marzycielko to jest tylko facet, nie przypominam sobie, żeby robili coś od siebie, jak dasz wytyczne to ewentualnie zrobią :) mój czasem ma poryw na jakiś gest, ale niestety rzadko. Wczoraj miał gest i powiedział "po wypłacie kupujemy choinkę" z błogim uśmiechem na tworzy po czym mnie objął i przytulił (jakby nie wiem co chciał mi ofiarować ;p)
Ja najbardziej uwielbiam stosiki ubrań na środku mieszkania. Czasem jest zmęczony wchodzi do domu, zdejmuje spodnie, skarpetki, koszulkę i rzuca wszystko w jednym miejscu na środku mieszkania :) Kopiec kreta normalnie
co myslicie o moim cyklu?? jest jakas mala nadzieja ze sie wkoncu udalo za 6 razem?? od 28listopada stosuje zel na wilgotnosc pochwydo tego przyznam sie ze pierwszy raz w tym cyklu zaczelam mierzyc temperature i robic testy owulacyjne.Test wykazal w dniu 30listopada ze w ciagu 24,48h (sobota,niedziela) pojawi sie owulacja ,z bliczen wynika ze poczecie powinno zaistniec 3grudnia .Dziwnym zbiegiem okolicznosci od pn przez trzy dni trzymal mnie stan podgoraczkowy 37 - 37,4 Dodam jeszcze ze 2 grudnia(niedziela) bylo mokro jak na lodowisku a w poniedzialek z ledwoscia doszlo do przytulanek po czym partner mial obolalego ,bylo ciasno ,slucho , pulchno (mimo ze zaaplikowalam ten zel na wilgotnosc-zero rezultatu) .Okres powinien nadejsc 16grudnia ...czekam niecierpliwie .nie ludze sie ze tym razem sie udalo ale gdyby tak bylo ...maz ma 18grudnia urodziny a wiec lepszego prezentu nie moglby dostac.
to w skrocie sprzatal, jak mieszkalismy razem a nie bylismy para i jak sie zmywarka zepsula to zmywal on.Odkad mamy nowa to ja sprzatam, nawet podloge w jadalni,ktora mial zmyc w maju zmylam ja miesiac temu wrzuca mi ciuchy do lozka i ja z tym musze spac,wiec rano jak wstaje to przerzucam mu do szafy.Wczoraj jak ja otworzylam to prawie juz nie ma miejsca ostatnio skonczylo sie na tym,ze nie mial co ubrac do pracy...bo JA nie zrobilam prania hahaha i dobrze mu tak
fanta666 twój opis męża przypomina mojego nie patrzy czy to jest salon czy sypialnia tylko wszystko zdejmuje i rzuca tam gdzie stoi i wtedy ja wpadam do akcji i tak krzyczę że dla świętego spokoju to ogarnia a i oczywiście jak coś zje to talerz ani kubek tez nie łaska ogarnąć raz sie zbuntowałam nie było żadnego talerza ani kubka to łaskawie ogarnął sam ... :)
Fanta mój robi to samo tylko, że przy łóżku w sypialni. Wygląda to tak jakby się dało potem to wszystko na raz założyć ;p
Nera witam. Z tego co oblukałam na Twoim wykresie to masz kosmiczne godziny temperatury, temperaturę mierzy się rano tuż po przebudzeniu o tej samej porze, bo potem wychodzą takie esy floresy z których nic nie wyczytasz tak na prawdę
Nera poczytaj chociaz podstawy obserwacji tutaj na 28dni, bo widze,ze temp.mierzysz w totalnym rozrzucie od rana do wieczora(21.00)...musisz mierzyc zaraz po przebudzeniu o tej samej porze...
marzycielka7 mój przed ślubem tez więcej robił teraz raczej większość obowiązków spada na mnie o tyle dobrze ze czasami jak go naleci to coś ugotuje i muszę powiedzieć że mu całkiem fajnie to wychodzi :)
tak wiem wiem...szczerze to dopiero od dwoch dni mierze regularnie raniutko o 6:20 gdyz we wtorek przeczytalam ze to trzeba bez wstawania z lozka (temperatury na wykresie to moje pierwsze mierzenia,nigdy nie bawilam sie w to) ,a stan podgorczkowy mierzony pod pacha dzis zniknal .
Nera86 nie mam jak Ci napisać pod wykresem,ale Twój wykres nie ma sensu po pierwsze temperaturę mierzy się RANO o tej samej porze najlepiej do 7:30,nie mierzy się wieczorem taka temperatura nie ma sensu jak masz pytania to pytaj
Treść doklejona: 06.12.12 11:25 pierścionek zaręczynowy bransoletka na rękę aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hejka Nera Mierzysz z rana ,przed wstaniem z łóżka ,zaraz po przebudzeniu ,o tej samej porze ;) Do tego obserwujesz śluz na zewnątrz ewentualnie wewnątrz też i uczysz badać się szyjkę .Po kilku cyklach załapiesz kiedy jest nisko/wysoko, otwarta/zamknięta Mierz z rana ,a My pomożemy w miarę możliwości
dzieki dziewczyny,ja nadal jestem w szoku przyszedł dał mi paczkę wziął psa na spacer i uciekł,ja mu robiłam śniadanie i nie zaglądałam,ale za chwilę dostałam sms wyjdziesz za mnie?i zaglądnęłam a tam ten pierścionek z karteczką "jesteś całym moim życiem pragnę abyś została moją żoną"popłakałam się,wszedł z psem i bukietem róż
a ja w sumie nie pamiętam swojej reakcji, bo to dawno było, prawie 6,5roku temu. Ale też byłam zaskoczona, bo oświadczył mi się po roku bycia razem, na mazurach, zabrał mnie nad jezioro, zachód słońca te sprawy no i się zgodziłam ;p a ślubu się doczekałam po prawie 4 latach od tego momentu ;p
w pochwie mierze temperature ,teraz juz wiem ze od rana i od dwoch dni co do minuty mierze bo akurat taki czas pobudki codziennie (dodatkowo tylko mierzylam pod pacha bo czulam sie ciepla,nawet moj powiedzial ze ode mnie cieplo bije) -nie ogarniam badania szyjki,a co do sluzu od wtorku mi jest ciagle wilgotno ,wczoraj i przedwczoraj czulam takie rozpieranie ,cos w podobie jak sie od zeba puchnie hehe ,warga tez byla nabrzmiala chyba bo az ja nawet czulam kladac sie np na boku ... normalnie jak dobrze nawiazac kontakt z takimi kobitkami ktore rozumieja mnie i podobnie jak ja sie staraja , A jaki kolor sluzu byc powinien?jak mam zbadaszyjke tzn na co zwrocic uwage Dodam jeszcze ze np podczas owulacji sluz jest niewykrywalny u mnie stad zakupienie tego zelu...
ooo sucharku wielkie gratulacje !!! piękny dzień na oświadczyny !! huuhuhu
Treść doklejona: 06.12.12 11:38 wercik jeszcze mi się przypomniało że sie kiedyś obudziłam z przyklejonym czipsem do twarzy :) bo żarł wieczorem w łóżku :))
Nera napisalabym Ci tutaj,ale to troszke duzo jest pisania, bo zalezy jaka metoda.Ja sie nauczylam wlasnej(wlasnej,bo nie pamietam wszystkiego) metody zdje mi sie,ze opartej na rotzera, czytajac forum:) tak najlatwiej:)zawsze mozesz zadac pytanie ekspertowi jak masz problem:)
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.12.12 11:52</span> Mal siedz z nami:) ja na inny dzial sie nie przenosze,bo tu Was mam i nikt nie rzuca we mnie miesem o byle co
mal która to? zaraz jej podeśle łączami jakiegoś wirusa . Nie po to jest to forum żeby się na innych wyżywać a wręcz odwrotnie dodawać sobie otuchy, wspierać się wymieniać się informacjami. ::
ja w sumie też udzielam się tutaj tylko, bo jakoś nie przemawiają do mnie inne wątki - nie przejmuj się Mal, jak na moje to zwykła ludzka zawiść, bo nie daj Bóg Tobie się uda zajść a jej nie ;p
Mal77 - w sumie to testowanko wypada 16 grudnia a czy mam objawy ,...jedyne co to papierosy mi zbytnio cos nie wchodza, uczucie wilgotnosci, w dni stanu podgoraczkowego (akurat wtedy mialo by dojsc do zaplodnienia),raz mni chlodno raz goraco poza tym w sumie to nic innego .zauwazylam tez ze od soboty mam bardzo ciemny mocz
Mal przeczytalam jej wpis i moje zdanie jest takie,ze jest niedoinformowana,bo nie mozna na jednym przypadku budowac teorii dla calej ludzkosci:) zapomnij i sie nie stresuj widzialam w tv nie jedna kobitke rodzaca 4,5dziecko i tez mowili,ze nie dobrze tak naturalnie tyle rodzic...guzik prawda jakby tak bylo to by w irl ludzi nie bylo,bo tutaj nadal maja min.3 dzieci(z wyjatkami oczywiscie) i by albo dzieci umieraly(skoro cesarka) albo matki(skoro naturalny)... ja chce rodzi naturalnie bez znieczulenia,bo sa dwie rzeczy ktorych nie dam sobie zrobic lewatywa i punkcja ledzwiowa
ej ej ej to ja pierwsza testuje?nikt przede mna? o nie wolalabym kogos,zeby jak cos zagluszyl swoja radoscia moj smutek
Mal77 - NIE PRZEJMUJ SIE TYM BABSZTYLEM! PEWNIE W SWOIM ZYCIU MIALA PORAZKI I TERAZ LATKI KAZDYM WCINA .U MNIE W RODZINIE KOBIETY RODZILY NAWET OK 40LAT I DZIECIASZKI ZDROWE DO TEJ PORY!
Treść doklejona: 06.12.12 12:10 A KIEDY MARZYCIELKO TESTUJESZ ???? bo widocznie pominelam watek albo nie doczytalam
pierwszy test robie 11 XII 10dfl,jesli sie zdecyduje... zalezy jak sie temp.utrzyma... pozniej jak @ nie bedzie to 14 XII... nie moge sie doczekac jutra i kolejnej tempki,bo od jutra czas szybko bedzie lecial...wiadomo weekend D bedzie w domku, z psami na wycieczke, na zakupy, 'ogrodkowanie', sprzatanie itp.