Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Kami, nikt tu Cię nie miał dość. Cieszyłyśmy się razem z Tobą i razem z Tobą przeżywałyśmy Twoje USG. W nas (na pewno we mnie) tchnęło to nowy piowiew nadzieji.
    Andzia - kiwedy masz nastęone USG?
    Tejsha- to, że u Sucharka przyszedł @ to nie oznacza, że u Ciebie przyjdzie. Wrzuć sobie w google różowy śluz to zobaczysz co Ci wyskoczy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorem87
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    hej dziewczyny ja już po wizycie... wszystko przyrosło jak się należy, więc działamy :hugging:
    a od jutra duphaston.

prawy jajnik: pęcherzyk 26 mm, endo 8,4 mm, śluz (+++)
    pęcherzyk już o nierównomiernym kształcie, praktycznie w trakcie pękania
    badanie krwi LH i FSH wyniki:
    LH 16,16 mlU/mL [ norma w fazie owulacyjnej 14,00 - 95,6 mlU/mL ]
    FSH 7,62 mlU/mL [ norma w fazie owulacyjnej 4,7 - 21,5 mlU/mL ]

jestem tak pozytywnie nastawiona jak nigdy, bo do tego wszystkiego sukces w pracy, 120% planu :jumping:
    szaleństwo, muuuusi się udać :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Emus, no trzymamy kciukasy:)
    Gratuluje tez zrobienia targetu, choć przez to właśnie jestem teraz na L-4:(
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    em trzymam mocno kciuki!!! działąj tylko owocnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    no to em pozostaje Wam tylko działać.:wink: a reszta to szczęście lub wola Boża
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 12th 2012
     permalink
    No i wreszcie piątek, witam Was moje Drogie. Nie mogłam dzisiaj spać, przewracałam się z boku na bok całą noc:(
    Dziewczynki, boli mnie od wczoraj podczas oddawania moczu, tzn. jak juz kończe siusiać wtedy mam taki tępy i kłująco-piekący ból ( tak jakby w ani nie w środku ani na zewnatrz) mam nadzieję, wiecie o co mi chodzi. Cały czas mam też uczucie jakby chciało mi sie siusiu, nawet teraz kiedy siedzę przed kompem. Co to może byc? Dodam, że przeziębic to się chyba nie miałam gdzie, bo jestem w domu i tyle co odwiozę syna do szkoła albo polecę na zakupy:( Macie jakis pomysł?
    Tempka dzisiaj znów skoczyła.
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    witajcie i ja już nie śpię (od 4.30),czuje się gorzej, katar coraz większy, faszeruję się czosnkiem oczywiście też bez przesady - już nie mogę na niego patrzeć.
    Dżasti następne usg dopiero w czwartek.
    migotynka jak na moje to pierwsze objawy zapalenia pęcherza, miałam to kilka razy i właśnie tak to się u mnie zaczynało. Polecam termofor, dużo pić, dużo witaminy c, ja zażywam urosept jeśli czuję, że coś się święci.Bardzo dużo pij, bo to pomaga wypłukać bakterie.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Witam się piątkowo
    em87 Ty kobieto działaj,działaj:tooth:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    I ja sie piatkowo witam. Andzia, mnie też dziś rano dopadło przeziębienie na maxa. A też boję się brać jakieś mocniejsze leki, bo biorę CLO i biję się, żeby nie obniżyło skuteczności. Też dzis będę się delektowała czosnkiem w dużych ilościach. Em, działaj kochana, męża z łóżka nie wypuszczaj. My chyba zaczynamy od niedzieli, alebo poniedziałku :hugging: Mój M. i tak chodzi już po ścianach z powodu ostatniej wstrzemięźliwości i mi zapowiedział, że będę biedna jak mnie dorwie :bigsmile:
    Migotynka, tak jak napisała Andzia to typowy objaw zapalenia pęcherza i może jeszcze przewodów moczowych. Możesz kupić urosept, ale najlepsze są antybiotyki przepisane przez lekarza. Tylko skoro starasz się o dzidzię, to chyba nie bardzo. Ale bez leczenia, to może Cię tak trochę potrzymać. Współczuję, to strasznie boli.
    -- ,
     permalink
    jeśli chodzi o zapalenie pęcherza, to zacznij od tych sposobów, które podałam, dopiero jak to nie da efektów to proponuję lekarza, bo jednak nie zawsze się to rozwinie bardziej, ale jeśli już to bywa naprawdę przykre.Kiedyś miałam tak, że nie mogłam wręcz wyjść z domu, bo nie dało się zdążyć na siusi, a bolało przeokropnie i wtedy juz tylko antybiotyk pomógł.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No jest to okropne uczucie. A najgorzej jak nas dopadają takie historie jak się o dzidzie staramy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja również dziewczynki witam piątkowo!! ja dzis 16 dc i zaczynam drugą serie duphastonu. od 2 dni tak nawala mnie dół brzucha i strasznie mi nie dobrze. nigdy tak nie reagowałam na srodek cyklu :( mam nadzieję ze tpo wpływ duphastonu. trzymajcie się cieplutko. i życze wam Kochane miłego dnia!!! nie chorujcie i nie dajcie się zarazkom!!!!Dzasti kuruj sie, migotynka Ty też (myślę, ze gdzies pęcherz podziebiłaś, czasami wystarczy chwila ). buziaki dziewczynki
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    witajcie kochane piątkowo:) jestem i ja:)

Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia. jesli chodzi o pęcherz to kiedys bardzo regularnie go przeziębiałam, coś strasznego rzeczywiscie;(

Dziewczyny idę zaraz na usg piersi. dziś mój 8 dc a od niedziele robię testy owulacyjne no i mierzę tęperaturkę oczywiście bardzo grzecznie. okazało się ze 36,8 i 36,9 to moja normalna temperatura 36,9 dzis i 36,8 wczoraj
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Dzień dobry w ten smutny szary ponury piątkowy dzień ....
    chyba mnie dopadł jesienny dół ..... zaczyna mi spadać temp więc z tego cyklu nici czekam na @ :cry:
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    dzięki Marble, dzięki Wam wszystkim:)
    --
     permalink
    a jest jakiś domowy sposób na katar?Już nie daję rady.:cry:Mam tylko nadzieję, że gorączki nie będę miała, bo na to to już w ogóle nie znam sposobu.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Marble, ale czy osoby starające się o dziecko (które są już po owulacji, czyli moga być jus w ciąży) mogą te leki brac????
    -- ,
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Aslonko, no może jeszcze sie podniesie? A kiedy masz termin @?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    Jestem juz po usg... jest wszystko wporządku. ufffff:)
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeOct 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Andzia1508 ja mam domowy sposób na katar, niestety jest trochę masakryczny. Musisz przygotować sobie ładny ząbek czosnku, wycisnąc go. Posmaruj sobie nos kremem, żeby Cie nie szczypało i patyczkiem do ucha wsiąknij sok z czosnku z małymi odrobinkami i potrzymaj chwile w nosie. Możesz go potem zatkać wacikami i wdychać ten napar, żeby Cie odkaził. Na moją rodzinkę to działa. Trochę to szczypie a ja tego nienawidzę ale jest skuteczne:wink:
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    Ja na katar zawsze robie sobie inhalacje. gorąca woda . wrzątek. 10 kropli amolu lub innego moco pachnącego srodka i po katarze:)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kacha, a co Ty masz za zdjęcie tu zamieszczone? To są cycki?
    -- ,
     permalink
    brylanty, twój sposób chyba odpada, bo mam już nieźle obtarty nos od wycierania, więc mogłabym tego nie wytrzymać, ale inhalacji może spróbuję.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziewczyny, pisałam już o tym na innym wątku, ale skoro temat się pojawił, powtórzę. Na zapalenie pęcherza, tudzież cewki moczowej, polecam Wam uroFuraginum w połączeniu z UroStrong. Sama borykam się z nawracającymi problemami układu moczowego. Próbowałam już wszystkiego, robiłam badania i cóż ... Ponoć taka moja uroda. W każdym razie po tych lekach przechodzą mi dolegliwości już po pierwszej dawce, naprawdę. One są bez recepty. Poleciła mi to jedna farmaceutka z obietnicą, że szybko wszystko przejdzie. Miała rację :)
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    dżasti:) oj tam cycuszki:) malutki śliczniutki koteczek:)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja tu żadnego koteczka nie widzę, a nie czekaj widzę, tylko do czego on się przytula?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    pełni funkcie biustonosza:) mam nadzieje ze to nie gorszące zdjęcie jeśli coś to mogę zmienic?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witam dziewczyny i ja piątkowo ... @ dalej brak.... jeśli jutro nie przyjdzie zatestuję ....
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Tejsha, tno to pełna nadzieji jestem. A jak sie kochana czujesz?
    Kacha - no mówiłam, że piersi:tooth: Nie zdjęcie jest super, i na pewno nikogo nie gorszy. Tylko zachodziłam w głowę co to jest? A już teraz wiem:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dżasti czuję się dobrze ... wczoraj i przed wczoraj czułam takie kłucie w jajnikach .. dziś brzuch czuję tak jakby koniec okresu, delikatny dyskomfort bo bólem tego nazwać nie można ... i trochę plamię... nic pozatym... aż się boję ..... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    ja od zeszłej soboty też jestem przeziębiona, tzn dziś to już jest extra super samopoczucie :cool:
    ale do wtorku była masakraaaaa...
    I wszystko u mnie wskazuje na owulację poza temperaturą, wg niej cykl jest jakby jednofazowy,
    ale gin stwierdził, że jest tak wiele innych czynników świadczących o owulacji,
    że podejrzewa, że to w związku z choróbskiem mi się tmp. nie zgadza zupełnie.
    Ile to takie przeziębienie może przynieść niespodzianek :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Jejku, Em, ja też jestem przeziebiona i moja tempka jest podniesiona teraz i tez nie będę wiedziała po temperaturze kiedy będzi skok i owulacja. Na szczęście w poniedziałek idę do gina. To działajcie z mężem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    od wczoraj działamy :crazy:
    byliśmy w pracy i ja już w domu, ale mojego M. jeszcze nie ma :jumping:
    czekam cierpliwie :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dziewczyny działać, działać,,, grzać się ładnie z mężusiem w łóżku ,,,,:hugging: to i przeziębienie szybko minie :bigsmile:

Treść doklejona: 12.10.12 15:58
    dziewczyny proszę o radę,,, strasznie już mnie korci... myślicie, ze mogłabym dziś z tym testem spróbować.... ??czy raczej wynik byłby niewiarygodny i lepiej zaczekać do jutra (porannego moczu) ...
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    mnie też co miesiąc korci i co miesiąc jestem zawiedziona,
    obiecałam sobie, że od tego cyklu zawsze będę czekała do dnia miesiączki i porannego moczu :)

także to bym poleciła, ale jeśli ciąża jest to wydaje mi się, że i z popołudnia wyjść musi :peace:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    niewytrzymałam... niestety negatywny :cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    przykro mi:cry: tulę mocno
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Tejsha, nie ma tego złego..... W następnym będzie plusik:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    witam dziewczyny!!ból dołu brzucha robi sie uciązliwy nie wiem czemu tak mnie boli jak na okres a to 16 dc :( i ten śluz taki dziwny....nie wiem czy to wpływ leków czy co innego... :(
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    KatMuc może warto poradzić się ginekologa???
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ale teraz jak czytam w necie to podobno tak sie objawia jajeczkowanie moze leki działają bo od paru lat w ogóle nie odczuwałam owulacji...
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    KatMuc to działaj kobieto
    :tooth:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dokładnie działaj, działaś a za kilkanaście dni będzie zieloniutko ... :)

zobaczymy czy jutro do mnie w końcu @ zawita ... mam nadzieję, że jesli to nie dzidzia to niech szybko przychodzi na piątek mam umówione hsg i nie chcę żeby przepadło z powodu jej niezdecydowania .... :angry:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    Haloo, pobudka śpiochy:) Witam sie sobotnia i oby chandra z wczoraj mnie już nie dopadła....
    U mnie tempka dzisiaj w dół:(
    --
     permalink
    i ja witam w sobotni słoneczny poranek!Dziś pobiłam rekord i obudziłam się o 3,później zasnęłam o 6 i wstałam o 8.Wszystko przez to przeziębienie.Chciałabym żeby już był czwartek.
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witam i ja ,,,, już w nowym cyklu . obudziła mnie ta cholera @ ale ja się nie poddam o nie !!! no wiec dziś wypowiadam jej wojnę , koniec płaczu i załamywania ... trzymajcie się dziewczyny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    hej dziewczeta.Ja i moje zwierzeta tez juz nie spimy :fingersear:
    Tejsha przykro mi ,ale musisz walczyc dalej .Ja tez tej krowie zapowiedzialam ,ze jej nie chce widziec :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    alimama i bardzo dobrze może wreszcie przyjmie do wiadomości żeby spadała na drzewo !!! trzymam kciuki za nas wszystkie
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny.
    Zawsze was podczytuję.
    Wpadam potrzymać za was kciuki:)
    Ja również staram się o dzidziolka, jutro mam podglądanko co z tą moją owulką.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    biedronka28 witamy serdecznie .... masz monitoring?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.