Mal w sumie masz racje ale z moimi dwiema dziewczynkami byl strzal w 10 ,n nic ,pozyjemy zobaczymy .Od noego roku kolejne staranka .Niby test mam robic 16grudnia bo tak by wypadalo ale czuje ze dostane poza tym temperatura 38,1 nie nalezy do normalnych wiec moze jestem chora a o tym nie wiem
hehe a ja doszlam do tego,ze moj progesteron osignal szczyt w 7dfl i stad ta tempka wczoraj moze mam wreszcie jakis przykladowy cykl?taki ksiazkowy hehe
testa siknelam jakos tak z nudow bez nastawiania sie,itp. i o dziwo w ogole sie nie zmartwilam...moze moja podswiadomosc wiem o czyms o czym ja jeszcze nie wiem? hihi. zaczelam sie smiac,bo wyszla mi druga kreska-bladzioch- na jakies pare minut,ale pozioma ech te tescowe testy:)
humor mam swietny od 9-tej zaczelam odkurzc,bo wczoraj bawilismy sie z D jak dzieci i on skladal chatke Mikolaja,a ja robilam grote do szopki...i takiego syfu narobilismy,ze musilam dzisiaj odkurzyc:) ale mam czysta chate teraz
i ja się witam niedzielnie 29dc iiiiii.... skoku nadal nie ma, normalnie przechodzę sama siebie, ale dziś mam jakiś taki dobry dzień i mam to wszystko gdzieś wieczorem pewnie razem z powrotem do domu wrócę do szarej rzeczywistości, dziś mam zamiar się chilloutować ;)
wielkie dzięki! jestem po jednym poronieniu chybionym(maj 2012) więc ten bladzioch chociaż oczekiwany to taki szok!!!!! jutro beta dopiero wtedy chyba odważę się zapisać do przyszłych mamusiek...oby to nie był sen;jestem Aneta miło mi;-)
Treść doklejona: 09.12.12 17:21 Blanka a Ty z tego co doczytałam też świeżyzna mamuśka co?
Cześć Staraczki, dziś była piękna pogoda więc jak tylko wróciłam ze szkółki to mężusia i pieska wyciągnęłam na spacer. Po 1,5 godziny spaceru mąż i pies zostali nakarmirni i teraz pies śpi na kanapie a mąż zasnął w fotelu. Wyglądają słodko :-). Mamy cazs serduszkowania więc dotlenienie w tak słoneczny dzień i poobiednia dżemka są jak znalazł Fajna_kobitko, trzymam kciuki aby tym razem zielone kreseczki były zwiastunem szczęśliwego macierzyństwa :-)
Blanka gratulacje! Strasznie nas tu dużo i nie nadążam już za wpisami :-) a staram się codziennie poczytać. Ale i tak mi tu z Wami dobrze. Czekam już na koniec tego cyklu straconego, z pozbywaniem się torbieli... chcę już nowy z pozytywnym nastawianiem i happy end'em...
jestem tak zła że się w pale nie mieści wstałam o 5:30 bo mojego pieska ścisnęło,mój T przez pomyłkę nastawił budzik i dzwonił o 3 rano!!!!!szlag od rana mnie trafiamam takie ciśnienie że nie muszę pić kawy
Hej dziewczyny Blanko - mam nadzieje ze mimo wszystko nie opuscisz naszego dzialu - starajace sie...- szkoda by bylo stracic staraczke ,bo jak tak bedziemy odchodzic to co nas tu zostanie hehe ale jaknajbardziej dwie krechy WSKAZANE wszystkim Ja dzis 36,8 takze spadek niesamowity wiedzialam ,ze tak bedzie ,czulam to ,a na dodatek chyba dostane okres kilka dni wczesniej i znow mi cykl rozpitoli
Witam w poniedziałek, ja juz w pracy, za oknem pada śnieg (trudno żeby w środku ), dużo śniegu. Dobrze że nie musimy przed domem odśnieżać bo mamy drogę gruntową. Zaczynam układać listę świątecznych smakołyków, czyli co będziemy szamać w te święta. Udanego tygodnia życzę i aby nam się w tym tygodniu plusiki posypały jak ten śnieg za oknem
Hmmm wiecie tak sie zastanawiam ..-kiedy szyjka macicy jest mieciutka ?? Wczoraj mialam przytulaski z moim i odziwo bez problemu "zajrzal" do srodka po czym powiedzial mi tak pierwszy raz ze" jest tu bardzo mieciutko i przyjemnie jak nigdy " czy to oznacza ze test owulacyjny zrobil mi 30listopada psikusa ?? az zrobilam dzisiaj test bo cale szczescie mialam jeden i wyszedl negatywny .Jestem zielona z testowania szyjki ale moze po swoich obserwacjach cos wywnioskujecie wspolnymi silami ...czemu tak moze byc?? szyjka jest taka tuz przed okresem-??? jeszcze ten spadek ogromny temperatury -calkowicie mnie rozwalil. PROSZE POMOZCIE
czesc dziewczyny...to ja sie wypisuje z roli zielonej sniezynki(odwoluja sie do tego co napisala Haniutka), bo u mnie testownia nie vedzie...mam spadek prawie do lini nizszych do tego mega bol glowy od wczoraj-wlasnie teraz D mi przyniosl panadol,bo go nie moglismy znalezc wczoraj brzuch mnie nie boli,ale @ na dniach...gora 2 dni i bedzie czerwono
O matko dziewczyny, ale natrzaskałyscie wpisów. No nie ograniam. Tak ostatnio mam mało czasu, że już rzadko tu zaglądam. Ale postaram się nadrobić.
Co do szyjki, to ja nie miałam bladego pojęcia o co w tej obserwacji chodzi, a kiedy ona nisko a kiedy wysoko to już czarna magia. Tyle , że teraz jestem w ciąży to czuję, że jest miękka i naka napuchnięta. A że codzień muszę sobie luteinę aplikować to codzień dwa razy mam okazję sobie pogmerać.
najgorsze ze zaczyna mnie pobolewać gardło... kobity radźcie co wolno mi teraz brać a co nie
Treść doklejona: 10.12.12 10:40 niby formalność ale mojemu dzidkowi w 8 tyg przestało bić serducho więc teraz boje się że będę meega panikarą i boję się powtórki
staraczki, rzućcie okiem i do dzieła ;) http://www.papilot.pl/dziecko/20650/Jutro-jest-najplodniejszy-dzien-w-roku-Jezeli-staracie-sie-o-dziecko-to-wlasciwy-moment.html
MadRat mysle,ze na 1-2dni przed @ ten najplodniejszy dzien w roku juz nie pomoze zobczymy jak dzisij odplamicz od fanty, bo temp. juz sobie poplynela
robilam przedwczoraj kapuche z grzybami i sliwkami jako farsz do farncuskiego do barszczyku na wigilie...i wiecie co? ppierwszy raz w zyciu kapucha nie bylaby postna... oczywiscie co?grzybki z wkladka miesna-robaczki...blee odcedzilam i wywarem podlalam kapuche sprawdzajac kilka razy czy sie jakis przez sitko nie przedostal dlatego ide zaraz po pieczarki i bede zawijac kapusniaczki:)juz bym cos popiekla,ale za wczesnie....szkoda,bo potem wszystko naraz sie robi...
aslonko ja bralam luteine... to moge Ci o niej napisac(w koncu to tez progesteron) bralam pod jezyk,bo inny sposob u mnie odpada @ ;przychodzila w ciagu 3 dni po odstawieniu:) z tym,ze kazdy orgnizm reaguje inczej,wiec musisz sie sma przekonac jk bedzie u Ciebie:)