Nerciu faktycznie Twój wykresik trochę dziwny, powinnaś sobie ustawić poziomy niższych i wyższych temperatur, ale jak na przybycie @ to temperaturka bardzo wysoka,:)
dziwi mnie to ze majac cykl 31 dni moja temperatura dzis to dalej 37 a przeciez czas dzis na okres . a na papierze mialam tyle dzis sluzu przy podtarciu ze glowa mala
a no tak jak czekalam na D i nie moglam sie na niczym skupic to zadnej nie bylo, pustka a teraz jak D wrocil to nagle 2 str do czytania, prosiaczki jestescie i tyle
szyjka w @ jest otwarta...i mieknie(specjalnie sprawdzalam kilka razy dziennie ostatnio)..u mnie jest srednio nisko i z tego co czytalam kiedys to jest sprawa indywidualna(zalezy np. od tylo, przodo- zgiecia)... w ciazy na pewno jest zamknieta.
moja @ sie rozkreca coraz bardziej
ja jestem z tych,ktorym sie dlugo nie udaje...jak tak dalej pojdzie to w kwietniu mina 3 lata staran...moj wiek prawie 27,wiec jak widac to nie ma nic do rzeczyMal moze i ja jeszcze jestem 'siksa',ale moj D juz nie bardzo i kazdy miesiac oddala nas od fasolki
ze tak powiem nie ma gdzie wscibic opuszka musisz sama badac w roznych dniach cyklu i wtedy sama rozpoznasz...
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.12.12 22:21</span> Nera sorry nie obraz sie,ale jak Ty mozesz poznac jaka jest Twoja macica?
Hej :) Dorit trzymam i ja kciukasy:) U mnie też brak okresu a dziś z rana dziwna rzecz po wstaniu z łózka poszłam do kibelka i gdy usiadłam poczułam bardzo silny kłująco rozciągający ból macicy byłam na milion procent pewna,że to ta małpa ale okazało się,że nie i teraz zgłupiałam.A ja jak wiecie chwilowo jestem z wami tylko duchowo bo zaprzestaliśmy starań ogólnie bym się baaaaaaaardzo cieszyłam z fasoli ale też miałam bym duży problem bo za 9 miesięcy nasze wesele :P
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.12.12 11:13</span> na bete lec od razu:) jak masz sie teraz stresowac
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.12.12 11:14</span> wrzuc fotke testu pod wykresem to Ci powiemy czy tez widzimy tego bladziocha
Nera niestety nie mogę zobaczyć tego zdjęcia ale gratulujeeeeeee :D i bardzo bardzo 3 mam kciuki żeby na prawde się ten sen nie skończył!! ja czekałam ostatnio 1,5 godzinki za wynikiem bety :*
Suer Nercia, z tego co czytałam u dzieczyn w ciązy im też na poczatku wychodziła ta druga kreseczka bardzo blada, kolejnego dnia już o wiele wyrażniejsza, nie stresuj się tylko leć na bete
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.12.12 12:44</span> Nercia naprawdę widać, i to wcale nie taka słaba, super :)
dziekuje za wsparcie Mal,marzycielce,mamci,werci i nowym dziewczyna(sorka jesli kogos pominelam) ,ze czytalyscie moje gderania i wogole,wiem czasem jestem nieznosna i ludzie roznie mnie odbieraja ale w sumie to mozna sie ze mna dogadac,zawsze pierwsze odczucie swoja osoba jestem spostrzegana negatywnie stad tez dwie staraczki usunely mnie z listy przyjaciol,rozumiem i sie nie gniewam ,lepiej bylo mi wszystko zniesc w waszym gronie ,jakos nie przywiazywalam uwagi do ciazy czy znow sie nie uda czy tez uda ,bardziej do tego ze milo mi sie tu z Wami pisze ,a reszta co ma byc to bedzie ,
Treść doklejona: 17.12.12 13:19 jesli w piatek wyjda znow dwie kreseczki to bede musiala sie pozbyc 14 testo owulacyjnych ,4 ciazowych i zelu na ulatwienie zajscia w ciaze...nie wiem ile w tym prawdy ale jesli sie potwierdzi ciaza to kto wie...byc moze to zasluga zelu bo byl bardzo chwalony przez rozne kobiety,jedna mawet po 5latach staran uzyla go pierwszy raz i zaszla
to jeszcze nic pewnego ,kreska ledwo widoczna ale niby skorojest to ponoc jest.W piatek sie okarze
co do skarpeteczek to kupie malu w piatek o ile sen nie prysnie bo do tej pory nie moge w to uwierzyc:shocked to bylby prezent dla calej rodziny ,wyobrazam sobie miny,mojego juz wkrecilam dzisiaj ze sie pomylilam i okres powinnam dostac 26 grudnia a wiec mam czas na potwierdzenie pewniaka ,poki co pale glupa i czekam na okres hehe ,nooo chyba ze dostane go naprawde
ech ja tez jakas poirytowana laze mama mi dziala na nerwy i juz sie wkurzam,ze o spokojnych swietach moge zapomniec raz w zyciu bez awantur now!czy ja o tak wiele prosze? ochydna pogoda tylko mnie doluje...wcale nie mam ochoty sie starac...jak co miesiac...a potem bede zalowac na przod wiec bedziemy dzialac...ale to naprawde po tylu miesiacach(i tym optymistycznym cyklu zakonczonym klapa) nie jest juz tym czym powinno byc Mal moj wczoraj zagladal co ja tu pisze tylko on 'nie znac polski' i tez juz mam dosc...jakas optymistyczna bylam miesiac temu(ubieralam choinke, robilam ciasto na piernik),a teraz mam to w pupsku i jak pomysle ile roboty zostalo na teraz(ktorej nie dalo sie zrobic wczesniej),a ja nie mam sily ani ochoty na to...to robie sie wsciekle antyswiateczna
Ali probowala i nic jak narazie jej nie dal...ja ogolnie nie wierze,ze mi sie kiedys uda...zawsze gdzies sie tli nadzieja,ale od daaaawna nawet jak nie probowalam to gdzies sie klebila mysl,ze ja pewnie nie bede mogla miec dzieci...nie wiem jakos tak podswiadomie... moja mama mnie dobila w sob/nd jak jej powiedzialam,ze @ idzie,ona na to 'to dobrze'... wiecie co to moja mama, wie,ze sie staramy, jak ja bym bardzo chciala...ale ona by chciala,zebym ja swoje zycie zyla tak jak ona chce i sorry,ale jak ktos nie mial problemow z zajsciem nigdy do konca nie zrozumie...nawet wlasna mama...
Treść doklejona: 17.12.12 14:45 kinia -mierzysz temperature przed wstawaniem z lozka?? to najwazniejsze (staraczki tutejsze mnie oswiecily tym bo tez blad robilam)
Treść doklejona: 17.12.12 14:47 Zapytaj marzycielki,zreszta dziewczyny jak zajrza na forum to napewno Cie pokieruja ,ja lepiej sie nie wypowiadam bo jeszcze w blad wprowadze
kinia- wprowadzaj jak najwiecej informacji do wykresu,zaopatrz sie w testy owulacyjne ,obserwuj ,wtedy dziewczyna latwiej bedzie zinterpretowac bo w sumie to np ja sama nie wiem na obecna chwile w czym ci mamy pomoc ,moze tak -co chcesz kochana wiedziec ??
Treść doklejona: 17.12.12 15:07 Dorti - zycze Ci jak najwyzszego wyniku
Kinia, nie można zinterpretować wykresu, ponieważ jest za wczesny dzień cyklu. Jedyne co, to temperaturę z 6 dc bym zaznaczyła jako zakłóconą, ponieważ mierzyłaś ją dużo wczesniej niż zazwyczaj. Mierz dalej dokładnie, o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka. a za kilkanaście dni będzie można powiedzieć coś więcej. Spróbuj też zaobserwować śluz. Jaki ma wygląd, kolor. To również pomaga w zinterpretowaniu wykresu. Aby wykres zinterpretować musi być więcej temperatur na wykresie. Zaciskam kciuki za wytrwanie w mierzeniu i samoobserwacji
Treść doklejona: 17.12.12 15:17 jesli tylko wyjda mi w piatek dwie kreski do odstapie chetnej zel ktory mi zostal (powinien byc jeszcze na 4 razy )najlepiej stosuje sie go jaknajblizej owulacji w trakcie i dzien po , ja tak zrobilam