Witaj Anka :) Torbiel to jest inaczej np. pecherzyk ktory nie pekl tylko przerodzil sie w cyste. To nie jest grozne bo zazwyczaj zostaje to "wydalone" z organizmu poczas @ moze sie tez wchlonac. Sa rozne przypadki oczywiscie ale z reguly konczy sie to dobrze. Nie koniecznie musi to byc po pecherzyku ktory sominowal. Mogl byc malutki jeszcze na pierwszym USG natomiast po owulacji sie "uaktywnil"
Hej Anka, dokładnie tak jak napisała Kami. Są dziewczyny, którym często się zdaża, że pęcherzyki nie pękają i robi sie torbiel. Czasem sie wchlaniają, czasem zostaja wydalone podaczas @. A zdaża sie, że @ nie przychodzi i trzeba brac leki na wywołanie @. Ale własnie w takich sytuacjach , kiedy pęcherzyki nie pękają lekarz przepisuje np. pregnyl na pęknięcie.
No to u mnie jest dokładnie tak jak napisałaś dżasti pęcherzyk nie pęka, @ nie przychodzi i dlatego od prawie roku biorę luteinę, a nadchodzący monitoring mam właśnie robiony pod pregnyl. Chyba przez tą pustkę 15 dc (nic nie było) lekarz zgłupiał i nie zdecydował się na podanie pregnylu w ostatnim cyklu. Myślę, że miałam za długą przerwę między jednym a drugim monitem, 10 i 15dc, był weekend i nieobecność lekarza... i nie było złapanego momentu odpowiedniej wielkości pęcherzyka...
Zobaczymy jak będzie w tym miesiącu i po badaniach - ech
Ja miałam sytuacje że 45 dnia cyklu nie miałam @ więc dostałam skierowanie na USG gin stwierdziła że powodem braku @ może być mały torbiel i dostałam Duphaston przez 7 dni brałam i później5 dni czekałam na @ . Później miałam @ jak w zegarku 28 dni a teraz znowu dość długie cykle . Jakoś boje się dzisiaj tej wizyty :(
Słonko się nie bój. Będziemy z Tobą Anka - powiem Ci, że u mnie też często jest problem z tym weekendem. w piątek może byc za wcześnie, w poniedziałek zawsze sie boję, że będzie już po ptakach. Ale lekarzom niby zależy, ale żeby w sobote przejść, co to to nie. Choć mój poprzedni lekarz przychodził w sobote jak trzeba było, ten niestety nie. I tez sie boję, że pregnyl może byc podany za późno.
Witam dziewczynki!! 29 dc a @ nie ma nadal. brzuch nie boli, trochę grudek śluzu się pojawiło. nie wiem co o tym sądzić. test wyszedł wczoraj negatywny. tak sie boję ze przyjdzie na dniach spóźniony i sie rozczaruję, bo trochę nadziei już mam...
ja robiłam wczoraj i negatywny, a oprócz tego troche dziwnie sie czuje tak inaczej, ale akurat za to moze byc odpowiedzialna psychika, bo zastanawiam czy sie udalo bo ja mam meza raz w miesiacu, w tym byl akurat dzień po @ i był 4 dni...
oj psychika bardzo dużo robi. Ja już też jestem tak nakręcona że szok... i bardzo się boje rozczarowania. A może akurat się udało, niczego nie można wykluczyć !!
no ja niestety też się nie wypowiem nie mam pojęcia , ale widziałam jak jedna z dziewczyn pod jakimś wykresem pisała, że powinno się mierzyć o tej samej porze , najpóżniej do 7.30 ,,,, :( może ktoś inny wie ,,,
w sumie rano mierzyłam do tej pory tak kolo 8 i mam tak 37,1 albo 37,2 a wszedzie pisza ze jak jest podwyższona to moze byc ciąża, ja to juz sie doszukuje oznak... oglądam piersi (wydaje mi sie ze sa zmienione) ,śluz...ajjj szkoda sie nakrecać, pożniej bardziej boli
KatMuc, mierzenie tempki o 8 wieczorem nie ma najmniejszego sensu. Trzeba mierzyć rano w stanie spoczynku tuż po przebudzeniu. Nawet jak wstaniesz i po jakimś czasie zmierzysz to będzie już zakłócona. Tempka zmierzona już godz. później może byc o 0,1 st wyższa.
KatMuc, Asiunia892 trzymam kciuki żeby Wam się udało
Nam się niestety w tym cyklu nie udało, jestem teraz na etapie pozytywnego nastawiania się na kolejne starania Bo przecież musi się w końcu udać, nie ma to tamto
A dziś okropnie boli mnie podbrzusze i krzyż, wrr! Ta małpa przyszła z samego rana....
Em przykro mi. To jest chyba najbardziej niemiły dzień z całego cyklu. My ostatnio to w dzień dostania @ piłysmy alko - jakoś pomogło. Tylko pisałam na forum trochę już koślawie :) Nowy cykl nowa nadzieja.
KatMuc ja też nie jwestem zbyt jeszcze w tym wszystkim obeznana, ale cały jeden dzień poświęciłam na przeczytanie wszystkich porad na 28 jak i o której mierzyć tempkę, jak zaznaczać na wykresie, jakie są metody i jak analizować wykres itp. Dobrze jest sobie poczytać właśnie, bo wtedy się wiele rozjaśnia. Bo jak zaczęłam prowadzić wykres to była czarna magia
temperature mierzy się codziennie rano do 7:30 zaraz po brzebudzeniu a ja nadal się dziwnie czuję cycki to chyba ostatni raz miałam takie w ciąży są normalnie pięknebrzuch ciagle boli mnie tak jak bym zaraz miało mnie zalać,nie wiem co sie dzieje,nigdy nie miałam tak wcześnie owulki,coś jest nie tak,jak bym mogła to zrobiłabym zdjęcie na golasa,widzę zmiany na moich cycach i brzuchu
Ja właśnie jak wypiłam czy w zeszłym cyklu czy w tym, to miałam wyższą na drugi dzień. Ale wydaje mi się, że zależy to od organizmu. Ja ostatnio bardzo odczuwam wypitą nawet jedną lampkę wina. A też jak piję to tylko czerwone wytrawne i zawsze było ok. A ostatnio jak lampkę wieczorem wypiłam to na drugi dzień rano w sluzówce jeszcze czułam, że piłam to wino.
Jestem już po wizycie i to co się dowiedziałam pęcherzyk ma 11 mm kolejna wizyta w poniedziałek jeśli będzie mały to mam dostać zastrzyk przez dwa cykle mamy robić monitoring a później jeśli nic nie będzie to sprawdzimy drożność ....Jeśli chodzi o żołnierzyki to jest wszystko dobrze to jedna z dobrych wiadomości ..
Ale to zastrzyk na pęknięcie? Czy jaki? Bo jak na pęknięcie to może pregnyl? Tylko że nie wiem dlaczego masz brać zastrzyk na pęknięcie jak jest mały pęcherzyk. Może to na coś innego zastrzyk?
mykam spać dziewczynki, bo ta głowa nie daje mi spokoju. Jutro z samego rana jak się obudzę mocz w pojemniczek i 2 krechy chce widzieć haha. dam znać z samego rana . dobranoc
No wlaśnie aslonko. Dlatego się zdziwiłam. Ja na wzrost mam tabletki a zastrzyk na pęknięcie. Ale chyba lekarz wie co robi. Trzeba zaufać. Oby urósł i żeby wszysto było ok. A kiedy za zwyczaj masz owu? W którym dc?
katmac szybciutko na bete dzasti owulacje mam ok 20 dn mam nadzieje ze urosnie a jak nie to bedzie kolejny cykl wazne aby wyjasnilo co jest przyczyną braku ciąży .