Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeNov 27th 2012
     permalink
    hahahaha fanta, dobre :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Dla mnie picie czystej wody to też tragedia... gazowaną jeszcze jakoś przełknę, ale bez gazu? Nie ma mowy! :confused:
    Z cytryną owszem - lubię, ale nie mam czasu na jej przygotowanie, poza tym moje biuro to samochód, a teraz jak tylko wyjść z samochodu to się w nim zimno robi i mi się woda ochłodzi raz dwa, a w taką deszczową pogodę nie trudno o chorubsko, więc nawet nie próbuję...

Z resztą, już dziś mnie coś gardło boli, znowu będę chora, zawsze mi się od gardła zaczyna i nie ma na to rady :cry:
    Nie jestem tym faktem zachwycona... :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    mnie też choróbsko rozkłada :cry: gardło boli i nos przecieka.

a wracając do tych świąt, to u mnie tzn u rodziny mojego męża to zawsze jest hit. do kolacji wigilijnej kłotnie, wyzywanie, itd a przy kolacji oaza spokoju, przy opłatku święta rodzina, a ty jestes najlepszy kochany itd, taka obłuda ,żę szok, i każde ale to każde swięta do tej pory to dla mnie okres kłótni, nerwów i łez, ale w tym roju będę mięc mega spokojn e święta bo całą familia mego męża wyjeżdza do szwagierki za granicę...:smile: i bedziemy sami....
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    nienawidzę świąt,jak mnie wkurza to dzielenie tym opałkiem i te życzenia,nie cierpie tego,ja chyba nie nawidzę świat dzieki moim rodzicom no ale cóż staram się,aby moje dzieci miały wspaniałe wspomnienia
  1.  permalink
    witam wieczorem:smile:

serducho zaliczone...jakos nie moglam sie zrelaksowac dzisiaj:confused: nie wiem czemu... teraz ogladam film 'mad money' (bardzo go lubie), bo moj poszedl na pilke.

Zepsulam lodowke ostatnio, chociaz moze to nie do konca moja wina,ale dzialala jako tako do wczoraj...dzisiaj nawet zamrazarka nie dzialala, wiec kolejny wydatek sie szykuje:angry: jakby nie bylo malo innych problemow:devil: juz patrzylismy w sklepie...600e ta co wybralismy:sad:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeNov 27th 2012 zmieniony
     permalink
    wspomnienia dla dzieci są strasznie ważne, dlatego może Sucharku tak ich nie lubisz,,,,
    :sad:
    dla mnie święta są magicznym czasem, nie wyobrażam sobie nie jechać do domu w Wigilię ....
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ja dzis zaczęłam się nawadniać.:) co z tego wyniknie zobaczymy,
    wiesiołek biore od paru cyklu, ktore mi sie wydluzyły i dobrze bo lutealna dluzsza.:)
    --
  2.  permalink
    Mad money- super ja tez ogladam :))
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Dzięki za info o oeparolu. Jutro kupię i od nowegocyklu zacznę pić.
    Anka80, ja przez 2 lata chodziłam prywatnie do takiego gina który na moje pytania o ewentualne badania odpowiadał że widać na oko jaka jestem zdrowa!!! Każda wizyta 80 zł a czasem to wymyślał i kazał 3 razy w cyklu przyjść. Dlaczego? nie wiem, bo nie chciał mi zdradzic tego sekretu. Wkurzyłam się i dzięki innemu ginowi który na wejściu powiedział że w mojej miejscowosci specjalistów w tej dziedzinie nie ma i dał namiary na obecnego gina. U nowego wizyta kosztuje 350 zł ale za to skierowanie na badania miałam na dzień dobry a diagnozę już na 2 wizycie. Odpowiedział mi na wszyskie moje pytania a jak wychodziłam z gabinetu to jak by mi skrzydła wyrosły.
    Czasem warto się zastanowić czy obecny gin jest tym który pomoże nam osiągnąć upragniony cel. Ja do nowego mam 80km, ale wiem że warto. Zaznaczam że mieszkam w 70 tys miejscowosci.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeNov 28th 2012
     permalink
    Haniutka, Oeparol jest w tabletkach i bierz i 6 na dobę. Ja brałam w jednym cyklu tyle ile jest w ulotce i dupa zimna. Dopiero dziewczyny mi powiedziały, że mam brać 6 tabletek. I miałam śluz super. A wcześniej to było suchutko.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeNov 28th 2012 zmieniony
     permalink
    witajcie śliczne środowo :) szykujecie się na mróz ....??? - 15 stopni w pierwszej połowie grudnia jak sobie pomyśle to już mi gęsia skórka wyskakuje :)
    Haniutka, masz 100 procentową rację ,,, czasem taki zwykły gin nie zna się na problemach z niepłodnością i choćby jak starała się pomóc , nie pomoże bo po prostu nie ma takiej wiedzy ,,,, warto się nad tym zastanowić :wink::cry:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    I ja się witam leniwie, środowo z planami prasowania i robienia ciasta maślano-drożdżowego:)
    Jakby któraś miała ochotę, zapraszam:):)
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    Cześć staraczki, super temat się dla mnie pojawił, bo właśnie zastanawiałam się z tydzień temu jak walczyć z suszą w moim organizmie. Ostatnio oprócz śluzu, to w ogóle suche oczy, gardło...
    Wiesiołek (1 cykl) na razie nic mi nie pomógł, ale może rzeczywiście za mało brałam (4 tabl) i muszę spróbować z tą wodą w większych ilościach, a zarzucić kawę i herbatę. Swoją drogą przyszła mi do głowy taka koncepcja, może ktoś używał i zna: suplementy z kwasem hialuronowym jak np ten: http://www.doz.pl/apteka/p17140-Hialu-Femin_kapsulki_60_sztuk lub http://www.doz.pl/apteka/p45288-Hialucell_4900_kapsulki_30_szt
    poleciła mi kiedyś dermatolog w celu nawilżenia skóry, ale powiedziała, że u niej samej był efekt uboczny w postaci poprawy nawilżenia błon śluzowych, w tym gardła, a ma chroniczną suchą chrypę, a po tym przeszło jej jak ręką ująć. może ktoś stosował w innym celu i zauważył wpływ na śluz szyjkowy?
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Dżasti aż 6 x na dobe ?? serio ?? tak dużo ? ja na razie biorę 1 :) ale widzę jakiś tam efekt ale nie jakiś ogormny. Może rzeczywiście muszę zwiększyć dawkę:bigsmile:

Treść doklejona: 28.11.12 10:29
    madrat ja chyba bym umarła gdybym musiała odstawić kawkię :surprised: już teraz obawiam się tego momentu w życiu. Ale tak mnie wczoraj przekonałyście że połowę dnia piłam wodę z cytrynką i nie była taka zła jak mi sie zawsze wydawało :confused: i apetyt na wieczorne podgryzki zniknął.... Cycek mnie prawy tylko tak boli przy dotyku jak nigdy... aż się w nocy budziłam przez to :sad:
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    fanta, 1 tabletka nic nie da nawet na opakowaniu pisze o ile dobrze pamiętam żeby 4 ? spokojnie zwiększ dawkę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    kawę jedną poranną może sobie zostawię, ale potem woda, herbatki owocowe itp :)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    dokładnie :) poranna musi wejść :)tejsha wiem właśnie ale że jest napisane więcej ale ja już tyle biorę tabletek, że te pozostałe 5 nie wiem gdzie wcisnę :)
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    W tym cyklu w ogóle śluzu nie miałam ! Coraz uboższa się robię :confused: Znów będę musiała się wspomagać żelem ,bo żadne wiesiołki pierdołki na mnie nie działały.
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Cześć dziwczyny, po zaaplikowaniu sobie wczoraj ogromnej ilości leków przeciwbólowych w końcu ból głowy odszedł do lamusa. Ostatni raz taki napad bólu miałam 4 lata temu jak brałam anykoncepcyjne.
    Co do wody to wczoraj zaczęłam. Kupiłąm mineralną w butelkach 5 l. Dzień zaczęłam od mineralnej z cytrynką. Od jutra, tak myślę że jutro nadejdzie @, zaczynam brać oeparol.
    Dzięki pochłonięciu od rana ogromnej ilości wody to i śniadanie było jakieś mniejsze :-). Przyda się co nie co z zapasów oddać. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Fanta - no dokładnie 6 tabletek. Ja brałam 3 rano i 3 wieczorem, bo jak miałabym brać 6 na raz to jakoś to dziwnie wyglądało. Bo do tego femibion 1 - 1 tabletke i jak jakaś lekomanka :bigsmile: Ale mi pomógł.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    ja tez tak jak Dżasti mówi , 3 rano i 3 wieczorem i było ok :wink:
    Haniutka no to dobrze, że ból minął :wink:
    --
  3.  permalink
    no u mnie tez zero sluzu dobrej jakosci:neutral: temp. tez w dole jak narazie... do bani, bo zaczynam sie stresowac tym,ze cykl sie wydluzy no i to wplywa na przytulanie:angry: nie mam zadnego uczucia klocia jajnikow i to mnie tez martwi:cry: oszaleje w tym cyklu chyba...
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    ja już typowo w @ nastroju - nawet mąż poznał. Krzycze na niego o pierdoły, na kota, w biurze dziś kosa ze mnie :( ech i ta szyjka sie roztwiera na plamienia .... menda idzie dużymi krokami. Ale Planuje już następny cykl. Dzięki za info o wiesiołki...to wtedy zapodam sobie 3 w południe - bo rano mam ethyrox i 2-3 h po nim nie moge brać żadnych leków, i 3 wieczorem, bo ze śluzem w sumie za dobrze nie jest. Mężu się śmieje że mi pod choinkę kupi podajnik na leki :tongue: Bo teraz w sumie dziennie będę brała 11 tabletek hahahahahahahah:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ja na razie tez sucho a juz 7 my dzien cyklu...juz cos sie powinno dziac u mnie.

Czytam sobie o naprotechno i ogladam swoje wykresy pod tym kątem, znacie sie troche?
    Podobno dobrze jak plodny sluz nie pojawia sie zaraz po @, oraz po skoku tempki w fazie lutealnej powinno byc sucho, śluz o cechach płodnych swiadczy
    o braku owu wtedy?
    Prawda to?
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    witam ciepło dziś, mam papkę z mózgu już, dziś mi się pokazał pozytywny test owu - znowu... grrr to znaczy, że nici z wcześniejszych owulacji i jestem skazana na dłuższe cykle ;/ jak ja nie lubię tego czekania (tylko co znaczył ten pozytywny 11dc?)
    dobrze, że nie zaprzestajemy działań
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    a u mnie plamienie buuuu :( po robocie Wercik mi w tym cyklu 3 razy pokazał test owu pozytyw... bezsensu:sad:
    •  
      CommentAuthoramartio
     permalink
    Cześć dziewczyny.Mi w tym cyklu test owu pokazal pozytyw kilka razy, kreska testowa kilka dni byla taka sama jak kontrolna,a od 3 dni jest duzo bardziej intensywna. Dzis moj 19dc, wiec kompletnie nie wiem o co chodzi, a to pierwszy cykl z testami :((
  4.  permalink
    Dorit, w jednym cyklu,w ktorym namieszala mi moja byla gin luteina w zlych dniach:angry: plodny sluz pojawil sie dzien przed @,a nigdy tak nie mialam.Nastepny cykl trwal tylko 15 dni i mialam codziennie plamienie.W zadnym z nich nie bylo owu.,bo mi ja gin zablokowala:angry: a jak jest ogolnie to nie wiem...

buuu huuuu moja simka w grze zaszla w ciagu jednego podejscia i juz urodzila:sad:

wkurzylam sie i zagotowalam drugi raz siemie, bo wydaje mi sie,ze to za slabe jest...wypilam i na szyjce cos jest sliskiego:bigsmile: tylko nie da sie tego 'wybrac' i sprawdzic:neutral: moze wieczorem sie uda...
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Zostały mi 2 testy, zrobię jutro i pojutrze i bez względu na to co pokażą nie zamawiam ich więcej (przynajmniej w tym cyklu ;p), co będzie to będzie. I tak przytulamy się codziennie ;p

Co sądzicie o testerze ze śliny afrodyta? Warto zainwestować?
  5.  permalink
    werciku, pozwolilam sobie podgladnac Twoj wykres jeszcze raz i moim zdaniem patrzac na cykle innych dziewczyn i ich testy, to raczej nie wina testow, no chyba ze wszytskie sa badziwne;)... test testem,ale temp. masz ciagle w dole, wiec czekamy na skok... wyglada na to,ze wiekszosci z nas szykuje sie dluzszy cykl:angry: i mam nadzieje,ze sie przedluzy do 9 mies:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Melly100
    Co do przytulanek ostatnio lek z kliniki nieplodnosci powiedział nam, ze codziennie, kilka razy dziennie nie zaszkodzi. Ważne aby wspolzyc regularnie. Najlepiej od zakończenia miesiaczki do kolejnej. Nigdy nie wiemy kiedy będzie owu. Obalil teorie temp kazał robić testy owu i po prostu sie kochać regularnie to tyle sie dowiedziałam za 250zl za wizytę.

Co to znaczy obalił "teorię temp"? Stwierdził, że płodności rozpoznać się nie da metodami domowymi czy jak?
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    marzycielko i tak w sumie jest w miarę równo temperaturowo (gdzie do tej pory miałam niezłe skoki w tej pierwszej fazie), ale zmylił mnie ten dołek 13dc i test owu pozytywny 11dc, liczyłam, że potem się podniesie, ale najwyraźniej coś się rozmyśliło? ;p no nic trzeba działać dalej ;P i również liczę, że to będą 9-miesięczne cykle ;D
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Dziewczyny kochane szybkie pytanie kiedy powinno się zrobić badanie progesteronu ? jestem w 22dc ? jest teraz na grouponie pakiet badań hormonalnych TSH, PRL, FSH, LH, E2 oraz progesteron, za 99 zł - zamiast 188, zastanawiam się czy nie kupić, a drugi tarczycowy TSH, FT4, FT3, anty-TPO oraz anty-TG. za 69 zł też chyba nawet tanio, niektóre z tych badań miałam wykonać więc może kupie. Tylko ten progesteron czytałam że jakoś pod koniec cyklu się robi?:confused:
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    gdzieś mi się o uszy obiło, że tydzień po owulacji, ale ręki sobie za to nie dam uciąć
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dorit - teraz to może to ja już głupia jestem, ale chyba jest całkiem na odwrót jak piszesz. Śluz płodny świadczy właśnie o dniach płodnych a skok tempki, że owu była. Jak nie ma śluzu płodnego, to raczej nie ma owu. Ale z tego co piszą w poradniku 28 dni, to śluż płodny od razu przechodzi w śluz niepłodny - biały, lepki i gęsty. A sucho to dopiero przed @. Nie słyszałam, że sucho miało być w pierwszych dfl.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    fanta a w jakim mieście te badania hormonalne z groupona? możesz wkleić linka?

co do testu ze śliny kupiłam taki mikroskop-tester, chociaż nie afrodyta tylko donna. spróbowałam parę razy i nic nie widziałam i już chciałam to olać, pomyślałam, ze to jakieś badziewie. ale w tym miesiącu gdy zaczęły mi wychodzić bladziochy zbadałam ślinę i wyszedł piękny obrazek - takie kwiaty paproci jak na ulotce! najwięcej w dniu z najsilniejszą drugą kreską, więc jednak działa!
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    madrat czyli jednak warto zainwestować? bo na testy owu już wydałam chyba więcej
    i takie jeszcze pytanie - jak zaczynają się pojawiać paprocie to znaczy, że już trzeba działać czy odczekać jak przy testach owu?
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    ja mam z Trójmiasta ale co jakiś czas są w innych miastach http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/Laboratorium-Medyczne-Diagnostyka/13287655?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_332&a=410 mam taki generator kuponów gdzie można sobie miasto wpisać i zobaczyć gdzie teraz co jest w zakresie zdrowia i badań
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    franta TSH, PRL, FSH, LH, E2i Progesteron robiłam na początku cyklu w drugim dniu .Następnie progesteron zrobiłam 7 dni po owulacji ,ale można chyba do 8 ,a TSH w dowolnym dniu :smile::smile:

progesteron gin kazał sprawdzić w fazie folikularnej ,czy wszystko jest z nim ok ;)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    ciekawe z tym testerem...też mi się już testy kończą i kup kasy już na nie wydałam. Mówisz że polecasz hmmmm....
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    Czy możecie polecić testy owulacyjne z Allegro? Jakiś link/od kogo/jakie? Na takie w aptece wydam majątek..a póki co się nie udało.
    Dzięki
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    ok dzięki Ali to na progest już chyba za późno ... poczekam do @ i zrobię na początku raz a później po owu tak jak piszesz
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    AnnieG one chyba wszystkie są jednej firmy, ja kupowałam w pakietach np 30szt owu + 5 ciążowych - paskowe. I gdzie bym nie brała to zawsze przychodziły takie same.
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    annie ja kupuje tu http://allegro.pl/50x-testy-owulacyjne-owulacyjny-5x-test-ciazowy-i2808584885.html i do tej pory jestem zadowolona .... tylko ostatnio na 100 trafily mi sie dwa puste :):):cool:
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    fanta: ah... trójmiasto, wszędzie są tylko u mnie w Poznaniu zawsze w dziale badania i diagnostyka nic związanego ze starankami... :(

mi te testy z allegro zawsze ładnie wychodziły, ale od niektórych sprzedawców były trochę blade (pierwsza kreska), chociaż dało się odczytać wynik (druga kreska): http://allegro.pl/50x-testy-owulacyjne-owulacyjny-5x-test-ciazowy-i2810540933.html
    natomiast ostatnio kupiłam te http://allegro.pl/testy-ciazowe-test-ciazowy-skuteczne-fvat-w-24-i2808584992.html i jestem bardziej zadowolona, są super
    co do obrazów z mikroskopu owu to tak samo jak testy owu - wskazują peak lh, więc owulacja ma nastąpić za ok 24-36h, więc warto zacząć działać od razu
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Madrat popieram w Poznaniu to nic nie ma...;/
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    dżasti, jeśli śluz dobrej jakości zmieni się w sucho, to też jest szczyt śluzu. Od początku lutealnej może być sucho.
    --
  6.  permalink
    sluchajcie,ale diagnostyka to i tak tanio wychodzi w prownaniu z innymi 'klinikami'... mnie sie wydawalo,ze w zeszlym roku za lh,fsh, prol,tsh, morfologie, ob i glukoze zaplacilam 120zl...albo zamiast glukozy byl mocz, nie pamietam kulam sie dosc czesto wciagu ostatnich 2 lat:/

ale ale UWAGA mam bj:crazy::crazy::crazy: !!! oplacalo sie zagotowac drugi raz siemie:swingin: takze jak odpoczniemy po kolacji to idziemy dzialac:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Dzasti tak na szybko chodziło mi o teorię że zaraz po @ nie powinno być sl plodnego,tylko za parę dni,oraz że faza lutealna
    Z reguły ma być sucha.ale to tylko do potwierdzenia info które gdzieś wyczytalam.

Co do Lh testów to czasem sie słyszę ale generalnie uważam że starczy obserwacja
    Pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    AnnieG
    Kochana ja w aptece płaciłam 20zł to chyba nie tak drogo
    a tak w ogóle witam wszystkie Panie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.