Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorInnka24
    • CommentTimeJun 5th 2012
     permalink
    Ciało kobiety może wydawać tyle objawów o których nie miałam pojecia a przede wszystkim nie wiedziałam wcześniej jak je wszystkie interpretować,

moim zdaniem taka metoda ma w sobie wielki sens nie tylko dla kobiet które opierają się na niej aby zajść w ciążę ale powinny ją stosować kobiety które jako antykoncepcję wybierają faszerowanie się hormonami.

Jednego tylko nie rozumiem, aby założyć swój właśny wykres należy zaznaczyc chyba początek cyklu który uważa sie za pierwszy dzień @ wiec mam zaznaczyc 21.04 czy nie lepiej poczekać na ten zbliżający sie ?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Załóż wykres już teraz. Jako 1dc zaznacz datę ostatniej @. Potem wpisz dzisiejsze obserwacje.
    Samoobserwacja pozwala też zakończyć stosowanie przerywanego, globulek, spiral, prezerwatyw i wszelkiej innego anty i planować rodzinę bez niej.
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Innka, a byłaś u ginekologa? - pytam bo już nie pamiętam:shamed:

może przejdź się, od arzu możesz poprosić o skierowanie na bete, może warto zrobić test z krwi?? jak wyjdzie negatywnie to proszki na wywołnie @

martyna, jak wizyta, wszystko oki??
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeJun 6th 2012
     permalink
    Agosa - dzięki że pytasz ;) No niby wszystko w porządku - moja doktor była zachwycona pęcherzykiem i pęknięciem ;) Więc dostałam kolejną dwumiesięczną kurację tym samym i zobaczymy... chociaż skoro to drugi cykl z owulacją i ciąży brak to może coś jeszcze jest nie tak... sama nei wiem... na razi enie dostałąm na te 2 miesiące monitoringu - stwierdziął ze skoro ostatnie cykle były monitorowane i tak ładnie wszystko było to nie ma teraz potrzeby. Może to i dobrze bo juz meczona byłąm tymi ciągłymi usg a takto trochę odetchnę i postaram się mniej myśleć o tym wszystkim.
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Martyna, to dobrze że wszystko w porządku, pęcherzyk sam peka:) jeżeli tylko potrafisz się zrelaksować i tak bardzo nie myśleć o ciąży to rób tak, wiele dziewczyn zachodzi jak sobie odpuszcza.
    Ja jeszcze niestety nie potrafię wyłączyć myślenia. co dzień patrzę co dzieje się w moim organizmie i już powoli znów się nakrecam - ale inaczej póki nie umiem.
    tak więc dziś mam20dc i 7 dzien wyższych temperatur. Tylko cały czas pamietam słowa mojego gina, że pęcherzyk był za mały....
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    A w którym dniu cyklu był ten pęcherzyk i jaką miał wielkość ? Może zdążył jednak podrosnąć ;) Ja na razie też jakoś nie potrafię myślenia wyłączyć. Wiem na pewno że w kolejnym cyklu nie będę sie badała wogóle - nawet śluzu. Może wtedy będę bradziej spontanicznie do tego podchodzić... u mnie 18dc więc jeszcze trochę musze poczkekać do kolejnych starań :/

Treść doklejona: 06.06.12 10:22
    Agosa - przczytałam Twoje poprzednie wypowiedzi. Jeśłi to był 9dc to może jednak zdążył jeszcze podrosnąć ? Dużo dziewczyn ma późną owulację przecież ;) A nawet jeśli nie to w następnym cyklu clo pewnie pomoże ;) Tzymam kciuki ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    U ginekologa byłam w 9dc. uslyszałam tylko, że pęcherzyk jest jeden, ale mały i być może owu mi sie opóźni. a ja sierotka nawet nie zapytalam ile ma ten pęcherzyk....:shamed:
    od razu przepisał mi recepte na CLO i duphaston. sądząc po jego wypowidziach z tego cyklu nic nie będzie, ale może się mylić. w sumie to wole pozytywnie się zaskoczyc jak znów rozczarować:devil:
    a sama świadomość, że nastepny cykl będzie wspomagany dużo mi daje. oby się udało.

To jestesmy w podobnym momencie cyklu, u mnie 20 dc, u Ciebie 18dc. "Planowo" @ powinnam mieć 15.06.
    • CommentAuthorInnka24
     permalink
    Agosa i tak tez postanowiłam zrobić , zadzwoniłam do swojego gina i umowilam sie na wizyte po czym moj rycerz po powrocie do domu wręczył mi test ... mówie do niego nie ma sensu bo niedawno robiłam(21 maj) , zresztą brzuch mnie boli wiec @ tuż tuż a po trzecie umowiłam sie do ginekologa, upierał sie dalej przy swoim i dla swietego spokoju poszłam i zrobiłam test ... jak zobaczyłam dwie kreski myslałam ze zemdleje !!!!! kompletnie sie na to nie nastawiałam , myslalam ze w tym cyklu już sie nie uda .....

i mimo iz to moj pierwszy cykl gdzie sie staraliśmy , 3 dzień spędzony na waszym forum i może byc to dla niektórych irytująće bo przecież nie jedna z was już stara sie od dawna to ja ogromnie się ciesze i modle o to aby było zdrowe ;)

Pozdrawiam i trzymam mocno za was kciuki :*
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Inka - super ! Oby coraz więcej było takich "szybkich" przypadków ;)

Agosa - masz rację - ja też wolę się nie nastawiać za bardzo, ale z reguły nadzieja nie daje za wygraną i nie mogę się jej pozbyć :/ ja powinnam dostać @ ok.17tego. Ale biorę luteinę więc nie jest to naturalna data. A tak wogóle to starjcie się mimo, że już 20dc - może akurat będzies zmiaął późniejszą owulację ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Innka gratulaję!!!:cheer::cheer:

czasami na pozytywny wynik testu trzeba poczekać. no sama widzisz, a tu taka niespodzianka!!!

a jesteś w stanie powiedzeć, który to byłby tydzień?? (czy masz za bardzo niereularne cykle?)

w takim razie poprosimy o poztytwne fluidki, świeża krew i takie wyniki!:crazy:

Treść doklejona: 06.06.12 10:47
    Martyna, testy owu + wychodziły w 13 i 14dc. w 16 juz był - . poza tym nie mam już śluzu płodnego, tempka w górze od 7 dni, także klapa:confused:

czekam cierpliwie do 15 i zaczynam brać clo:smile:
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Właśnie! Ja też proszę o tę pozytywną energię ;)
  1.  permalink
    ja jestem po @ dostłam 2 i wczoraj mi sie skonczyła tylko 4 dni tak samo jak poprzedni cykl tez tylko 4 dni miałam

Treść doklejona: 06.06.12 14:49
    Innka24: Agosa i tak tez postanowiłam zrobić , zadzwoniłam do swojego gina i umowilam sie na wizyte po czym moj rycerz po powrocie do domu wręczył mi test ... mówie do niego nie ma sensu bo niedawno robiłam(21 maj) , zresztą brzuch mnie boli wiec @ tuż tuż a po trzecie umowiłam sie do ginekologa, upierał sie dalej przy swoim i dla swietego spokoju poszłam i zrobiłam test ... jak zobaczyłam dwie kreski myslałam ze zemdleje !!!!! kompletnie sie na to nie nastawiałam , myslalam ze w tym cyklu już sie nie uda .....

GRATULUJE !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    słoneczko32
    w takim razie nowy cykl, nowe starnia, nowa nadzieja.... i jeszcze do tego miła robota:cool:
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeJun 6th 2012 zmieniony
     permalink
    szkoda że nie zawsze jest miła ;/ Tylko z kalendarzem i wyliczanką.W tym miesiącu aż za bardzo pilnowałam kiedy serduszkować mimo że nie miałam jakiejś wielkiej ochoty tak codziennie ,no ale coś za coś..Jak już sie rozkręciło to się spodobało .Ostatnio czuje jakąś większą presję :shamed:
    Z drugiej strony fajnie jest ,bo mój małżonek się włączył aktywnie w wyliczanki i sam dopytuje czy skok był dzisiaj czy spadek i to tak śmiesznie brzmi :bigsmile: Wcześniej się tak nie angażował,po prostu robiliśmy swoje i liczyliśmy ,że być może będzie z tego dzidzia,a teraz i On zaczyna odczuwać presję szczególnie ze strony rodziny (teściowie,bracia)
    Chyba nikt z Nas nie lubi "podśmiechujek" ze strony innych hehe..
    sloneczko32 szkoda że się nie udało ,ale może tym razem będą plusiki no i gratulacje dla Innki24
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Ja właśnie zaczynam kolejny cykl :) :bigsmile:
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    To faktycznie wam wesoło musi być jak oboje się angażujecie ;) No ale ta presja jest najgorsza... ja w sumie jako takiej nie mam, ale widze że kolejne koleżanki w ciąży :/ ale w kolejnym cyklu obiecałam sobie że nie będe się badać i sprawdzać codzinnie czy to ten dzień tylko pójdziemy na zywioł - oczywiście zwiększając częstotliwość starań od ok.11 dc ;) chociaż czasem ciężko jak zmęczeni jesteśmy i nie mamy siły palcem kiwnąć :/

Treść doklejona: 06.06.12 15:49
    Bella - powodzenia więc ;)
    •  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    Witam :-)
    Dolaczam sie do starczek :-)
    To jest nasz pierwszy cykl staran o nasze pierwsze dzieciatko. Nie pamietam zebym miala kiedys regularne cykle.
    Mialam podejrzenie PCO ale ostatnie USG wygladalo zadziwiajaco dobrze.
    Przez 7 lat bralam pigulki nie zastanawiajac sie nad tym specjalnie - lekarze twierdzili ze powinnam to bralam. Dodatkowo zawsze jak chcialam odstawic cos sie dzialo, mialam usuwane torbiele itd
    Nie oceniam pigulek i ich brania, nie kloca sie z moja moralnoscia, ale jesli sie okaze ze nie mam PCO to do nich nie wroce - zdecydowanie lepiej sie czuje z podejsciem naturalnym.
    Bardzo chcemy miec dzieci dlatego ogarnia mnie lek czy wszystko sie ulozy. Jak na razie to 26 dzien cyklu a owulacji nie widac.. Lekarz jednak jest dobrej mysli i ja tez sie staram.
    Licze po cichu na wasza wiedze i wsparcie :-)
    Pozdrawiam goraco.

P.S. Place niedlugo za konto - czy ktoras z was chcialaby darmowy miesiac?

P.S.2. Przepraszam za brak polskich liter, ale nie mam..
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    Witam Cię Pandora:)

ciesze się, że mamy nową staraczkę:) a jak bardzo masz długie i nieregularne cykle, skoro dziś 26dc i owu nie było?

jak będziesz wykupywać dostep do konta to ja poproszę jeden miesiąc, w następnym miesiacu odwdzięcze sie tym samym:)

Treść doklejona: 08.06.12 16:16
    Moje drogie!!!! :bigsmile:

właśnie zaczyna się EURO:bigsmile:

trzymamy kciuki za POLSKĘ !!!!!!:cheer::swingin:

Ps. Jak Wasi Panowie? Mój M. już siedzi przed telewizorem z piwkiem w ręku i ogląda :bigsmile:

coś czuje, że dziś przytulanek nie będzie....:wink:
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeJun 9th 2012
     permalink
    Dobrze że nie mam owulacji bo ze starań byłyby nici po wczorajszym wieczorze mojego męża ;) Leży i zdycha ;) Wściekła byłam bo zarezerwowany stolik w restauracji mieliśmy i do kina były plany a tu kurde wstał o 15tej i ledwo zipie... faceci...;)

Pandora - w takim razie powodzenia ;) Ale nie nastawiaj się ze się uda w pierwszym cyklu starań bo wtedy się podobno organizm "spina" i lepiej dać na luz że za którymś z kolei się uda - z moich obserwacji dziewczyn którym sie udało to właśnie jak się nie nastawiały ;) A skoro to pierwszy cykl to na pewno łatwiej ci będzie się nie nastawiać tak ;) Powodzenia ;)
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeJun 9th 2012
     permalink
    Ja mam problem z temperaturą ,bo w ogóle nie rośnie :neutral: W tamtym miesiącu miałam w 17dc już 36,9 a w tym ani drgnie cholera...3 dni po owulacji coś chyba powinno skoczyć.Jakiś ten cykl beznadziejny całkiem.Nie wiem jak mam wyznaczyć fl ,ani poziomy temperatur, zupełnie się już pogubiłam.Wiem już ze ten cykl jest stracony bo mam typowy PMS ,ale chciałabym wiedzieć o co kaman :cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    Alimama widzę, że dziś odbiła ku górze, więc będzie dobrze:) ja też mam problem z temp., bo cały cykl jest niska i przez to nie wiem kiedy mogę się spodziewać @ (jak brałam clo to wykresy były dwufazowe i wszystko było jasne,a teraz sama nie wiem jak to będzie). A we wtorek mam pierwszą wizytę w klinice i boję się, że dostane we wtorek rano i będzie lipa. Czy @ wogóle przyjdzie? Może będę musiała ją wywołać np.luteiną? nigdy wcześniej (nawet przed clo) to się nie zdarzało- cykle zawsze regularne, trzydziestodniowe.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Karla84 dopiero jak pokasowałam te wyższe sprzed skoku to mi się zaczęło układać w całość...Miałam od piątku imprezy(urodziny itp ) i możliwe że alkohol miał wpływ na temperaturę,a z drugiej strony nie wypiłam aż tak dużo ,ale to jedyne co mi się nasuwa na myśl :wink: Mi też coś szaleją raz 25 raz 33 niby to w normie ,a jednak jeśli spodziewasz się za 28 dni to masz psikusa :devil: Fl dalej nie wiem jak mam zaznaczyć ,czy od wczorajszego wzrostu czy od owulacji ..
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Ciężki orzech do zgryzienia:confused: ja bym zaznaczyła od 14 dc :)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie,mam na imie Milka i mam 28 lat. to nasz pierwszy cykl staran i mam pare pytan. mierze temeprature od jakiegos roku i kazdy wykres przedstawia sie podobnie tj zawsze mam skok 0,2 - 0,3 co meisiac pomiedzy 17 a 20 dniem ( moje cykle trwaja w ostatnim roku od 30 do 33 dni ) faza II jest zawsze rowna ok 13 dni plus minus 1 dzien. we wtorek lub srode przewiduje okres ale intensywnie sie przytulalismy w okresie przypuszczanej owulacji. zrobilam dzis rano test strumieniowy ktory ma niby wykryc wczesna ciaze ale negatyw. a ja sie zle czuje slabo mi, dzis rano bardzo bolal mnie brzuch na okres ale jakies 15min a to dopiero 2 czy 3 dni przed okresem a zawsze mnie boli kilka godzin przed pojawieniem sie krwawienia. czy mieliscie sytuacje ze ok 10 dni od owu nie wyszedl wam taki test? myslicie ze jest mozliwosc zajsc w ciaze bedac chorym? bo 2 dni po skoku przez 5 dni kaszlalam, mialam katar, temp gora 37,5 nie wiecej, od 2 dni juz utrzymuje sie na 37 jeszcze troche kaszle ale nieznacznie. przyjmowalam tylko naturalne srodki. bede wdzieczna za odpowiedz i dolaczam do waszego grona. wykresiki dolacze za kilka dni. pozdrawiam i milej niedzieli
    -- [/url]
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Alimama - alkohol bardzo wpływ na temperaturę. Pamiętam jak jeszcze mierzyłam i wykresy robiłam to zawsze jak wypiłam wieczorem chociaż lampkę wina to skok temperatury rano był bardzo duży. Tak samo jak wstawałam w nocy kilka razy to też od razu zaburzona temperatura.

Treść doklejona: 10.06.12 12:34
    Milka - moim zdaniem na test za wcześnie - powinno się go robić w dniu spodziewanej miesiączki a i wtedy czasem wychodzi negatywny mimo że ciąża jest. Dlatego powtórz najlepiej za kilka dni. życzę dwóch kreseczek ;) A jeśli chodzo o takie przeziębienie to nie sadze żeby miało wpływ.
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    brzuch jak na @ to mnie akurat boli od owu do pierwszego dnia krwawienia i u mnie to normalne ,jakieś kłucie,ciągnięcie ,skurcze a ostatnio i bulgotanie haha jakbym głodna była..
    W piątek byli znajomi to wypiłam kilka małych browarków,w sobotę my u nich i w niedziele też u nich poniedziałku pewna nie jestem a we wtorek kolega miał urodziny i tu akurat wypiłam ze 2/3 małe łyczki drinka bo mną wstrząsnęło więc wtorek w sumie ok ..

Może w którymś cyklu odstawię starania i zaleje robaka co wieczór wtedy przekonam się jaki ma wpływ na cykl
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Czesc Dziewczyny,czytam Wasze posty od jakiegos czasu ale dopiero teraz sie ujawniam :) Mam pytanie w jakich dniach najpozniej mialyscie owulacje. Ja mysle patrzac na moj wykres i objawy ze mialam w 23dniu cyklu. Zwykle moj cykl wynosi 34 do 37 dni. W ostatnim miesiacu bardzo sie wydluzyl bo az do 47 dni ale mysle ze wplyw na to mogl miec stres (praca). Powiedzcie czy owulacja w 23dc to nie za pozno? Myslalam ze w tym cyklu sie uda ale niestety przyszla @ :cry:to byl nasz 3 cykl staran :sad:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Nowa - 23dc może być zupełnie normalnym terminem owulacji jeśli faktycznie masz cykle takie długie. Niedawno jakaś forumowiczka pisała, że zna kobietę która miała owulację w 60 dc i zaszła właśnie wtedy w ciążę ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    To mnie pocieszyłaś :bigsmile: szkoda tylko ze sie tym razem nie udalo. Gdzies czytalam ze przy tak dlugich cyklach najlepiej probowac od razu po okresie ale jak dla mnie nie ma to najmniejszego sensu skoro po wykresie widac ze spadek byl w 22dc.
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Dziwne to co napisałaś - tak logicznie patrząc to przy długich cyklach naturalna jest późniejsza owulacja... nigdy nie słyszałam żeby po okresie miała wystąpić...
    Może następnym razem się uda ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Pytalam bo slyszalam ze jesli owulacja wystepuje przed 10dc i po 20 to znaczy ze sa jakies problemy z hormonami. Jutro mam wizyte u lekarza wiec podpytam zamierzam tez pokazac swoje wykresy ciekawe jak zareaguje ogolnie jest zbyt rozmowna nawet jak zadaje jej jakies konkretne pytania odpowiada mi tak jakby od niechcenia
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    No najlepiej spytać lekarza... napisz co powie bo sama jestem ciekawa ;) Ja biorę leki na owulację a przedtem przez ok. 9 lat stosowałam antykoncepcję więc nawet nie wiem jak z ta moją owulacją... gdyby mi tak bardzo nie zależało to bym odstawiła leki i poczekała kilka miesięcy i zobaczyła jak naturalnie mi się wszystko układa...:/
  2.  permalink
    Cześć laski.
    Wróciła schiza z zeszłego m-ca, kiedy to korci mnie, żeby już zrobić test. Dziś 21dc, długość cyklu:25dni.
    Jest w ogóle szansa, że coś pokaże (jeśli miałoby pokazać?).
    Wiem głupie pytanie- ale chciałabym już wiedzieć i przygotowywać się albo na radość, albo na @ :/
  3.  permalink
    Witajcie - to mój pierwszy post na tym forum - choć staraniowy - 12cs - póki co - niestety bez rezultatów. Jak się nie uda w tym cyklu (co powinno się okazać za jakieś 10 dni) to ide na monitoring... i w ogóle idę na "poważniejsze" wizyty. Przez pierwsze cykle było dość "lajtowo" nie mniej ostatnio już nie jest i trudno sobie cokolwiek przetłumaczyć - emocje i instynkt są silniejsze. Moje cykle - przynajmniej wykresowo wyglądają dość ładnie, wyniki męża trochę gorzej nie mniej nie ma tragedii... Trzymam kciuki za Was.
    Jeżeli macie jakiegoś dobrego lekarza do polecenia z Warszawy - poproszę :)
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    a jakie bierzesz leki? dlugo sie starasz o dzidzide? W ostatnim cyklu mialam jakies dziwne wrazenie ze sie udalo. Mialam bardzo dziwne bole lewego jajnika i podbrzusza - nigdy tak nie mialam. Nawet jak dostalam okres to jeszcze sie ludzilam. Moja siostra miala w czasie okresu plamienie ale wygladajace jak normalny okres. Zaniepokoilo ja dopiero to ze bol piersi sie jeszcze utrzymywal dlugopo skonczonym okresie. Zrobila test i byla w 2gim miesiacu ciazy :surprised:

Treść doklejona: 10.06.12 17:46
    Subiektywna- na testach wyczytalam ze przy krotkich cyklach najlepiej robic test w dniu @ ewentualnie 2 dni po. Wiec postaraj sie jeszcze to troszke wytrzymac :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    subiektywna dobrze masz ze juz prawie koniec...Ja od owu nie moge sie do okresu doczekac,zeby tylko nie bolalo nic.Liczylam ze Castagnus pomoze,ale zludne mam nadzieje .
    mia_mendoza mi tez troche zajelo podejscie do lekarza jakos uwazalam ze sie obedzie,ale byvajmniej wiem teraz czego moge sie spodziewac.Na pewno lapariskopia lub hsg to mi juz doktorek zapowiedzial a co dalej czas pokaze :wink:
    --
  4.  permalink
    Witam :)
    Przyłączam się do grona staraczek :) Jestem obecnie w drugim cyklu staranek (dziś 23dc), tak bardzo chciała bym, oboje z eM chcielibyśmy zobaczyć te dwie krechy na teście. Moin słabym punktem są nieregularne cykle co drażni w oczekiwaniu na owulacje ;/ Myślałam by może czymś się wspomóc, oprócz kwasu foliowego który przyjmuje, co by uregulowało cykl i pomogło w starankach. Polecacie coś?

Pozdrawiam i powodzenia WAM życzę !!! :)
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Subiektywna - nie ma sensu robić za wcześnie testu bo i tak nic nie pokarze i będziesz w punkcie wyjścia :/ Niestety...:/ testowałam to na sobie i bez sensu zupełnie...

Mia_mendoza - ja ma bardzo fajna doktor w warszawie ale w centrum Damiana. Bardzo dokładnie się mną zajmuje, nie oszczędza na monitoringu itp... ma same dobre opinie chociaż jak każdemu można by było coś zarzucić ;)

Nowa - ja miałam tak samo w ostatnim cyklu... miałam przeczucie że to na pewno się udało i objawy takie jak nigdy przed miesiączką... i też łudziłam się jeszcze mimo @ :( ale niestety... teraz mam takie same objawy jak w poprzednim cyklu więc czekam na @ i w kolejnym działamy :)

Cosmo_politanka - najlepiej spytać lekarza co możesz wziąć na wyregulowanie. Ja brałam np luteinę i nadal biorę, ale raczej lekarz powinien zrobić Ci badania i coś zalecić...
  5.  permalink
    Lekarz stwierdził że taka moja uroda z tymi cyklami, nie widzi nic niepokojącego --> owu jest, fl w normie. Kiedyś, jeszcze przed staraniami, to na wyregulowanie tabletki antykoncepcyjne chciał mi przepisać, więc mu odp że nie po to je odstawiłam by znow do nich wracać.
    --
  6.  permalink
    Zrobiłam test, żeby znów uciszyć swoją psychikę. Wyszedł oczywiście negatywny. Nie załamuje się, bo przynajmniej nie muszę o tym myśleć co chwilę. Zaś spokój na parę dni :)
    Powtórka z rozrywki, której wręcz nienawidzę :/ (w sensie oczekiwania)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Tak jest że na początku się bawisz ,w środku wyliczasz a na końcu oczekujesz :wink:
    --
  7.  permalink
    Alimama- święta prawda. Zabawa- wylicznka- oczekiwanko- czyli 3 fazy cyklu :)
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    he he ;) dobre ;) i na nieszczęście ta ostatnia faza trwa wieki !!!
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    a ja jestem podlamana bo moj M czesto wyjezdza i boje sie ze w tym cyklu nie uda sie aby zjechal w pore :cry: a poza tym skad mam przewidziec kiedy owu wystapi :confused: bez sensu stracic jeden miesiac bez staran musze cos wymyslec :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    No bez M to chyba nic nie wymyślisz :devil::devil: Chyba że znasz jakieś tajemne sposoby :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    mialam na mysli jak go sciagnac :surprised: a tak z iinej beczki, powiem Wam ze w zeszlym cyklu pilam Duphaston i sluz sie poprawil, bylo go wiecej i bardziej wodnity.

Treść doklejona: 10.06.12 22:19
    a tajemne sposoby by sie zdecydowanie przydaly :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Hehe wiesz że ja półżartem tak :P Na śluz w tym cyklu łykałam wiesiołka i tego śluzu mam mniej niż bez ,widocznie na mnie nie działa chyba że magnez z b6 ma jakiś wpływ ..

Mi chodzi jelito ( chyba) z prawej strony i mnie denerwuje już i bulgocze mi w brzuchu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Czytalam rozne objawy ciazy i dziewczyny wlasnie pisaly ze mialy wrazenie bulgotania w brzuchu wiec moze ....:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    no nie gadaj haha na to nie liczę no i powiem szczerze nie słyszałam.Stawiam na jelita mam takie denerwujące bulbulbul :updown::updown:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Wrocilam wlasnie od lekarza, wiec powiedziala mi ze owulacja w 23 dniu cyklu jest ok jesli cykle sa powyzej 30 dni. Dostalam skierowanie na badania prolaktyna, progesteron itd miedzy 23 a 24 dniem cyklu i dodatkowo ide na USG w 14 dniu cyklu... zobaczymy co wykarza a i moj M dostal skierowanie na badanie nasienia. Tak wiec mam nadzieje ze po takiej serii badan bedziemy wiedzieli co i jak. Ciesze sie po normalnie daja skierowanie podobno po roku staran wiec super ze juz dostalam.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.