no prawo teraz mzieniaja...na drugi dzien po tym, jak jej maz to naglosnil bylo posiedzenie w tym ich sejmie czy jak to sie nazywa...u nas to pewnie by pare lat czekalo...tutaj przynajmniej jak wychodzi na jaw,ze cos jest nie tak od razu sie tym zajmuja
tez pomyslalam,ze lekarze beznadziejni.Mogli najpier ratowac,a potem sie sadzic jak cos...przeciez nasze szpitale sa pozadluzane,ale jesli trzeba ratowac czyjes zycie,a nie ma limitow to i tak to zrobia...durny NFZ instytucja zbedna calkowicie
naturalna selekcja phi z zagrożonych ciąż się rodzą zdrowe dzieci, więc co to za selekcja to może jeszcze zabijajmy od razy te które mają nie taki kolor włosów albo oczu jak się urodzą
jak ja już słyszałam o tym, że można medycynę studiować zaocznie to mnie chyba nic nie zdziwi co do lekarzy
ale wiecie co to jest na prawde przerazajace nosisz zdrowe dziecko a nie masz od nich pomocy jak cos sie dzieje bo uwazaja ze tak chce natura. Przeciez bedac tam kobieta jest w dodatkowym stresie kazdego dnia oby tylko nic sie nie stalo i wyczekuje do rozpoczecia 2giego trymestru
nie wiem ja chyba na te pierwsze 3 miesiace bym do PL przyjechala nie znioslabym takiego stresu starasz sie o maluszka tyle czasu w koncu sie udaje i nie ma zadnej pomocy
dlatego zadna nie inforumje o ciazy rodziny oprocz chlopaka/meza az do skonczenia 3 mies. chore ja tam bede trabic na prawo i lewo,zeby prezenty poprzywozili i lekarzom od razu bede mowic,ze ciaza zagrozona,bo hormony mam nie takie jak trzeba albo gorzej jak trzeba bede klamac chociaz nie lubie... jak juz zajde to nie dam soba tak pomiata, bede malenstwa bronic jak lwica:D
PS znalazlam 3 pierniczki i koncze pottera,bo wczoraj tak jak przewidywalam zasnelam w trakcie
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.12.12 16:44</span> a wiecie co sorrki,ze kolejny post pod soba,ale przedtem chcialam dokleic, naskrobalam tak duzo i mi wykasowalo jak zapisywalam zmiany
no to a wiecie co(jeszcze raz) kiedys mnie bratowa D wkurzyla,bo ja kocham moje pieski jak dzieci-same rozumiecie instynkt macierzynski itp., a poza tym kocham psy do rzeczy nie liubie ich zostawiac samych,a tym bardziej nie w swoim domu.A ona namowila D na rowery z ich ciotka(przyleciala z USA i najwidoczniej chcieli sie jej pozbyc), ja powiedzialam,ze ja spadam z roweru i nie pojde, a poza tym co psy beda 8 h same? nie u siebie?zsikaja cos i potem ja bede oczami swiecic przed matka D. no to ona najwyrazniej majac moja osobe w pupsku,ze moge sobie isc na spacer z nimi selekcja.kogo obchodzi,ze my z D para jestesmy juz 3 lata w koncu sie wkurzylam i jej powiedzialam,ze 'to sa moje dzieci.jak Ty bedziesz miec swoje juz przy sobie(jest w zaawansowanej ciazy) to zobaczymy jak bedziesz sklonna je zostawiac...' zatkalo ja,ale oczywiscie poszlam na te rowery...lalo cala droge-3h, potem naciagneli nas na obiad(tez mnie i D wkurzyla,ale to inna historia)...i siedzialam ociekajac woda lacznie 6h i modlilam sie,zeby nie daj Boze nie dostac zapalenia jajnikow
marzycielka ja od razu ginke troszke oklamalam bo ona uwaza ze na badania trzeba przyjsc po roku staran a najlepiej jeszcze pozniej ja doniej poszlam po 2 miesiacach o powiedzialam ze juz 9 miesiac sie nie udaje i mona mowi oki no to w takim razie juz nie czekajmy do rooku staran tylko skieruje Pania na badania i bardzo sie ciesze ze tak zrobilam bo dopiero bym byla na poczatku drogi
to i tak spoko, ja poszłam do nowego gina po przeprowadzce i powiedziałam, że 9 miesięcy się staramy to stwierdził "łooo to jeszcze", kuźwa co lekarz to lepiej. Spróbuje się dobić do tego, do którego namiary mi dała pani z diagnostyki :D podobno jeden z lepszych w mieście
jaka historia masakra,chore przepisy Blanka ja Ci powiem tak jak sie nigdy nie obserwowałam nawet nie wiedziałam że można to zaszłam raz dwa,jak i z jedną tak i z druga,a teraz się obserwuję i nie mogę zajść,może faktycznie przestanę obserwować się
Nie chcę odstawić obserwowania się by zajść, po prostu chcę odpuścić, poczuć wolność. Prowadzę wykresy od 5 lat, w pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym podejściem, wcześniej i później wciąż prowadziłam zapiski. Teraz gdy się staramy mogę wreszcie sobie choć na trochę odpuścić. Nie wiem co to da,może ciążę, może nie. Wiem, że tego jeszcze nie próbowałam Mąż zadowolony
wcale bym nie miala przeciwko,gdyby wszystkie moje smakolyki sie nie udaly na Swieta...oczywisicie wiecie z jakiego powodu bylaby to mala cena za zafasolkowanie
czekam na D,zeby przyszedl i pomogl z ta wykladzina,bo chcialam sie za jakas robote zabrac poki mam ochote naszlo mnie na prasowanie poscieli i troche w szafach bym zamiotla... a wszystko to zaczelo sie od przewieszenia lampek z ogrodka na okna w salonie i teraz swieci sie, miga, faluje na calego a to przez to,ze sie przycisk do zmieniania ustawien zepsul (zaczelam sprzatac i zobaczylam w oknie z tylu,ze sasiedzi odgapili moj sposob ubrania okna-konkretnie chodzi o lampki;wkurzylam sie i poszlam po moje z ogrodka, bo nie moge sie doczekac promocji,zeby dokupic nowe)
masz kobieto power dzisiaj :) ja się muszę w końcu poprasować górę prania, najgorzej mi się za to zabrać zawsze, jak już zacznę to jakoś idzie. Ale poczekam aż mi wyschnie to które dzisiaj wyprałam ;p (i tak jest w kółko, aż mi zabraknie w szafie wyprasowanych ciuchów :P)
werciku,ale zdazysz zaczac drugi:)zobaczysz:) znalazlam jeden dlugi prawie w calosci zaobserwowany cykl, ktory wyniosl 36 dni,w 22 dniu zarzucilam mierzenie temp na 4 dni, bo wciaz byly niskie, pozniej z ciekawosci sprawdzilam i w 27dc byla wysoka..
temu mojemu to cos na leb wali...rzuca sie nie wiadomo na co zamiast w pracy sobie odbic tam gdzie go wpienia to on mi to do domu przynosi...zaraz go za dzrwi wywale dobrze,ze serducha nie trza zaliczac dzisiaj
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.12.12 20:41</span> a fanty nie ma dzisiaj to pewnie ta wredota do niej przylazla...oby nie...
pisalyscie wczesniej ze do 3 miesiaca tu nie uznaja ciazy. Przy oddzialach ginekologicznych w wielu szpitalach w UK jest Early Pregnancy Assessment Unit czyli miejsce gdzie kazda kobieta we wczesnej ciazy (do 12tego tygodnia) jest przyjmowana jesli sa problemy np plamienie, skurcze czy cokolwiek, robia tam badania, krew, usg. Mozna dostac skierowanie od GP ale jest mozliwy tez selfreffering czyli samemu mozna do nich sie skierowac Jak pracowalam na ginekologii to wszystkie siderooms(pokoje jednoosobowe na oddzialach) byly zajmowane przez dziewczyny/kobiety we wczesnych etapach ciazy. Problem w uk dla polakow jest ten ze serwisy sa dostepne w calkowicie innym systemie niz w polsce i czasem nie wiadomo co gdzie i do kogo.
Alimama kazdy pacjent w UK ma prawo dostepu do tlumacza we wszelkich kontaktach z NHS. Przykro mi ze pracownicy slozby zdrowia w tym szpitalu i GP nie sa za bardzo pomocni:-(
Treść doklejona: 05.12.12 21:02 w tym tygodniu mam maraton harrego pottera z tego co czytam to nie ja jedna:-), jestem na przed ostatnim odcinku :)
Treść doklejona: 05.12.12 21:05 [quote=tejsha][/quote] moje jest juz od tygodnia puste, na szczescie nie mam plodnych dni:-)
jesli chodzi o samo prowadzenie ciazy to w planach jak cos mam znalezienie w miare DOBREGO lekarza polskiego i albo bulic i chodzi raz na trymestr albo ew.z ciekawosci,zeby miec dvd z usg albo gdy cos sie dzieje
problem tutaj jest taki,ze malo ludzi to i malo doktorow trzeba, no i poziom wiedzy tych lekarzy jest zenujacy... najciezej sie jest tutaj dostac na wterynarie jesli o studia chodzi...wiec to mowi samo za siebie
jej jeden dzień mnie nie było a tu już 3 strony do nadrobienia. Witam się tylko i od razu żegnam. Dziś strasznie pracowity dzień miałam, jak co roku przed świętami w branży rozrywkowej sajgon. Bardzo dziś umierałam z powodu @ i myślałam że gdybym miała chwilę żeby wejść tu do Was to na pewno coś byście mi poradziły na moje dzisiejsze dolegliwości,.... pozdrawiam Was wszystkie gorąco i pewnie dziś albo jutro z rana przed kolejną nocką będą nadrabiać zaległości co u Was ... uśmiechów od ucha do marsa i cukiereczków wygazowana dziś Fanta
Hejka Mikołajkowo:) Ja dzisiaj pierwsza zwarta i gotowa:) Pewnie macie na buźkach piękne uśmiechy wywołane prezentami od Mikołaja:):) Ściskam Was mocno i życzę miłego dzionka moje dziewuszki:):) Trochę fluidków przesyłam, może akurat w Mikołajki , kto wie..."*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"**""*"*"*"*"*"**""*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"**"*"*""&"&"&"&"&"&"&"&"&"&"&"&"&"&
Witam się Zgodnie z przewidywaniem rozpoczynam dzień z nowym cyklem O mnie zapomniał Mikołam .Gwiazdor i Matka natura też Dziś będzie dzień na czopeczku przeciwbólowym i no spie
Ho Ho Ho :) Ali u mnie też Mikołaj nie był ale z tego co usłyszałam dziś na klatce zaszedł do sąsiadki .. :) może pomylił drzwi ? Wszystkim też śle mikołajkowe fluidki : miłego fnis ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Witam sie rowniez Mikolajkowo z deszczem:/ dobrze,ze mnie wczoraj naszla ochota na pranie... cos mi sie wydaje,ze ten Mikolaj ma nas ogolnie...w tym co sadza na saniach
ja z moim D mialam wczoraj tylko krotka konwersacje: 'jak juz ogladniesz wszystko co chcesz(w tv) to wyjmij swoj talerz ze zlewu wloz do zmywarki, miseczke po deserze tez, a i torebki po herbacie... masz dwie zdrowe rece i mozesz to zrobic' powiedzialam to grzecznie i spokojnie.Wiecej nie rozmawialismy, poszlam spac.Rano patrze wszystko zrobil tylko zlewy juz nie mogl umyc tak od siebie