Kat Muc ja mam zawsze skrzepy. Co okres. Tylko pojawiają mi się 2 dnia. To złyszcza się macica i normalnie takie "farfocle wylatują". Znaczy się fachowo to chyba endometrium się złuszcza. Przykro mi, że przyszedł. Też już myślałm, że Ci się udało Trzymaj się kochana
no skrzepy to zawsze miałam,ale teraz takie wielkie sa.muszę sie trzymać, póżniej pewnie nabiore nadziei ze bedzie dobrze, narazie mi smutno... Dziekuje dziewczynki za slowa otuchy
witajcie kochane :) tak mnie dzisiaj jajnik boli, że szok ,,, w zasadzie już od 2 w nocy ,, spać nie mogłam, a teraz ledwo chodzę,... pewnie to ból owulacyjny.,. bo ja tak czasem odczuwam... buziaki i miłej niedzieli :)
Witamjcie moje drogie! Kandyzowana dziękuję za fluidki. Tejsha to fajnie, ze czujesz kiedy masz owu. Ja nic nie czuję, nic mnie nie boli. Ale jk boli Cię tak mocno, to może sobie termofor połóż na brzuch. Mi zawsze pomaga na ból. Bo ja nie jestem zwolenniczką tabletek przeciwbólowych po owu. Ja po owu to już tak uważam, jakbym w ciąży była. Może i mam jakąś shizę, ale wolę dmuchać na zimne.
no i dobrze kochana w zasadzie lepiej być przezorną niż potem czegoś żałować ... w zasadzie już tylko czuję tego jajnika .... ale od 2 w nocy do 10 na tyłku usiąść nie mogłam i chodziłąm delikatnie jak z jajkiem ,,, taki mój urok ;)
Dziewczyny mam pytanie do Was Staramy sie z mezem o dzidziusia. Od zawsze mialam regularne cykle co 28 dni. A tu nagle jak zdecydowalismy ze zaczniemy sie starac cykle zaczynaja mi sie przesuwac, i mam co 35 dni teraz ostatni mam 33 dni. Podejrzewam ze to jest wynik stresu i wysilku fizycznego. Naczytalam sie o obserwacji sluzu i ze jak sie ma takie dluzsze cykle to okres płodnosci przypada miedzy 16 a 18 dniem cyklu. Ale obserwuje siebie juz od dluzszgo czasu i wiem jak konczy mi sie okres to mam sucho a nastepnie od 12 do 15 dnia mam mokro z rozymi intensywnosciami i inne uczucia zwiazne z jajeczkowaniem takie jak napiecia brzucha bole jajnika i zwiekszone libido a nastepnie do samego okresu mam sucho. Oczywiscie robimy z mezem MARATON w tych dniach i nic. I zwiazku z tym moje pytanie czy te najlepsze dni sa w czasie tych dni mokrych czy po nich??????? Bo juz tyle sie naczytalam ze juz nic z tego nie wiem. Zaczelam mierzyc takze temperaturke i powiedzcie mi jeszcze czy jak jest nagly spadek temp a potem nagly wzrost czyli to sa te najlepsze dni?????
witajcie dziewczyny, tejsha ja zanim zaczęły się moje problemy z nieregularnym cyklem miałam tak jak Ty, za każdym razem, przy @ nie odczuwałam bóli, ale w połowie cyklu miałam dramat, czasem tak bolało, że nie mogłam się w łóżku przewrócić z boku na bok... ale przynajmniej wiedziałam, że coś się dzieje, teraz nie dzieje się nic :-( dziś się źle czuję, ale nie ma to związku z cyklem słabo mi się zrobiło rano, trzęsie mnie całą, ale to chyba moje dolegliwości nerwowe a poza tym już na 100% przekonałam się, że jestem uczulona na paprykę tak więc nie jestem dziś w najlepszej formie
Anka, to na prawdę są porządne bóle ... ale wiesz o co chodzi... na szczęście już mijają ... w sumie to dobrze, przynajmniej wiem że wszystko gra ,..,. :) Migotynko dbaj o Was i wszystko będzie dobrze ,,:)
Witam się w poniedziałek Anutka 99, powiem Ci, że to nie jest tak, że każdna kobieta ma owulację w tymsamym dniu cyklu. To wszystko zalezy od długości fazy lutealnej. Jak okres w danym cyklu ma przyjść wcześniej to owu będzie wcześniej a jak @ ma być później to i owu będzie później. Sam @ nie spóźnia się zazwyczaj, to owu może się spóźnić a @ jest tylko naturalną konsekwencją owu. Zazwyczaj faz lutealna jest taiej samej długości co cykl. Ja, dlatego, że miewam nieregularne cykle, chodzę na monitoring do gina, bo niestety tak mi się owu przsuwała, że nigdy nie wiedziałam kiedy będzie. Może rób testy owulacyjne i konicznie mierz tempkę :) Powodzenia
alsonko, dziś mówili w pogodzie, że w przyszły weekend to 15 stopni będzie :) mam nadzieję, ze trochę pocieszyłam :) u mnie też zima, biało za oknem ... ;/
A w okolicach Poznania ani widu ani słychu tego śniegu I z resztą bardzo dobrze, dopiero w piątek zmieniam opony na zimówki, to wcześniej ani mi się waż śniegu padać
A mnie zaczyna jajnik lewy troszkę boleć, a w sumie prawy może też?? Szaleństwo
i ja się witam macie rację zimno, biało - rano ślisko, nie wiem czy lubię "białą, polską jesień" zamiast tej złotej... czy któraś z Was mi powie, czy takie różnice temperatury jak u mnie - zaznaczam, że to dopiero 2 dni mierzenia - to są normalne czy ja coś źle robię/zrobiłam??
a migotynka mi takiego smaka narobiłaś na pajdę chleba ze smalcem, że zaraz "wyjdę z siebie" bo oczywiście ani pajdy świeżego chlebka ani smalczyku nie posiadam :-(
Witajcie:) Byłam w tym wątku w 2008 roku. Zazieleniło się wtedy u nas, czego efekt śpi teraz grzecznie w swoim pokoju :D Po prawie 4 latach od urodzin naszej córci, postanowiliśmy wznowić wysiłki i popracować nad kolejnym potomkiem 27.10 najpewniej była owulka i serducho więc stawka rośnie każdego dnia Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki!
tejsha, teściowa mieszka w krakowie a teść zmarl kilka lat temu. uwielbiam jeżdzic w podkrakowskie rejony, właśnie kręcę mojego byśmy wprosili się do teściowej na kilka dni :)
Witaj blanka;-) mam nadzieje ze prace nad kolejnym czlonkiem rodziny beda owocne Agosa... No tak krakow jest magicznym miasrem... Teraz bedzie wszystkich swietych ootem boze narodzenie wiec czas sprzyja odwiedzinom no i napewno Wam to dobrze zrobi, takie oderwanie od rzeczywistosci ;-)
Witam o poranku :-) rano pomaszerowałam na badanie moczu i krwi(na betę jeszcze za wcześnie, miałam skierowanie od lekarza). Dziwnego uczucia w podbrzuszu ciąg dalszy, jakieś takie rozpieranie....no i dość wilgotno ;-)
Witam się również i ja. Blanka miło Cię poznać. PIekna ta Wasz czarodziejka Lucia. A miałaś wtedy jakieś problemy z zajściem w ciążę czy tak raczej szybciutko poszło? Życzę żebys długo na to swoje drugie szczęscie nie musiała czekać :)
hej dziewczynki, uzewnętrzniłam się pod wykresem, dziś jest mi smutno, albo jestem zła - sama nie wiem, może się napiję %%%? nie żeby to było rozwiązanie ale może na rozluźnienie mi pomoże
witaj Blanka - powodzenia! oby się udało od razu...
I ja się witam z Wami kochaniutkie:) z kawusią w rączce:) ojoj, właśnie zobaczyłam, że zaplułam całego lapka od tego kaszlu, fuuj:) Oj tam, oj tam, zaraz umyję:)