Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Alimama nie ja w Dublinie jestem:) wlasnie dostajemy ogonem tego frontu co u Was jest hehe i mam nadzieje,ze to wlasnie w zwiazku z pogoda mnie glowa rozbolala,a nie prol. znow rosnie...:confused:

ja kupilam drugi tv do sypialni, bo nie moglam nic ogladac swojego hihi:) teraz mama ma mi przywiezc tuner z karta cyfry,zebym nie zapomniala ojczystego jezyka:devil: ja ogolnie bazuje na ikei, jesli chodzi o meble, bo tutaj to najtansza opcja:neutral: i czerwony naroznik z ikei mial byc u nas, ale sciany sa czerwone wiec bedzie szary :smile:

hmmm Martyna, ja nie wiem jak z ta @, bo ja juz 2 razy mialam w jednen dzien hmm krew z rana, potem sucho do drugiego dnia wieczor, kiedy to zaczal sie potop:neutral:

PS co do gier to ja lubie Heroes of Might and Magic, HP, Wladca Pierscieni(chociaz i tak sie boje jak w to gram:rolling:), i The Sims-Pokolenia(moja simka zwykle ma 5 dzieci i inne simy sie nimi zajmuja hehe)
    --
    • CommentAuthorMartyna83
    • CommentTimeNov 22nd 2012
     permalink
    No to w takim razie czekam do jutra wieczora i zobaczymy co będzie ;)

A swoja droga to te gry może nie taki zły pomysł na odstresowanie ;)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Blanka ja po prostu fizycznie tego nie rozumiem, częste siusianie w ciąży jest efektem powiększającej się macicy uciskającej na pęcherz... zaraz po zapłodnieniu to Ty nie miałaś jeszcze zarodka w macicy tylko w jajowodach wiec co niby Ci uciskało pęcherz? Nawet w 4-5tc wiemy jakie są rozmiary dzieciątko, jak nieznacznie powiększa sie macica... może czasem na początku ciąży jest to kwestia dostarczenia większej ilości płynów do organizmu i stąd wydaje się, że częsciej robimy siusiu- a poza tym starając sie czy widząc dwie kreski wiecej o tym myślimy i tyle...

Ja szczerze takie naprawdę uczucie częstszego siusiania mam może od dwóch tygodni... czyli to był już 15tc.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    marzycielko z tych co chcę to tylko czerwony kolor został i nie mam wyboru .Nie jestem przekonana na 100 % jeśli właśnie o kolor chodzi ,bo mam pokój zielono ,śliwkowy i będzie misz masz .Teraz mam czarną sofę bed i jako tako to wygląda,a nie chce mi się znów ścian malować :P Choć może jednak hehe :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    eveke: częste siusianie w ciąży jest efektem powiększającej się macicy uciskającej na pęcherz...

w III trymestrze owszem
    ale w I [na samiusieńkim początku] częste oddawanie moczu to sprawa hormonów bardziej [nie powiem Ci dokładnie o co chodzi bo nie pamiętam :smile:]

ja też na początku więcej sikałam niż normalnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Progesteron jest odpowiedzialny za prawie wszystkie dolegliwości w ciąży na początku jak i w fazie lutelanej i nawet za częste odwiedziny w klozecie .To jest główny sprawca moich dolegliwości ,których nie cierpię :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormarzycielka7
     permalink
    rozgrzalam sie prysznicem, na chwile bol ustapil, ale teraz zaczyna mi znowu w glowie pulsowac. uspilam moje robaczki(yorki dokladniej:bigsmile:) w ich wlsnych koszykach:shocked: normalnie pierwszy raz mi sie tak udalo, tak to spia w lozku...

co do siusiania to tez tak slyszalam,ze to sprawa hormonalna (czy jakies tam inne substancje sie wydzielaja, nie pamietam)...

PS Alimamo wyslalam Ci wiadomosc prywatna,ale nie wiem czy doszla...ogolnie mi cos wiadomosci szwankuja...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    marzycielko nie dostałam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Cześć dziewczyny! :)

marble85 mogę polecić fajną grę łączącą fitness ze współzawodnictwem (bo można grać w kilka osób rywalizując na punkty) - gra się nazywa move fitness - jest świetna, tylko ostrzegam, bo tak bardzo wciąga, że na drugi dzień człowiek się dowiaduje, że posiada niektóre mięśnie o których wcześniej nie miał pojęcia ;p już nie mówiąc o problemie z siadaniem na sedesie (ja się dowiedziałam, że mam mięśnie na tyłku ;p)

a z konsolami faktycznie tak jest, na początku przesiadywanie całymi dniami i kłótnia kto będzie grał i w co (jak dzieci), a potem w zasadzie stoi i gra się w drużynówki jak przychodzą znajomi. No mój mąż jeszcze od czasu do czasu sobie pogra w strzelawę jak ma czas i nie jest zmęczony zbyt po pracy, wtedy zasiada i zero kontaktu z rzeczywistością ;p

p.s. coś faktycznie się styrało tutaj, bo nie zamyka pogrubienia ;/
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Oooo... brzmi ciekawie t agra ;) Połączenie sportu z rozrywką jest zachęcające bo ostatnio mięśnie mi chyba zanikły :/
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    Dziewczyny,

Nie wiem czy jestem w ciąży, ale zapytam trochę na wyrost - co można brać na ból głowy? Mam dziś stresowy dzień w pracy i już boli mnie głowa, nie wiem czy sama przejdzie. APAP?
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    AnnieG, APAP to bardzo dobry wybór. Lekarze polecają go ciężarnym.
    --
    •  
      CommentAuthormarzycielka7
     permalink
    Alimamo wyslalam zaproszenie do Ciebie i wtedy sprobuje napisac,
    no to nie musisz akceptowac, bo juz sprawdzilam to wina braku aktualnego konta, no coz....trudno sie mowi:)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Hej Dziewczyny :) Mój gra w X boxa i jest bardzo szczęśliwy, kopie sobie piłkę wszystko fajnie. Cieszyłam się że on jest szczęśliwy. W końcu jednak zaczęła mi przeszkadzać sytuacja że wraca z pracy - nie widzimy się kurde cały dzień i 19.00 zamiast porozmawiać to on kopie piłkę i wydaje mu się, że jest Messim :) albo lata po jakimś lesie w zbroi z mieczem w białych włosach :) Miałam moment zgody z tymże sprzętem, jak grałam w takie gry jak ZUMBA, JOGA, czy kręgle - te wszystkie sportowe na kinecta też sa super, przychodzą znajomi otwieramy winko i kramy w kręgle, tenisa czy box :) jest zazwyczaj dużo śmiechu jak faceci przegrywają. Ale jakoś mi się ta cała konsola szybko znudziła... chyba jednak wole usiąść przy lampce wina z dobrą książką. Przy okazji swojego czasu jak sprzątałam zahaczyła o jeszcze wcześniejszy sprzęt, czyli playstation, który spadł i się popsuł. :cool: Ale była awantura !!!! Ale miałam przynajmniej spokój na miesiąc jak była w naprawie hehe...
    Babeczki ja dziś 16dc. i już czekam, odliczam... od dwóch dni mocne kucie jajnika i ból w podbrzuszu... sutki mnie bolą strasznie ale mam złe przeczucia że to już małymi kroczkami ale @ się zbliża :) No trudno zobaczymy :cool: Pozdrawiam Was wszystkich ciepło z wietrznego Pomorza :)

ps. chyba jednak zrezygnuje z mierzenia tempek...piszecie że najlepiej mierzyć do godz. 7.00, ja najwcześniej się budzę o 7.10-15 na mierzenie. Wcześniej nie dam rady wstawać bo późno chodzę spać, a jak sę obudze po 6.00 to już nie mogę usnąc i tak leżę do 8.00 i myśle. Chyba będę musiała odpuścić mierzenie....Czy myślicie że te tempki z godz. 7.00 dają rade?
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Hej Fanta,
    Ja myślę że temperaturki z 7:00 sa jak najbardziej ok pod warukiem, że zawsze o tej porze mierzysz.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Co do sikania to ja zdecydowanie częściej sikałam w cyklach nieudanych niż w tym udanym ;) zresztą w 1 trymestrze też wcale nie sikałam częściej niż normalnie - dopiero od ok 15-16 tygodnia zaczęłam wstawać w nocy itp.
    Hormony ciążowe wzrastają dopiero po zagnieżdżeniu czyli od ok 7-8 dfl więc wcześniejsze odczuwanie czegokolwiek to bardziej wyobraźnia niż faktyczne "dolegliwości"- a jak coś to są to dokładnie te same dolegliwości co normalnie w fazie lutealnej :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Fanta nie dygaj :wink: Nie ponoć po 8 się nie powinno ,a ja mierzę od zawsze o 7,45 tak jak wstaje codziennie i żadnych zakłóceń nie mam :updown:

marzycielkozawsze możesz szepnąc i tylko My to będziemy widziały :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej kobitki!!!!! A ja właśnie jeszcze przed zrobieniem testu latałam siku co godzinę. Az się zastanawiałam o co chodzi. I teraz cały czas częściej sikam.
    Fanta a Ty masz 16 dc czy 16 dfl? Bo jeżeli to 16 dfl i bolą Cię sutki, to moja droga ja bym testowała... mnie też sutki bolały i bolą cały czas - a dziś to już chyba 50dc.:bigsmile:

Treść doklejona: 22.11.12 19:59
    Ah fanta, podejrzałam Twój wykres. Kumam 16 dc. Ale to Ty już się na żadne kroczki czy to małe czy duże na @ nie szykuj. Tu się jeszcze wszyyyyystko może wydarzyć.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Hehe dżasti wiem wiem :) to normalnie jedna wielka loteria :)Kurde no tak by było fajnie na Mikołaja :) Dżasti a faza dfl liczona jest od owulacji?
    ale nic to... zobaczym :bigsmile: Alimama i Sardynka dzięki to wtedy zostane przy 7.15 - wstaje zawsze o tej porze i mierze o tej samej godzinie, wprawdzie mogłabym się jeszcze byczyć do 8.00 ale wstaje z mężem by dotrzymać mu towarzystwa :)
    Na moim serwisie społecznościowym wśród znajomych zaroiło się od ciężarówek i zdjęć dzieci.. jak ja im zazdroszcze:cry: ale na nas też przyjdzie czas dziewczyny !! WIERZĘ W TO MOCNO!
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Fanta obyś miała rację
    :fingersear:
    --
  2.  permalink
    fanta ja mierze teraz o 8 :) kiedys mierzylam o 6.30, pozniej o 7 ale mnie takie pory wykanczaja... zobaczymy jak sie temp. beda ukladac teraz... pije winko, lampke po poludniu lub przed snem wiec mysle,ze ono bedzie mieszalo w moich temp:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    też własnie pije winko to zdrowie kochana :) za dwie krechy
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    kobietki kochane tak się właśnie zastanawiam, wczoraj (11dc) wyszedł mi pozytywny test owu, dziś już był negatywny, ale od wczoraj mnie ciągnęło w okolicach jajnika, teraz przestało, ale ciągnie mnie jakoś po środku, skoku temperatury jeszcze nie było, wręcz przeciwnie, trochę się obniżyła jeszcze - myślicie, że to mogła być owulacja? (nigdy nie miałam tak wcześnie, więc już się gubię)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    wercik spadek przeważnie jest przed skokiem ,ale pamiętaj że skok może być do 3 dni przed owulacją i nawet do 4 dni po :) Też mi się zdarzyła owulacja 11 dnia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    czyli nawet jeśli temperatura podskoczy w 15dc tzn, że to ciągnięcie to mogła być owulacja i że test owu nie kłamał?
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witam wieczornie wszystkie starczki :)
    --
  3.  permalink
    werciku, ja kiedys bylam u gina tu w Dublinie i mu mowie,ze owulacja sie zbiza, bo moje jajniki szaleja, a on na to (jak zrobil usg),ze mam racje po pecherzyk na dniach gotowy do pekniecia:) a to byl 9dc:) u mnie czasem temp. rosnie gwaltownie a czasem przez 4-5 dni stopniowo...spadku niestety jako takiego nigdy nie zaobserwowalam...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    ja 3 miesiące temu w każdym poprzednim cyklu miałam objawy owulacji tzn bóle przeokropne ,takie ,że byłam gotowa jechać na pogotowie ,bo nie wiedziałam co się dzieje ,przy tym gorączka ,plamienie ,podbarwiony śluz.Po tym stecz jeszcpierwszym bardzo silnym bólu trwał do 2 w nocy a zaczął się o północy ,poszłam na drugi dzień na usg i faktycznie to pęknięty pęcherzyk spowodował to wszystko :confused: Miałam więcej niż normalnie płynu owulacyjnego w zatoce Douglasa i to poniekąd wywołało ból.
    2 ostatnie cykle brałam antykoncepcję i teraz jest pierwszy po odstawieniu.Niestety w tym wszystko zniknęło ,nic mi nie dolega ,nawet nie mam śluzu płodnego

Treść doklejona: 22.11.12 22:33
    marzycielko dlaczego nie masz karty cyklu ? :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    no ja żadnych dodatkowych objawów nie mam, tzn plamień itp, jedynie właśnie takie ciągnięcie, no i wczoraj mnie łupały plecy. Śluzu jak białko też nie mam, ale uczucie wilgotności za to tak. Odkąd ostawiłam tabletki anty to każdy cykl jest dla mnie nowym doznaniem ;p organizm leci sobie ze mną w kule
    •  
      CommentAuthoranetaka
    • CommentTimeNov 23rd 2012
     permalink
    Witam Was staraczki z rana :) Ja dziś od 4 na nogach i dodatkowo dziś się zaczęła @ :( Zaczynamy kolejny cykl z kolejnymi nadziejami. W tym cyklu mam jeszcze większe nadzieje, chociaż wiem, że nie powinnam się nakręcać, ale wymyśliłam sobie, że ze względu na podwójną okazję, święta i urodziny (24.12) na pewno dostanę w prezencie pod choinkę dwie kreseczki na teście ;) Bardzo byśmy chcieli z B... Ale zabraliśmy się również za remont mieszkanka więc może to trochę zajmie moje myśli i nie będę ciągle myśleć o jednym ;) Pozdrawiam z rana i życzę Wam udanego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeNov 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Też bym miała urodzinowy prezent na grudzień i Świąteczny :) Fajnie by było :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    jak będziecie grzeczne to może dostaniecie te 2 kreseczki pod choinkę :wink: z całego serduszka Wam tego życzę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    ja też :bigsmile:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dzień dobry Staraczki ! :smile: O tak, anetako, to byłby piękny prezent, nie ukrywam, że jest on moim największym marzeniem. Czy się ziści ? Zobaczymy :smile: Życzę Wam miłego piątku i dobrego humoru na calutki dzień.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    oooo to ja też chce :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Asiunia, Marble Wam też życzę oczywiście :wink: i wszystkim w ogóle... bo to najpiękniejszy prezent z możliwych jeśli się o tym marzy :smile:
    --
  4.  permalink
    Ja tez Wam zycze tych mdlosci.. Wymiotow.. Zmeczenia.. Sikania.. Jadlowstretu itp :D bo to piekne ;)

Hihi a.powaznie trzynam kviuki i fluidki wysylam z wczoraj ujawnionym siusiakiem w brzuchu :» :~~~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ojjjj ja w nocy byłam baardzo niegrzeczna :devil::devil: Pan Mikołaj teraz mi nie da prezentu :sleepout::sleepout:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Ali Mikołaj lubi TAK niegrzeczne dziewczynki :wink::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja myślę Alimamko, że może Mikołaj lubi takie niegrzeczne dziewczynki jak Ty. I Ci da nawet dwie rózgi na teściku:jumping:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    A ja myślę, że Mikołaj prezentu nie przyniesie niegrzecznej dziewczynce - tylko bocian ;)

A mnie dziś powitał mega spadek temperatury (taki dół nad doły) i po cichu sobie liczę, że jutro podskoczy i zacznie się faza oczekiwania ;)
  5.  permalink
    Kandyzowana, ja zakladam,ze bede z tych rzygajacych hihi... w szpitalu po woreczku tylko ja puszczalam pawie przez cale 3 dni i nawet zastrzyki przeciw wymiotne nie dzialaly:angry: ale czego sie nie zniesie dla malego babelka:wink:

moja temp tez spadla z 36,82 na 36,53 wiec tez duzy spadek, zakladam, ze ta pierwsza to zaklocona i dalej licze na krotki cykl... nie lubie tych dlugich, bo wiem,ze sie nie udalo i juz bym chciala zaczac od nowa a @ jak na zlosc se w gumke leci:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    wercik u Nas nie ba bocianów ,chyba że jakiś źle skręci i zabłądzi :tooth:

pogrubia nie to co trzeba ..Coś im szwankuje ostatnio to forum :wink:

U mnie dalej dzień płodny ,ale bez owuki.Temperatura dalej nisko ,a to już 17 dc ..Ja nie wiem czy się w ogóle doczekam
    :shocked::shocked: W życiu nie musiałam tyle czekać ,najwcześniej miałam w 11, a najpóźniej w 16 .Wdług obliczeń mogłam spodziewać się wczoraj a tu doopa
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    No to może tym razem mu się pomyli ;) ja też liczę, że niedługo specjalnie z ciepłych krajów u mnie zawita ;p
    dobra w sumie może być św. Mikołaj, wszystko jedno, byleby przyniósł to na co czekamy :)

no coś się dzieje u mnie też pogrubia, mimo, że nie pogrubiałam.

A u mnie dzisiaj spadek z 36,26 na 36,09 to jest dopiero dołek ;p liczę, że jutro wyskoczy do góry :)

Alimama widzisz u mnie też się coś niespotykanego dzieje, bo ja znowu tak wcześnie owulacji nigdy nie miałam (o ile to ona rzeczywiście)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Alimama, to wyslemy do Ciebie takiego szkolonego bociana, co żeby specjalnie do Ciebie przyleciał :bigsmile: Ja myśle, że w okolicach świąt znów będzie mały wysyp ciężaróweczek:beard:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ale mamy piękne czaple ,a nawet kilka razy widziałam pelikana :fingersear: może one też dzieci noszą ,albo wbije się na pole z kapustą
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    A gołębie też mogą przynieść ? ;)

Ale tu radośnie od rana ;)
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    ja myślę, że to może być kapusta, bocian, pelikan, czapla, mikołaj - byle nie listonosz ;p
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja sądzę, że ta kapustą to dobry pomysł. To może Ty idź już zacznij tam leżyć, czy szukać (nie wiem co się z tą kapustą robi, żeby dzieci były):bigsmile:
    -- ,
  6.  permalink
    tak Ali kapusta oni jej duza tam jedza, jest wszedzie:fingersear: a tak na serio to widzial tutaj bocianamoze raz czy dwa... a tak to faktycznie czaple...zawsze mozna sprobowac w zoo:updown:

a tak w ogole to ja licze na Aniolka,ze mi cos podrzuci po choinke:cheer: bo na Mikolaja to za wczesnie dopiero owulka w drodze... no chyba,ze jakis Rudolf mi ja podrzuci wczesniej .... ale glupieje na starosc:jumping:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.