Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeSep 27th 2012
     permalink
    Kacha powiem Ci szczerze ze nie obserwuje swojego sluzu calkowicie dalam sobie z tym spokoj :) w kazdym razie jak robilam test to mialam temp. 36.9 a teraz jest w gore bo jest 37.3 Czuje sie tak sobie bo do tego przyszlo mi wczoraj przeziebienie, ale ogolnie to nie jest zle. Slabo czuje glod jak juz zaczynam jesc to zaraz wszystko mi rosnie i obiad jem na 2 - 3 razy :)
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    och:) jak ja bym chciała żeby u mnie było tak samo jak u Ciebie:) _kami_.. oki dzięki za odpowiedz. ja pokładam się w dzien i spie godzine lub dwie... ale może na to ma wpływ pogoda.
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    ja tez ciagle bym spala :P
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Hej jestem po wizycie

aaaaaaaaaaaaa jest pęcherzyk w prawym jajniku:crazy:mogę działać
    tylko zmartwiło mnie to że moja gin powiedziała że jak mi się uda,to będzie to ciąża dużego ryzyka,ponieważ nie mam szyjki:(
    mam nadzieję że bedzie dobrze:tooth:
    • CommentAuthorewel28
     permalink
    Dziewczyny dzisiaj mam 16dfl okresu nadal brak. Dwa testy negatywne,a dzisiaj zaczal bolec mnie jajnik z ktorego byla owulacja. Jeszcze nigdy tak nie mialam i nie wiem co robic? isc do lekarza jutro czy zrobic jeszcze bete..
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    kami kiedy kartę ciąży założysz ?:updown::updown:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    ewel28 ja bym poszła do lekarza,czasem brak @ może powodować torbiel
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    sucharek83: ewel28 ja bym poszła do lekarza,czasem brak @ może powodować torbiel

Spokojnie, to dopiero 16dfl, poczekaj jeszcze dwa dni. Jesli dalej nie bedzie @, to zrob bete.Jesli bedzie negatywna i dalej nie bedzie @, to dopiero wtedy do lekarza.
    --
    • CommentAuthorewel28
     permalink
    Bylam u lekarza 16dc i wtedy wlasnie był pęcherzyk ,ktory mial juz zmieniony kształt i byl w trakcie pekania.. moze jednak tak sie nie stalo i powstala torbiel:/
    Jestem taka panikara ,ze pewnie jutro polece do lekarza;)
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    ewel28 Jestem taka panikara ,ze pewnie jutro polece do lekarza;)

lepiej pójść i być spokojną:)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ewel, ja w zeszłym cyklu @ dostała 18dfl i też się zastanawiałam o co w tym chodzi, bo przecież faza lutealna powinna zawsze być tej samej długości. Też mnie kuło w jajniku. Jak byłam u lekarza to powiedział, że tak czasem może się zdażyć. A ile zawsze u Ciebi fl trwa?
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Ali nie wiem :) mam kolejny termin na 9 pazdziernika. Bylam wczoraj u gina i powiedzial ze sluzowka jest bardzo duza co swiadczy o ciazy wewnatrz macicznej natomiast nic jeszcze nie widac. Sa tylko dwa ciemniejsze punkty i lekarz powiedzial ze to wlasnie w jednym albo drugim tworzy sie pecherzyk ciazowy
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kami a może w dwóch? :bigsmile: Czy miałaś tylko jeden pęcherzyk?
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    sucharek83 trzymam kciuki aby się udało :) tak jak Ty jestem w 16 dc ... u mnie też jest ładny pęcherzyk i też z mężem działamy ... mam nadzieję, że owocnie ... daj znać co tam u ciebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    nie wiem ile ich bylo i kiedy byly bo tak jak wspomnialam nie monitorowalam, nie mierzylam, nie obserwowalam :) w ogole nie mysalalam i nie zastanawialam sie :)

Treść doklejona: 27.09.12 20:25
    w kazdym razie mam PCOS czy jakos tak to sie pisze a teraz lekarz wczoraj stwierdzil ze jajniki sa czyste
    •  
      CommentAuthorem87
    • CommentTimeSep 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny moje kochane, miałam dziś wizytę gin, bo z tymi moimi plamieniami przedmiesiączkowymi nie mogłam dojść do ładu,
    dostałam skierowanie na badanie progesteronu, w fazie lutealnej mam 0,60 ng/ml, norma w tej fazie to 1,2 - 15,9 ng/ml.
    Wychodzi na to, że mam niedobór, zanim pójdę do lekarza po raz drugi, czy któraś z Was orientuje się, co w takim przypadku można podziałać?
    Dostanę jakieś leki na podwyższenie progesteronu, czy coś?
    Wydaje mi się, że tak właśnie będzie, ale wiem, że wiele z Was jest lepiej doinformowanych niż ja, to moja pierwsza styczność z tego typu rzeczami...
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
    • CommentTimeSep 28th 2012
     permalink
    Witaj em87 nie martw się wszystko jest do unormowania lekami. moim zdaniem dostaniesz albo luteinę albo duphaston. Ja też miałam niedobór progesteronu i dostawałam luteinę trzy cykle przed rozpoczęciem kuracji z clostilbegyt. bo ja dodatkowo mam problem z owulacją przez PCO.

Treść doklejona: 28.09.12 08:20
    Dziewczyny dziś też mierzyłam tempkę dziś jest 37 wczoraj było 36,9:shocked:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kacha, temperatury nigdy nie będziesz miała dokładnie takiej samej. Takie wahania zdażają się. No to dawaj znać co u Ciebie. Bo chyba już jutro testujesz?
    Tejsha - no to owocnych prac domowych :hugging:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kami - gratulacje:bigsmile:
    Kacha - trzymam kciuki :bigsmile:
    Ja od jutra zaczynam mierzyć tempkę, @ powoli ustaje więc juz czas:confused:
    Wspomagam się Castagnusem i Oeparolem, może coś pomoże:confused:
    Miłego dzionka:bigsmile:

Treść doklejona: 28.09.12 10:01
    Jeszcze mam pytanko, w jakich dawkach brałyście Castagnus? Jedną czy dwie tabletki w przyp. wagi poniżej 60 kg?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Migotynka, tylko dziewczyny (już nie pamietam na którym wątku) pisały, że biorą dużo więcej tych kapsułek Oeparolu niż jest w dawkowaniu. Nie pamiętam dokładnie ile. Ale ja bynajmniej się zdziwiłam, że tak dużo. Ja też brałam, aby śluz poprawić, ale brałam 2 dziennie (rano i wiczorem) i mi nic kompletnie ta dawka nie dała. Śluz ostatnio w ogóle miałam kiepski a po CLO w ogóle go nie było. (W śroku coś tak troche, ale nie byłam w stanie rozrużnić jaki to jest)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    dżasti: Kacha, temperatury nigdy nie będziesz miała dokładnie takiej samej. Takie wahania zdażają się. No to dawaj znać co u Ciebie. Bo chyba już jutro testujesz?

tak jutro testuje... objawów na @ nadal brak, dziś 32 dc
    migotynka: Kacha - trzymam kciuki

Dzięki za kciuki:) nie odp na pytanie bo ja tego nigdy nie brałam....:shamed:
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    tejsha dziękuję ślicznie również trzymam kciuki za Ciebie,na pewno dam znać jak wyjdzie,oby był mały cud
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Oj, to ja Oeparol birę 3 x po 2 tabletki, ale ciekawi mnie Castagnus? Ważę 45 kg i nie wiem czy brać 1 tabletkę tak jak jest w ulotce czy może zwiększyć dawkę do 2?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja nie brałam Castahnusu i nie wiem na co to. I nie chcę tutaj mówić, żebyś brała więcej, bo jak widać dawkowanie tabletek nie jest moją mocną stroną:) Ale skoro Oeparolu bierze się więcej niż w ulotce, to może ten drugi podobnie?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    bierz jedna jak w ulotce :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Alimama sorry że tu ale zablokowali mi konto
    byłam u Ciebie i patrzyłam na wykres,jak masz tego śluzu tak bardzo dużo to może świadczyć o ciąży:bigsmile:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    sucharek83

trzymam kciuki za TEN MAŁY CUD :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    sucharku na razie nie mam jakiś podejrzeń konkretnych.Prawda że inaczej trochę się czuję ,bolą mnie jedynie sutki i to okropnie i ten śluz haha sorry za opis taki jak budyń taki aksamitny hehe ,ale to raczej żadne objawy.Poza tym prawie żadnych bóli podbrzusza z czego najbardziej się cieszę.Pierwszy raz od dawna nie odczuwam nieznośnego bólu.:devil::devil: 6 dni jeszcze i się wyjaśni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Alimama oby Ci się udało ,,, :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    przyzwyczajona jestem do kopniaków w dupę.Jakbym akurat teraz zaszła to chyba jakiś cud boży by był :tooth: ale dzięki tejsha :)
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    alimama moze twoje jajka sie przestraszyly tych wszystkich zabiegow i sie wziely w garsc i sie udalo!:tongue::tongue::devil:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Alimama, podglądnęłam sobie Twój wykres (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko) i bardzo ładnie się zapowiada. Widzę, że też jesteś w trakcie czekania na @ jeszcze kilka dni. Ja mam jeszcze 7, ale się dłuży...
    życzę powodzenia Nam tu wszystkim starającym się.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeSep 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Spoko oko dzasti ,po to te wykresy sa.Okres za cztery dni,ale z racji tego ,ze sie owu. przesunela to cykl bedzie liczyl 28-29. dni.
    jaja by wyszly jakbym przed zabiegiem miesiac zaskoczyla.I nue musialabym laparo robic :fingersear:
    byloby cudownie,bo jak zaczna mi przy szyjce szperac to moze byc jeszcze trudniej.

ten watek podupadl po wielkiej wojnie.Fajnie ze sie cos tu ruszylo.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A co Ci Alimama mają przy szyjce robić? Coż masz mieć poważnego?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    dysplazje 3 stopnia.Nic wiecej nie powiem -bo nie wiem :wink:

w pazdzierniku odbiore wyniki z biopsji ostatnie .Mam nadzieje ze mi jej nie utna calkiem.Z reszta nie dam sie tak latwo ! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Oj, też miłam dysplazję, miałam HLSIL, CIN 2/3. Miałam konizację szyjki w zeszłym roku w VIII. Jeżeli chcesz mieć dzieci, to nie powinni uciąć Ci całej - tak mi lekarz tłumaczył, no chyba, że już byłaby taka konieczność, ale starają się w takiej sytuacji ratować jak najwięcej. Ja od wyników biopsji do zabiegu maiałam 6 dni. Ekspresowo to się działo. Potem lekarz kazał 3 m-ce odczekać i działać w sprawie dziecka.
    Jeżeli miałabys jakieś pytania co do tego zabiegu, to zawsze możesz na mnie liczyć. Wiem, że to niec miłego, ale niezbędnego - i da się całkowicie wyleczyć.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    dzięki za pomoc :) Ja już niestety obeznana w temacie.Miałam mieć zabieg w marcu ,ale cały czas coś wypada i mam przekładany.
    Na wyniki czekam ,bo nie chcą dać nikomu w moim imieniu ,tylko odbiór osobisty.W Polsce będę dopiero pod koniec października,dlatego tyle czekam na ostatnie wyniki.
    Co do amputacji szyjki to mam nadzieję ,że im ten pomysł nie wpadnie więcej do głowy :D
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Alimama wszystko jest możliwe , mam nadzieję , że ci się uda,... zresztą tak jak nam tutaj wszystkim ,,,, już kolejne 2 dziewczyny tutaj zafasolkowały więc to tylko podnosi na duchu ... mam nadzieję, że każda z nas zostanie szczęśliwą mamusią ... obyśmy tylko bardzo długo czekać nie musiały na ten cud ... ale po to jest forum żeby się wspierać ... dajecie nadzieję dziewczyny kiedy robi się ciężko .... :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dokładnie zgadzam się z Tejshą. Bo czasem już nie ma z kim o tym w swoim otoczeniu porozmawiać. Bo po pierwsze dają ciągle jakieś śmieszne rady, a po drugie to ich wiedza na temat płodności i spraw z tym związanych jest taka, jak u nas (przynajmniej u mnie) na samym początku starań. Czyli jak coś mówię o CLO, pregnylu i tp, to robią wielkie oczy z pytaniem - a po co to wszystko. Jendną radę mają - wyluzować i wyjechać na urlop... Tylko tu,z Wami moge normalnie o tym pogdać. Cieszę się, że tu trafiłam i że trafiłam na WAS:flowers:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja nie gadam o tym z nikim ,tylko z mężem ,dwojgiem najbliższych znajomych i z Wami tutaj.

Czasem teściowa na skypie coś tam podpyta ,ale w kierunku starań w stylu" jak nam idzie robienie wnuka" i mówimy ,że dobrze,że pełną parą :D
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Mnie się szefowa cały czas pyta. I co i jak i kiedy. Przez co później koleżanki z pracy zaczynają dysksję i co miesiąc mam to samo. A nawet co dwa tygodnie, bo jak mam owu i idę do lekarza, to muszę się zwolnieć troche z pracy i wtedy też komentarz i dostnę @ to tez mówię, że jeszcze nie w tym m-cu i też to samo. A powiedzieć muszę, że jeszcze nie, bo szefowa jak tylko zajdę to chce mi wynagrodzenie podnieść (na liście tylko oczywiście), żebym ma L4 i macierzyńskim miała więcej.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    mnie wszyscy pytaja..poruszalam dzis ten watek u mnie pod wykresem...normalnie dosc juz takich ludzi mam! teraz wszystkich zbywam odpowiedzia, ze znow tabletki anty biore....bo teksty jakie slyszalam to do furii mnie doprowadzaly:sad:

Treść doklejona: 28.09.12 14:23
    a nikt nigdy nie zrozumie tego bardziej jak osoby starajace sie dlugo! dla mojej kolezanki wyszlo za pierwszym razm...nie wie nawet co to jest endometrium i faza lutealna no bo po co? a jak jej powiedzialam, ze staramy sie rok, to mi odpowiedziala: zartujesz? i co ? i nic?? i tekst typu: no wiesz, nie kazdemu udaje sie tak szybko jak nam!!! wrrrrrrrrrrrrrr:angry::angry::angry: no ale takie osoby chyba nie mowia tego swiadomie
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A jak ja mojej koleżance powiedziałam, że po HSG są rozrzerzone jajowody, że plemniki łatwiejszy mają dostę, to się spytałam po co plemnikom dostęp do jajowodów????? Przecież do zapłaodnienia dochodzi w macicy!!!!I o czym tu gadać?

Treść doklejona: 28.09.12 14:34
    To znaczy ona sie spytala po co plemnikom jajowody. Przez literówke zmieniłam sens mojej wypowiedzi:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    hahahaha bardzo madra!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    jak czytam wasze wypowiedzi to wydaje mi się, jakbym ja samo to pisała... u mnie wszystkie zamężne koleżanki jest ich 6 zaszły w ciążę z wpadki w ciągu praktycznie 2 lat się im tak posypało - każda strasznie zaskoczona... my niby nie staramy się długo bo będzie to dopiero 7 cykl starań ale dla nas to cała wieczność... :cry: dlaczego tak jest, że jak ktoś nie chce dzidzi to "wpada" a jak się bardzo chce to nic z tego... ? niedawno trafiliśmy do specjalistycznej kliniki i lekarz nam powiedział, ze w danym cyklu u zdrowej pary szanse na zajście w ciążę to zaledwie 15%..... czasem już nie mogę znieść jak spotkamy się w większym gronie i one wszystkie zaczynają się rozpływać nad maleńkimi ciuszkami, wózkami itp... Alimama ja tak jak ty nie rozmawiam z nikim an ten temat jedynie z mężem reszta nawet nie wie o naszym problemie ale pewnie już każdy zaczyna się domyślać ...

Treść doklejona: 28.09.12 14:48
    dzięki, że jesteście dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja w tym cyklu dałam sobie spokój z witaminami ,folikami itp.Przestałam tak macać szyjkę.Byłam wyjątkowo napalona hehe mogłabym dzień i noc tak :devil:

ogólnie się odcięłam od takich osób,nie wiem jak je nazwać "pasożytniczych" ? Wolę nie mieć koleżanek ,niż mieć byle jakie.
    I mam wszystkich w nosie o !
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A jak ja sie ostatnio spłakałam... Bylismy w czerwcu na ślubie znajomych. Potem 8 września na ślubie kolejnych (i jedni i drudzu z pracy mojego M.) młoda w ciąży - w 5 m-cu. I ci nowożeńcy z czerwca przekazali nam radosną wiadomość, że im się rodzin powiększy. Nie wytrzmałam:cry: Wyszłam, żeby nie było widać, ale mój M. zauważył, pobiegł za mną i zaczął mnie pocieszać, suszłył mi oczy. Ale co tu pocieszanie da? Tak mi głupio było, bo zamast się cieszyć ich szczęściem (za pierwszym razem im się udało) to ja egoistycznie wyszłam.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    o bardzo dobrze! lepiej nie miec wcale takich znajomych niz takie miec! :D

Treść doklejona: 28.09.12 15:05
    dzasti tak jest, ze czasami nie wytrzymujemy i ponosza nas emocje...ja czasami mam wyrzuty sumienia ze nie potrafie sie cieszyc czyims szczesciem:/ u mnie w pracy wszyscy w ciazy!!!! i temat tylko o tym...ciesze sie razem z nimi...ale jakos mi tak smutno
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    mojego Ł brata żona w 6 chyba miesiącu i teściowa ma przyjechać z Nią rodzić i pomóc im przy dziecku.
    Powiem szczerze ,że trochę mi przykro było ,jak z podekscytowaniem to wszystko mówiła.I się zastanawiałam ,czy by do mnie na poród też przyjechała :P

Ogólnie jej unikam ,bo jest bezczelna czasami i Nam wytyka ,ze jesteśmy za biedni na dzieci ,albo ,ze jak mamy jedno to po co Nam drugie.Typ dorobkiewiczów i lubią tylko siebie i swoich snobistycznych znajomych i ich też mam w nosie :D

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.09.12 15:13</span>
    i wcale się nie cieszę z jej ciąży jakoś szczególnie i nie wstydze się tego :)
    może dlatego że czuję do nich niechęć i Oni do Nas też.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Alimama ja tak miałam w pierwszej ciąży taki właśnie śluz
    jeśli chodzi o dysplazję możemy pogadać ja jestem po amputacji szyjki właśnie przez tą chorobę(ale to chyba wiesz)
    :bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.