Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Tak, jutro mam monitoring, już nie mogę się go doczekać.
    Zaczynam się juz powoli bać że żadnych pęcherzyków nie będzie:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    Biedroneczko, nie martw się, na pewno będą:)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    będzie dobrze, nie martw się na zapas:)
    --
    • CommentAuthormmm83
     permalink
    hej dziewczyny, dziękuję za miłe słowa, jestem tu rzadko, ale odpowiadam:
    tejsha: mój lekarz pracuje w centrum medycznym Angelius, powpisywałam w google lekarzy tam wymienionych jako specjalistów od niepłodności - mają dobre opinie (i w taki sposób wybrałam); jeśli chodzi o badanie to mnie bolało, ale to indywidualna sprawa, bo wszystkie moje znajome, które miały to badanie twierdziły, że ich to nie bolało; natomiast po badaniu czułam się normalnie, wsiadłam w samochód i pojechałam do domu (ok. 40 min. drogi)
    życzę Ci, aby i Tobie pomogło to badanie!! tak jeszcze na marginesie 8 dni po owulacji test wyszedł mi negatywnie, ale tak mnie coś tchnęło, ze w dniu spodziewanej miesiączki powtórzyłam test i wyszedł pozytywny (byłam w takim szoku, że jeszcze dwa testy zrobiłam w kolejnych dniach...)
    powodzenia!!!
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Sucharku i tejszo pewnie bym działała gdyby mąż był na miejscu :(:(:(
    --
  2.  permalink
    ( Nie) dziękuję - oczywiście żeby nie zapeszyć:bigsmile:
    Ale martwię się bo na ostatnim usg nie było żadnego pęcherzyka i boję się że tym razem również tak może być.
    Ale, trzymajcie kciuki bo na pewno mi się przydadzą.
    Dam znać jutro po wizycie co i jak.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    biedronko jasna sprawa trzymamy, daj znać jutro co i jak :)

mmm83, o właśnie też korzystamy z usług tej kliniki ,,, :) półtorej godziny drogi tam mamy ale mam nadzieję, ze będzie warto .... no i opinie dobre :P lekarz który się nami zajmuje też konkretny facet ... bez zbędnego przedłużania zajął się naszym przypadkiem ... pan Juraszek.. a Ty jeśli to nie tajemnica mogę wiedzieć do kogo chodziliście?? cieszę się, ze Wam się udało :)

KatMuc pewnie jak mąż w końcu wróci nie oderwiecie się od siebie ...
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    cześć dziewczyny, kurczę jakoś ostatnio w ogóle nie mogę spać. Budzę się bez budzika na mierzenie tempki, mało tego od godziny mw.5 nie śpię:(( Wieczorem padam w 5 minut a od świtu juz nie śpię. Moja tempka dzisiaj trochę w górę, jakoś tak nieswojo podskakuję , bo raz w dół raz w górę i tak codziennie na zmianę:(
    Wiecie, że po piciu herbatek żurawinowych moje moczowe dolegliwości mi powoli przechodzą:) Nie brałam żadnych leków na razie, zrobiła sobie jeszcze 2 nasiadówki i 2 rumiankowe kąpiele:)
    A co u Was moje kochane? Pewnie jeszcze smacznie spicie, cio? To śpijcie dziewuszki, w końcu jest niedziela:)
    --
  3.  permalink
    Hej migotynko.
    Ja równiez nie śpię już, ale musiałam wstać wcześnie bo dziś wizyta u gina:)

Treść doklejona: 14.10.12 08:00
    Weszłam na twój wykres mogotynko.
    Skok piękny, a temp super - życzę by ci się udało:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja Też witam niedzielnie!!!juz dawno nie spię niestety tzreba iść do pracy, nauczać naród :)buziaki
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kati, to miłego dnia :) Wbijaj wiedzę do głów ludzkich:)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witam i ja :) migotynka wykresik super będę trzymała kciuki mocno, mocno....

ciekawe co u sucharka jak się impreza udała.... ? :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Tejsha, latam po dziewczynach:) i Ali, Sucharek, Dżasti gdzieś się zawieruszyły na weekend:) Może w końcu sie odezwą do nas :)

Treść doklejona: 14.10.12 09:18
    Dziewuszki, zerknijcie na mój wykres, dokonałam małej analizy, ale tak sobie myslę, czy jest ok i czy nie za wcześnie wzięłam sie za to, z góry dzięki:)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    migotynka, ja niestety nie pomogę bo na tej interpretacji się nie za bardzo znam jeszcze ....
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Cześć dziewczyny. Jestem, jeste, lae chora i z gorączką. Wczoraj cały dzień spalam, dziś wstałam na chwilę, ale też jeszcze kiepsko się czuję. Masakra, a od jutro najprawdopodobniej będziemy działać. A ja chora. Matko, że też musiałam tak się załatwić. Tesjha kochana. Przykro mi.
    Migotynko, to dobrze, że Ci już przechodzi z tym pęcherzem.
    Dziewczyny, jutro będę bardzoej aktywna, dziś liter jeszcze nie widzę. Zajrzę jeszcze szybko pod wykresy Wasze i idę dalej pod kołdrę. Miłego dnia.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    hejka kochane.Ja tez przelotem na telefonie.Leze w wyrku i sie wygrzewam obok mezulka :wink:
    Pozniej zajrze do Was osobiscie leniuszki smierdziuszki:updown::updown:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Tejsha, gdzie Twój wykres????? Zakładaj szybciutko. A jeżeli założyłaś to udostępnij.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    Hej Śpioszki :) Ja dzisiaj fatalnie spała, sniły mi sie jakieś straszne rzeczy, przewlałam się z boku na bok i jestem teraz jakoś strasznie spieta, poddenerwowana, buu:(
    Tempka dzisiaj też w górę, ciekawa jestem co z tego będzie?
    Miłego nowego tygodnia wszystkim:)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Hej dziewczyny ja dochodzę do siebie nadal
    O widzę że i biedronka dołączyła
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witajcie .... :)
    dżasti, no i jak tam zdrówko... ? mam nadzieję , ze lepiej ...

dziewczyny będzie któraś chętna na miesiąc gratis... bo chyba mi przysługuje po doładowaniu konta ... a szkoda żeby się zmarnowało ...
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    hej kochane:) nie było mnie w week bo żegnaliśmy sie z męzęm;) a poważnie było dużo spraw związanych z jego wyjazdem. dzis mam 11 dc a on akurat dzis musi jechac no:)

koniec tego użalania się wróći bedziemy działać.

wszystkim wam które jesteście chore życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia, kurujcie się:):wink:
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Dzień dobry :)
    Mnie też złapało jakieś przeziębienie ale jakoś się trzymam ...
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Witam piękne panie poniedziałkowo.Wyspałam się dzisiaj i obudziłam się nabuzowana energią,oby została ze mną chociaż do południa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja również poniedziałkowo sie witam. o dziwo moje kurowanie się przyniosło skutki i tempka dzoś 36,6. Ale jak to Alimama napisała, mój wykres nie wygląda wcale przez te zakłócone tempki:)
    Od rana w pracy młyn, ale zrobiłam sobie przerwę na herbatkę i dzięki temu moge z Wami trochę pogadać. Bo po herbatce znów praca wzywa....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Część Dziewczyny :)

Chciałabym się do Was przyłączyć :)

Też jesteśmy na etapie starań, starań z problemami. U mnie okazało sie, że cykle mam bezowulacyjne, w tym cyklu kolejna dawka Clo. Oprócz tego mój M. zrobił badanka i nie jest wesoło...ph ma za niskie, bo równe 7,0 a powinno być powyżej 7,2. Poza tym żywotnośc plemniczków jest marna bo tylko 24 % o szybkim ruchu postepowym po 4 godzinach.

Ach, muszę się wygadać bo jakoś tak mi źle :((

Czy możecie coś polecic na poprawę żywotności plemniczków??
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Agosa, witamy w serdecznie w gronie staraczek:) Zawsze możesz sie wyżalić i ponarzekać:) Trzymam kciuki teraz i za Ciebie:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Migotynko, bardzo dziekuję.
    Ciesze się, że są takie osoby i takie forum.

Czsem trzeba spojrzenia kogoś, kto jest w podobnej sytuacji, zmaga się z tymi samymi problemami. :)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Agosa, witaj kochana. Ja niestety nic Ci nie poradzę na żywotność plemników, my akurat z tym nie mamy problemu. Ale czytałam sporo na tym i innym wątku, że dziewczyny mają już to wszystko posprawdzane. Także na pewno któraś z dzieczyn Ci poradzi.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    dzasti, dziękuję.

Zakupilam juz mojemu salfazin niech łyka po 2 tabletki na dobę.

poza tym czekam na opinie mojego gina, niech coś nam zaradzi ;P
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ale słyszałam, że dziewczyny zaszły w ciążę przy niezadobrych wynikach męża. także jeżeli są jakiekolwiek żywotne i ruchliwe, to jest szansa.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    jakieś tam żywotne są, jest ich 24% po 4 godzinach....(lekarz, ktory zlecał mi badanie męża stwierdzil, że nie jest to dobry wynik, a ja już spanikowałam ;P )
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Agosa witam i ja :) ja mogę polecić preparat Androvit ... polecony z kolei przez lekarza specjalistę w dziedzinie niepłodności.... no i głowa do góry, będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Agosa Witamy serdecznie
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Dziękuję bardzo za mile powitanie :)
  4.  permalink
    Agosa na plemniki na pewno salfazin i l-karnityna.
    Gdzieś na forum było o witaminkach na nasienie.
    .
    Dziewczyny a więc ja jestem po usg, byłam wczoraj i okazało się że nie ma żadnego pęcherzyka:(
    Więc owulacji nie będzie.
    Od następnego cyklu startuję z clo:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    biedronka , no to szkoda cyklu... :( ale skoro następny będzie wspomagany to będzie dobrze ... trzymam kciuki za następny :)
    --
  5.  permalink
    Mam nadzieję że tak będzie:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Oj,biedronko no rzeczywiście szkoda, że nie ma pęcherzyka. Mam nadzieję że CLO pomoże.

Ja po usg - 2 pęcherzyki. Dziś zastrzyk z pregnylu (zaraz jadę robić) i jutro rano. I od jutra działamy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Działaj działaj bo ja chcę zobaczyć efekty!!!!
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Lecę na zastrzyk. Buziaczki laseczki!!!!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witam Was. Ja jutro ide zobaczyc czy mi tam jakiś pęcherzyk urusł. Dziś jeszcze jestem w dobrym humorze i z nadziejami.
    --
  6.  permalink
    Tez mam nadzieję że zadziała na mnie clo jak na ciebie dżasti:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    zadziała, zadziała :) CLO to mądra bestia :thumbup:

dżasti życzę taaaaakiego owocnego dzialania :)

Treść doklejona: 15.10.12 20:13
    sony , daj znać jak po wizycie ....
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Biedroneczko, no szkoda że na naturalnym cyklu nie ma owulki, ale clo napewno zadziala :)

dżasti to super, że są jajeczka, teraz tylko najprzyjemniejsza część pracy nad potomkiem :)))

Sony, czekamy na relację z usg

Dobranoc kobitki, do jutra :)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dziękuję za miłe słówka dzwiewczynki. Na wszystkie nas zadziała na pewno dobry nastrój i pozytywne nastawienie. A mam nadzieję, że to CLO to rzeczywiście dobra bestia i weźmie te moje jajeczka za rogi:bigsmile: Ale niestety najprzyjemniejsza część starania się dopiero od jutra.:sad: Podobno jak ma się z tych prztulanek ogrooooomną przyjemność, to i dla zajścia w ciążę to lepiej. A po takim czasie to przyjemność będzie, oj będzie...
    -- ,
  7.  permalink
    Dżasti czyli najprzyjemniejsza część staranek jutro:bigsmile:
    I podobno rzeczywiście tak jest że jeśli kobieta ma również przyjemność z serduchowania to szanse się zwiększają nawet do 70%.
    Pewnie jutro z sypialni nie wyjdziecie:tooth:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 16th 2012
     permalink
    dizęn dobry dziewuszki,
    ja oczywiście już nie śpię, kolejna źle przespana noc:(
    Czy słyszałyście może o czyms takim jak "test chmurkowy"/ O co w nim chodzi?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    I ja się witam. Biedronko łał aż do 70 %? No to chyba rzeczywiści enie wyjdziemy z sypialni:tooth:
    Migotynko, coś słyszałam o tym teście chmurkowym. Podobno siuszasz do słoiczka i wstawiasz do zamrażalnika na chyba pół godz (ale nie jestem pewna czasu) i po tym czasie patrzysz jeżeli jest taka jakby chmurka na wierzchu, to znaczy ciąża.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witam we torek :)
    dżasti, no to pewnie dzisiaj na forum cię nie ujrzymy przez te dzisiejsze przytulańce .... :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Tejsha kochana, no po pracy na pewno nie :tooth::tooth::tooth: Będę zgoła czym innym zajęta. A potem jeszcze dwie godzinki z nogami na oparciu kanapy i może cos z tego wyjdzie.
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.