ja zabieram sie za piernik dzisiaj troche pozno, polezakuje tylko 3 tyg.,ale lepiej pozno niz wcale.W tym roku wyprobuje ten przepis po raz pierwszy tylko musze o sklep zahaczyc, bo skladnikow nie mam, a nie chce mi sie z pod koldry wyskakiwac musze wylezc w koncu, bo obiad sie sam nie zrobi, a szkoda
Mal to nie chodzi o dzieci (chociaż ich JEDNO jest wyjątkowo hałaśliwe), bardziej chodzi o słuchanie głośne muzyki po kilka godzin dziennie (w dodatku w kółko tego samego) - nawet świętemu by już ręce opadły. Nie wspominając, że mają problemy, żeby rozmawiać ze sobą normalnie, prawie cały czas pokrzykują na siebie. W skrócie - swoim byciem męczą i to bardzo.
Marzycielko ja też miałam plan robić pierniczki w tym roku, ale chyba się skończy na jakiś ciastkach, bo jakoś nie umiem się zabierać za takie rzeczy z wyprzedzeniem. W dodatku nawet nie wiem gdzie i jak te święta będziemy spędzać, bo nam się wszystko poplątało ;/ Też muszę zorganizować coś do jeścia, bo zaraz pan i władca wraca z praca, a ja muszę być miła i kochana, bo mam go zamiar jeszcze wykorzystać zanim wyjdziemy :D
Cześć kobitki kochane. Co tam u WAs... u mnie beznadziejnego weekendu ciąg dalszy. W pracy urwanie dupy - bo inaczej się tego nie da określić - a na dole też nie za fajnie. Plamienia wróciły więc raczej nic z tego nie będzie. Wredna ciotka z Ameryki przyjedzie na dniach W ostatnich dniach mój poziom stresu chyba osiągnął maximum. Macie takie dni że jak się coś wali to wszystko na raz ? W pracy mnie jeden sprzedawca oszukał na 1000 zł, drugi coś pomylił z zamówieniem i nie przysłał tego co trzeba, w domu sufit w łazience zaczął odpadać i jak na złość skończyła się cała chemia wszystko w tym samym czasie jak ja tego nie lubie proszki, sroszki, waciki, szampony.. więc trzeba się nastawić na opróżnienie porfelika :) W aucie pali mi się jakaś lampa z autem wpadającym w poślizg :) no i ten głupi test nie chce wyjść dodatni !!! A oprócz tego ściągnęłam sobie na komputer i telefon takie dźwięki uspokajające : dźwięk lasu ... wiecie ptaszki, szum drzew, stukanie dzięcioła i drugi morza i jak się wszystko wali puszczam sobie i się wyłączam !!! POWIEM WAM ŻE DZIAŁA LEPIEJ NIŻ MELISA !!! ciepło Was wszystkie pozdrawiam ze słonecznego Gdańska
wrocilam.Oczywiscie sie rozpadalo po drodze ale tym razem spadlo na mnie kilka okruszkow sniegu i to mi wystarczylo,zeby sie nastroic swiatecznie do tego piernika:)
fanta a myślałam, że tylko mi się tak falami kończy wszystko w chacie, a najgorsze jest to jak się kończy zestaw do "szpachli" - fluid, puder, tusz, kredka
u mnie sie doslownie walila choinka!!!!!! przyszlam ze sklepu i patrze,ze zaczela zolknaczapomnialam podlac od piatku! glupek ze mnie do kwadratu wiec ja podlalam... dwa razy-za drugim razem patrze a ona sie obsuwa, bo piasek zbyt mokry i jej nie utzrymal w wiaderku-no to wielki sus i ja lapie...wyprostowalam ja i przylozylam krzeslem a taka sliczna byla...tak sie ja nawybieralam,zeby byla ciemnozielona i sama ja zepsulam juz mam dzien, a nawet miesiac zepsuty
Ali to nie 'smiechowe' jest ta choinka to dla mnie jak dziecko
a tak z innej beczki, ciasto na piernik wyrobione i odstawione tylko w miedzy czasie jego los sie zmienil z piernika na pierniczki hehe...ciekawe ile razy jeszcze zmienie zdanie co do niego
jesli pozycja nietoperza do girasy w gorze to ja tak nigdy nie daje rady, bo mam krzywy kregoslup i potem nie moge wstac haha ale podoba mi sie to haslo 'pozycja nietoperza'
mnie raczej wscieklizny D nie upusci,bo moje lono tego nie wytrzyma
Pierdniczki tez spoko :) bidulko, widze piekny poniedzialek juz trzecia do kolekcji wnerwiona ;/ ktoras jeszcze? Mi na szczescie maz troche wscieklizny upuscil. Seksoholiczka pozdrawia z pozycji nietoperza ;p
O pozycji nietoperza nie słyszałam, ale z opisu stosowałam Ja też mam krzywy kręgosłuo i dupę ciężką, więc mi ciężko trzymać było, ale mój m. wymyślił taktykę, że podnosił mi biodra, kładł swoje udo pod moją pupę i ja tak leżałam. Nóg całkiem w górze nie trzymałam, tylko aby biodra i miednica była w górze. Więc nogi miałam skulone. I tak leżeliśmy z 15 min. Poczym m. mnie ubierał i na rękach do salonu na kanapę przenosił i kładł mi nogi na oparcie i tak jeszcze z godzinkę minimum. Żeby tak nic nie wyciekło i nic się nie zmarnowało.
no faktycznie coś się forum pogibało ;) taki dzień, wszyscy jacyś wnerwieni
Dżasti i okazało się to być skuteczne :) ja się staram przynajmniej 30min z girami w górze (mój mnie łapie za kopytka i dosuwa do ściany ;P), a potem jak jest jeszcze czas to poleżę już normalnie do godzinki (albo kilka h), a czasem całą noc
Witam dziewczynki o 00.00 skończyłam sprzatanie, potem szybki prysznic i 30 minut na nadrabianie forum.... skończyłam i już obiecuje że tak długo już nie bede Was zaniedbywała ponieważ potem nadrabianie to tyle czasu hehe ja jutro też będę robiła ciasto na pierniczki a w środe wycinanie i pieczenie. mykam niuni,odezwę się jutro z samego rana. dobranoc. buziakiiiii
Witam się wtorkowo :) właśnie spijam herbatkę bo jak pomyślę, że zaraz mnie czeka skrobanie auta na tym strasznym mrozie to mnie telepie. Marzycielko mam nadzieję, że Twoją choinkę da się jeszcze uratować ... ja rok temu przez nie uwagę spaliłam trzy makowce, które przygotowywałam cały dzień, także wiem co czujesz. wercik pozycja nietoperza rządzi ihihih mistrzostwo.. mój P. na to mówi NOGI W PROCĘ :) ale muszę mu sprzedać tego nietoperza. Ali też mi wywaliły kontrolki a @ :):) kolejny znak że ZŁA KRÓLOWA już puka do mych drzwi :) Dodatkowo po tych wszystkich lekach cera mi się mega popsuła. Marzę już o niedzieli...dopiero wtedy będę mogła się wyspać porządnie .. a tymczasem czekam na @ by już zacząć nowy cykl. Szans już żadnych nie ma w tym ale dziękuję że tak pięknie mi kibicowałyście. Życzę udanego dnia
a ja witam biegunkowo przebudzilam sie i chcialam jeszcze pospac,bo myslalam,ze jest bardzo wczesnie...leze tak z 2 min, a tu bulgot w brzuszku i tak musialam zaciskac posladki,ze nie moglam wsadzic termometru tak jak trzeba po 'wszystkim'popatrzylam na telefon, a tu juz 7,wiec dobrze,ze zmierzylam.Mimo,ze niedospana ta temp. to i tak wysoka-OFICJALNIE przystepuje do grona oczekujacych na @
Witam Dolaczam do Waszego ekskluzywnego klubu oczekujacych na @ ..Ciezka noc mialan wiercilam sie w te i spowrotem i keszcze kot sie rozpychal ,a spalam na sofie nierozkladanej. Wczoraj mialam piec pierniki kedyne co zrobilam ,to rozpuscilam margaryne a w lodowce od jakis dwoch tyg lezy ciasto ma pierniczki i czeka na moje natchnienie do roboty.
Czesć Mal. Ja z szyjką podczas owu mam to samo.. jest to czasami niekomfortowe ale trzeba sobie jakoś radzić :-/ a ty piękna tempa, wszystko idzie ładnie do góry moim zdaniem, Trzeba teraz z mężusiem się od czasu do czasu poprzytulać by czasem niczego nie przegapić. Miłego dnia :)
Hehe Mal nawet jak kiedyś przytrafi się fasolka to nie mam zamiaru stąd odchodzić :) Tak tu wesoło, szczerze i jakaś taka energia bije od Was wszystkich że przekłada się to na wszystkie sfery mojego życia
Mal, zgadzam sie z Toba. ja tez na innych forach jak tylko czytalam,to byly rozne przykre wpisy. ale niestety na tym forum tez, choc baaaaaardzo rzadko ale wchodza dziewczyny, kfore potrafia napisac az w piety pojdzie. ale ttzeba je olac.
cześć laseczki u mnie też śnieg leży, niezbyt dużo, ale już jest, nie lubię, bo trzeba będzie opony zmienić :| ja dalej w nastroju bojowym, chociaż od wczoraj popołudniu sąsiadów zbytnio nie słychać to nie mam pewności czy powinnam im odpuścić, bo już parę razy tak było, że kilka dni ciszy, a potem znów swoje robili. Więc wydaje mi się, że nie powinnam się tym razem wykazywać dobrym sercem tylko skończyć to sprawę.
U mnie temperatura nadal się nie kwapi do góry, bo i po co skoro na dworze też niska ;p może ja zmiennocieplna jestem? ;p
Treść doklejona: 04.12.12 09:57 Dżasti, Mal - prawda - teksty typu "ale już była o tym mowa", "wyszukiwać nie umiesz", '"zbaczasz z tematu" - kurna a chce mi się czytać np 500 stron wypocin jak wyszukiwarka kiepsko działa? to wolę napisać o swoim przypadku i dowiedzieć się o swoim przypadku :P
Na szczęście na Naszym wątku od jakiegoś czasu spokój i nikt Nas nie gani za to ,że napiszemy nie o śluzie czy kolejnym bzykaniu.Może mają dzień dobroci dla zwierząt Przez jakim czas nikt tu nie zaglądał po jeździe jaka była - tyra łącznie z groźbami moderatora . Na innych forach to już w ogóle dno jest społeczne ,szczególnie na Kadeterii ,choć nigdy się tam nie udzieliłam to czasami jak czegoś szukam to wyskakuje mi właśni Kafeteria .
6 grudnia w prezencie dostanę @ zamiast dwóch kresek i już nienawidzę Św Mikołaja ,bo znów mnie olał dziadyga jeden..
Niedługo trzeba będzie wyruszyć na miasto i kupić choinkę ,niestety nie wiem czy u Nas już sprzedają,ale nie mogę się doczekać ,aż ją ubiorę
witam się i ja :) u mnie też kupa białego puchu za oknem ,,, nawet przy śniadaniu mówiłam mojemu P., że czuję się już świątecznie ... :) wercik , to prawda, po to jest forum, zadajesz pytanie i oczekujesz odpowiedzi, trudno, ze taki temat kiedyś był, bo wątpię, żeby ktoś cofał się 500 postów wstecz ... czasem trafi się ktoś "mądry" kto pozjadał wszystkie rozumy i komu to przeszkadza, ale na szczęście jak zdążyłaś zauważyć my staramy sobie pomagać , odpisywać w miarę możliwości ,,,
Treść doklejona: 04.12.12 10:56 Ali , ja z chionką mam podobnie , też się już doczekać nie mogę ,.,,,
po pierwsze to tak: bylam po bulki i... kupilam goracy kubek barszczyk czerwony-Swieta tuz tuz mnie sie barszczu chce,a nie lubie,no i chyba nie powinnam po tym niefortunnym poranku,ale slinka mi tak ciekla jak na niego patrzylam
po drugie: Ali w B&Q juz sa, tam kupilam moja,wiec u Was tez sa:) no i ceny maja najlepsze... choinki tez sliczne pod warunkiem,ze sie swoja podlewa regularnie
po trzecie: tak tak na tym forum tez byle niemile sytuacje, az sie to przykro czyta,ale wlasnie dlatego odpuscilam sobie 28dni na 1,5roku.Czlowiek widzi jak tu przyjaznie,chce sie dolaczyc do rozmow,a czuje sie jak piatek kolo u wozu dlatego sie wstrzymywalam z pisaniem tutaj od nowa, bo balam sie,ze bedzie tak samoALE NIE JEST! i to sie liczy najbardziej wreszcie czuje,ze znalazlam osoby,ktore rozumieja lub maja te same problemy z zafasolkowaniem i chlopami co ja w kupie sila!
Zgadzam się z Wami dziewczynki, wydaje mi się, że tak powinno funkcjonować forum, nawet jeśli zbacza czasem z tematu to ludzie chętniej tu wracają, no i płacą za aktywację tych kont, więc jak na moje w interesie adminów powinno być to, żeby się nie wpieprzać i dać żyć forum własnym życiem, same korzyści z tego wynikają. A ganić powinno się osoby, które tyrają inne, bo wtedy forum traci na wartości i się z niego ucieka, a już na pewno nie myśli o tym, żeby zapłacić za korzystanie z niego. I powiem Wam, że to jest jedyne forum na którym zostałam, bo próbowałam na innych i to faktycznie wyglądało tak jakby się weszło w krąg starych znajomych i nie wiedziało o czym mowa, a strach zapytać. Tutaj w sumie najserdeczniej zostałam przyjęta :) dzięki Wam dziewuszki :) no i serio poziom i kultura inna niż na kafeterii, bo tam to jakieś nieporozumienie z cyklu "nie znam się to się wypowiem", już nie wspominając o dzieciach neostrady, a niestety to dziadostwo wyskakuje pierwsze w wyszukiwarce. uff się napisałam - koniec wypowiedzi :)
W takim razie trzeba do B&Q jechać i kupić drzewko Miałam dzisiaj piec,ale poczekam do jutra,aż nową kuchenkę przywiozą i wypróbuje piekarnik .Mam nadzieję że nie przypali moich ciast .
Ali haha Ty masz nowy piekarnik, a ja nowa lodowke hihihi,a ktos z nowa pralka albo zmywarkamoze tutaj jest?? a tak na serio jaki masz przepis na pierniczki?bo widze,ze Ty i Asiunia pieczecie jakies co lezakuja do Swiat...tez wole takie mnie roboty zostanie na pozniej napisz jak cos pod wykresem:)
tejsha wpadaj wpadaj,ale u mnie dopiero surowe ciasto sobie lezakuje ale kawkuje teraz to mozesz sie przylaczyc:) w Twoim stanie to chociazby z herbatka
oj, oj, ale się smacznie zrobiło. skoro jest społeczne przyzwolenie na odbieganiu od tematu, to ja wykorzystam: zawsze chciałam upiec takie pierniczki, ale nie miałam przepisu, to teraz biegnę do Ali pod wykres :)))
tejsha, napisalam u Ali przepis na sernik na zimno moj:)
ciesze sie,ze kawkujesz ze mna moze sie czyms zaraze od Ciebie a tak na powaznie to milo miec kogos do kawkowania nawet w taki sposob:) kup sobie jaks bezkofeinowa:) ja taka w domku w pl pijam:) bo po zwyklej mnie poty strasznie oblewaja i serducho nie tak jak trzeba sie zachowuje