Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kami dawaj wynik...

a powiedźcie mi jak jest z temp bo np z rana po iui miałam 36,44 i myślałam,że to z przemęczenia mało snu itd a nie owulacja a dziś spałam 15 min w nocy i 7 rano temp 37,35 a 7,20 37,29 więc tu raczej zmęczenie to mi by podniosło temp...

Wiecie u mnie to jest obawa bo mam jajnik zrośnięty z macicą i juz czuje od tego jajnika lewego nieprzyjemne ciągnięcia a co to będzie jak macica będzie mega wielka do tego mój kręgosłup na wykończeniu dysk wypada jeszcze coś tam nie tak i gdzie tu te kilka-kilkanaście kilo nosic jeszcze tyle tyg jak juz teraz mam rehabilitacje bo mnie plecy bolą a pod koniec ciąży to umrę z bólu od 6 m-ca w gorsecie dla mam w ciąży na stałe i basta bo mi dysk na nerw w nodze uciska czasem i może byc cięszko chodzić albo jak mnie rwa dopadnie nawet nie chcę myśleć...ehhh no ale jak mus to mus widac tak miało byc to dzielnie swój krzyż na klatę albo i na zrypane plecy przyjmęprzyjmę hehe

w przyszłym tyg 1 rehabilitacja a ja na dzień dobry witam jestem w ciąży więc rehabilitacja już inaczej ułozona i trza znaleśc rehabilitanta z prawdziwego zdarzenia a buuuuuuuuuuuuuuuu
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 22nd 2012
     permalink
    Hej Dziewczyny mam info od _Kami_ i kto chce wiedziec jaki wynik testu :cool:
    --
  2.  permalink
    jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    hahahhahaha tylko pipilotka29 no co Wy Dziewczyny :shocked:
    --
  3.  permalink
    pewnie na plussssssssssss tak czuję

Treść doklejona: 22.06.12 19:52
    napisz mi na priwa jak reszta nieciekawa hehe
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    oki wiec....... _Kami_ wlasnie napisala ze jest DRUGA KRESKA :cheer::clap::crazy::jumping::rolling::swingin::thumbup::boogie::bigsmile::heartsabove::rainbow::winkkiss: tylko boi sie jeszcze cieszyc bidulka bo jest kreseczka blada. Juz jej napisalam ze spokojnie jutro albo pojutrze kreska bedzie pieknie gruba ale sie ciesze super ze sie jej udalo Wiedzialam, czulysmy to z Alimama :grouphug:

Treść doklejona: 22.06.12 19:54
    hahah pipilotka29 za pozno juz poszlo hahaha
    --
  4.  permalink
    i fajnie

Gratulacje dla KAMI i oby te kreski i u mnie ściemniały może to zaraźliwe hehe
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Oby oby Dziewczyny zarazajmy sie nawzajem :wink:
    --
  5.  permalink
    Gratuluję KAMI:) Dziewczyny teraz na Was kolej:) Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Super kami :-)
    Wierzylam w to i specjalnie tu weszlam zeby to przeczytac :-)
    Gratuluje i zycze zciemnienia kresek.
    I nam tego samego..
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    a nie mówiłam :fingersear::fingersear: cebula,rosołek,mdłości hehe GRATULACJĘ :crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    gratulacje
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama teraz sobie i reszcie dziewczyn musimy przepowiedziec szkoda ze z toto lotkiem nie mamy takiego przeczucia :devil:
    Oficjalnie wszem i wobec wprowadzamy nowy punkt do objawow ciazy: odrzut od cebuli hihihih znajac mnie przy nastepnym cyklu i to sobie wmowie, co miesiac widze u siebie wszystkie "ksiazkowe" objawy :rolling::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    pod warunkiem że jest opalana ta cebula do rosołu :updown: Będziem teraz nad gazem z cebulą stały hahaha
    --
  6.  permalink
    Witajcie

melduję u mnie temp 37.25 33 dc

od iui 17 dzień

Owulacja była między 7-9 czerwca to pęcherzyk miał ok 23-27 mm więc minęło od niej 14-16 dni. no licząc,że fl trwa max 16 dni to najpóźniej we wtorek @ powinna zawitać,ale u mnie fl trwa max 14 dni więc teoretycznie @ jutro powinna być a w zeszłym cyklu przed @ to mi temp spadła 36.70 no i plamienie dzień przed @ a teraz nic he he

Boje się uwierzyć, ale chyba i my zafasolkowaliśmy :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJun 23rd 2012
     permalink
    papilotko to może pora TO sprawdzić? :wink:

Treść doklejona: 23.06.12 07:59
    nowa2012: _Kami_ wlasnie napisala ze jest DRUGA KRESKA

GRATULACJE kami!!!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Kami, gratuluję dwóch kresek!!!!

ale to super uczucie zobaczyć dwie upragnione krechy na teście!!!!

Papilotko, a za Ciebie trzymam kciuki by był +

:cheer:

ja po usg, są dwa pęcherzyki, 14 i 17 mmm. teraz czekamy do niedzeili i zaczynamy staranka:jumping:
  7.  permalink
    Gratuluję wszystkim którym sie udało ujrzeć II kreseczki:*
    -- ,
  8.  permalink
    Ja 1 test robiłam wczoraj i był bladzioszek drugi sikam jutro z rana hehe

Staraczkom owocnych starań a oczekującym cierpliwości i dobrych wieści...
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    pipilotka29 msle ze juz mozemy i szczerze gratulowac :clap: ale macie super taka informacja na wakacje :thumbup: dbajcie o siebie korzystajcie ze swierzych owocow i warzyw niech maluszki jeszcze w Waszych brzuszkach smakowaly :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Nowa, jak u Ciebie?

byłaś na kolejnym usg, podrosły Ci pęcherzyki?

Papilotka, po cichu, gartuluje i trzymam kciuki by za kilka dni test był baaardzo wyraźny:)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Agosa nie, nie bylam. Gin dal mi skierowanie tylko na 1 USG i na badania hormonakne w przyszlym tyg. Moze poszlabym prywatnie na monitoring gdyby moj M byl w domu ale niestety w tym cyklu nie uda sie zeby zjechal do domu na czas (powinien byc w domku za okolo 1.5 do 2 tyg) a ja przewiduje ze owulacja bedzie najprawdopodobniej w przyszlym. Zazwyczaj sugerujac sie objawami i temp. wystepowala miedzy 21 a 24 dniem, ale mysle ze jak M zostanie na Lipiec w domku to skocze na monitoring i dodatkowo bede miala swoje wyniki tak wiec powinnam juz wiedziec na czym stoje. Dodatkowo M zostal wyslany na badanie nasienia wiec jak tylko wroci od razu sie tez tym zajmiemy. Mam nadzieje ze nie ma u nas zadnego problemu a brak ciazy spowodowany jest przez to ze tak bardzo sie nakrecilismy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Oj tak, psychika robi swoje. Ja też się nakręcam, M. mnie uspokaja, ale wiadomo jak to jest. Zapomnieć sie nie da. kolejny cykl może być dla was dużą szansą, skoro bedziecie miec juz badania, Ty lepiej poznasz sówj organizm. Może jakiś weekend poza domem pozwoli Wam się wyluzowac :bigsmile:
  9.  permalink
    Kami gratuluje a ja mam cykl do kitu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Agosa - mam nadzieje, ze sie uda bo czuje presje wieku :wink: a to byłaby moja pierwsza Dzidzia
    --
  10.  permalink
    Dziewczyny a znacie się na testach owulacyjnych ? Kilkukrotnie podczas naszych starań stosowałam testy. Po owulacji wychodziły negatywne. A w tym cyklu ciągle mi wychodzi pozytywny. Czytałam, że zdarzały się przypadki pozytywnych testów owulacyjnych w ciąży ale nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. A może wskazuje to na jakieś zaburzenia hormonalne?
    Papilotka gratuluję:-)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    papilotka gratulację :cool: nowa2012 To się nawyzywa wiek podeszły heheheh Mnie przygnębia myśl że będe 1,5 miesiąca bez seksu ,bez starań i zacznę dopiero pod koniec roku

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.06.12 14:01</span>
    Moja siora tak miała:wink: robiła owu i wynik pozytywny ,ma córkę 7mio miesięczną
    --
  11.  permalink
    Też słyszałam o tych owulacyjnych na + w ciąży :) bym se też walnęła jak bym miała he he ale mój w drodze do domu z pracy kupi mi na jutro rano test ciążowy :)

A ja mam kolejny objaw zafasolkowania delikatne pobolewanie piersi ale uwaga 1 he he i dużo białego lepkiego śluzu a zawsze od owulacji do @ taka posucha,że szok.

Nic po mału się cieszę ale i martwię... :)

Alimama zleci ci szybciutko jak ta lala a jak zaczniesz zimowe starania to na jesien bobo i fajnie ja uwielbialam z brzuszkiem latem smigać lekkie butki jakieś zwiewne ciuszki i parowóz sapał z soczkiem na leżaku haha a teraz zima 10 kg ciała do dźwigania i ze 2 kg ciuchów bo jestem zmarzlak brrrrrrr już mi się to nie uśmiecha ale na myśl o zakupach odzieżowych mordka mi się cieszy, choć kurtka czy buty zimowe to spory wydatek a potem będą za duże jak brzuch zniknie a z nóg opuchlizna zejdzie wiec ubierać się pod koniec ciąży zdecydowanie lepiej latem :)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Też śmiagałam zimą z brzucholem ,masakra jakaś ,przez ten śnieg się przebić czasami to sport wyczynowy..Papilotka kurtkę sobie zostawisz na następne starania :P
    --
  12.  permalink
    Alimama już prędzej odsprzedam innej mamie bo ja już kończę starania :)
    :tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    hej kochane :) matko ale zescie sie tu rozkrecily :D szal normalnie nadrobic 2 strony czytania to masakra jakas :P co sie nalewacie z cebuli?? no taka prawda ze gonilo:P a najgozej jest myc zeby rano. Bogu dzieki ze pustki w zoladku :P ja sie jeszcze nie ciesze bo test nie pokazal grubasa tylko cienia :P
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    lepszy cień niż nic :P a z cebula została dodana do nowych objawów ciążowych teraz jak jakaś napisze "czy jestem w ciąży" My jej zapytamy "a paliłaś cebulę ?? " A tak serio to kiedy powtarzasz??
    Ja już spakowana do wyjazdu,hotel zarezerwowany ,cały dzień nerwówka ,mężulkowi się oberwało,ale już jest spoko ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    heheh nie wiem nie planuje narazie bo nie chce cieni chce tlusciocha :D
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    jaka wybredna jesteś
    --
  13.  permalink
    Zatestowałam i są 2 kreski może nie ma tłuściocha, ale krechę widać :D test 25 sikany o 22 więc pewnie rano byłby tłuścioch bo więcej hcg by się w nocy uzbierało...

Treść doklejona: 23.06.12 23:12
    ups ale wyszło wielkie fooooooooooooooooootooooooooooo sorka
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    no to z tego co widze u Ciebie to u mnie jest lipa - tobie gratuluje nad soba becze
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    gratuluję jeszcze raz :kissing: Może i mi kiedyś się ta druga pokaże
    --
  14.  permalink
    pipilotka gratuluje
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeJun 24th 2012
     permalink
    Adieu dziewczyny wychodzę z domu za 23 minuty i lecę Polandii ,mam nadzieję że trafię na ładną pogodne.:wink:
    --
  15.  permalink
    Kami czemu u ciebie lipa? kiedy @ powinnaś dostać? ile dni po serduszkowaniu testy robiłaś?

Pamiętaj,że zagnieżdżanie następuje ok 4-12 dpo u mnie na teście 25 pisało że ok 13-15 dni po zapłodnieniu hcg jest na poziomie 100 mlu/ml a ja testowałam gdzieś 14 dpo rano - mega bladzioch i 15 dpo wieczorem też bez szału ta kreska więc u mnie 15 dc a hcg na poziomie ok 25 nawet nie, te testowe statystyki są średnie
    9-11 dpz - 25 mlu/ml - zagnieżdżenie w 7-9 dpz
    11-13 dpz - 50 mlu/ml - zagnieżdżenie w 9-11 dpz
    13-15 dpz - hcg 100mlu/ml - zagnieżdżenie w 11-12 dpz

Tak wychodzi skoro poziom hcg wzrasta ok 100 % co 2 dni a po 2 dobach od zagnieżdżenia już jakieś ilości są wykrywalne.

U mnie widać późne zagnieżdżanko może i u ciebie też?

Alimama u nas pięknie słonecznie wiec wypoczywaj
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Hejka w nowym dniu!!
    Papilotka u mnie lipa juz to wiem. Dzisiaj zmierzylam temp i jest 36,6 wiec jutro pewnie przyjdzie @. Kiedy powinna byc? 5 dni temu. Dzisiaj zrobilam nowy test i wyszedl negatywny bez cienia nawet. Takze nie chce mi sie nawet gadac - tylko ryczec.
  16.  permalink
    Kami uszy do góry nowy cykl,nowe nadzieje :)

A wy się staracie naturalnie?
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Kami przykro mi :( ale nastepny cykl-nastepne szanse:) bedzie dobrze!!!:-):wink:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Mam to juz w dupie. Jestem juz wykonczona a psychike to mam do wymiany. Wszystkiego mi sie odechcialo bez zadnego wyjatku
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    moge sie tylko domyslac co czujesz, po tym jak tak bardzo sie nastawilas i cieszylas wyszla taka dupa...naprawde ci wspolczuje:sad: ALE BEDZIE DOBRZE BO MMUUSSII BYC DOBRZE!:) odpocznij sobie, moze odpusc na ten miesiac, moze wtedy sie uda..bo psychika tez duzo daje:) glowa do gory i trzymam kciuki!:)
  17.  permalink
    a moj cykl pojdzie pewnie na straty zalamka:devil::cry:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
    • CommentTimeJun 25th 2012
     permalink
    _kami_ napisz co u Ciebie? Jak wyglada sytuacja :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    hejka. Bylam u gina. Okazalo sie ze bylam w ciazy ;( ale cysta pekla i zabrala fasolke ;(
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    kami, strasznie mi przykro:cry:

musisz być silna, trzymaj się:sad:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    no coz ja mam zrobic ;( Bede dalej sie starac ale boje sie juz i w sumie odechciewa sie juz. Chociaz wiadomo ze na wczesna ciaze trzeba bardzo uwazac.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.