może dodatni test świadczy tylko o piku lh ale nie o samej owulacji??
    No i ta moja niska temperatura.... nic z tego nie rozumiem:shamed::shamed:

Treść doklejona: 30.05.12 11:51
    Martyna83, tak jak napisałam powyżej, mam dwie sprzeczne informacje - dodatni test i brak wyższych temperatur.

W tym miesiącu jestem jeszcze bez wspomagaczy, od nastepnego cyklu - mam nadzieje, że jednak nie przyjdzie - bedzie clo i dyphaston.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    "Regularne" to dużo za mało. Wiesz, kiedy byłaś płodna? Pokazywałaś ginowi wykres?

Powiedzcie mi, czy taka temperatura jest potwierdzeniem braku owulacji?

NIE. Nie dawaj sobie tego tak szybko wmówić.

Dodatni test świadczy tylko o pewnym stężeniu LH, a nie o owulacji. On jest niepotrzebny samoobserwatorce, bo tę samą informację masz z objawów płodności.
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    ja nie stosowałam testów owulacyjnych wię c niestety nie pomogę :/ ale może one wskazują na to że owu dopiero będzie zaraz i wtedy by się zgadzało że nie masz skoku temp... ale niech się lepiej wypowie ktoś kto robi takie testy ;)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Informacje od eksperta mogą Ci pomóc ABC owulacji
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Amazonko, Kobieto, jaka Ty masz Wiedzę!!!:shocked:

Bardzo Wam dziekuje za informacje, napewno zaczne sie tematem bardziej interesować....w wolnej chwili. Siedzę terz przed kompem i koncze moją prace mgr. Jak ja juz chcialabym miec ją obronioną!!!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    28dni jest po to, abyś Ty miała wiedzę o sobie i swojej płodności, potrafiła ją rozpoznać na podstawie wybranej metody i tak samo dobrze wiedziała, kiedy jesteś płodna i niepłodna, bo oba stany są ważne i potrzebne.
    Na początek przeczytaj blog od 1. odcinka. Wspomnienia i rozważania ekspertki dużo Ci wyjaśnią, a czyta się przyjemnie. Odcinki są krótkie, więc łatwo Ci pójdzie, podzielisz sobie czytanie na części.
    --
  10.  permalink
    Dziś wykonałam kolejny test, kreska jest dużo wyraźniejsza, ale niestety jeszcze nie na tyle by to uznać za owu.(zdjęcia wrzuciłam pod swoim cyklem- co myślicie? jak macie chwile). Od jakiejś godziny daje mi popalić lewy jajnik i oczywiście uznam to za dobrą wróżbę :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.