Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorandzia222
    • CommentTimeJun 12th 2012
     permalink
    Ja bym poczekala do 27dc moze będzie szczęśliwy jak u mnie..mi test elektroniczny pokazuje 1-2 tydzień...:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    subiektywna rób kiedy chcesz ,oby tam dwa paski były :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    andziaiw, co mówi BC?
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Nic jeszcze nie mowi,tylko pyta o M i zielone daje...a wczesniej mialam 5 żółtych...pewnie jeszcze kilka dni zanim sie ogarnie...nie wpisywalam Si w dni najbardziej plodne...skorzystalam tylko z dwoch pierwszych czerwonych lampek..8 i 9 dc a on zapisal na 10dc...owulacje przewidzial na 15dc wiec jestem bardzo milo zaskoczona..no chyba ze jednak owulka byla tego 12:confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Zielone - no wiadomo, przecież nie możesz już zajść w ciążę. ;-) Byłoby dziwne, gdyby nie było zielonego.
    2 pierwsze czerwone oznaczają płodność, a nie niepłodność.
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 13th 2012
     permalink
    Czesc Dziewczyny, jak tam emocje po meczu opadły :boogie: i najwazniejsze czy dzisiaj rano ktoras z Was zatestowala i ma dla nad dobra nowine :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    No ja nie mam dobrych nowin. U mnie już plamienie, dziś wieczorkiem albo jutro rano @ się rozkręci:devil:
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Q-cze @ masz jak w zegarku w takim razie
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pośpiech - nasz życiowy rytuał - audycja z Trójki do posłuchania
    Rozmowa z psycholog, która jest po leczeniu niepłodności. Zaraz na samym początku opowiadała o swoich staraniach w rytm testów owulacyjnych i wskazówek lekarza. Ani słowa o rozpoznawaniu płodności.
    Po leczeniu jednak dzięki nieplanowanemu poczęciu ma już rodzinę wielodzietną - rzekomo niepłodna.
    Prowadząca audycję nie zachęcała jej jednak do kontynuowania tematu. Wydaje mi się, że wspominała kiedyś, że ma podobne przeżycia. Ma córki bliźniaczki po leczeniu niepłodności, które teraz ukończyły studia.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Powinnam dostać @ za 6 dni ,wiec na razie nie ma sensu robic testu,a poza tym wątpię że coś by wyszło :neutral: Mnie to szczęście omija już ze 6 lat
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Alimama, rozumiem Twoje rozgoryczenie. A może nie rozumiem? Nie wiem jak to jest starać się o kolejną ciążę. Ja staram się o urodzenie pierwszego dziecka. Piszę tak specjalnie bo byłam już dwukrotnie w ciąży. Niestety moja radość dlugo nie trwała. Ale wiem, że udaje nam sie zachodzić, nie udaje nam się donosić:cry:
    Choć po ostatnim poronieniu i zabiegu to i z zająciem w ciążę jest problem. Sorki, że lamentuję, ale mam już @ wiec i humor marny:devil:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    kochana marudź sobie ile chcesz :updown: Ja dochodzę do wniosku że problem musi leżeć gdzieś głębiej ,bo skoro się staram i nic nie wynika z tego ,tak samo kiedy zupełnie o tym nie myślałam ,ani nie unikałam dni płodnych.Zawsze kochaliśmy się wtedy kiedy była na to ochota.Lekarz sugeruje niedrożność jajowodów być może po pierwszym porodzie.
    Starania o kolejną wcale nie są łatwiejsze niż o pierwszą ;) Z chciałaby mieć rodzeństwo tak jak jej koledzy z klasy,chciałaby mieć z kim się bawić ,a tak siedzi sama jak palec.
    Kiedyś mi powiedziała "Mamo chcę mieć o rok starszego brata i o rok młodszą siostrę" to jej mówię że to nie jest możliwe :confused: a Ona mówi " możecie zaadoptować przecież "
    Chciałabym ze względu na Nią na Nas i po prostu dlatego ,bo nie czuje się jakoś do końca spełniona.Brakuje nam w domu małego człowieczka .Gdybym miała mieć pierwsze dziecko w wieku 27 lat to o drugim bym pewnie nie myślała.Poza tym Z nie jest biologiczną córką mojego męża,więc ja bym chciała mieć potomstwo z człowiekiem którego kocham i mój mąż chciałby mieć "swoje" Rozumiesz :wink: Mimo że wychowuje ją od małego i jesteśmy rodziną to nie czujemy się w komplecie..

Jak mnie dopadnie @ to też będę się wnerwiać,choć od dwóch dni ogarnął mnie podejrzany spokój hehe bo zawsze rozwydrzona jestem ,a teraz taki spokój :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Agosa - bardzo współczuję bo to musi być strasznie przykre doświadczenie co przeżyłaś :( Moja mama kiedyć poroniła jakoś pod koniec 2 mieisąca i powiedziaął mi, że lekarz jej mówił że często taka strata wynika z tego że organizm/natura sama się "broni" jeśłi np miałby być jakiś duży problem zdrowotny z dzieckiem... wiem, że może to okrutne wyjaśnienie ale daje do myślenia. Ale na pewno w końcu Wam się uda i to może niedługo ;) Mocno trzymam kciuki za nas wszystkie ;)

Treść doklejona: 13.06.12 14:32
    Alimama - nam tez już strasznie brakuje maleństwa do dopełnienia rodzinki :/ jesteśmy już 3 lata po ślubie i fajnie by było już zacząć powiększać nasze grono ;) A marudźcie cobie wszystkie tutaj ile chcecie bo po to to forum między innymi ;)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja też jestem po jednym poronieniu ,ale dobrze się stało bo była ciąża ektopowa nie zdążyłam się zbyt długo nacieszyć...A czy wiesz jakie mogą być przyczyny ? Po ilu poronieniach lekarze zaczynają się interesować ?
    --
  1.  permalink
    Alimama: ja też jestem po jednym poronieniu ,ale dobrze się stało bo była ciąża ektopowa nie zdążyłam się zbyt długo nacieszyć...A czy wiesz jakie mogą być przyczyny ? Po ilu poronieniach lekarze zaczynają się interesować ?

Ja jestem po ciazy pozamacicznej i juz miesiac od zabiegu zaszlam w ciaze i w sierpniu rodze tak,ze ten:wink:
    Oczywiscie ginekolodzy beda zwracac uwage na to ze jestes po takim poronieniu.Mialas laparoskopie?usunieto jajowod?czy podano chemie?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    szczerze to ja nie wiele pamiętam , to było jeszcze przed córą .Wylądowałam w szpitalu poleżałam 3 dni na obserwacji i badaniach na patologii ciąży i mnie wypuścili.Na pewno mnie do końca oczyszczali tyle wiem ,ale na bank nie miałam ani laparoskopii ani nie robili nic z jajowodami.Nawet nie wiem gdzie się przez te lata podział wypis ze szpitala ;)
    W sumie dowiedziałam dlatego że zaczęłam krwawić miałam ciśnienie 90/50 ledwo doczłapałam do przychodni ,lekarz był zdziwiony jak zdołałam dojść z buta :wink:
    zrobił usg powiedział ,ze pozamaciczna,kazał zadzwonić do kogoś z rodziny i jechać od razu do szpitala.Po tej ciąży zaskoczyłam z Z 5 miesięcy później i jak pisałam totalna wpadka,bo jakoś nie byłam przygotowana na nia
    --
  2.  permalink
    Jak zaszlas normalnie w ciaze pozniej to szansa na kolejne poronienie jest taka jak u kobiet,ktore nie poronily tak,ze luzik:wink:
    Powtorz badania i do dziela

:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja o tym już zapomniałam :wink: W ogóle się tym nie przejmuje po takim czasie.Usg jest ok i hormony jak na razie też.Dzisiaj dostane wyniki z prg i prl,ale powinny być ok.Może na każdego przychodzi odpowiedni czas ;)
    Twoja córa pewnie zadowolona z rodzeństwa co ? Moja strasznie przeżywa wszystko, pyta co róż czy już mam dla niej brata ,albo siostrę :P
    Jakiś czas temu jak ją odebrałam ze szkoły ,zaczęły jej lecieć takie wieelkie łzy i pytam co się stało a ona biedaczka ,że na lekcjach każdy z kolegów po kolei opowiada o swojej rodzinie,a jej było wstyd ,bo Ona nie ma rodzeństwa .I jak mam jej cholerka wytłumaczyć że to żaden wstyd ??? Ja wiem że dzieci i ryby głosu nie mają ,ale jakoś nie potrafię jej powiedzieć " to nie twoja sprawa"
    --
  3.  permalink
    Alimama: Twoja córa pewnie zadowolona z rodzeństwa co ?

Tak i to bardzo.Moze jakos delikatnie porozmawiaj z nia....Moja jak zapytala czemu bylam w spzitalu to tylko powiedzielismy jej ze mnie brzuszek bolal i trzeba bylo rozcinac.Za mala jest zeby jej takie rzeczy tlumaczyc co sie naprawde stalo....Jakos nigdy nie dopytywala kiedy bedzie miala rodzenstwo mimo iz jej rowiesnicy z przedszkola juz maja brata lub siostre...Moja mloda ma swoja lalke Zuzie i mowi ze to jej coreczka i cala nadopiekunczosc na niej pokazuje,moze to dobry pomysl kupic corci lalke bobasa i niech nianczy z czasem przejdzie jej...
    --
  4.  permalink
    a ja tsh i ft4 mam super cholesterol mam 160 i na nastepna wizyte bede miec usg tarczycy i nie ma potrzeby zebym brała leki a jak zajde w ciaze to mam sie zaraz zglosic do endo
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Moja córka nie bawi się lalkami hehe..w jej wieku to siara już :updown::updown:
    Ona to bierze do siebie tym bardziej,że niestety na czas wizyty u lekarza nie mam jej z kim zostawić i ciągam ją wszędzie ze sobą no i słyszy jak nie raz gadamy o dzieciach i niczego w sumie przed nią nie ukrywaliśmy nigdy.
    słoneczko32 dopiero dopatrzyłam się że już mam dwoje dzieci,ale mam skape hahaha :P Co do tarczycowym hormonów ,to lekarz zapytał tylko kiedy miałam robione i jakie były wyniki (a miałam 3 lata temu) a że mieściły się w normie ,to nie wysłał mnie na powtórkę

Treść doklejona: 13.06.12 16:00
    lecę po młoda do szkoły a Wy tam testować !! :wink::wink:
    --
  5.  permalink
    Alimama: Moja córka nie bawi się lalkami hehe..w jej wieku to siara już Ona to bierze do siebie tym bardziej,że niestety na czas wizyty u lekarza nie mam jej z kim zostawić i ciągam ją wszędzie ze sobą no i słyszy jak nie raz gadamy o dzieciach i niczego w sumie przed nią nie ukrywaliśmy nigdy.

Moze poprostu nie rozmawiajcie przy niej na takie tematy skoro tak to przezywa.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Cobraczku nie zawsze udaje nam się rozmawiać bez jej udziału.Na szczęście od czasu do czasu ma takie problemy :wink:

Treść doklejona: 13.06.12 18:06
    dostałam wyniki
    PRL : 12.83 ng/mL 4.79 - 29.90

PROGESTERONE PRG : 19.05 ng/mL

LUTEAL : 1.7 - 27

wydaje mi się że są dobre a Wam ??
    --
    • CommentAuthorKlaaarra
     permalink
    Mam pytanie: czy jest możliwe, że mam owulację w 9 dniu cyklu? Temperatura skoczyła do 36,38 a od początku cyklu wahała się w granicach 36,25 - 36,08. Jeszcze nigdy nie miałam tak wysokiej temperatury, do tej pory moja najwyższa to 36,35... Krwawienie trwało 4 dni, a poprzedni cykl z luteiną 21 dni. No i wczoraj rano miałam dużo śluzu. Dziś już mniej.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Możliwe, ale ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza, trochę krótkie te cykle, nie wiem, czy pęcherzyk ma czas dojrzeć tak na poważnie. I te niskie temperatury w lutealnej też nie są całkiem "w normie".
    --
    • CommentAuthorCollette
    • CommentTimeJun 14th 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny, melduję się dopiero dziś z jedną kreską na teście, oczywiście będę jeszcze powtarzała :D
    Wyjeżdżam na tydzień więc dopiero za jakiś czas się odezwę.

ANDZIAIW gratuluję dwóch kreseczek na teście !!! :):):)

Dziś mam rocznicę ślubu więc zapowiada się miły wieczór, ale najpierw czeka mnie zabiegany dzień, zakupy z siostrą, wizyta u dżina, usg tarczycy (a więc koooolejka w poczekalni i wysłuchiwanie historii), potem odwożę dzieciaczki do rodziców, no a potem laba:D

Miłego dnia i tygodnia dziewczyny, trzymam za wszystkie kciuki.
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Najlepszego w takim razie i odpiczywaj na tym wyjezdzie i powodzenia u gienka :-):grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam was starające się dziewczynki. ja zaczynam dziś 9 tydzień ciąży. Tez starałam się od sierpnia 2011 roku i w kwietniu się udało. I tak sobie myślę, czy nie pomógł mi w tym magnez i B6. Podobno magnez pomaga na śluz, a u mnie wręcz było go mniej, ale właśnie w tym miesiącu się udało, a zaczęłam go brać bo złapał mnie skurcz pewnej nocy. Pewnie u każdej kobiety jest inaczej, ale może warto spróbować. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Cześć Dziewczyny. mam pytanko moja faza lutealna trwała 10 dni. Nie wydaje się Wam, że jest za krótka? Jaki może mieć ewentualny wpływ na zagnieżdżenie lub utrzymanie ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    też miałam w tamtym miesiącu fl 10 dni i mi doradzono żebym łykała magnez+b6 no i wcinam ,ale śluz mi się po nim strasznie pogorszył.Mówiłam o fl ginowi i w sumie powiedział tyle ,że byłoby gorzej jakby była poniżej 10 dni,a poza tym jak widać nie zawsze w każdym cyklu ma taką samą długość.
    Kasia151288 gratulacje :kissing:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    A czy magnez i to B6 powinno się brac przez cąły cykl ?
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama mnie Dr powiedziala ze to jest jeszcze w normie wiec nic nie robimy :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    brałam magnez cały cykl i to chyba błąd ,bo ten śluz to koszmar jakiś ;) Olej z wiesiołka w pierwszej fazie a magnez w 2 tak powinnam przyjmować
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Biore wit. Elevit pronatal w jego skład wchodzi: 800 µg kwasu foliowego
    Wit.z grupy B
    60 mg żelaza
    100 mg wit. C
    7,5 mg cynku
    100 mg magnezu
    125 mg wapnia
    Fosfor / Wit. D3/ Wit. A i E i Biotyna
    czy oprócz tego mam zacząć brać tez magnez+b6?

Treść doklejona: 14.06.12 11:41
    Alimama widze, ze temp idzie ladnie w górę :swingin: oby tak dalej
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja mam magnez 60mg i jedna tabletka to 16% dziennego zapotrzebowania witamina b6 2,5 mg 178.6 % więc biorę po jednej.Poza tym wcinam dużo warzyw strączkowych ,brokuły,kalafior.
    Jak masz już w tej tabletce mg i b6 to chyba nie ma co brać dodatkowo ja bym mogła ewentualnie brac po 2 dziennie ,ale wolę dopełnić dietę warzywkami :wink:

Treść doklejona: 14.06.12 12:00
    nowa2012 idzie po to żeby spaść z hukiem :updown: Wydaje mi się,że jest zbyt zębaty ten wykres i nic już z niego nie będzie.Jakoś ta temperatura nie idzie regularnie do przodu ,tylko skacze sobie jak chce
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama jesli faktycznie temperatura spada przy zagniezdzeniu (ktore moze miec miejsce miedzy 7 a 12dniem) to ladnie to wyglada bo wlasnie od tego czasu idzie Ci ladnie w gore :smile: Kiedy planowo miala by byc @?

Treść doklejona: 14.06.12 12:10
    Nie wiem ale mam takie wrażenie, że jakoś po weekendzie podzielisz się z nami bardzo dobra informacja :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    za 4 dni,chyba że mi się przesunie z 26 na 28

Treść doklejona: 14.06.12 14:51
    nie wiem kochana nie wiem :wink: Bóle brzucha ustały już 5 dni temu i nie wiem czy to dobrze czy nie ?? Zawsze miałam od owu do @ przez te 2 tygodnie a teraz nic :P Jedynie czasem mnie zakuje w pachwinie i czasami jakby w drogach moczowych nie wiem jak to nazwać hehe.Cyce jedynie bez zmian ,ale nie mam jakiś zmian koloru czy coś.W sumie czuje się jak przed @ jestem osłabiona i drżą mi nieraz ręce kiedy mam zawroty głowy,ale akurat tego nie przypisywałabym do ciąży,prędzej z niewyspania ,bo mam ostatnio problemy z zaśnięciem
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    oj ja mysle ze to jest wlasnie TO :clap:
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Noo ja tez mysle,ze są duze szanse:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Andzia po czym wnioskujesz ? Ja sie moge zalozyc ze nie
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    A mi już cera się popsuła wiec znak że @ sie zbliża nieuchronnie :( A niby wiedziałąm ze w tym cyklu ni ema szans a jednak nadzieja była i przykro mi trochę :/
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Milam podobne objawy..raz brzuch bolal raz nie..cos zakulo w jajnikach..nic szczegolnego...temp masz ladną...no i chcesz sie zakladac,ze nic z tego nie wyszlo...hihi..to tak jak ja bylam przekonana na 100%...zobaczymy...ale szanse na bank są:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Uffff dotarłam w końcu do domu ,a Wam jak dzień mija ?
    :bigsmile:

Treść doklejona: 14.06.12 18:11
    dziewczyny zrobiłam sikańca ,żeby ostudzić Wasz zapał i negatywny jest teściorek :updown::updown:
    --
    • CommentAuthorandzia222
     permalink
    Ja w 23dc tez mialam....ale 4 dni pozniejj...:bigsmile:
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Jejku ! jak ja bym chciała wreszcie te dwie głupie kreski zobaczyć ! okropny jest ten stres że jeszcze długo się nie uda... i jeszcze mam tyle w pracy stresów że pewna jestem że znowu moja przysadka mózgowa mnie zblokuje !!! wrrr...
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    rozbawiłaś mnie z tą przysadką :tooth: Ja na szczęście od 3,4 dni odczuwam błogi spokój tak więc moja być może się tez odblokuje jak wytrwam hehe..
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Zazdroszczę ;) A może dziewczyny mają dobre przeczucia skoro taki błogi spokój ? ;) ja idę na kilka godzin spokoju do łózia ;) A przysadka ewidentnie płata mi figle :/
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Eee spokoj minal :updown: staremu sie oberwalo .Kolorowych snow dziewuszki.:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Alimama za wcześnie ten teścior, myślę że warto go powtórzyć za jakieś 4 / 5 dni

Martyna83 tez sięwkurzam że tyle tych 2 II nie ma. Niby nie wierze w to że mogło by się udać ze moglo by mnie takie szczescie spotkac a jednak za kazdym razme jest mi bardzo przykro. W tym cyklu juz zaczynam odchodzic od zmyslow bo chyba M nie wroci i na sama mysl mam ochote krzyczec ze tak glupio bez staran stracimy 1 cykl
    :cry:

Treść doklejona: 15.06.12 08:54
    Dziewczyny czy to jest regułą że co 3 cykl jest bezowulacyjny u Kobiet po 30tce?
    --
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Ja nie słyszałam o takiej regule... tak cztam "po 30tce" i jakoś jednak cały czas nie czuję że ja też już prawie po 30tce jestem... ale ten czas leci cholerka...

A tak wogóle to dostałam dziś już palmienie przedokresowe wiec jutro lub pojutrze @ i normalnie wyć mi się chce i płakać... a przecież wiedziaąłm że nie było za bardzo szans w tym cyklu.. a mimo to jednak jest mi tak strasznie przykro. Nie chcę zamęczac znowu tym samym męża ale dzisiaj uśmiechniętej mnie nie zobaczy :/ I wogóle zastanawiam się nad jakąś kliniką jednak... znacie jakąś dobrą w Warszawie ? A wogóle czy możeci emi powiedzieć na czym polega inseminacja i kiedy się ją robi ?

Nowa - rozumiem cię doskonale że zła jesteś że cykl będzie stracony... ja też jednak nawet podświadomie organizuję np wszytskie wyjazdy pod owulację. Chore to trochę niestety... chyba chciałabym odpuścić na kilka miesięcy i zrobić przerwę i się nei starać, odstawić leki itp... ale jednak mam nadzieję że się uda niedługo więc na razie trwam... ale dół dzisiaj - sorki dziewczynki ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.