Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorBellaM
    • CommentTimeMay 30th 2012
     permalink
    no to do dzieła subiektywna :)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    subiektywna, wydaje mi się, że jeszcze nie jest to pozytytwny test. sądzę, że jutro albo pojutrze zobaczysz dwie tłuste krechy.:smile:
  1.  permalink
    też tak myślę :)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Subiektywna, mi dzisiaj wyszly 2 krski na teście owu. ale jak gdzieś pisała Amazonka dodatni test oznacza jedynie skok LH a nie wystapienie samej owulacji.

Także to, czy będziemy miały owu czy nie mozna jedynie stwierdzic za pomoca monitoringu albo mierzenia tempki.
    W moim przypadku jeżeli w tym cyklu sie nie uda to w nastepnym jestem na Clo i bedę miała monitoring.
    •  
      CommentAuthorgingerka_
    • CommentTimeMay 31st 2012
     permalink
    Agosa: jak gdzieś pisała Amazonka dodatni test oznacza jedynie skok LH a nie wystapienie samej owulacji

dokładnie tak, ja nawet w cyklach bezowulacyjnych (potwierdzone monitoringiem+badanie progesteronu) miałam pozytywny testy owu.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Dzień dobry dziewczyny, jak dziś samopoczucia?:bigsmile:

ja wczoraj z moim M zaliczyłam przytulanki to i chumorek z rana mam lepszy:smile: poza tym lece zaraz na wydzaiła pokazać ostateczną wersję pracy dyplomowej i mam nadzieje, że już obedzie sie bez poprawek.

Poza tym u mnie dzis 14dc, nic już mnie nie boli i nadal mam nadzieje..... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wpisz, co czujesz na wykres. Wieczorem wpisz obserwacje śluzu.
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Agosa: lece zaraz na wydzaiła pokazać ostateczną wersję pracy dyplomowej

zazdroszczę, ja zaczynam sesje właśnie a pogoda jakoś nie nastraja do nauki:)
    :bigsmile:
    -- [/url]
  2.  permalink
    Dziś rano był bardzo ładny skok tem, ale test owu wciąż wątpliwy :(
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    test jak test,ale działać możesz co nie :P
    --
  3.  permalink
    pewnie, że mogę, a raczej muszę :)
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeJun 1st 2012
     permalink
    Byłam dzisiaj na usg i pęcherzyk ma 24mm ! Nigdy nie miałam takiego dużego ;) To jest 13dc wiec lada dzień owulacja powinna być więc wspaniale że jest weekend i mąż akurat nie pracuje to wykorzystamy te dni jak należy ;) No i endometrium też ponad 8mm więc spoko ;)

Strasznie się stresowałam tym usg bo dziś w nocy się obudziłam o 5tej z potwornym bulem jajników albo czegoś w tamtych okolicach. Zwijałam się z bólu, nie byłam wstanie stać nawet więc nawet do pracy nie poszłam. i myślałam że znowu coś nie tak i że na pewno coś się tam zrobiło bo tych lekach wszystkich. No i nadal bardzo mnie boli, ale po ibupromie już trochę mniej... ale na usg nic nie widać - wręcz jeszcze nigy tak dobrze nie było. I doktor powiedziaął ze może taka owulacja bolesna - że pęcherzyk duży i że czasem tak bywa. Więc mam do was pytanko dziewczynki - czy któraś z was miała kiedyś taki silny ból po clo albo bromergonie ?
    • CommentAuthorsubiektywna
    • CommentTimeJun 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Wiecie co!
    Wchodzę na you tuba i oglądam różne filmy dot. owulacji. Z boku pojawiają się różne podobne propozycje. Wchodzę na jedną z nich a tam film pamięci dziecka, które zmarło w łonie. I masa filmów z ubranymi, sinymi, martwymi niemowlaczkami w różnym stadium rozwoju. Wiecie co, każdy ma prawo czcić pamięć zmarłych aniołków, ale jak można wrzucać te zdjęcia do sieci? Czym tu się chwalić? Straszne. Zmroziło mnie, aż zrobiło mi się niedobrze. Nie oglądałam więcej. Moim zdaniem takie filmy powinni blokować. Jak tak można? Fakt- większość zapewne pochodzi z USA- ten kraj w ogóle jest pop....!
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 1st 2012 zmieniony
     permalink
    SUBIEKTYWNA zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100 %
    trafiłam kiedyś przypadkiem na taki filmik
    wyłam chyba ze 2 godziny i przez parę dni nie mogłam się uspokoić [byłam w 38 t.c]
    --
    • CommentAuthorlaura99
    • CommentTimeJun 1st 2012
     permalink
    Hej Kochane,

sporo czasu mnie tu nie było. A kolejny cykl, to i nowe nadzieje... Od paru dni mam podwyższoną temperaturkę. Mianowicie wynosi ona 37,2. Dzisiaj mam 30 dc. W tym miesiacu mowilam ze kompletnie sobie odpuszcze i też tak było. Ale zbliża się koniec miesiąca. I sama nie wiem... Chciałabym aby to była fasolka moja. Ale czy to się okaże. Aha, dodam że szyjka macicy jest bardzo wysoko i z ledwością ją sięgam. Jest zamknięta. Jakieś porady od Was ? :sad:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJun 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Martyna-moze porpostu pekl ci pecherzyk ,uwalniajac jajeczko :) i z tad ten bol.
    Mysle zebys sie niestresowala ,tylko wez sie za serduszka i bedzie dobrze :)))
    I mialam nieraz taki bol ,ale bez zadnych lekow .
    Jak teraz zaszlam w ciaze rowniez (bralam duphaston) ,strasznie az masowalam lewa strone .
    --
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeJun 2nd 2012
     permalink
    subiektywna Nie wiedziałam że są takie filmiki... Też jestem przeciwna. Wszystko ma swoje granice.
    I kompletnie nie rozumiem po kiego to rozpamiętywać... Żeby się wpędzić w chorobę psychiczną???
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeJun 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Niestety są obok filmików aborcyjnych ;(

dziewczyny zrobiłam dzisiaj test owu,ale nie mam żadnych śluzów itp (może po castagnusie czy innych wynalazkach ) i nie wiem jak go zinterpretować

wydaje mi się wątpliwy
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Może śluz jest wysoko przy szyjce? A jak odczucia? Temperatura widzę poszła ładnie, więc mi się wydaje że jest bardzo na tak:)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    BellaM śluz przy szyjce był z rana na pewno nie płodny a później serduszkowałam,więc nie mam nawet co sprawdzać.W większości cyklu zawsze mam "wilgotne" odczucia.Wczoraj też robiłam test i przy tym to bladzioch był ;) Nie wiem czy to możliwe 5 dni po @ Może dzisiaj zaznaczę że wątpliwy. (Według kalkulatora od 2 czerwca 2012 do 8 czerwca 2012 Prawdopodobnie w tych dniach wystąpią dni o nawyższej płodności.)
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Alimama, serduchowanie powtórzyć, jeśli żołnierzyki są ok, to poczekają i znajdą cel, życzę przyjemności.
    U mnie 4 dzień z luteiną, jutro ostatni i czekamy na @ wreszcie!! (nie lubię luteiny)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Taki mam właśnie zamiar :cool::cool: Oby mojemu się chciało haha
    --
  4.  permalink
    Alimama a na jakiej str korzystasz z kalkulatora ??
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    http://28dni.pl/kalkulator_dnia_urodzin i mi wychodzi mniej więcej
    --
  5.  permalink
    Dziewczynki, mam pytanie:
    Dziś po przytulaniu zauważyłam na bieliznie- ciemną wodnistą plamę (brązowo-czerwona b.jasna). Zastanowiło mnie to bardzo, czy jest to wynik stosunku, palmienia okołowulacyjnego (którego nie miałam) czy wróciła torbiel (choć tamte plamnienia były zupelnie inne) albo spotkała mnie nadżerka :(. Całe dzień okropnie boli mnie głowa, apap nie dał rady. Chciałabym, żeby to były tylko skutki uboczne owu. Dziś mamy 8 rocznicę (związku) więc smutno mi, że tak fatalnie boli mnie łeb i te plamienia. W poprzednim m-cu było dużo śluzu, a teraz mam wrażenie że jest go zbyt mało :(
  6.  permalink
    hm z tego co patrzałąm to powinno byc ok wszystko bo dni mi wyszły od 17 do 23 maja a ja w tym przedziale mam 3 serduszka ale nie wiem czy to jest wiarygodne policzyłam długosc cyklu jako 31dni
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanko do was... pisałam Wam wczoraj że na usg wyszło że pęcherzyk ma 24 mm i był to 13dc. Miałam wczoraj potworne bole jajników i myślałam że to owulacyjne bo dzis już przeszły a pecherzyk był spory więc jakby gotowy na owulację. Do tego w zeszłym cyklu miałam ją 14dc. Ale mam problem i boję się że przeoczyłam szansę w tym cyklu bo czekałam na odpowiedni śluz bo zawsze to on mowił mi że owulacja się zbliża. No ale i wczoraj i dzisiaj mam taki biały grudkowy totalnie nie płodny :( I teraz juz sama nie wiem czy owu mogła być mimo takiego śluzu ? Czy miałą ktoraś z Was taki przypadek ? Przykro mi strasznie jeśli straciłam ten cykl :/
  7.  permalink
    Martyna83- ja mam podobnie. Za chiny nie mogę wyczuć tego momentu. Zbiera mi się tak już kilka dni, śluz był- to nie było bólu, a jak był ból- to nie było śluzu. Też jestem w kropce. Testy też negatywne i do poniedziałku oczekiwanie na przesyłkę z nową partią testów :( ehhhh tak to jest z naturą :(
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    bez sensu... wychodzi na to tak jakbym miała owulację bez tego śluzu :/ kolejny cykl stracony... ehhh...
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    A jest możliwość że nie pękło tylko się wchłonęło ? Ja poniekąd mam płodne ,bolą mnie pachwiny a śluzu ni widu ni słychu chodź na ogół mnie zalewa
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    w sumie to nie wiem... w poniedziałek mam usg więc bede wiedziała czy pękło... ale itak wściekła jestem że nie wyczułam mommentu...
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    no właśnie najlepiej zamieszkać w gabinecie u pana doktora ;D
    Ja bym tam dla pewności jeszcze dzisiaj do męża ładne oczka zrobiła:wink::wink:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    he he ;) Poprawilas mi humor ;) No, cykl pewnie stracony ale dla relaksu i czystej przyjemności sie pouśmiecham do męża ;)
    •  
      CommentAuthorBłystka
    • CommentTimeJun 3rd 2012
     permalink
    Kobietki szukam kliniki, która pomoże mi osiągnąc wymarzony cel w okolicach Łodzi.
    Mam masę wyników, kilku specjalistów za sobą i chyba już desperacką decyzję. Albo teraz, albo nigdy !
    Pomocy ! :cry:
    •  
      CommentAuthornikola_
    • CommentTimeJun 3rd 2012
     permalink
    Błystka, w Łodzi jest Salve a w Rzgowie Gameta.
  8.  permalink
    Błystka Witaj:)Ja jestem z Łodzi. Spróbuj te dwie kliniki które poleca ci Nikola. My byliśmy u androloga w Salve, mieliśmy dwa badania nasienia, jedne z Salve a drugie z Gamety.
    Androlożka z Salve konkretna,podpowiedziała co do leczenia,skierowała na inne badania, no ale sztywne podejście do pacjenta..

Nie wiem jakiego lekarza szukasz...ale w Łodzi są dwie kliniki specjalizujące się w leczeniu niepłodności...
    :wink:Trzymaj się:*
    -- [/url[/url]
  9.  permalink
    moj cykl majowy poszedł na straty teraz jestem przed koncowka @ moze jutro juz bedzie koniec a jak nie to najpozniej w srode a @ dostałam 2 czerwca wieczorem
    --
    • CommentAuthorInnka24
    • CommentTimeJun 4th 2012
     permalink
    Witam wszystkie przyszłe i obecne już mamy :D
    tym obecnym gratuluje dwóch kreseczek a tym niedoszłym gratuluje cierpliwości i wytrwałości z dążenia do tego celu ,
    naprawde PODZIWIAM was wszystkie (i tym samym zastanawiam się czy sama dobrze robie) za to że jesteście tak świetnie zorientowane jesli chodzi o wyliczanie tego wszystkiego , ja podsumowójąć uważam ze jestem zielona , krótko opisująć moją sytucaje...
    Mam 24 lata, od 7 lat jestem w stałym zwiążku,tabletki brałam przez rok czasu na samym początku a pozostałe 6 lat stosowalismy metode stosunku przerywanego, miesiec temu zalana lawiną emocji poczułam że chce już mieć maleństwo!! :D nie mysląc wiele wskoczyłam na neta na pierwszy lepszy kalendarz aby wyliczyc kiedy mam dni płodne no i niestety w moim przypadku nie jest to takie proste jak mi sie wydawało , zaznaczyłam date ostatniej miesiączki było to 21.04 ale jak doszło do zaznaczenia co ile mam cykl zrobiłam yyyyyy.. Przyznaje wczesniej nie zwracałam na to w ogóle uwagi mimo iż miałam nie regularny raz był co 28 dni innym razem co 34 dla mnie nie robiło to żadnej różnicy dzień wczesniej miałam typowy bol brzycha i poprostu wiedziałam ze na nastepny dzien doostane , nigdy tego nie notowałam (oczywiscie moj błąd) wiec na chybił trafił zaznaczyłam ze mam cykl co 28 dni kalendarz pokazał mi dni płodne ale i tak cały miesiac się przytulaliśmy , okresu nie dostałam do tej pory test robiłam 21 maja i był negatywny.. jak ja mam to dokładnie wyliczyć aby tak jak wy wiedzieć kiedy najbardziej się postarać ....
    •  
      CommentAuthorBłystka
    • CommentTimeJun 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziękuję Kobietki :)
    Z moim "Myszastym" wszystko ok. badania miał właśnie w Salve. Gorzej chyba ze mną -> 6 cykli z CLO i potwierdzoną owulką NIC nie przyniosły. Chyba już czas by postawić wszystko na jedną kartę ! Którego z lekarzy w Gamecie polecacie ?
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Hej Kochane!

Byłam dzisiaj u ginekologa :smile: Był strasznie oschły, ale mniejsza o to... Zapytał po co do niego przyszłam skoro nawet przed wizytą testu nie zrobiłam... :neutral: Potem wziął mnie na kozetke, po czym stwierdził że mam rozpulchnioną i zasinioną szyjkę więc może być tu ciąża ( i tu się mega ucieszyłam !!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:) No i powiedział, że mam zrobić test i z wynikiem przyjść do niego. Na razie nie cieszę się na za pas. Ale i tak mam nadzieję, że będzie tak jak mówił :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Innka24, obliczyć tej płodności się nie da (od razu zapomnij o głupich inetowych kalendarzykach, które wprowadzają ludzi w błąd), można za to łatwo nauczyć się jej rozpoznawania. Do tego celu służy prowadzenie samoobserwacji objawów płodności za pomocą wykresu na 28dni.
    Znajomość długości poprzednich cykli jest przydatna, ale nie jest konieczna. I tak jesteś początkująca i się uczysz.
    Zacznij od przeczytania bloga ekspertki, zaczynając od pierwszego wpisu, potem kliknij "następne".
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    laura - powodzenia w takim razie ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
    • CommentTimeJun 5th 2012
     permalink
    Innka 24 witaj!

ja też jestem prawie zielona w zakresie npr-u. od tego cyklu mierze temperature, śluz obserwowałam już znacznie wcześniej i to akurat wiem co do czego:wink:

od kolejnego cyklu (mam nadzieję że nie nadejdzie) będę miała pomoc z CLO. ale to dopiero w połowie czerwca. Trzymam za Ciebie kciuki i informuj nas jak Twoje postepy:smile:

Laura99, po cichu gratuluje i mam nadzieję, że ginek wie co mowi:smile:
    A testowałaś już?????

Martyna83, wyczytałam powyżej że miałaś cykl monitorowany. I jakie są efekty, pękło??
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Wczoraj potwierdził lekarz b. wczesną ciążę i zalecił zrobić test. Test wyszedł negatywnie... A dalej mam nudności. I brak @ co myślicie ? Test mógł się mylić ?
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    laura, a kiedy powinnaś mieć @ ???
    może masz test z bardzo slabą czułości, kup sobie najlepiej boborest z 10. on jest chyba najbardziej czuły. Poza tym testy mogą wychodzić negatywnie mimo, że kobieta jest w ciąży :)
    ale najlepszym wyjściem jest zrobienie beta hcg z krwi. To da Ci 100% pewności.
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Laura 99-w swoim wcześniejszym poście napisałaś że "może" być tu ciążą-niestety zasinienie i rozpulchnienie może być zwiastunem miesiączki- a ty jesteś przed terminem miesiączki czy już po -który dzień po owu?-w zależności od tego czy jesteś przed czy po terminie test mógł wyjść fałszywie negatywny-wiele razy czytałam że dziewczyny w 8,9,10 dpo miały negatywny a im bliżej miesiączki bądź po terminie test wychodził pozytywny
    trzymam kciuki za pozytywny :)
    --
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    miesiączkę powinnam mieć 2 czerwca wtedy ona powinna się pojawić najpóźniej... A tymbardziej, że lekarz powiedział o tej szyjce że rozpulchniona i sina. To wierzę, że to ciąża. I póki nie ma @ wydaje mi się że już jest ok :)

Treść doklejona: 05.06.12 08:46
    gusiadm, no tak niby też jest szyjka podobna do tej sprzed okresu. Lecz lekarz dał mi wyraźnie do zrozumienia co widzi. Ale na razie pozostało mi tylko czekać. Następną wizytę mam 19 czerwca

Treść doklejona: 05.06.12 08:50
    aa jeszcze dodam, że temperatura się utrzymuje :) Dzisiaj mam 37,2. Więc coś na rzeczy jest. Pamiętam jak to było z 2 miesiace temu też nie mierzyłam dokladnie tylko jakos tydzien przed okresem. I w dniu kiedy pojawila sie @ juz mialam 36,6. A wiec napawam się energią ;)
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Agosa - tak mam monitorowane cykle i odkąd biorę bromergon to pęcherzyk pięknie rośnie i pęka ok 13/14dc... więc wydaje się być szansa... dzisiaj idę do mojej doktor i będę wiedziałą kolejne kroki bo nie wiem czy nie powinnam przerwy po tym clo zrobić... zobaczymy co powie...
    • CommentAuthorInnka24
     permalink
    Amazonka i Agosa dziekuje za odpowiedź ;)

Od wczoraj praktycznie nic innego nie robie tylko siedzę i czytam o samoobserwacji itd. i w tym kierunku postanowiłam zadziałać
    Najpierw jednak musze poczekać na @ aby wszystko zapisywać od samego początku.

Martwi mnie jednak to że ostatnią miałam 21 kwietnia i do tej pory aż tak długo to mi się nie spóźniał (ciążę wykluczam bo kilka testów wyszło negatywnie) ale biorąc pod uwage to że niestety wiele czynników ma na to wpływ, uzbrajam się w cierpliwość i spokojnie na nią zaczekam.

Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jak Ci się to wszystko podoba? Zauważasz, że w tym jest jakiś sens?
    Zapisz od DZIŚ, szkoda tracić cykl.
    @ wcale nie musi się spóźniać.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.