Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    I ja się witam:)
    Dzis znów dzien pełen wrażeń u mnie:) Przed chwilą właśnie opierniczyłam na dzień dobry mojego syna, gdyz radośnie rano oświadczył że ma 2 sprawdziany, a wczoraj ani hu hu nie wyjął książek, wrr. Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci masakra!!!!! Zobaczycie same, hihi:)
    Młody za to ma dzisiaj o 15,30 andrzejki i idę na bal do przedszkola:) Przed tym idę do gina i jadę do taty, czyli cały dzien znów poza domem:(
    Ale na razie jestem z Wami i życzę Wam miłego:)
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    o matko biedna Migosiu, zamiast spokojnie sobie żyć , odpoczywać i cieszyć się brzusiem, to Ty wiecznie w biegu...
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Dzień Dobry witam się z kawką w ręcę :)

Treść doklejona: 29.11.12 09:07
    Dziś ewidentnie mnie roznosi .... każdy dzień dłuży mi się tak że wrrr nie wytrzymam. Koniecznie muszę się czymś zająć. a Wy jak dziś babeczki ? u Nas okropna pogoda w Gdańsku leje już drugi dzień a w biurze czuję się jak w podziemiach na zesłaniu... przydałoby się odrobinę słońca. Pozdrawiam gorąco. Migotynka ale masz fajnie z tym balem... a przebierany? Ja swojego czasu chadzałam zawsze z chrześniaczką, wcześniej długo dibierałyśmy każdy element stroju - oczywiście ksieżniczki, ale była zabawa hoho
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witajcie laseczki :) u nas też okropnie pochmurny dzień, zaraz sie rozpada na całego pewnie ... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    W Londynie zima ,przymrozek straszny.Zawsze mam wrażenie ,że jak jest na dworze mroźno ,ale nie ma śniegu ,to jest jeszcze zimniej :neutral: Zmarzłam jak pies ,ulice oszronione były z rana.Ja chcę latooo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
    • CommentTimeNov 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Cześć Staraczki, chcę kupić termometr owulacyjny, dotychczas mierzyłam rtęciowym. Może jakaś podpowiedź co do firmy? Proszę, proszę, proszę :wink:
    W Lesznie od rana pogoda barowa.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    a ja to chyba wolę przymrozek niż ten obrzydły deszcz, nawet chałupy nie można przewietrzyć, bo wszędzie wilgoć ;/

u mnie kolejny dzień z cyklu "diabeł wie, gdzie się podziała owulacja"... temperaturka sobie popiernicza w dół, a co tam przecież właścicielka owych narządów jest cierpliwa, poczeka sobie jeszcze

Treść doklejona: 29.11.12 14:02
    Haniutka microlife
    ja posiadam dokładnie model mt16c2, dwa miejsca po przecinku i takie tam szmery bajery ;P
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    A ja mam jeden i drugi i Microlife bynajmniej mój ledwo piszczy,w ogóle go nie słychać i jest jakiś taki wielgaśny,więc polecam szczerze termometr Geon.Używam go od roku i nie mam do niego zarzutów :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Alimama chyba nie tylko Twój, mój słychać jak jest na powierzchni, jak mierzę waginalnie to w ogóle go nie słyszę, więc odmierzam sobie 1-2min. Jak sprawdzam to już znaczek temperatury nie miga, więc chyba jest to wystarczająco.
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    ja też mam l mt16c2 microlife ale kiedyś się prawie skimałam w oczekiwaniu na dźwięk z pod kołdrerki :bigsmile: ale ogólnie jest ok kupiłam na allegro
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    skimanie się w sumie nie zaszkodzi, bo on się wyłącza po jakimś czasie, ale zapamiętuje ostatni pomiar, więc potem można sprawdzić :D (wiem z autopsji ;p )
    i też kupiłam na allegro
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Dzięki, to przystępuję do zakupów.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    a mój nie zapamiętuje ostatniego pomiaru, i dlatego wróciłam do Geona ,poza tym jest mi go wygodniej używać ,jest smuklejszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ja uzywam microlife tez, takiego prosteu do 0,1 z dokladnością, ma wygodną mięką koncówkę i piszczy cicho,
    nie obudze męza, a sama mam dobry słuch.:)

Pozdrawiam, u mnie gorący czas starań, nawet pogoda nie przeszkadza
    u nas na chwile dzis wyszlo slonce, a teraz leje...
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Alimama: a mój nie zapamiętuje ostatniego pomiaru, i dlatego wróciłam do Geona ,poza tym jest mi go wygodniej używać ,jest smuklejszy

mój jest dość smukły aczkolwiek dzisiaj byłam jakaś mega zaspana i go sobie wbiłam w ... :devil: jauć
  1.  permalink
    hehe no ten microlife wlasnie taki zbyt smukly mi sie wydaje,tez nieraz nie trafie tam gdzie trzeba:tooth: i tez juz tu pislam,ze jest zbyt cichy...nie raz sie nasiedze z glowa pod koldra, a temp. sie nie spieszy-bardzo wygodna pozycja haha jak do rodzenia:swingin:

no werciku u Ciebie sie szykuje pomalu skok jak nic:)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    oby Marzycielko oby, bo już się nie mogę doczekać, test mi znów wyszedł dziś pozytywny, ale więcej ich nie mam, więc nie wiem co będzie dalej. A już z małżowinem odwaliliśmy taki maraton, że aż się boję co będzie jak się za bardzo do tego przyzwyczaimy ;p
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    wercik ja żadnego wykresu u Ciebie nie widzę,dlaczego?
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    microlife ma tak cienką końcówkę, że codziennie nie mogę trafić dokładnie tam gdzie chciałam i kłuję się w ściankę pochwy. ałłłłł.... codziennie!
    ps. pisałam wczoraj o testach z allegro o i ich jakości. wieczorem jeden zużyłam i dziś mogę nieśmiało potwierdzić: są bardzo dobre i czasem nawet 8dfl pokazują dwie kreseczki :)))))))))))) dziś zrobiłam betę i wynik 30,7 :)
    ps2. oświadczam, ja tych testów nie sprzedaję, nie mam żadnej prowizji i zysków, polecam z czystym sumieniem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Gratki madrat :cheer::clap::clap: Teraz siej Nam tutaj fluidki ciążowe:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Sucharku bo korzystam z wykresów na ff (http://www.fertilityfriend.com/home/3d9e4f)

Madrat chyba też się zacznę kłuć codziennie i do tego celowo, bo jak widać przynosi to efekty :bigsmile: gratulacje!
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    wercik: dobre, dobre, uśmiałam się :tongue:

fluidki lecą oczywiście do wszystkich staraczek :~:~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    O JAKA WIADOMOŚĆ :crazy: MADRAT gratuluję :rolling::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Madrat gratuluje !!!!!!!!!!! masz do mnie blisko więc wysyłaj wirtualne fluidki!!! :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    madrat GRATULUJE!!!!!!
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    następna dziewczyna w ciąży!!! super!! Madrat gratulacje!!! oby dalej szła ta szczęśliwa fala:)
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
    • CommentTimeNov 30th 2012 zmieniony
     permalink
    madrat Gratulacje :)
    •  
      CommentAuthorMal77
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    Witam.Jestem-nowa-staraczka.Mam-nadzieje-ze-przyjmiecie-mnie-do-swojego-grona.Od-15-miesiecy-bezskutecznie-staram-sie-o-kolejne-dziecko-ale-zaczynam-tracic-juz-wiare.Byc-moze-to-przez-moj-polip-w-macicy.Czekam-na-termin-operacji,ale-tutaj-gdzie-mieszkam-nie-jest-to-takie-proste.Mam-nadzieje,ze,sie-tutaj-odnajde-i-Wasza-wiedza-oraz-co-widze-niektorych-fluidki (serdecznie-gratuluje-Madrat..:) ) pomoga-mi-zrealizowac-swoje-marzenie.Pozdrawiam-Was-wszystkie-serdecznie..:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Mal77 witamy!!!
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Witaj Mal77 :) ja też jestem tu od niedawna a już uzyskałam bardzo dużo nowych, przydatnych informacji a przede wszystkim poznałam wspaniałe babeczki, które borykają się z podobnymi problemami i którym opowiedzieć można czasami więcej niż bliskiej przyjaciółce :)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Mal77 trafiłaś idealnie witamy serdecznie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Mogę potwierdzić, że przyłączenie się do tego forum było najlepszą rzeczą jaką mogłam zrobić, bo po 1. poznałam świetne dziewczyny, po 2 niesamowicie wspieraja sie tutaj (Pomagają i doradzają) i cieszą z każego sukcesu, a po 3 duzo można sie tu dowiedzieć, więc jak widzisz same POZYTYWY!!!:surprised::surprised::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    A przy okazji tempka mi dziś spadła buuu a tak się wysoko trzymała.... wiem że to jeszcze o niczym nie przesądza ale jakoś tak słabo.... i przy okazji jacy faceci są banalni... podpatrzył mnie mój mężu, że sobie tu do Was piszę. W tym czasie on rozmawiał z naszym wspólnym przyjacielem, który zapytał go co robi żonka a on na to "gada o temperaturze pipki z kumpelami na necie" :smile: co za frajer :tongue:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    ale dowcipny jeste ten Twój mąż fanta :) ja się witam przed weekendowo :D
    --
    •  
      CommentAuthormarzycielka7
     permalink
    ja tez gratuluje Madrat :bigsmile: podejrzalam wczoraj na jej wykresie:shamed:

u mnie temp. dalej w dolku, cos watpie w ten cykl... bj wczoraj nie mialam,a szyjka tak nisko,ze musialabym sobie palec zlamac,zeby ja sprawdzic:devil: wypije ostatnia porcje moich glutow i zabiore sie za odkurzanie, mimo ze nie czuje mojej reki po wczorajszym myciu drzwi:angry:

jak mnie ten moj przedwczoraj zdenerwowal to przeszla mi ochota na ubieranie domu i zakup choinki:sad: jakos tak stracilam nastroj..powiesilam te lampki itp., ale to nie to samo:neutral:

wlasnie sobie ogladnelam odcinek programu o porodach i jedna dziewczyna urodzila przez cc dziewczynki-blizniaczki... i dala im dwa z kilku imion, ktore ja wybralam dla dziewczynki:cry::sad:do tego zastanawiala sie nad kolejnymi dwoma z mojej listy, czyli razem uslyszalam 4 moje wybrane imona, takie cos to dopiero mnie dobija:sad: no i polecialo kilka lez, bo jedna malutka miala uklad pokarmowy na zewnatrz i musieli ja operowac, a inna babka rodzila swoje 4 dziecko,ale dwa z nich umarly:sad: jedno jak mialo 5 tyg. a drugie jeszcze w brzuszku...no i tak mi sie smutno zrobilo...ech...nie powinnam ogladac takich rzeczy.sorrki,ze tak smece:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Mal77 Witaj Kochana
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Witajcie-i-dziekuje-za-takie-serdeczne-powitanie.:bigsmile:...Ciesze-sie-ze-tutaj-trafilam.Juz-od-15-miesiecy-probuje-"zlapac-bociana"-za-nogi-ale-nie-udaje-mi-sie-i-zaczynam-chyba-sie-juz-podlamywac.W-sumie-moja-sytuacja-jest-o-tyle-skomplikowana,a,moze-dziwna-ze-posiadam-juz-dzieci-dlatego-malo-kto-z-mojego-otoczenia-moze-zrozumiec-moj-smutek-a-a-tym-bardziej-potrzebe-posiadania-nastepnego-maluszka.Mam-nadzieje,ze,tutaj-z-Wami-odnajde-sie-i-nikt-mnie-nie-bedzie-krytykowal-za-moje-male-marzenie.

Na-razie-jetem-swiezynka-z-wykresem,wiec-dluga-droga-przede-mna-aby-sie-zorientowac-kiedy-mam-owulacje-i-czy-sa-jakies-czynniki-ktore-uniemozliwiaja-mi-zajscie-w-ciaze.Jeden-znam-i-w-nim-juz-pokladam-cala-nadzieje,a,raczej-w-jego-eliminacji.Mam-polipa-w-macicy-i-czekam-obecnie-na-termin-zabiegu.Z-takim-polipem-na-dwoje-babka-wrozyla.Jednym-sie-udaje-zajsc-a-inne-nie-moga.Podobno-nie-jest-duzy-taki-okruszek,ale-coz,widocznie-moze-miec-znaczenie.

Czytam,ze,juz-ubieracie-choinki.Nastroj-swiateczny-mi-takze-towarzyszy.Moj-5-latek-ciagle-spiewa-mi-kolendy-a-takze-zaklada-czapke-Mikolajkowa-do-szkoly-gdzie-wprowadza-nastroj-swiateczny-poniewaz-jak-mi-jego-Pani-powiedziala-=klasie-kolenduje.Co-niektorzy-u-nas-maja-juz-przystrojone-domy.My-chyba-takze-udekorujemy-w-tym-roku,ale-chyba-tak-na-2-tyg-przed.

Czy-mozecie-mi-napisac-ile-cykli-sie-juz-staracie?
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Hejka dziewczyny.Ja dzisiaj w podróży ,jadę 100 mil do Naszej forumowej poziomki i niedługo się spotkamy.Dzisiaj obalę ze 2 kielichy za spadającą temperaturę ,może mi się humor poprawi ? Cyce zaczęły mnie dzisiaj pobolewać ,tempka w dół razem z ostatnią nadzieją poleciały ;) Jadę sobie pociągiem przez tereny rolnicze,a za oknem taki nostalgiczny widok ,że patrząc się człowiek dołuje :) Było lato ,teraz zima,czas leci i przemija ,a My dalej na staraczkach tkwimy jak na złość..Chyba się na poezję przerzucę :tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Również się witam jakby trochę słonecznie ;) tempka trochę odbiła, ale nieznacznie, ciekawe czy raczy wyskoczyć na dniach ;p Ale dzisiaj jakby mnie ktoś łupnął w plecy i cycki mi przeszkadzają. Tak dla odmiany przytulanka porannego nie było (mąż ma mnie już dosyć :cry:), ale że w końcu od dłuższego czasu ma wolną sobotę to mam zamiar zrobić wieczorem nastrój (świece, winko itp) - nie wymknie się! :P

fanta666 faceci są zarypiści :) mój jak zobaczył to stwierdził, że super, bo w końcu mu dupy nie truję ;p kochany jest :confused:

Mal77 witam również :) ja już 9 cykl zasuwam (dosłownie ;p) w staraniach o pierwsze dziecię
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Ja-czekam-az-wszystkie-moje-dzieciaki-wroca-ze-szkoly-razem-z-moim-P.Ma-ich-zabrac-po-drodze-z-pracy,supcio.Z-ciekawosci-zrobilam-dzie-kolejny-test-owulacyjny-i-nic-sie-tam-nawet-nie-swieci.Pozostaly-mi-dwa-ktore-zamierzam-zrobic-i-na-tym-moja-przygoda-sie-z-nimi-zakonczy.Wbrew-wszystkiemu-pierwszy-zrobiony-w-srode-jest-jak-najbardziej-wyrazny.Wczoraj-cienizna-a-dzis-nic-juz-nie-widac.Czyzbym-miala-owulacje-zaraz-po-@???Dla-mnie-to-czarna-magia....Myslicie-ze-mozna-miec-tak-pofisiowany-cykl?
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mal witam ja sie staram 6 cykl i też o pierwszą kruszynkę. Jakbym mogła Ci zaproponować to załóż wykres i udostępnij go dla nas wtedy dziewczynom będzie łatwiej komentować i odpowiadać na Twoje pytania :)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Asiunia dobrze mówi :)
    a i cykle można mieć na prawdę bardzo pofisiowane, mi się zdarzyło kiedyś, że test owu wychodził pozytywny od 25dc, więc ja raczej jestem z tych późnouwulacyjnych ;p co mnie doprowadza do szału, bo nie należę do cierpliwych osób
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Alimamo udanej imprezy z poziomką...mi tez czas leci, staram sie cieszyc tym co musialabym ogrniczyc gdybym została mamą.:)
    Pozdrozami, sportem, imprezami...choc chetnie wymienilabym to na pieluszki.:cool:

U mnie "ten" czas, tymczasem m mnie wkurza.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Wykres-zalozylam,ale-zanim-on-sie-rozwinie-i-cokolwiek-bedzie-mozna-na-nim-zauwazyc-to-mina-dluuugie-tygodnie.Dziekuje-Wam-za-chec-pomocy.Oczywiscie-ze-pokaze,bo-sama-niezbyt-potrafie-sie-rozeznac.To-jest-moj-pierwszy-pomiar-temperatury-w-zyciu.Nie-myslalam-nigdy-ze-zajscie-w-ciaze-moze-byc-takie-trudne.Moze-to-z-wiekiem-tak-sie-ciezko-z-tym-robi.Ja-jestem-wielodzietnym-juz-dinozaurem...:)))
    Mnie-podczas-terazniejszej-@-zastanowil-fakt,ze,razem-z-krwia-mialam-mase-sluzu-i-moja-szyjka-juz-w-3-dniu-cyklu-byla-wysoko-oraz-miekka.Nie-mialam-w-ogole-skrzepow-tylko-sama-krew.Nawet-zaczelam-miec-jakies-plonne-i-dzikie-nadzieje,ze,moze-jednak-jestem-w-ciazy-pomimo-@.Z-ostatnia-cora-zakrwawilam-i-gdyby-nie-test-robiony-w-srode-nie-domyslilabym-sie-ze-w-piatek-to-nie-@-a-krwawienie-w-ciazy.Ale-taki-cud-zdarza-sie-jak-widac-raz-na-milion...:confused:
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Mal ja się staram już 13 cykl :( i ma jedno dziecko także nikt tu nie będzie Cię potępial:)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Cześć babeczki Witam się po ciężkim dniu pracy. Otworzyłam butle czerwonego wina i sobie Was czytam. Alimama to zdróweczko :) Jakby która się chciała przejechać do Gdańska na wino to zapraszam :bigsmile: Dziś przyszły niestety większe plamienia więc na 99.9 % jutro lub max pojutrze będzie małpa. Ech nic to. Rozmyślam już nad nowymi badaniami, nowym cyklem i staraniami. Mal ja się staram już 7 cykl - bardzo intensywnie :):) z mierzeniem tempki dopiero od tego cyklu. Też byłam - i nadal jestem - w tym wszystkim zielona - jak patrzyłam na wykresy jak weszłam na to forum to łapałam się za głowę ze zdziwienia. A teraz patrzę i widzę w nich mój biologiczny cykl i zaczynam rozumieć jak to wszystko działa - akurat dziś widzę w nich obraz wrednej wewnętrznej natury która nie pozwala mi spełnić największe marzenie mego życia :) ale takie dni też bywają ...pozdrawiam Was wszystkie ciepło. Robię sobie dziś skrzyneczkę na herbatę metodą decoupage a później obszyję materiał na zasłonki plus pewnie obalę całe wino.
    P. kupił sobie dziś nowego tableta - to tak w nawiązaniu do rozmowy odnośnie ps czy xboxów - więc już wiem że dzisiejszy dzień spędzę sama, z moimi plamieniami :)
    śle buziaki
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    a ja się zaraz wybieram do kuchni w celu zrobienia ciasta dla mojego małżowinka :) muszę mu wynagrodzić trudy ostatnich dni ;p (albo żeby miał co spalać przez następne ;p)
    póki co miłego wieczorku wszystkim życzę :)
    • CommentAuthorKameleonka
     permalink
    hej dziewczyny, czsto tu bywam ale tylko jako czytelnik i oberwator Waszych wykresów. Wczoraj przydarzyło mi się coś dziwnego. Zrobilam Pink Test o 5 rano i polozylam się spać nei czekając na wynik, o 7 budzę się patrzę a tam dwie kreski uradowana, że sie udało postanowiłam dzisiaj iść na bete. A tu wynik 0,69 czyli nic z tego. Po poludniu zrobilam test ponownie i nic , po dwoch godzinach znowu dwie kreski. Oczywiscie wiem ze po 5 minutach nie powinno sie patrzec na test, ale czytajac fora wiem, ze dziewczyny okazywaly sie byc w ciazy gdy po paru godzinach zobaczyly na tescie dwie kreski. Dzisiaj mam 34 dzien cyklu, poprzedni cykl trwal tylko 18 dni ( a wczesniej regularne 28/29dni), boli mnie bardzo podbrzusze od dwóch dni, mam mnostwo bialego sluzu a okresu nie ma :( juz myslalam, że się udało, a tu test splatał mi takiego figla :(
    --
    •  
      CommentAuthoranaaaa
     permalink
    Fanta666 Ty winko a ja otworzylam wlasnie piweczko:) Ja chyba w czerwcu przeprowadzam sie do Gdanska..po 10 latach mieszkania w Londynie...ehhh juz nie moge sie doczekac...fajne to miastoo...:)
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    No to zdróweczko :) Ja kocham całe Trójmiasto :) Mieszkałam już w Kielcach, Warszawie ale dopiero tu poczułam się jak nigdzie :cool: Ludzie tutaj są tacy jacyś otwarci, przyjaźni, ciepli.... :) No i mamy morze Wracaj moja droga z obczyzny :surprised: bo nie ma jak nad morzem :smile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.