Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeOct 25th 2012
     permalink
    Witaj Anka :)
    Torbiel to jest inaczej np. pecherzyk ktory nie pekl tylko przerodzil sie w cyste. To nie jest grozne bo zazwyczaj zostaje to "wydalone" z organizmu poczas @ moze sie tez wchlonac. Sa rozne przypadki oczywiscie ale z reguly konczy sie to dobrze. Nie koniecznie musi to byc po pecherzyku ktory sominowal. Mogl byc malutki jeszcze na pierwszym USG natomiast po owulacji sie "uaktywnil"
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    dzięki Kami :-) teraz to zaczyna mieć sens a przynajmniej jest logiczne
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej Anka, dokładnie tak jak napisała Kami. Są dziewczyny, którym często się zdaża, że pęcherzyki nie pękają i robi sie torbiel. Czasem sie wchlaniają, czasem zostaja wydalone podaczas @. A zdaża sie, że @ nie przychodzi i trzeba brac leki na wywołanie @. Ale własnie w takich sytuacjach , kiedy pęcherzyki nie pękają lekarz przepisuje np. pregnyl na pęknięcie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    No to u mnie jest dokładnie tak jak napisałaś dżasti pęcherzyk nie pęka, @ nie przychodzi i dlatego od prawie roku biorę luteinę, a nadchodzący monitoring mam właśnie robiony pod pregnyl.
    Chyba przez tą pustkę 15 dc (nic nie było) lekarz zgłupiał i nie zdecydował się na podanie pregnylu w ostatnim cyklu.
    Myślę, że miałam za długą przerwę między jednym a drugim monitem, 10 i 15dc, był weekend i nieobecność lekarza... i nie było złapanego momentu odpowiedniej wielkości pęcherzyka...

Zobaczymy jak będzie w tym miesiącu i po badaniach - ech
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Ja miałam sytuacje że 45 dnia cyklu nie miałam @ więc dostałam skierowanie na USG gin stwierdziła że powodem braku @ może być mały torbiel i dostałam Duphaston przez 7 dni brałam i później5 dni czekałam na @ . Później miałam @ jak w zegarku 28 dni a teraz znowu dość długie cykle :cry: . Jakoś boje się dzisiaj tej wizyty :(
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Słonko się nie bój. Będziemy z Tobą:kissing:
    Anka - powiem Ci, że u mnie też często jest problem z tym weekendem. w piątek może byc za wcześnie, w poniedziałek zawsze sie boję, że będzie już po ptakach. Ale lekarzom niby zależy, ale żeby w sobote przejść, co to to nie. Choć mój poprzedni lekarz przychodził w sobote jak trzeba było, ten niestety nie. I tez sie boję, że pregnyl może byc podany za późno.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Witam dziewczynki!! 29 dc a @ nie ma nadal. brzuch nie boli, trochę grudek śluzu się pojawiło. nie wiem co o tym sądzić. test wyszedł wczoraj negatywny. tak sie boję ze przyjdzie na dniach spóźniony i sie rozczaruję, bo trochę nadziei już mam...
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    KatMuc, ja też nadal nie mam @ ajuż 31 dc, też jestem nakręcona i boje się że przyjdzie i się rozczaruje ;/ kurdek ale nie ma co! uda sie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Asiunia mam nadzieje :) a robiłaś test ??
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    robiłam 29 dc negatyw, wczoraj ale popołudniu tez negatyw i jutro z samego rana zrobię. a Ty?
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja robiłam wczoraj i negatywny, a oprócz tego troche dziwnie sie czuje tak inaczej, ale akurat za to moze byc odpowiedzialna psychika, bo zastanawiam czy sie udalo bo ja mam meza raz w miesiacu, w tym byl akurat dzień po @ i był 4 dni...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    DZIEWCZYNY , obu wam się udało, zobaczycie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    oj psychika bardzo dużo robi. Ja już też jestem tak nakręcona że szok... i bardzo się boje rozczarowania. A może akurat się udało, niczego nie można wykluczyć !!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja mam zawroty głowy, taka słaba się czuję, apowiedzcie mi czy mierzenie temp wieczorem ma sens???
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    dzięki tejsha, obyś miała racje. KatMuc ja Ci nie pomogę bo nie wiem;/
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Asiunia pewnie ci się uda, trzeba mocno wierzyc.
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    no ja niestety też się nie wypowiem nie mam pojęcia , ale widziałam jak jedna z dziewczyn pod jakimś wykresem pisała, że powinno się mierzyć o tej samej porze , najpóżniej do 7.30 ,,,, :( może ktoś inny wie ,,,
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Tobie też :)
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    w sumie rano mierzyłam do tej pory tak kolo 8 i mam tak 37,1 albo 37,2 a wszedzie pisza ze jak jest podwyższona to moze byc ciąża, ja to juz sie doszukuje oznak...:smile: oglądam piersi (wydaje mi sie ze sa zmienione) ,śluz...ajjj szkoda sie nakrecać, pożniej bardziej boli
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    hehe robie tak samo jak Ty, co po chwile latam do wc oglądam śluz, cycki, brzuch :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    i ja to widze brązową otoczke....wokół brodawek..matko zwariuję :tongue::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    KatMuc, mierzenie tempki o 8 wieczorem nie ma najmniejszego sensu. Trzeba mierzyć rano w stanie spoczynku tuż po przebudzeniu. Nawet jak wstaniesz i po jakimś czasie zmierzysz to będzie już zakłócona. Tempka zmierzona już godz. później może byc o 0,1 st wyższa.

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ok dżasti dzieki bo wiesz tego nie robiłam...do tej pory
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    głowa mnie boli :(
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    KatMuc, Asiunia892 trzymam kciuki żeby Wam się udało :smile:

Nam się niestety w tym cyklu nie udało, jestem teraz na etapie pozytywnego nastawiania się na kolejne starania :cool:
    Bo przecież musi się w końcu udać, nie ma to tamto :fingersear:

A dziś okropnie boli mnie podbrzusze i krzyż, wrr!
    Ta małpa przyszła z samego rana....
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Em przykro mi. To jest chyba najbardziej niemiły dzień z całego cyklu. My ostatnio to w dzień dostania @ piłysmy alko - jakoś pomogło. Tylko pisałam na forum trochę już koślawie :) Nowy cykl nowa nadzieja.

KatMuc ja też nie jwestem zbyt jeszcze w tym wszystkim obeznana, ale cały jeden dzień poświęciłam na przeczytanie wszystkich porad na 28 jak i o której mierzyć tempkę, jak zaznaczać na wykresie, jakie są metody i jak analizować wykres itp. Dobrze jest sobie poczytać właśnie, bo wtedy się wiele rozjaśnia. Bo jak zaczęłam prowadzić wykres to była czarna magia:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dżasti , jak wypije się lampkę win a wieczorem to tempka będzie rano zakłócona?? bo podobno winko czerwone dobrze wpływa na endometrium .... ???
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    temperature mierzy się codziennie rano do 7:30 zaraz po brzebudzeniu
    a ja nadal się dziwnie czuję cycki to chyba ostatni raz miałam takie w ciąży są normalnie piękne:shamed:brzuch ciagle boli mnie tak jak bym zaraz miało mnie zalać,nie wiem co sie dzieje,nigdy nie miałam tak wcześnie owulki,coś jest nie tak,jak bym mogła to zrobiłabym zdjęcie na golasa,widzę zmiany na moich cycach i brzuchu
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    jest tutaj ktoś i wie coś na ten temat ... ??

Treść doklejona: 25.10.12 19:51
    sucharku może.... może to fasolka ??? no zrób koniecznie zdjęcie nago :shamed::wink:
    a Ty wiesz coś o tym winie?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja właśnie jak wypiłam czy w zeszłym cyklu czy w tym, to miałam wyższą na drugi dzień. Ale wydaje mi się, że zależy to od organizmu. Ja ostatnio bardzo odczuwam wypitą nawet jedną lampkę wina. A też jak piję to tylko czerwone wytrawne i zawsze było ok. A ostatnio jak lampkę wieczorem wypiłam to na drugi dzień rano w sluzówce jeszcze czułam, że piłam to wino.

Treść doklejona: 25.10.12 19:53
    Dawaj Sucharku zdjęcie na golasa. Będziem oglądać:tooth:
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    kochane ja uciekam,,, szwagierka mnie odwiedza,,,, może się skuszę na tą lampkę tak dla poprawy endo :)

trzymajcie się kochaniutkie i do jutra :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    z tego co wiem to tak winko jak najbardziej
    chcecie się wystraszyć jak ja wyglądam na golasa od razu by mnie zablokowali na forum:shamed:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Sucharku Kochana, ja myślę, żeby im od razu liczba użytkowników podskoczyła.:jumping:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Jestem już po wizycie i to co się dowiedziałam pęcherzyk ma 11 mm kolejna wizyta w poniedziałek jeśli będzie mały to mam dostać zastrzyk przez dwa cykle mamy robić monitoring a później jeśli nic nie będzie to sprawdzimy drożność ....Jeśli chodzi o żołnierzyki to jest wszystko dobrze to jedna z dobrych wiadomości ..
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    em87 dziękuję ci bardzo... nie wiem czy potzrebnie się nakr ęcam....doszukuje :cry:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A jak długie slonko masz cykle? Bo nie pamiętam czy już pytałam. Bo dzis jesteś w 13 dc, tak? A jaki zastrzyk masz dostać?
    -- ,
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    ostatni cykl 33 dni a wcześniej 35 . Wstyd się przyznać ale zapomniałam nazwę zastrzyku :shamed:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ale to zastrzyk na pęknięcie? Czy jaki? Bo jak na pęknięcie to może pregnyl? Tylko że nie wiem dlaczego masz brać zastrzyk na pęknięcie jak jest mały pęcherzyk. Może to na coś innego zastrzyk?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    mykam spać dziewczynki, bo ta głowa nie daje mi spokoju. Jutro z samego rana jak się obudzę mocz w pojemniczek i 2 krechy chce widzieć :bigsmile: haha. dam znać z samego rana . dobranoc:kiss:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dobranoc Asiunia!!!!! Spij dobrz i daj znać co tam jutro.
    -- ,
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    na wzrost jesli bedzie maly wyjasni sie wszystko w poniedzialek .
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    tak Asiunia koniecznie daj znać!!!!!!!!!!!!!!!!! boże ja też czekam.... oby @ nie przyszedł
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    kurcze ale jak czytam to raczej dostaje sie tabletki na wzrost . . . tak szybko mówiła że nie wszystko ogarnelam :confused:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No wlaśnie aslonko. Dlatego się zdziwiłam. Ja na wzrost mam tabletki a zastrzyk na pęknięcie. Ale chyba lekarz wie co robi. Trzeba zaufać. Oby urósł i żeby wszysto było ok. A kiedy za zwyczaj masz owu? W którym dc?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    pojawił sie w niewielkiej ilości grudkowaty bialy śluz......
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    KatMuc no to podobno dobrze, że masz śluz grudkowaty. O takim śluzie pisały dziewczyny, króre były w bardzo wczesnej ciąży.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    no właśnie moja kumpelka jest teraz w 10 tyg ciązy i miała taki na poczatku.....jejku może mi sie uda w końcu
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Miejmy nadzieję kochana. Jutro testujesz? Czy jeszcze czekasz? Bo jakoś się trochę dziewczyn ze spóźnionym terminem @ już zebrało...
    -- ,
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    katmac szybciutko na bete :bigsmile:
    dzasti owulacje mam ok 20 dn mam nadzieje ze urosnie a jak nie to bedzie kolejny cykl wazne aby wyjasnilo co jest przyczyną braku ciąży .
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    wiesz co wczoraj robiłam test i negatywny, może zrobie rano test jeśli wyjdzie negatyw podlecę do przychodni na krew

Treść doklejona: 25.10.12 21:43
    Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę.
    Ambrose Bierce
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.