Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeDec 20th 2012
     permalink
    Łapię i ja :crazy::crazy::crazy:
    Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych :clap:
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    witam się również od rańca, łapię i ja jeśli coś jeszcze zostało - przyda się takiej weterance w długości cyklu :P nie ma to jak owu przed 40dc... kuźwa
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Dziewczyny, potrzebuję takiej porady. Mąż ma wykonać badania nasienia. Pani doktor polecała Novum. Na ich stronie są dwa rodzaje badań - komputerowe i klasyczne. Które wybrać? To ma być najbardziej podstawowe badanie.
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    komputerowo podobno jest bardziej dokładne
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    też tak słyszałam i mój lekarz takowe polecała :) Werciku u Ciebie późno a u mnie bardzo wcześnie :) krejzolki:bigsmile: Zaraz podeślę Ci bazingę pomożesz wybrac :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    kuzwa-wywalilo-mnie-z-forum.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a-tyle-napisalam..........:cry:

Treść doklejona: 20.12.12 10:26
    od-poczatku...witam-na-dzien-przed-koncem-swiata..:))

Mamcia-mega-gorace-usciski=i-gratulacje...:)))spokojnych-9-miesiecy=zycze...:))

Isia-w-N0vum-bankuje-krew-pepowinowa-najstarszej-corci.dobra-klinika..:))

Treść doklejona: 20.12.12 10:28
    a-u-mnie-to-od-rana-leb-mi-peka..@-nadal-na-pokladzie...do-niedzieli-bedzie-mi-sie-mazac-i-mnie-meczyc...dzieciaki-moje-chore,ale-to-wirus-wiec-pokonamy.najbardziej-martwi-mnie-moja-najmlodsza-latorosl.boli-ja-nozka,placze-i-nie-moze-chodzic.pokazuje-na-udo-i-kolanko.ale-nie-ma-tam-siniakow,spuchniecia,absolutnie-nic....po-poludniu-jak-nic-nie-bedzie-lepiej-pojdziemy-do-lekarza.swieta-zapowiadaja-sie-juz-mega-fantastico....:confused:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mal -moje obie placza na nogi (moze wywolane jest to wzrostem albo reumatyzmem -wiem,ze to choroba niby starszych ludzi ale uwierzcie-moja mama ma to po swojej mamie,ja po mojej a dzieci niestety po mnie:sad::sad::sad: )
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Nera, ja też tak mam. Od dziecka bolą mnie nogi przy zmianach pogody. Jak byłam mała to ciągle wyłam ;) Mi pomaga ciepła woda albo ciepła kołdra. Trzeba się rozgrzać :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja znow musze chlodzic,jak tylko rwac zaczynaja to chodze po panelach i kafelkach na boso ,pomaga mi,
    --
    •  
      CommentAuthormarzycielka7
    • CommentTimeDec 20th 2012 zmieniony
     permalink
    e tam koniec Swiata:wink:nostradamus przepowiedzial koniec Swiata na 5tys ktorys tam rok:smile: jeszcze pozyjemy:devil: majowie najwyrazniej nie lubili znaku wodnika:tooth: bo to o to chodzi,ze ruchem wstecznym zmienia sie era ryb w ere wodnika... i to przypada na 3 najkrotsze noce w roku:) a koniec Swiata to zapewne sie darzy jak ja w koncu zajde,czyli nie predko,nie za naszego zycia:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja uważam, że jakby Majowie byli tacy nieomylni to ich cywilizacja istniałaby do dzisiaj. Widać słabo przewidują ;)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    czy ja w każdą ciąże musze rozrabiać :clap::clap: dwa kubki i talerz w jednej chwili ,jak tak dalej pojdzie to naczyn do znywania bedzie coraz mniej :boogie:
    --
  1.  permalink
    i dobrze, nie bedziesz sie przemeczac:bigsmile: ja wlasnie sobie usiadlam,juz troche sprzatnelam..ale tylko troche i juz sie zmeczylam:sad: sniadanie w koncu zjadlam,wypije herbatke posiedze przed tv do konca mojego show i ide robic dalej...dwie lazienki mnie dzisiaj czekaja:( i jeden kibelek gratis:sad::sad::sad::sad::cry: o reszcie nie wspomne:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    do wigilii moze sie wyrobimy kochana :kissing:

--
    •  
     permalink
    no ja musze do soboty,bo mame juz bede miala z bratem,wiec nie chce latac z miotla(albo na:jumping:) i tak bedzie duzo gotowania,wiec wiekszosc czasu spedze w kuchni:sad:

ogladam one born every minute(powtorke) i tam jest jedna baaaardzo otyla kobieta w trakcie porodu...i w ogle bym nie powiedziala,ze ona jest w ciazy...jej brzuch na tle calego ciala jest plaski,taki dziwnie normalny...

:shocked: powiem wam,ze dziwnie to wyglada:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    znalesc dziecko w takiej tuszy to lada wyczyn :peace:

Treść doklejona: 20.12.12 12:45
    normalnie moj klimat (nic nie robie bo mi sie nie chce) przestaje byc zabawny, 4 dni do swiat a domek nietkiety :shocked: nie wiem jak my to zrobimy jak mala zaly czas w domu
    --
  2.  permalink
    dobrze,ze ja moj z piernika skonczylam, bo jak jest duzo roboty to nie ma kiedy sie babrac z tym... jutro upieke makowiec i murzynek...beda w sam raz do jedzeniea juz na nd:) makowiec zawine w folie,zeby nie wysechl...

ciagle zapominam,ze musze jeszcze psy wykapac:neutral:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.12.12 16:45</span>
    a co tu tak pusto?wszystkie sprzataja;)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Zasypiam w pracy.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    jaki tu spokój nastał:)
    oj dziewczyny chyba mocno pracujecie tylko ciekawe nad czym:bigsmile:
    ja mam jakiś problem z piersią:( buu
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    sucharku do lekarza ...
    ja już padam nie ma siły nic robić wszystko mnie boli a jeszcze muszę mojego dzisiaj wieczorkiem pomęczyć :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    padam na twarz...
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    normalnie z zegarkiem w reku ok14 mam total odlot do spania ,:shocked: to silniejsze ode mnie he
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ja tez mam zjazd....ale mi sie spac chce, i lekko glowa boli
    juz bym chciala cos wiedziec, dluuuzy mi sie czekanie
    tesciowie juz wiedzą :)
    --
    •  
      CommentAuthorfrankyy
     permalink
    dziewczyny :) mój mąż dziś wyjechał a ja wypożyczyłam sobie ten film co był nie dawno w kinach z Diaz i Lopez "jak urodzic i nie zwariować" - naprawdę Wam go polecam. można się niezle usmiac z tego jak my kobitki swirujemy. kazda ma inna drogę perypetie, które pokrywają sie z naszymi forumowymi. w trakcie sie smialam na koniec sie bardzo wzruszyłam.
    polecam na zdystansowanie się :)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    22 a mi do snu daleko :shocked: czy teraz bedzie tak co wieczor:confused:

Treść doklejona: 20.12.12 22:14
    poczekam jak dzieciaszki zasna i popakuje prezenty z nudow bo dzien zreszta nie ma jak
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeDec 21st 2012
     permalink
    Anusia oglądałam ten film jak dla mnie beznadzieja
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Witam się w dniu Końca Świata :) miłego dnia babeczki:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witak kochane:) Ja juz po ginekologu ,jak narazie jest ok,za dwa tygodnie jak dzidzia urosnie troche to z wynikami na wizyte :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Witam dziewczyny!!
    To super Nercia :) najważniejsze że wszystko ok :)
    Ja dziś mierzylam 1 tempkę i 36,6 ;ooo dziwne..
    zawsze miaaalam kolo 36,3 na poczatku cyklu.. nie wiem co jest :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
    • CommentTimeDec 21st 2012 zmieniony
     permalink
    hej,witam-sie-i-ja..:))

ja-dzis-mialam,zamiar-zaczac-mierzyc-temperatute,ale-wszystko-sie-dzis-pokickalo.moj-maly-obudzil-sie-o-4-rano-z-atakiem-kaszlu-i-dusznosci.i-tak-sie-meczylismy-1-h.potem-jak-zasnelismy-to-sie-obudzilam-kolo-8smej.nie-bylo-juz-sensu=-mierzyc.jutro-zaczne.zobaczymy-co-mi-sie-w-tym-miechu-zacznie-tam-tworzyc.

Nera-super-wiesci.chyba-juz-jestes-spokojniejsza?

ja-zaraz-mykam-do-lekarza-z-Mikim.pare-h-czekania,bo-nie-ma-juz-wizyt-tylko-trzeba-sie-bedzie-wbic-na-tak-zwana-"pale".nie-cierpie-tego....co-do-zdystansowania.najbardziej-sa-te-co-im-sie-juz-udalo....szybko-zapominaja-jak-gryzly-paluchy-co-miesiac,-i-kazdy-objaw-lacznie-z-pierdnieciem-u-siasiada-braly-za-wczesny-objaw-ciazy.spotkalam-ostatnio-znajoma.rok-czasu-sie-starala,szalenstwo-narzekanie,itd.udalo-sie-jej-super.tez-robila-test-przed-@,wiec-cierpliwa-nie-byla.dzis-juz-jest-w-20-tyg.nie-widzialysmy-sie-z-6-tyg.ja-mowie,ze,mi-sie-jeszcze-nie-udalo,a,ta------wyluzuj,za-duzo-do-glowy,bierzesz,za,duzo-chcesz...........takim-lekko-kpiacym-tonem.zasrana-filozofka.zapomnial-wol-jak-cieleciem-byl.nic-sie-nie-odezwalam,ale-to-jest-niestety-wredne-u-niektorych-bab.mam-tez-znajoma,co-w-kazdym-tescie-doszukiwala,sie-cienia,a,jak-juz-sie-jej-udalo,to-kpila-z-innych-kobietek=o-podobnym-zachowaniu.cholerna-ludzka-hipokryzja....:angry::angry::angry:

gotowe-na-swieta..???ja-mam-tylko-prezenty-i-wsio...no-i-te-mrozone-pierogi-z-uszkami,hahahaha:tongue:
  3.  permalink
    ja wrocilam z poczty z uszczuplonym portfelem w porownaniu z zeszlym tyg ale coz zrobic takie zycie:sad: od razu jak weszlam do domu wzielam moje robaczki na spacerek od razu mi lepiej,oprocz tego,ze jakis podejrzany typek sie krecil po parku i w pewnym momencie to mi serce prawie przestalo mi ze strachu jak skrecil w moja strone... przez cala droge do domu sie ogladalam za siebie i mialam nadzieje,ze moje psiska najpierw mu skocza do spodni:devil: teraz sobie spia, a ja ogladne filmik,odpoczne i ruszam ze szmata do boju:wink: wczoraj upieklam: dwa makowce-wyszly ogromne i przez to 'rozlazly'sie na boki:angry: murzynka-choinke:bigsmile: i mince pies 36 szt.(myslalam,ze wyjdzie wiecej):confused: dzisiaj wieczorem generalne zakupy:sad: kasa idzie a nic w tej lodowce nie widac... rybe kupilismy wczoraj wyszla tyle co mieso na 4-5 dni dla 4 osob:( mama wedline jakas i pasztet ma zamiar przywiezc wiec to mi odpadnie cale szczescie... i kupilam buraki na barszcz-wydaje mi sie,ze jak na jeden dzien to za duzo tych burakow,ale najwyzej zrobie wiecej i zleje do butelki,bo na 1 dzien swiat mam grzybowa....z proszku:cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    O tak mal skąd ja to znam.. Jak sama nie mogła zajść to tragedia a teraz Ci powie wyluzuj i sie nie spinaj.. eh...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    No to sobie pospalam :shocked: juz 14 a balejaz mnie czeka :cry: zapadam chyba w sen zimowy jak niedzwiadek :tooth:
    widze,ze przygotowanka u Was ku koncowi sie zblizaja ,mnie pozostalo tylko dokupienie wstazek na prezenty ,pieczywa,owocow i wedliny .I cale szczescie na tym koniec
    :swingin:

ojej ,jaka ja jestem obolala po tym badaniu dzisiejszym :sad: a krzyz mi chyba eksploduje :angry: Wiem ,ze mam bardzo slaby kregosup ale zeby tak na poczatku ciazy juz przegiecie :devil:
    --
  4.  permalink
    Nera ja to jestem w lesie ze wszytskim,bo przeciez na kolacje nie zaserwuje piernikow i makowcow:devil: a dlaje prawie nic nie sprzatnelam...nie mam sily...poszlam do lazienki i przy okazji przetarlam drzwi prysznicowe i....tyle:neutral: jak sie zbiore w sobie i wstane to juz pojdzie hurtem,ale teraz poprostu mi sie nie chce:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    ja-zakupy-robie-jutro-i-jestem-juz-przerazona.kasa-wiadomo-pojdzie,chociaz-nie-wiem-jak-sie-czlowiek-stara-ograniczyc,ale-najbardziej-tymi-tlumami.dzis-bedac-tylko-w-aptece-o-11-nie-mielismy-=juz-gdzie-zaparkowac...a-za-robote-sie-biore.....w-poniedzialek,hahaha...w-niedziele-tylko-zrobie-bigos-a-reszta-w-poniedzialek,aby-bylo-jak-najswiezsze.inaczej=sie=nie-da.ale-ja-duzo-nie-robie.Marzycielko-Ty-masz-grzybowa-z-proszku,a,ja-braszcz-czerwony-z-kartonu-Krakusa,ale-jest-przepyszny!!!!jadlam-go-w-PL-u-siostry-P..nie-moglam-uwierzyc-ze-jego-sie-tylko-przelewa-z-kartonu-i-podgrzewa-i-takie-cudo-sie-ma-w-misce.ja-musze-tylko-zrobic,salatke-jarzynowa-szarlotke,sernik,bigos,koreczki-serowe.moj-robi-reszte.czyli-albo-strogonowa,albo-pieczen-ze-sliwkami.plus-on-chce-jeszcze-tatar.takie-malo-pracowite-swieta,ale-takie-sa-dla-mnie-najlepsze.

Asiula-jak-widac-szybko-sie-zapomina-o-wlasnych-staraniach-i-o-tym,ze,kogos-to-moze-bolec.ja-sie-ciesze-ze-innym-sie-udaje,ze-sa-w-ciazy.uwielbiam-kobietki-ciezarne,zawsze-im-glaszcze-bebzonki...:))ale-niektore-sie-z-tym-zbytnio-obnosza.jest-to-nietaktowne-i-niedelikatne-zwlaszcza-w-towarzystwie-osoby-ktora-ma-klopot-z-zajsciem-w-ciaze.:sad:.czasem-niektorym-brakuje-juz-tylko-takiego-gestu-jak-robia-male-dzieci-i-zagranie-takiej-nieciezarnej-na-nosie.ale-takie-sa-niektore-nasze-znajome-jak-widac,w-kazdej-szerokosci-geograficznej...:shocked:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Marzycielko -ja cale szczescie ide do tesciow na wigilie a wiec gotowanko mi odchodzi .
    Jedyne co to sprzatanie mnie wyprowadza z rownowagi :devil::devil: juz tak ladnie porobione mialam na swieta ,picus glancus wypucowane ,zero kurzu a tu wystarczyla dwojka moich dzieci i mnieszkanie przypomina pomieszczenia w trakcie przeprowadzki:angry::angry::angry::angry: i po co ja zapitalalam calymi dniami?? fakt w zakamarkach czysto ale no kurde ,reszta tragedia .nawet choinka mi rzadzily jak spac poszlam :devil:

Mal ,gdybym tylko mogla cie zarazic fasolka :sad:

Bardzo bym chciala by kazdej z Was sie udalo :sad:
    --
    •  
     permalink
    a ja dodam od siebie,ze zaczelo mnie denerwowac udawanie,ze sie olewa stan ciazowy,ze to takie normalne,proste i czeste... denerwuja mnie teksty typu (mowione bez entuzjazmu, a ja bym sie z takich rzeczy cieszyla): ach nie mam zadnych mdlosci,wymiotow, swietnie sie czuje(takim tonem od niechcenia:devil:) i czuje sie nieudolna,ze nie dosc,ze nie zajde to z gory beda problemy i rzyganko na 100%:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Marzycielko -bo te co pstryk i zafasolkowaly nigdy nie docenia tego co czuja inne kobiety i ile ich to kosztuje ,my to wiemy najlepiej ,fakt-nie mnie sie wychylac bo co ja sie staralam-raptem pol roku ale wiem co czulam podczas nadejscia kazdej zmory @ bede z wami tutaj dopoki kazda niezafasolkuje :grouphug: no chyba ze mnie wyrzuca bo nie ta kategoria :winkkiss:

Treść doklejona: 21.12.12 15:28
    Teraz zapewne pomyslicie ze szpanuje ale naprawde -przykro mi ze mnie sie udalo a co niektorym babeczka nie :sad: nawet do mojego poiedzialam przedwczoraj wieczorem -ze jakbym chciala zeby Kindze(to kolezanka ktora poronila 2 raz 14 listopada)i dziewczyna z forum tez sie udalo ,ze jakie to wszystko nie sprawiedliwe ,matki zabijaja noworodki,wyrzucaja na smieci ,jakies aborcje ,cuda a Wy tak bardzo tego pragniecie :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    witam panie w przerwie przedświątecznej bieganiny, ja dzisiaj zwariuje, ale przynajmniej myśli gdzie indziej.
    Co do tematu ciąż to ja ostatnio usłyszałam "spokojnie, będzie dobrze", "pomódlcie się i się uda"... a jeden tekst zabił wszystko "dajcie na mszę" - no najlepiej, niech cała okolica się dowie, że ja mam problem z zajściem w ciąże...
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    .wogole ginekolog byl zaskoczony jak mnie zobaczyl .dodam ze bylam u niego 14pazdziernika bp okresu nie mialam 6 dni i juz zeswirowalam ze sie udalo a tu lipa.mowilam mojemu ginekologowi o tym zelu co uzylam ,powiedzial ze chetnie pozna wiadomosci o nim bo tyle kobiet co sie stara a widzi ze mnie sie udalo ,powiedzialam ze nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale na nastepna wizyte przyniose ulotke
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nera - super!!

Temat ciazowy byl dla mnie tematem tabu baardzo dlugo...wkurzaly mnie rozmowy itp
    wkurzaly tez kolezanki w ciąży
    duzo sie modliłam i byla tez msza w intencji Bogu wiadomej...moi przyjaciele najblizsi tez sie modlili, chodziłam na Msze sw o uzdrowienie
    moze uznacie mnie za fanatyczke, ale duzo mi to pomoglo, by psyche nie siadła...
    wierze ze kazdej z nas pisane szczescie i maluszek...bardzo tez mi bliska adopcja. kto wie czy nie podejde do niej kiedys
    tak mi szkoda maluchow bez rodzicow

dzis bede piekla pasztet :)
    z farbowaniem wstrzymam sie jakis czas...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Wercik -wstyd mi ale ja sie modlilam pierwszy raz w zyciu do gwiazd za to bym zaszla ,fakt msza to przegiecie ale jesli w glebi serca czujesz pragnienie -ono sie spelni -wierze w to i mocno wam wszystkim kibicuje .Moze naprawde podchodzcie lajtowo ,to trudne ale pamietacie ?? Zreszta wercia sama pisalas ze ja to ta co najbardziej zrzedzila heehhee a tu :shocked:

Treść doklejona: 21.12.12 15:39
    piszac przegiecie -chodzi mi o to ze niemialabym tyle odwagi
    --
    •  
     permalink
    Nera to nie Twoja wina,ze Swiat jest jaki jest, jutro ma go juz nie byc:devil::rolling: wiec sie nie smuc, bo Tobie sie udalo i dzieki temu sie kolejka skrocila:thumbup::tooth: a tak na serio to (jak zreszta widac) nie mamy wplywu na zaciazanie... starozytni grecy mieli racje z przeznaczeniem...zawsze Cie dopadnie co Ci jest pisane i ja w to wierze,ze gdzies tam jest dla mnie plan,tylko jaki?

na Msze bym dala,ale tylko ja wiem gdzie,tylko nie mam jak:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    wiecie ze odkad sie zarejestrowalam u Was na forum to jakos lzej mi sie to wszystko znosilo ,mowilam sobie ze jak sie nie uda to trudno ,ze Wy tyle sie juz staracie wiec ja to pikus a i popisac jest z kim,zawsze jakies nowe znajomosci i ktos kto rozumie nawet najmniejsze blache wprawy tak jak np . odczucie wrazliwosci sutkow ,podejrzewam ze moje kolezanki by mnie mialy za wariatke (ooo taaa odrazu jestes w ciazy) a Wy takie nie bylyscie i to chyba najmilsze w tym wszystkim

wow ale mnie na sentymenty wzielo :shocked::shocked: az wstyd:shamed::shamed::shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormamcia3
     permalink
    Cześć dziewczynki
    na wstępie powiem wam że dziś zrobiłam bete wyszło 74,6 ( z info od pielegniarki to jakiś 3 tydzień),
    teraz boje się nawet iść robić siusiu abym nie zobacyła @
    a porządki u mnie tak jak u was w lesie, a w tym roku Wigilia i Święta u mnie :(, zastanawiam się czy już mówić rodzinie czy jeszcze poczekać - chyba jest za wcześnie, jak myślicie ?
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    poczekaj do wigilii :):):):) moze kup test ciazowy,nasiusiaj z rana np w niedziele dla potwierdzenia i prezent gotowy:*

Treść doklejona: 21.12.12 15:47
    ja chcialam bete zrobic ale moj ginekolog stwierdzil ze nie ma potrzeby tak 3 testy ciaze wykazaly a ze bete sie robi jak sa watpliwosci ,a tak wogole to jest takie cos jak skierowanie na beteHCG od lekarza ,nawet nie wiedzialam

Treść doklejona: 21.12.12 15:49
    ciekawe tylko czy badanie za doplata bo niezapytalam
    --
  5.  permalink
    chetnie bym tutaj zostala i sie pozarazala, same ciezarowki na staraczkach:bigsmile: ale mnie juz kolana i plecy bola od siedzenia, a odkurzacz i mop czekaja:sad:

Mamcia super betka:) poczekaj do Wigili i zrob w ten sposob prezent wszstkim:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.12.12 15:51</span>
    jak na skierowanie to powinno byc za darmo, prywatnie nie trzeba,ale sie placi:) ide juz latac na odkurzaczu;))
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja dzis jestem zwolniona z obowiazkow domowych cale szczescie :bigsmile: moj zwolnil mnie z obowiazkow i kazal przespac caly dzien ale nie skorzystam z tego bo juz mi wystarczy ze do 2 w nocy mam problem z zasnieciem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja wierzę, że każdej z nas, tym, które pragną mieć dziecko, będzie one dane. Naturalnie, przez in vitro, adopcję. Doczekamy się. Niektóre tylko będą musiały być bardziej cierpliwe.

Barszczyk z Krakusa wymiata. Nie wymaga doprawiania. Jest świetny!
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Az musze sprobowac :boogie:

Treść doklejona: 21.12.12 16:00
    ja zawsze uzywalam Winiary a o tym pierwsze slysze he,musze sie rozejrzec:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.