Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Martyna83, owulacja nie musi występować dzień przed skokiem. Ona jest skorelowana ze skokiem, ale jeszcze lepiej ze szczytem śluzu. Występuje od 3 dni przed do 3 dni po skoku, zawsze wewnątrz okresu płodnego.
    --
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Dlatego też napisałam, że tak mi moja doktor mówiła i tłumaczyła i poprawiłam się, że zapewne jest to możliwe, żeby była też przed.
    • CommentAuthorCollette
    • CommentTimeJun 12th 2012
     permalink
    Dzień dobry!!!

Nowa widzę, że już znalazłaś test o którym pisałam :)
    Subiektywna ja na stany zapalne polecam Lactovaginal, przetestowałam go w ciążach i nie raz uchronił mnie od grubszej infekcji, a w ciążach miałam cukrzycę i często coś do mnie przyłaziło.

U mnie dziś dzień zaczął się spokojnie, ale wczoraj nażarłam się na wieczór chipsów i mój żołądek się na mnie mści, oj jak mnie ściska... Po 11 mam być w aptece po testy, więc rano w środę zaszaleję:) nie wiem jak wy ale ja lubię ten czas kiedy obsesyjnie robię 10 testów i czekam na wynik, jakoś jeszcze nie jestem zrażona jak wychodzi jedna kreska, chyba dlatego że pamiętam jak się czułam gdy dwa razy w końcu zobaczyłam dodatni wynik:)

Tak czytam jak piszecie o poprawianiu śluzu i o nasieniu i przypomniało mi się, że przy drugich staraniach już z obecnym mężem gdy myśleliśmy że coś jest nie tak nasz dżin polecił nam Bio Selen-Cynk, oboje braliśmy codziennie i właśnie wtedy był efekt. Nie wiem czy to był zbieg okoliczności że w końcu nadszedł nasz czas ale zawsze można spróbować.

Idę pokolorować troszkę z córcią i jeszcze do was zajrzę:)

Z tego wszystkiego zapomniałam opowiedzieć troszkę o sobie, mam na imię Weronika, mam 28 lat, mam dwoje dzieci - syna 6 lat i córkę 2,5 roku :)

No teraz już wszystko na dzień dobry:)
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Coleta - chyba spróbujemy więc tego Bio Selen-Cynk ;) A tak wogóle to wspaniałą rodzinkę widać masz ;) Zawsze chciałam być młoda mamusią a tu już 30cha się zbliża i chyba sie zgapiłam :/ Zazdroszczę że nie boisz się tych testów - ale może masz rację ze jest to związane że to już trzecie starania. Ja sobie nie wyobrażam już nawet tego momentu jak dwie kreseczki zobaczę... ale to będzi eradość niezmierna ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Czesc dziewczyny tez z checia bym pobrala jakiegos "wspomagacza" ale moja Dr powiedziala ze w tym cyklu mam nic nie brac procz witamin elevit pronatal ktory biore.
    Martyna - ja tez sie bardzo zgapilam 31 juz mi stuklo na poczatku tego roku :sad: mysle ze inaczej bym reagowala na I kreske na tescie gdybym juz miala jedna pocieche a tak za kazdym razem jest mi bardzo przykro
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Nowa - dokładnie tak... i też łątwiejby było te testy robić gdybym miała jakieś 5 lat mniej :/ No ale teraz musimy w takim razie nadrobić ;) Chociaz ja bym bardzo chciałą mieć chociaz trójeczkę a w takim tempie to chyba cholera nei dam rady :/
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Ja chcialabym 2 :bigsmile: ale wiesz co tak sobie mysle ze jak juz ruszymy... to nas zatrzymac nie bedzie mozna :wink: z kolejnym pojdzie nam szybciej
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Nom, już na pewno nie bedę czekała na nic tylko, ruszała do boju jak tylko będzie możliwość ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Martyna, a Ty masz na 28dni wykres temperatur? W ktorym dniu cyklu obecnie jestes?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Siemka dziewczynki ja juz w drodze do szkoly.Pada wieje i ogolnie pizgawica niezla
    Martyna teraz Nam ciezko a potem bedzie co rok to prorok:swingin:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Dzisiaj mam 24 dc. Jeszcze dwa dni luteinka a potem czekanie na @ i na owulację i działania ;) Nie prowadze wykresu temperatur. Prowadziłam przez kilka miesięcy jakiś czas temu ale wtedy nie miałąm owulacji wogóle i też skoki temperatur były co 2 dni chyba ze względu na tryb życi ajaki prowadze. No i suma sumarum bardziej mnie to stresowało niż pomagało bo już od samego rana myślałm czy to juz dzień owu czy może jeszcze nie... Teraz mi się bardzo uregulowało po lekach które biorę więc bez wykresu wiem kiedy mam owulację ;) Oczywiście może się to zmieniać w różnych cyklach ale i tak obiecałam sobie że wtych kolejnych cyklach odpuszczam sobie "samobadanie" szyjki i śluzu i idę na żywioł ;)
    • CommentAuthorCollette
     permalink
    Ja też nie mierzę temperatury, bo nie wstaję o stałej godzinie, córcia lubi pobudki o 5-6 rano, a czasem jak jest święto to śpimy do 7-8, po za tym nie mam jak w łóżku mierzyć jak już dzieci wbiegną do pokoju ;) tylko obserwuje śluz i znam już go na pamięć, powiem wam że mój dżin twierdzi że rzadko taki widuje, sory za szczegóły ale przy owulacji przez około 6 godzin przypomina galaretę, a jeżeli chodzi o rozciągliwość to na 20 cm spokojnie go można rozciągnąć. Po prostu szok :D no ale w tym miesiącu do mnie nie zawitał ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Cześć dziewczynki! :)
    wpadlam tylko na chwilkę, ale podczytuje Was regularnie. U mnie d..a 26dc, test ujemny:cry:
    od nastepnego biorę CLO, wiesiołek, kwas foliowy (to biore cały czas) i zastanawiam się czy nie kupić mojemu witamin salfazin.

Ja też mam prawie 32 lata, 2 aniołków już na górze a na ziemi póki co nie doczekalam się. Żałuję, że tak późno podjelismy decyzję o dziecku, teraz ro mamy tylko same problemy:devil:
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Collette - zazdroszczę takiego śluzu ;) Ja jak mam to znikomy :/ Może wiesiołek i siemei lniane w kolejnym cyklu pomoże ;)

Agosa - trzymam mocno kciuki za was - nie ma innej opcji, niż żeby się w końcu szczęście uśmeichnęło do nas ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Martyna - skad wiesz ze @ i czekanie na owulacje....? moze juz nie trzeba bedzie :wink:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    tiaaa ;) zbyt piękne ;) A prawda jest taka, że w tym cyklu totalnie nie miałam śluzu owulacyjnego i tak czekałam i czekałam na niego, że w końcu przegapiliśmy owulację :( Więc cykl stracony ... no ale ważne że owulacj ajest piękna więc kto wie - może niedługo się uda ;) Chociaż nastraszyły mnie tutaj dziewczyny jakąś niedrożnością jajowodów... male mam nadzieję że są jak najbardziej drożne ;)
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Martyna, musi być dobrze. ja ten cykl też mam do tyłu, więc nadzieja w nastepnym:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Martyna83: Teraz mi się bardzo uregulowało po lekach które biorę więc bez wykresu wiem kiedy mam owulację ;) Oczywiście może się to zmieniać w różnych cyklach

Reguly nie ma ,ze po lekach cykle beda identyczne...niestety. Ja np. jeden cykl na lekach 28 dni, drugi na tych samych lekach juz ponad 40.....
    Powodzenia dziewczyny, obyscie czekaly jak najkrocej !
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja mam 8 dni do kolejnego cyklu juz nie moge sie go doczekac i znow odluczanie :-)
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Wiem wiem, że może się to wahać - dlatego napisałam ze może to się różnić. ale od kilku cykli mam identycznie owulację i oobjawy też identyczne więc jakaś reguła jest tylko oczywiście wyjątki (jak w każdej regule) są dozwolone ;) Ale one potwierdzają regułę ;) W każdym razie się cieszę bo długo nie miałam owulacji a ostatnio jak w zegarku i to jeszcze tak, że czuję, że się zbliża. Zawsze to coś po tylu miesiącach bez owu ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Martyna - wiele dziewczyn tu pisalo ze "ten cykl na straty bo nie bylo sluzu a bo nie bylo objawow" ...a pozniej co sie okazaywalo ... 2 piekne II :surprised: poki @ sie nie pojawi nie trac nadzei. Ja mam juz nowy cykl ale nie wiem czy M zjedzie na czas, niestety moze byc nawet za 2 tyg :sad:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    No wiem wiem, że cuda się zdarzają ;) Ale wiesz... wolę nie myślec w ten sposób bo i tak wystarczająco się nakręcam i tym razem akurat serio przegapiliśmy więc chociaz będe miałą spokojne czekanie na @. Bo takto to zawsze kilka testów i rozczarowań... ale kolejny cykl będzi eznowu z testami na pewno ;)

Dobrze że chcociaż męża mam na miejscu... ale głowa do góry - jak widać, nawet jak wswzystko planujemy dokładnie i wcelowujemy w owulację to jak na razi enic z tego, więc może nie planując mąż akurat na czas przyjedzie. Wszystko od szczęscia zależy ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    a moze owu sie przesunie hehehe

Treść doklejona: 12.06.12 11:12
    no nic sie okarze za 3 tygodnie. Poki co kombinujemy jak to zrobic zeby byl na czas :cool:

Treść doklejona: 12.06.12 11:15
    no nic sie okarze za 3 tygodnie. Poki co kombinujemy jak to zrobic zeby byl na czas :cool:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Trzymam kciuki ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Dziekuje :bigsmile: mam nadzieje ze tym razem przekazemy sobie bardzo dobre wiadomosci :wink: Q-cze tak pisze ale tak w glebi duszy nie wiem jakos w to nie wierze ze mogloby sie udac. Jestem jakas chodzaca pesymistka. Jak przyjdzie dzien pozytywnego testu to chyba na zawal zejde hahaha
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    heh... mam tak samo - wkurza mnie ten mój pesymizm... ale nie gniewajcie się ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    ja jestem non stop nakrecona, nie moge wyluzowac. Potrafie siedziec wpatrywac sie w swoj wykres i wyszukiwac wszystkiego co zwiazane z ciazom w necie.
    --
    • CommentAuthorCollette
     permalink
    Martyna - to widzę, że masz w tym cyklu tak jak ja, nie było tego na co czekałyśmy, a może akurat będzie taki psikus że bez odpowiedniego śluzu wyskoczy niespodzianka? :)
    Nowa - dodałaś mi otuchy pisząc że dziewczyny też tu pisały że nie było śluzu i tak dalej a potem miały II na testach :)
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    nowa2012: ja jestem non stop nakrecona, nie moge wyluzowac. Potrafie siedziec wpatrywac sie w swoj wykres i wyszukiwac wszystkiego co zwiazane z ciazom w necie.

mam tak samo ;)
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    ehh jak ja sie ciesze ze natrafilam na Was :wink:
    --
  1.  permalink
    Martyna83- ja również myslałam, że testy owu mi pomogą, a tu dupa- ciąglę wątpliwe i za chiny nie mogłam wyczuć tego momentu (nawet nie wiem czy owu była)
    Testy traktuję więc tylko jako sugestię, podpowiedź, a nie główny wyznacznik. Dopiero po dodaniu tem, śluzu i szyjki mogę być w 50% pewna, czy i kiedy była owu :)
    Powodzenia..

U mnie bez zmian, pieczenie nie przeszło, ale w aptece dali mi laciobios femina i tantum rosa(na płukanki). Dziś dużo gęstego białego śluzu (już bez grudek).
    Jeszcze 3 dni w pracy i wyjazdowo. Wczoraj złapałam takiego doła, że odechciało mi się nawet wyjazdu na urlop. Nie wiem, może mnie już jakaś deprecha łapie. Jak się cieszyłam na wyjazd, tak teraz zupełnie mi "wisi". A może to tylko stan przed @?
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    oj, dziewczyny, ja też tak się nakręcam:bigsmile:

testy robie 2-3 dni przed @(tak jak dziś, zobaczyłam minusik, ale teścik zaliczony:wink: )
    przynajmniej firmy farmaceutyczne mają z nas korzyść, nakręcamy im popyt na testy owu i ciążowe:devil:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ale odczuwasz ulge co nie,jak zrobisz test, ale chyba wszystkie tak mialy. Tobie mowia nie nakrecaj sie ,a spojrzysz na ich wykres to testowanie tydzien przed @Mnie rozwalaja laski co pozachodzily i sie nagle wymadrzaja zena to za wczesnie ze sobie wymyslasz,a same studiowaly rozne stronki i artykuly
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    [quote=subiektywna1][/quote]

a moze to nie na @ podobno w ciazy lapia sie dziewczyn jakies infekcje a Ty masz ladna temperature
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Dziewczyny,ja juz pozegnalam sie z ciąża i czekalam na okres...temperaturka spadla o 0,5 stopnia dzisiaj,ale postanowilam jeszcze dla pewnosci zrobic tescik bo mdli mnie od tyg..i coooo???druga kreseczka pojawila sie po minucie..blada,ale jest:bigsmile:bigsmile: 27 dc dzisiaj,pierszy cykl staran,chyba jestem szczesciara..ma tylko nadzieje ze @ nie przyjdzie jutro:surprised:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Gratulacje Aniu :clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Dokładnie - szczęsciara ;) Gratulacje ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Gratulacje Szczesciaro :bigsmile: az milo czytac takie informacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    jutro zrób jeszcze jeden i na becie leć
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Zrobie zrobie,ale kreseczka dosc wyrazna..w zyciu bym nie pomyslala...tylko te mdlosci od ok tygodnia i bol brzucha..ale to norma..no i jka zawsze mialam zylaste piersi tak teraz zylki zniknely calkowicie..o coo chodzii???
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    czyli Twój komputerek był pomocny :wink: Fajnie że nie wytrzymałaś i testowałaś hehe
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    No dziewczyny ktora ma jeszcze dobra wiadomosc? Oby jak najwiecej takich bylo :) Super:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    pula na ten tydzień się wykończyła hehe .Nie wiem dlaczego ,ale ja czekam aż subiektywna Nas zaskoczy teścikiem :updown::updown:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Noooo wykres ladnie zwiastuje :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeJun 12th 2012 zmieniony
     permalink
    No calkiem ladny,ladniejszy od mojego w zasadzie...23dc u mnie jeszcze byla jedna krecha więc kto wie:bigsmile:Dzięki dziewczyny za gratulacje,oby wszystko sie udalo:wink:
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    andziaiw - a Ty masz normalny cykl 28dni?
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    tak jak w zegarku:bigsmile:

Treść doklejona: 12.06.12 16:38
    Atak jeszcze Wam powiem,ze nie dosc ze tempka mi spadla to jeszcze szyjka miekka jak przed okresem mam zawsze,no moze ciutke twardsza..więc czekam do jutra czy @ nie przyjdzie:confused:
  2.  permalink
    Ale Wy to potraficie na duchu podtrzymać :)
    Z tymi testami prawda. Zawsze ktos mówi- to za wcześnie itp. a tak naprwadę każdy by robił od razu i codziennie najlepiej.
    Ja mam od wczoraj takiego doła i jeszcze ta infekcja. Gdy powiedziałam o niej mojemu pratnerowi, reakcja była natychmiastowa- na bank nie będzie starań na urlopie, bo się zarazi...no i ma niestety rację. Takie rzeczy są niebezpieczne. Skoro ja cierpię to po co mój ma się męczyć :(. Ale szkoda, bo to zawsze jakoś tak człowieka buduje...

Ps. jaki wynik dziś obstawiacie? Jakby nie było- Ruskie czują się jak u siebie xD
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Subiektywna rozumie tez bym siedziala non stop z testem ale patzrac na Twoj wykres mysle ze bedziemy bardzo zadowolone z informacji :wink:
    Co do meczu hmmm - .... trzeba wierzyc :bigsmile: do mnie przychodza znajomi i na bank bedziemy baaardzo dopingowac. Zaraz lece do domu przygotowac jakies przekaski :cool:
    --
  3.  permalink
    Czy warto jutro rano robić kolejny test???
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.