Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAsiunia892
    • CommentTimeNov 16th 2012
     permalink
    a ja jestem w trakcie owul, tak wskazują testy owulacyjne więc też działamy :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeNov 17th 2012
     permalink
    Witam się nadal z nerwicą:cry::cry::cry:
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    Cześć dziewczynki witam z rana. Sucharku co się dzieje?? Ja nadal bez @ co mnie strasznie dołuję bo wiem,że nic z tego a tej małpy nie ma .Teraz jeszcze siedzę na wykładzie na którym mówimy o bezpłodności i niepłodności i oczywiście ja siedzę i łapie mega doła bo mam świadomość jak bardzo ten temat dotyczy właśnie mnie :(
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Witam Was dziewczyny,
    a przede wszystkim Ciebie sucharku... coś na temat nerwicy wiem :-( ściskam mocno, chociaż wiem, że pewnie teraz niewiele to pomoże
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    no mam straszną nerwice,jestem tak nabuzowana że to się nie dzieje,nie panuję nad emocjami,a jak tak jest to zaraz będzie kołatanie serca,złe samopoczucie itp
    mam tego serdecznie dość,całe szczęście że w poniedziałek do psychiatry
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    sucharku trzymaj się kochana:*
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Cześć Dziewczęta :smile:

U mnie niestety temp w dół poleciała, lekko bo lekko, ale jednak...
    coś czuję, że znowu nic z tego :cry:

sucharku niestety nie miałam do czynienia z tym o czym mówisz, ale dzielna jesteś, że mimo wszystko walczysz :smile:

Ale ale, wczoraj byliśmy w kinie na ostatniej części Zmierzchu i było meeega :smile: gorąco polecam, tyle, że trzeba lubić tego typu filmy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    dziewczyny podbijam temat - co wyżej, czy któraś miała podobne skoki temperatury ??:) z góry dzięki za odpowiedź:shamed:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witajcie staraczki w sobotnie południe :):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Witam ja również, w kolejny mglisty dzień (tym razem jakby bardziej) - leniwą sobotę czas rozpocząć :)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    wercik , prowadzisz wykres ? bo nic u Ciebie nie widzę, chyba że masz zablokowane ....
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    korzystam z FF, tego jakoś nie ogarniam, a tam na leniwca, wszystko się robi za mnie ;p
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    fanta666 jeżeli chodzi o Twoje skoki, to są dwie ważne sprawy, które mogą mieć wpływ na efekt mierzenia temperatury,
    mianowicie termomentr powinien pokazywać temp. do dwóch miejsc po przecinku - wtedy masz większą dokładność temp.,
    bo z tego co przeczytałam u Ciebie podałaś wyniki z dokładnością do jednego miejsca po przecinku - chyba, że akurat tak Ci wychodzi :smile:
    Po drugie, dużo lepiej byłoby mierzyć temperaturę waginalnie, nie w ustach, bo tam jest możliwość dużej pomyłki,
    np poprzez nie umieszczenie termometru DOKŁADNIE w tym samym miejscu za każdym razem.

Nie jestem w tych sprawach specem, skoków takich jak u Ciebie nigdy nie miałam, ale to są dwie podstawowe rzeczy, których możesz na początek spróbować.
    Co do testów owu, w przypadku cyklu 28-dniowego zaleca się je robić od 11dc przez kolejne 5 dni.

Tyle mogę Ci pomóc, życzę powodzenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    em87 dziękuję bardzo bardzo za odpowiedź:bigsmile: tak się właśnie zastanawiałam czy ta metoda będzie dokładna, ale pomyślałam że lepsze to niż pod pacha :) w jakiś lepszy termometr też się muszę zaopatrzyć tylko muszę znaleźć jakąś lepsza aptekę bo w tych osiedlowych to mają wszystkie takie same - które po 2 miesiącach się psują. Mimo wszystko juz po tych kilku miesiącach starań wydaje mi się - w moim przypadku przynajmniej - że najlepszym wyznacznikiem starań jest śluz i testy owulacyjne. Z tą temp u mnie różnie bywa, zatem staram się tym nie sugerować. Dziwie mnie tylko to, że oprócz wysokiej temp test owu wyszedł pozytywnie ?! ( zrobiłam go tylko ze względu na tą wysoką temperaturę )dziwna taka wczesna owulacja, nie-owulacja, :shocked: Tak czy siak testy idą dalej i starania o małą fasolkę ! Wszystkim życzę powodzenia jednocześnie witając się na forum jako nowa użytkowniczka :) ps. ta możliwość sporządzania wykresów jest SUPER !!
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    fanta666 witam serdecznie :) możliwość prowadzenia wykresów jest super a jeszcze lepsza jest opcja komentowania można poznać tyle wspaniałych dziewczyn :) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    fanta666 proponuję poszukać na allegro termometru typowo owulacyjnego (są tańsze niż w aptekach i innych sklepach) - sama tam zamawiałam i jeszcze się nie zepsuł (a już kupę czasu nim mierzę temperaturę - niestety ;p)
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    Tejsha jak samopoczucie??:)
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Ja również zamawiałam przez allegro, płaciłam ok 15 zł, mam mikrolife, jest niezawodny :smile:
    Jeszcze jedna rzecz - test owu pozytywny jest w momencie gdy kreska testowa jest tak samo mocna jak kreska kontrolna,
    lub gdy kreska testowa jest bardziej widoczna od kontrolnej.
    Poza tym testu owu nie robimy z pierwszego moczu porannego, bo to też może zakłamać wynik.
    Lepiej robić go z moczu popołudniowego po uprzednim powstrzymaniu się od picia płynów przez ok 3h.
    Nie oznacza to nie pić wcale, tylko z umiarem :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    fanta666 już Ci napisałam pod wykresem ,temperaturę mierzy się o tej samej porze zaraz po przebudzeniu i jak dziewczyny Ci powiedziały w ustach mierzenie nie ma sensu Kochana najlepiej waginalnie,jest najbardziej miarodajna
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    fanta666 , witam w krainie gdzie pomoc i wsparcie są na porządku dziennym :wink:
    Nie mogłaś trafić lepiej, wiem to z własnego doświadczenia.
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeNov 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Haniutka , masz rację kochana :) :tongue:
    dziewczyny, ja się wybieram dziś na imprezę niespodziankę , pół wieku teścia :surprised:
    bedę świętować soczkiem, ale się wszyscy zdziwią :shocked::jumping::jumping::jumping: hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Witam :bigsmile:
    Mogę się do Was "przykleić" :cool:?
    Od przyszłego cyklu w planach starania,chociaż w tym już dwa razy "zaszaleliśmy" :devil:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witaj Agnike , jasne przyklejaj się :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia :P

Tejsha Myślisz się się nie pokapują ? Zawsze możesz powiedzieć ,że bierzesz antybiotyk i nie pijesz :updown:

Ciekawe jak mi wyjdzie ten szczęśliwy traf :P zupełnie się nie przejmuje ,aż sama się sobie dziwię.Nie mam parcia,nie zaciągam Eła siłą do łóżka i nie mam wyrzutów sumienia.Od pewnego czasu nie biorę żadnych tabletek i nie używam żeli ,jedynie herbatkę popijam ,ale też nieregularnie ,bo nie bardzo mi smakuje :wink:
    Mój wykres jest popieprzony jeszcze po antykach i nie wiem czy w ogóle i kiedy będę miała owulacje.
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Ali no to życzę aby ten szczęśliwy traf był rzeczywiście SZCZĘŚLIWY :wink: nie spinacie się, więc idąc tokiem myślenia, ze kiedy się olewa nie myśli to właśnie sie udaje,,, coś może z tego być :tongue:

antybiotyk odpada ,... mieszkamy z teściami a ja zdrowa jak ryba i nagle antybiotyk .... :wink:
    --
    • CommentAuthorPompon
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa, ale kilka razy przypatrywalam się waszym wypowiedziom, w końcu dojrzałam do tego by się zapisać. O dziecko staramy się już ponad rok. Początkowo były to takie niewinne starania. Jak będzie to będzie, jak nie to trudno. Gdy tak nie wychodziło i nie wychodziło w końcu zrobiłam badania hormonalne, wyszło ze mam ponad 15krotna prolaktyne czynnosciowa, a co za tym idzie brak owulacji ( reszta w książkowych normach). Lekarz przepisał mi bromergon, zaczęłam łykac z nadzieje, ze teraz się uda. Rzeczywiście zaczęłam mieć owulacjie 11dc :smile::smile: ale niestety również plamienie od 24dc do 26dc, kiedy dostawalam @. :confused: przez 2 miesiące miałam nadzieje ze to się unormuje, jednak nie- lekarz przepisał mi luteina 50 od 16dc do 26 dc... To mój pierwszy cykl z luteina, dziś 22dc, rano obudzilam się i dostałam kwrawienia nie było to kilka kropel bardziej kilkanasce kropel żywej krwi oraz jeden skrzep teraz mam delikatne brązowe plamienie za wczesnie, nie tak mialo byc :sad::sad: Jestem już tym wszystkim zmęczona. Mam 28 lat jest mi smutno więc pisze. Pozdrawiam was...
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    tym bardziej, ze ja na takich imprezach większych lubiłam coś tam wypić .... a tu taki zonk
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Agnike witaj Kochana
    Pompon witaj,po to tu jesteśmy aby się wspierać i pomagać,piszemy tu o wszystkim:)
    tejsha mów kochana
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Może z mężem pogadaj i On pomoże podjąć Ci decyzję ? Beta Ci wychodzi pozytywna więc jakby ciąża wiadoma,ale przez lekarza potwierdzona też inaczej,chyba że wspomnisz ,ale powiesz ,że jeszcze nie potwierdzona przez ginka :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Fanta, ja mialam głupawe tempki jak mierzyłam oralnie. Przeszłam na pomiar waginalny i od razu jest różnica. Cykle wyglądają normalniej. Tak jak Ci dziewczyny pisały, nietrzymanie się stałej godziny pomiaru, kiepski termometr i złe miejsce mierzenia. Pilnujesz, żeby mierzyć tempkę zawsze w tym samym miejscu w buzi?
    Zauważyłam też, że bierzesz dużo leków, może któryś z nich zakłóca tempkę.
    Pompon, nie smuć się, załóż wykres, będzie gdzie Cię wpierać :)
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Fanta-Myślę że główną przyczyną zawirowań są godziny pomiaru :) , u mnie po 7:30 już temp jest zazwyczaj wyższa o 0,2 stopnie od tej właściwej o 6:00 :)

Pompon-Głowa do góry,zakładaj wykres a My będziemy wspierać i kibicować :)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dziewczyny u mnie już prawdziwe tłuściochy :jumping::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Tejsha-Gratuluję :-) , spokojnych już 8 miesięcy :)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Agnike wielkie dzięki :D:kissing:
    --
  1.  permalink
    Fluidki podrzucam: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

;)
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witam sobotnio. U mnie chyba dziś owulacja była...ale 100% pewności nie będe miała....zobaczymy jak juro temp.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej dziewczyny, ale tu się porobiło jak na marszłakowskiej. Superancko!!!!!! Witam wszystkoie mowe staraczki, których jeszcze nie witałam. Widziałam, że Forit na poprzedniej stronie zadała pytania, ale ja niestety nie znam się na tarczycy.
    U mnie z dzidziusiem mam nadzieję, że ok. We wtorek usg, więc zobaczymy. Kochne moje wspiram Was mocno. Jak się ogarnę z tą cholerną pracą, to będę miała więcej czasu. A jak pójdę na L4, to się nie opędzicie od mnie :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Nie mogę się doczekać :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    gowubabeczki kochane dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :bigsmile: Miło jest tak z kimś o tym wszystkim porozmawiać zaczynałam już chyba lekko świrować ;] Termometr owulacyjny tak jak mi radzicie już zamówiłam przez Allegro. Z tymi godzinami to jest tak jak mówicie jestem raczej śpioszkiem :) a do pracy chadzam na 9.00 ale czego się nie robi dla fasolki. Będę zatem wstawać wcześnie jak mi radzicie i mierzyć temp waginalnie. Rzeczywiscie biorę sporo leków, niestety niedoczynność tarczycy, podejrzenia anemii a do tego była mega wysoka prolaktyna ale już ją zbiłam dostinexem- ktorego już nie biorę. Teraz tylko ethyrox rano, w południe zelazo a wieczorem castagnus. Reszta czyli P.matruelle i wiesiołek biorę opcjonalnie. Mam super enndo ginegolog, ktora mówi że już wszystko ok i można działać. Ale jak na razie nic :( jeszcze męża muszę wypędzić na badania nasienia bo nigdy nie wiadomo ... jestem bardzo niecierpliwa :) zatem ta sytuacja jest dla mnie wyjątkowo cieżka.
    Jeżeli chodzi o owu to robie testy zawsze pod wieczór przez 2 h nic nie pije - dziś takowy zrobiłam i wydaje mi się, że to jest to?? dwie krechy wyraźne nie tak jak kilka dni temu co myślicie. pozdrawiam Was wszystkie i cieszę się że tu trafiłam :):wink: fotka u mnie pod wykresem

Treść doklejona: 17.11.12 21:16
    nie wiem czy zdjecie sie zamiescilo
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    o rany pół dnia mnie nie było, a tu tyle niusów ;)
    tejsha gratulacje!! takie wiadomości jak ta pozwalają wierzyć, że i ja zobaczę kiedyś moje dwie kreseczki, bo legenda głosi, że istnieją ;) no i oczywiście spokojnych kolejnych miesięcy
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    normalnie nie nadążam za tym co się dzieje na forum :-)
    witam wszystkie nowe dziewczyny
    skończyłam lutkę, czekam na @ kolejny cykl starań :-) może ostatni?
    dobranoc, słodkich snów
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    kalkulator poziomu HCG , może komuś się przyda

http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeNov 18th 2012
     permalink
    Witam się z rana
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    Witam z rana:) Ja od 8 na uczelni po 1,5 godziny snu nie wiem jak wytrzymam
    U mnie 34 dc a @ brak teraz boje sie ze to moze cos z jajnikami bo kluja mnie :(
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Witam i ja porannie :wink:
    Wstałam z bólem pleców w okolicy lędźwiowej :confused:
    Mam nadzieję że minie raz,dwa.

Netkadama-Test robiłaś ? , jak długie masz cykle ? :)
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    Agnike cykle 28-31 dni test robiłam z popołudniowego moczu w 31 dniu wynik negatywny więc raczej nie liczę,że się udało tym bardziej,że to już prawie 2 lata starań i na razie się nie leczymy więc myślę, że po takim czasie to ewentualnie tylko cud
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    netkadama , cuda się zdarzają :wink: a myślicie juz o badaniach ???

witam się kochane niedzielnie :smile:
    --
    • CommentAuthornetkadama
     permalink
    Tejsja tak oczywiscie ze planujemy robic cos w tym kierunku moj T.musi zrobic badania nasienia zebysmy mogli myslec co dalej bo moje wyniki hormonalne w normie ale tak jak juz wczesniej pisalam do sierpnia przerwa wiec dopiero na wiosne ma isc do lekarza
    Ja wiem ze cuda sie zdarzaja i codziennie modle sie o ten cud ale jakos stracilam nadzieje
    Oczywiscie jak po weekendzie nie dostane @ to pojde na bete
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witam wszystkie staraczki :bigsmile: nie było mnie ponieważ weekend poświęcony na staranka :twosome:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Asiunia mam nadzieję, że będą porządane rezultaty :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.