Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    Martyna83 przykro mi z powodu @ ale skoro mowisz ze i tak nie bylo raczej szans to glowa do gory i dzialaj w tym cyklu. Nawet sie nie obejrzysz a bedziesz juz czas nowego testowania. Wazne ze masz M przy sobie i nie ma dodatkowego stresu :wink: o inseminacji niestety nic nie powiem poniewaz sama nic o niej nie wiem ale dziewczyny na bank nam wytlumacza :cool:

Treść doklejona: 15.06.12 09:33
    Tez myslalam zeby przestac mierzyc temp. i troche wyluzowac zapomniec o tym ale jednak mi kazdego straconego miesiaca. Czas tak szybko leci i jak pomysle ze gdybym zaczela sie starac o dzidzie wczesniej i np juz mogla bym ja miec to jestem zla sama na siebie ale nigdy bym nie pomyslala ze jest tak trudno zajsc. Szczerze to myslalam (nie wiem dlaczego) ze uda sie za pierwszym najpozniej za drugim razem.

Treść doklejona: 15.06.12 09:34
    Teraz z M sie zastanawiamy po co tyle lat sie zabezpieczalismy i tyle przyjemnosci tracilismy haahaha
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Nowa - jakbym swoje myśłi i rozterki czytała ;) Tez zła jestem że sie zabezpieczaliśmy tyle czasu i że tak długo odkładałam tę decyzję. I też myśłałam że uda sie od razu. I chyba to ta zguba nasza bo czesto jak słyszę, że ktoś myślał że się uda za pierwszym razem to potem się stara i stara, a jak ktoś myśli że trochę bezie trzeba się postarać to cholera od razu zachodzi... niesprawiedliwości same na tym świecie ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    hahah dokłądnie. Kolezanka z pracy zdecydowala sie na drugie dziecko i postanowila przestac sie zabezpieczac. Powiedziala ze ma nadzieje ze troche sie nacieszy sexem bez zabezpieczenia i co... w pierwszym cyklu zaszla. Nawet sie poplakala bo powiedziala ze tak naprawde nie chciala tak szybko.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja mam antykoncepcję chyba już od środka na stałe :tooth: Raz wzięłam tabsy na pomniejszenie jajnika i nawet opakowania jednego nie skończyłam ,bo pier***lca po nich dostawałam.
    Powiem Wam szczerze i brzydko ,że już to wale tyle lat nic ,najwyraźniej nie mój czas jest , a w nowym cyklu zgłaszam się do szpitala ,żeby sie dysplazji szyjki pozbyć i będę musiała odłożyć starania na jakieś 2 miesiące ,a potem się zgłoszę na hsg ,może tam leży problem:wink:
    A Wy miałyście drożność jajowodów sprawdzaną ?
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama ja nie mialam. Generalnie teraz Dr skierowala nas na badania w sensie mnie mna hormony i meza na nasienie. Do tej pory kazali nam czekac i poprostu dzialac
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeJun 15th 2012 zmieniony
     permalink
    hormony,nasienie,usg są w normie i powiedział że hsg trzeba będzie zrobić ,ale w tym kraju aż tak szybko się nie doczekam ,wydaje mi się że może pod koniec roku ,jakby mi się tam wszystko wygoiło po wypalance.
    --
    • CommentAuthorPatka2012
     permalink
    WITAM DZIEWCZYNY STARAM SIE Z MĘŻEM 2LATA ABY ZAJS W CIAZE I NIC MOZE SA JAKIES TABLETKI ALBO ZIOLKA ABY WSPOMOC WSZYSKO Z NAMI OK A I TAK NIC:cry::cry:
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Myślę, że nikt Ci tu nie odpowie dlaczego. Wejdź na wątek o starających się. Tam są dziewczyny z takim samym problemem jak ty. Zawsze razem raźniej.
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    No i stalo sie... juz na 100% wiem ze M nie da rady przyjechac na ten cykl :cry: Mam dosyc juz mierzenia temperatury, sprawdzania to i tak nic nie da skoro M nie ma. I strata calego cyklu a juz myslalam ze moze sie uda dodatkowo ten zblizajacy sie Sierpniowy stres w pracy wcale mnie nie pociesza ehhhhhh Sory dziewczyny ale musiala to z siebie wyrzucic :sad:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Nom szkoda faktycznie, ale weź w takim razie spróbuj odpuścić na ten cykl i wyluzowąć troszkę (skoro i tak wiesz że nic z tego), a może właśnie taka przerwa pomoże organizmowi ;) Ja już się nie łudzę na to że w kolejnym cyklu się uda - chociaż w miarę zbliżania się owu będę miała coraz większą nadzieję :/ Ale zaczynam szukac kliniki w Warszawie...
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja od 2 h sprzątanie generalne robię,na razie łazienkę wypucowałam ,futryny,drzwi itp.Zaraz biorę się za słodkie bułeczki,bo ciasto już wyrosło i mnóstwo pracy przede mną:wink:
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Hej dziewczyny! Nieczęsto się udzielam, bo jak nie mam nic nowego ciekawego do dodania to nie chcę się wtrącać w dyskusje niepotrzebnie. Świetnie was rozumiem, że nawet jak się wie, że cykl stracony, to nadzieja gdzieś tam się tli do końca i rozczarowanie jest. Kiedyś nawet o tym pisałam, żę mózg wie, ale serce nie chce posłuchać :-) My sobie odpuściliśmy wizyty u lekarza do września, a dodatkowo w tym miesiącu postanowiłam się wyluzować i zrezygnowałam z mierzenia temperatury oraz obserwacji śluzu i szyjki. I muszę powiedzieć, że jestem spokojniejsza, ciekawe tylko jak długo :-)))) Kolejnym krokiem w luzowaniu się będzie zrezygnowanie z czytania tego forum, bo zaczynam zauważać, że czytanie o staraniach, badaniach itp. wpływa nieco na moją psychikę i staję się jakaś taka niespokojna. Strasznie udzielają mi się emocje - zarówno te negatywne (znowu się nie udało i jest minusik), jak i te pozytywne (zobaczyłam II). Jak któraś napisze, że ma dodatni test to śmieję się jak głupek do sera jakby dotyczyło to co najmniej mnie, zaś jak ktoś jest smutny to mi się też tak ciężko robi, że po raz kolejny ktoś znów cierpi. Niełatwo jest zrezygnować z czytania od razu - na początku wchodzę tu co 3 dni (wcześniej codziennie). Chyba uzależniłam się od tych starań (jakokolwiek śmiesznie to nie brzmi) i moje życie podporządkowałam cyklowi, co do końca normalne nie jest :-) Trzymam za wszystkie nas kciuki i mam nadzieję, że w końcu się uda!
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    mnbvc - doskonale Cię rozumiem i też samam przestałam mierzyć temp itp - w tym cyklu mam zamiar nawet na śluz nie patrzeć bo czekałam i czekałam na ten płodny i owulację przegapiłam :( I chyba dobry pomysł, żeby na chwilę od forum się oderwać chociaz ja to chyba się uzależniłam ;) ale moze spróbuję ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Dziewczyny tez chcialabym zrezygnowac z mierzenia temp. ale nie potrafie. Wiem ze pozniej bym tego zalowala bo kazdym cykl kazde mierzenie temp. cos wnosi do pozniejszych analiz...a na forum bede bo to juz sie stalojak moj narkoty :wink: wchodzac do pracy odpalam poczte, pliki i ....28 dni :bigsmile: Dzieki Wam przetrwalam do konca tego cyklu.

Treść doklejona: 15.06.12 14:38
    Alimama a Ciebie co wzięło :rolling: czy mamy rozumiec ze takie zachowanie trzeba zaliczyc do nowych objawow ciazy :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    coo?? nie kochana ,po prostu z nudów raczej :P Wy mi tu prorokujecie jak czarownice jakieś:fingersear:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Ja się boję że w pracy wezme od informatyków wyciąg z systemu i zobaczą że tyle na forum siedziałam i to takim ! :0000 Ale i tak to jest silniejsze ode mnie ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Martyna83 ja co trochę kasuje cala historie i dodatkowo wyrzucam z dysku C cala historie mam nadzieje ze to pomoże tak przynajmniej mi mówił nasz informatyk. Pewnie gdyby chcieli to i tak z serwerów by to ściągnęli ale przynajmniej z pierwszego źródła kasuje :hungry:

Alimama ... się zobaczy wkrótce :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    no i dobra :devil::devil: Bułeczki pięknie pachną mniam mniam

Kiedyś miałam niezłe kłopoty w pracy bo korzystałam z poczty.Połowa załogi pisała , oberwało Nam się tym bardziej ,że w mailach obgadywaliśmy naszą kierowniczkę kretynkę.
    Potem Nas wywalała po kolei a na końcu ona sama poleciała.Mam nadzieję ,że ją piekło pochłonęło haha
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    wiecie co tak sobie mysle ... trudno ze wypadam z tego cyklu. Wykorzystam to na zrzucenie troche wagi heheh ide od przyszlego tygodnia na squasha i na silownie i ewentualny spadek wagi wykorzystam na pozniejsze kg z ciazy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Dobry pomysł i na zdrowie wyjdzie .Ja bym chciała wrócić do jazdy rowerem,ale lasów na próżno tu szukać ,a tak po ulicy jeździć gdzie co 10 metrów pasy są to bez sensu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Ok Dziewczynki ja sie zbieram owolutku do domu. Mam troche zalatwiania a pozniej mykam na noc horrorow do silverscreena planowo od 22h00 do 05:30 :) Buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Pa strasznego seansu
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    To miłego relaksu Nowa ;) I super z tym pomysłem skupeinia się na wadze ;)
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 16th 2012
     permalink
    Czesc Dziewczyny - juz po seansach, skonczylo sie o 05:30 rano. Spalam 1,5h i niestety z dzisiejszego pomiaru temperatury nici. Wiec zapisze tylko objawy, a jak tamdzisiaj temp. naszej Alimamy ?:wink:

Treść doklejona: 16.06.12 10:13
    Alimama no wlasnie sprawdzilam Twoja temp. i ..... jest piekna

Treść doklejona: 16.06.12 10:14
    cos mi sie wydaje ze jednak ten Twoj nagly przyplyw wariackiej energii dopiszemy do nowych objawow ciazy hihih :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    nowa2012 kochana moja temperatura sobie a ja sobie :wink:
    Się pewnie nie wyspałaś co ? Ja się boję horrorów nie wiem jak to wytrzymałaś updown:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama ja uwielbiam thrillery i horrory ale wtedy po najlepiej jak M bylby w domu bo sie nakrecam i nie moge zasnac, ale wczoraj procz 1szego "Szepty" reszta nie byla taka straszna. Ostatni "dom w glebi lasu" to cala sala prawie caly film przesmiala. Nie wiem jak mozna to nazwac horrorem. Teraz zaczyna mnie łapac slabucha a nie moge sie polozyc bo na mecz przychodza znajomi i musze przygotowac Eton Mess (yammy):hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    oglądałam ten drugi o którym piszesz :tooth: faktycznie bajka.Do Nas też chyba przyjdą,ale nie bardzo akurat mam ochotę na spotkana towarzyskie dzisiaj ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Po co Ci las do jazdy na rowerze? Nie masz pracy, zakupów, koleżanek ani niczego do załatwienia?
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    Ama taka frajda jeździć rowerem po zatłoczonych ulicach? Nie wszędzie jeszcze są super ścieżki. A i szusowanie po ścieżkach wzdłuż zatłoczonych ulic w obłokach spalin samochodowych to żadna przyjemność. A i o tym, żeby to zdrowe było mówić nie można.
    Co oczywiście nie znaczy, że warto rowerem jeździć jak ma się coś do załatwienia, czy zamienić samochód na rower w drodze do pracy (jeśli dojazd będzie bezpieczny).
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Amazonka a próbowałaś kiedyś jeździć po zatłoczonych ulicach Londynu ? Jeśli tak to gratuluję i życzę miłego wdychania smrodu :wink: Do pracy rowerem nie jeździłam z takiego względu ,że tutaj p[o chodnikach się nie jeździ ,tylko ulicą a nie jestem samobójczynią ,na zakupy też sobie jakoś tego nie wyobrażam

Treść doklejona: 16.06.12 19:16
    dodam jeszcze do tematu , że dla mnie jazda na rowerze tylko wtedy daje mi frajdę,kiedy mogę sama pojeździć po lesie ,bez zgiełku i hałasu, poczuć adrenalinę ,odetchnąć i wypocząć.W sumie mieszkając tutaj nie raz poczułam ,jak wjechałam pod prąd na prawa stronę ulicy ..Tak więc na dzień dzisiejszy rower służy Nam na podjechanie do ciapka bo jest szybciej :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    hahaha alimama masza racje! :)

Treść doklejona: 16.06.12 19:25
    nie ma to jak szybki wyjazd do ciapaka....:) haha czasami pod prad:)
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 18th 2012
     permalink
    Alimama aj ta temperatura z Toba sobie zagrywa,trzyma Cie w niepewnosci do konca.... ale teraz to juz kwestia czasu wciaz jestem bardzo dobrej mysli :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    No jaja sobie robi ze mnie w tym cyklu :wink: Dzisiaj powinnam planowo dostać @ ,ale pewnie mi się wydłuży
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Gdybym szukała lasu i tysiąca innych cudownych okoliczności w mieście, to nie miałabym 1000 km na liczniku rocznie.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Mniejsza o to Ty lubisz jedno ,Ja drugie ,a kto inny co innego...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Witajcie kochane :)
    Dawno mnie z Wami nie bedzie. Widze ze duzo sie tu dzieje :) Alimama obserwuje Cie :P i caly czas bardzo mocno trzymam kciuki. U mnie dzisiaj 28 dc ale ostatnie moje dwa cykle mialy 29 dni. W tym miesiacu sobie calkowicie darowalam obserwacje - poszlam na zywiol :) a teraz od wczoraj sie zastanawiam :P
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Myślę ze u mnie będzie podobnie tak do 33 dc i @ przyjdzie ,choć takie kilkudniowe opóźnienia zdarzają mi się raz w roku.
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    a ja to mam dziwne przeczucie ze Ci sie udalo :) zreszta sluchaj sie mnie :P Stefka tez myslala ze nic z tego a jej powiedzialam ze sie udalo i co sie okazalo?? :P ze mialam racje :D :D :D ja sie zastanawiam co ze mna hmmm pewnie tez nic z tego. Tak jak wspomnialam dzisiaj jest 28dc zmierzylam temp. przed wstaniem z lozka i byla 36.8 wiec to chyba nic z tego. Kluje mnie tylko cos raz z jednej raz z drugiej strony i od wczoraj wieczorem troche mnie mdli. Chyba mi cos zaszkodzilo :(
    •  
      CommentAuthorsorellla
     permalink
    Dziewczyny,

potrzebuję waszej pomocy w interpretacji wykresu. Dopiero zaczynam i jeszcze nie wszystko jest dla mnie jasne.

Dziwi mnie jednak, że w 14 dc mam spadek temperatury, skoro przedwczoraj i wczoraj testy owulacyjne wychodziły pozytywne, a dziś druga kreska była już bardzo blada. Do tego dziś wewnątrz biały śluz, więc zaczyna się okres niepłodny, z tego, co się zdążyła zorientować. Czy to normalne, że temperatura jest niska w takim momencie?

Nie powinna podskoczyć?

W weekend tempka mogła być zaburzona, bo mierzyłam później niż zwykle.
    -- http://zdrowepodejscie.blogspot.com/ - blog o cukrzycy ciążowej
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    No skoro Ty stefce przepowiedziałaś to zacznę się zastanawiać :P
    Zobaczymy jutro jak tempka pójdzie czy w dół czy w górze się utrzyma ..36,8 to u mnie wysoka temperatura.W każdym cyklu miałam wyższe od 36,86 do 37,01
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Ja tez jutro z ciekawosci zmierze bo powinnam @ dostac 20 czerwca.... Ciekawe czy spadnie hmmmmm chcialabym jednak zeby w koncu sie udalo :(
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 19th 2012
     permalink
    Alimama teraz to na bank stwierdzam ze temp sobie nieźle zagrywa. Jak już napisałam jutro pewnie będzie 37,08 hahaha :jumping: Oby zakończyło się szczęśliwie plusikiem.
    Ja tak jak wcześniej wspomniałam ten cykl (ze względu na brak M) poświęcam na ćwiczenia. Wczoraj tak dałam sobie popalić ze dzisiaj ledwo siedzę w pracy (niestety do 18:00:neutral:) a jutro squash. Powiem Wam ze jak już się wie ze nic z tego nie będzie i choć szkoda cyklu jakoś tak psychika odpoczywa i nie główkuje jak się dany cykl zakończy. Taka regeneracja jest dla wszystkich wskazana hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja sobie też po tym chyba odpuszczę ,zależy jak szybko uda mi się na zabieg dostać ;)Oby jak najszybciej,ale temperaturę mam zamiar dalej sprawdzać
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Wlasnie bylam u gina na usg (nie jest to lekarz ktory mnie prowadzi) i podpytalam o mierzenie temperatury. Na co ona mowi ze jest to jej zdanie ale raczej jest to skierowane do kobiet ktore nie pracuja i maja stabilne zycie w sensie zadnych stresow w pracy itd bo kazdy najmniejszy stres, kazda godzina mniej snu itd ma wplyw na temperature. Dlatego wg niej nie ma to sensu....ale ja chyba nie umialabym przestac mierzyc. Generalnie wynik USG to na moj 14 dc mam pecherzyk najwiekszy 7,5mm endometrium 5,5. Cykl ostatni 34dniowy. Mysle ze sa za malutkie te pecherzyki i teraz nie wiem czy wogole nic nie bedzie w tym cyklu czy moze jeszcze podrosna a teraz jest za wczesnie? Zapytalam w jakim tempie rosna zeby miec mniej wiecej pojecie czy np w 20 dniu jest szansa na owulacje ale odpowiedziala ze jest to sprawa indywidualna i pewnie ma racje. Tak wiec nie wiem czy wogole co kolwiek dalo mi to USG. Z wynikami ide do swojej dopiero na poczatku Lipca.
    --
    • CommentAuthorsarna32
     permalink
    Hej
    Jestem tu nowa ale od 3tyg czytam uważnie wasze porady i posty :) Oczywiście od kiedy podejrzewam że może jest fasolka :)
    Dzisiaj mam 28dc objawy mi się pojawiły już w pierwszym tygodniu po :heartbounce: . Dzisiaj się dziwnie czuję w sumie co Wy powiecie o moich objawach:
    Podwyższoną temp mam od 2 tygodnie mierzona pod pachą i w pochwie. między 39 a 37,20

Bardzo nadmuchany brzuch taki jak piła
    Piersi bolą i sutki
    temperatura w pochwie 37,4 dzisiaj rano
    i od 3tygodni mam tylko praca jeść spanie i tak w kółko
    Śluz wilgotny

Cykl mam tak 28-30 dniowy równie to bywa. Więc do Piątku powinnam wiedzieć choć kusi mnie żeby iść na krew.

Bardzo bym chciała niunie :)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja mam cienkie endo dzeń po owu miałam 7,4 mm o pęcherzykach nawet nie wspomniał ,widziałam było ich sporo w oby dwóch jajnikach,ale nie wiem jakiej wielkości były
    sarna 32 ja dziś miałam temp 37.8 i dostałam okres :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Hej Kochane :)
    Ali nie mow mi ze dostalas @ :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: jak mogla. Ja dzisiaj w ogole nie wiem o co chodzi. Dzisiaj jest 29 dc Przebudzilam sie dzisiaj o 6.40 zmierzylam temp i wyszla 36.7 ale poszlam dalej spac nie podnoszac sie z lozka wstalam o 13:P zmierzylam znowu temp i byla 37 od wczoraj nie wstajac z lozka. Caly dzien pobolewal mnie tak lekko brzuch jak na @ teraz chce mi sie spac masakra jakas. Czy ja sobie cos wymyslilam? :( Chyba niedlugo zaczne chodzic z kapciem jak suczka w urojonej ciazy :D:shocked:
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    No widać nie przepowiedziałaś mi pomyślnie wiedźmo jedna :P Stefka się tylko załapała
    Może Ty zaszłaś :fingersear: Będziesz testować ??
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    chcialabym ale boje sie... niby jutro powinna przyjsc @ i jakos tak dziwnie czuje w nogach ze nadejdzie i znowu nic z tego, ale jak jutro nie przyjdzie to moze po jutrze zrobie... sama nie wiem co mam o tym myslec:(
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    :-) usmialam sie z tego kapcia - tez sie tak czuje.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.