Chociaż w sumie niech weźmie ten żel lepiej ktoś kto tego bardziej potrzebuje :) My jeśli w tym miesiącu się nie uda odpuszczamy na 9 miesięcy może 10. Bo wiem, że nie dam rady żeby dziecko urodziło się w środku roku akademickiego.. Więc zanim by doszło to i tak u mnie by było już po owulce.. :(
No ja mam takie same Maxiulka :D Oj mój Robert też miał nie tęgą minę.. I się pytał co to za świństwo ;D Chociaż na poczatku zaczął krzyczec , że to dla psów :D bo dawałam im jak mają problemy z gardłem albo brzuszkiem :D
powaznie -dajcie znac jak ktoras chetna na zel czy paski owulacyjne bo u mnie lezy i sie kurzy a juz raczej sie nie przyda,kit z paskami bo to lezec moze ale naprawde zelu szkoda
Nera no człapie małpa jedna człapie... patrzę na zeszły cykl i też miałam takie plamienia 4-5 dni przed @ .jednodniowe ,,później przerwa a później się rozchulały na dobre i @ przyszła. Maxiulka nie wydaje mi się, by to było implantacyjne, zwłaszcza że takie plamienia zwiastują od kilku lat u mnie okres. Wprawdzie nie było go dużo i dziś zniknęło ale ja wiem że powróci a zanim @.... nic trzeba zaplanować już nowy cykl i wszystkie badania i próbować dalej, do utraty sił.
A szaleje szaleje z ciastami. Bo właśnie coś mało dostałam od rodziców po Świętach a chce mi się ciasta jakiegoś.. mak został więc się zrobi :) Mój małżowinek uwieeelbia makowce. Ja mam reakcje odrzucającą natomiast na grzyby głównie zupę grzybową... tak mnie wczoraj odrzuciło brrr aż nie chcę sobie przypominać. Jadłam w Święta i grzyby musiały być jakieś nie bardzo i teraz mnie trzyma takie obrzydzenie.
Siemie lniane bleeee kiedyś próbowałam nie przekonam się jak mąż miał ospę w wieku 30 lat to mu gotowałam i dodawałam do kąpieli bardzo pomogła ale żeby to pić to się nie przekonam
witajcie.rano jak zwykle post napisalam,wykasowal mi sie,nerwa zlapalam i poszlam.teraz mam drugie podejscie..:))
Nera-grzeczna dziewczynka..:))) przestajemy palic...widze ze wszystkie chca Twoj zel,ale zadna Ci na priv namiaru nie podesle.Chyba do konca swiata bedziesz go rozdawala..:))
Fanta-nie wymawiaj slowo ciasto kolo mnie...bleeeeeeeee...ja mam ich za duzo,i tak je podzeram bo zal wywalic.Goscie zjedli,ale kurka wodna,jest tego za duzo....oddam ciasto w dobre rece..:))wspolczuje plamienia,nie ukrywam,ze bylas moim kreseczkowym faworytem....zostaniesz tutaj znow ze mna..:))to musi byc milosc,hahahaha..:))w styczniu nam sie uda....musi......
ja chyba nie bede miec owulki w tym miechu...mam sluz bezbarwny,ale absolutnie zadnego innego objawu.jajnik nawet nie pyknie,zero bolu,niczego.nie przypominam sobie czegos takiego u siebie....,moj organizm zamarl po swietach....
Treść doklejona: 28.12.12 11:48 ja siemie lniane pilam w ciazy ma wymioty,na moj schorowany zoladek....znam wiec ten glutowaty smak.a w ostatniej mnie reaktywowal kompot zjablek z gozdzikami..cuo...po 5 dniach wymioty opuscili mnie na zawsze,czyli do konca ciazy...ale ja zaczelam wymiotowac dopiero w 14 tyg ciazy.kobiety zazwyczaj w tym tyg koncza.i tak 2 tyg,az lekarka poradzila mi ten cudowny sposob.jestem jej ogromnie wdzieczna bo wygladalam jak przekluta detka,a jeszcze mielismy w planach jechac do PL autem....na dzien przed wyjazdem wymioty mi przeszly i nawet w podrozy ani razu nie zdarzylo mi sie wolac do P=hamuj hamuj,bede rzucac pawiem..:))
dzis moja cora wybiera sie do kolezanki,a moj najstarzy formatowac im komputer.niech sie chlopak rozerwie w koncu to uwielbia.
Treść doklejona: 28.12.12 11:55 wracajac do owulki to w tym miechu mam nawet mega niska temperature.....nie patrzac na ta co bylam chora,ale to temp zaklocona.juz wiem co oznacza brak owulacji....jesli sie nie nie podniesie za 3 dni to ten miesiac moge uznac za pusty.i takie sie zdarzaja.szkoda.ale czuje ze moje janiki maja przerwe swiateczna.mam nadzieje,ze nie zamknely swojej dzialanosci na 4 spusty i nie oglosily swojej upadlosci....
Cześć Mal :) ja to z tymi plamieniami tak specjalnie by tu z Wami z tobą maj lov zostać Jeszcze nie mój czas... może w Nowym Roku :)
Nie ma to jak walnąć sobie formatka na poprawę humoru co i nie piszę tego ironicznie bo ja jestem komputerowiec i wszystko co w domu związane z komputerami i internetem to zrobię co by nie było.. Bardzo szybko łapię wszelkie oprogramowanie, a mój małżowinek to jest z tych co coś naciśnie i zepsuje i później nie wie co się stało :) i ja muszę naprawiać hehhe trochę nam się role poodwracały. Zrobiłam sobie wolne do Nowego Roku ale to chyba zły pomysł.... najnormalniej mnie się nudzi... no bez kitu tego się nie spodziewałam Jednak kocham swoją prace :)
Mal a ja nie mam żadnych objawów owulki - no oprócz tego że testy wychodzą pozytywnie i tempka skacze ale to i tak nie świadczy o tym że owu była/będzie więc nie wiadomo... Ważne by wypatrywać dni płodnych a z owulką to Ci tylko monitoring powie zatem jeżeli masz jaki kolwiek objaw - szyjka, śluz (masz przecież BJ ) czy tempka to trzeba działać ! robić bejbusia ! widzę że serducho poszło więc prawidłowo !!!
dziewczyny doczytam wszystko pozniej,bo lece z rodzinka na zakupy
siemie - glutki lubie pic tylko nie za duzo...za to mam teraz w tabl. i jakis inteligent dodal do tego miety i idzie sie pozygac bleee do tego nic a nic nie zadzialalo,wiec od 3dni nie biore
fanto, ja mam plamienia w kolorze kawy z mlekiem,ale w ostatnim cyklu na zamknietej szyjce byly prawie kremowe dopiero przed sama @ na szyjce zrobilo sie ciemniej... ale trzymam kciuki i sle druga porcje odplamiacza
witam się piątkowo drogie panie z ciachem i herbacią :) no i z pokręconym cyklem - nie ma co uwielbiam go :P dostarcza mi nieziemskiej rozrywki
Fancia kolejny dowód naszej wspólnej choinki z której to się urwałyśmy :P ja ma to samo w domu, mały majsterkowicz to ja :) i też sobie lubię pierdzielnąć formata :P (to była moja ulubiona rozrywka na studiach, zwłaszcza jak było dużo roboty :P)
WItajcie, tak na szybko...dziekuje pieknie za wsparcie, mialam treme przed wizyta niewiele widac calosc towarzystwa z ciałkiem zółtym ma 13 mm :) wiec rosnie maluch, choc na serduszko za wczesnie, kolejna wizyta za 3 tygi.
Asiula-kazda z nas ma inna temperature,ja tylko zasugerowalam sie swoim poprzednim cyklem gdzie w sumie zaczelam pomiary od 36.9...a tutaj o 3 stopnie nizej i glucha cisza w organizmie.ale,ze jestem nowicjuszka w tym temacie to obserwujemy dalej..:)) a ten brak owulki to tylko moje domysly wynikajace wlasnie z braku jakiegokolwiek sygnalu z organizmu.ale wiesz,ze tylko usg jest od ostatecznej opinii.ja z takiej opcji korzystac nie moge wiec zostaje mi tylko wrozenie z fusow tudziez jajnikow i termometra..:))
Nera- moze przeczytane zostalo,ze wypadaloby na priv sie dogadac..:)).ech,Ty codzien piszesz o rzuceniu a widze ze kopcisz dalej....szkoda dziecka,ale coz.Twoj wybor.znam taka pacjentke co dopiero zaczela palic w ciazy,a nigdy tego nie robila.nie ukrywam,ze nazwalam ja zasmarkana gowniara i tak sie nasza znajomosc zaczela rozpruwac.nie zaluje bo im wiecej miala kasy,tym wieksze debilizmy odczyniala.nianczyla dziecko rodzinie,nasiadla goscia i zrobila sobie z nim dziecko.facet mial wydawnictwo w Lomiankach pod Wawa,kupa kasy.Wyrwala goscia z domu,urodzila mu core.Z tym,ze akurat jego to nawet sama nie byla pewna,ale jego portfel wygral.Widzialam ja jeszcze jak malenka miala z 4 tyg...Zaczela imprezowac,pic wode...I karmic cyckiem....Nie wytrzymalam takiego idiotycznego zachowania i nasze drogi sie rozeszly.Dzieci niestety sa zdane na nasza laske i nielaske.Same sie nie obronia.Niestety nie kazdy je miec powinien.Macierzynstwo jest zwiazane z wyrzeczeniami.Nawte mojego P wnerwia jak widzi babe w ciazy z cybuchem w japie lub pchajaca wozek.Wiem,ze mialby ochote jej przypieprzyc.Mam taka na osiedlu,widze ja z okna jak pali,a rodzi lada dzien.
A może to Mal taka cisza przed burzą :D Ja w sumie też nie mam żadnych objawów owulki, po za tym że jestem jakaś senna od paru dni :) Mam nadzieję, że tym razem przyjdzie i we dwie ją zaatakujemy z sukcesem :D
u mnie objawy owulacyjne nagle pojawiły się wszystkie śluz (sorry, że tak oficjalnie), ból brzucha (taki jak przy @?), ból jajników (i przysięgam, że mocniej boli prawy na którym pęcherzyków podobno nie ma), zwiększone libido ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, ból piersi (lekki)
Fanto, ho ho...hormony szaleja u mnie tez w tej fazie progesteronowej czesto łzy lecą....znaczy hormony dzialają. A kto wie co bedzie wiecej...ciekawe ile wytrzymasz...i nie sikniesz . Mnie zazwyczaj skrecało...a bylo za wczesnie, wiec rozumiem Twoja konsekwencje.
Nera- musze troche Ci tutaj Przygadac odn. fajek...rzuc dziewczyno jak najszybciej! jestem okropna ale jestem za szlabanem na leczenie chorob pluc u palaczy dopoki nie rzuca palenia... tak jest w niektorych szpitalach...oraz watroby nie przeszczepiaja alko, ktorzy sie nie leczą... powinni wprowadzic szlaban analogiczny w przypadku przyszlych matek....ile pali oraz pije alkohol
Fanta-to Obcy..:)) mowie Ci,ze sie wgryzl i Ci teraz lzy wyciska..:))
Treść doklejona: 28.12.12 17:41 Asiula -ja w tym miechu nie robie testow owulacyjnych.W tamtym cyklu byly dwie mocne kreski i figa z makiem.Wiec je oleje w calym tego slowa znaczeniu i robic ich nie bede.Kieruje sie chcica...:))
Maxiulka-ja mam sluz i chcice,ale martwy sezon w jajnikach.Tak sie pewnie nazarlam w swieta ze mi sie pewnie rozleniwily skubane i maja wolne.Ale ryzyk fizyk,serducho wczoraj zlapalam i zobaczymy w polowie stycznia czy cos sie z tego wykluje..:))
Treść doklejona: 28.12.12 17:43 juz drugi raz na Facebook ktos sie mnie zapytal czy stawiam Tarota...wtf?? czy ja wygladam na jakas wiedzme..???szkoda ze nie moge sobie w zaden sposob wyczarowac dwoch kresek na tescie..:)
W sumie teraz się pojawiła lekka blada kreska, czyli nadal negatywny.. Ja to własnie mam chcice :D dlatego byłam pewna, że to TO :D No nic czekam dalej :D okaże się :D w każdym bądź razie my też nie próżnujemy :D
Witam Was dziewczyny piątkowo. Dzisiaj pierwszy raz mierzyłam tempke i robiłam test owu. Temperatura 36.2 a test owu chyba negatywny, bo druga kreseczka jednak minimalnie jaśniejsza (ale niewiele brakuje), także może jutro Jajniki pobolewają, wiec jest nadzieja. Tarot...ciekawa sprawa :) Kilka lat temu moja mama była u wróżki i ta jej przepowiedziała kiedy bedzie babcią, baaa nawet podała płeć dzieciątka :P
Dziewczynki plamienia dziś nie ma ale za to jest jakiś taki kremowy - żółtawy śluz mam nadzieję, że to nie jakieś paskudztwo. Jestem dziś zbiorem dziwny zachowań nakrzyczałam dziś lekko na mojego P. nawet nie wiem czemu... Dziewczyny, na nasze - tych niezafasolkowanych jeszcze -nieszczęście, objawy na @ i na ciąże są praktycznie takie same .... i ja mam je co miesiąc, co miesiąc mam pre ciąże którą rozwiewa nadejście zmory.
Do rzeczy te w czasie dni płodnych - DZIAŁAĆ ! DO ROBOTY ! PRZYTULAĆ SIĘ ! ile wlezie niech w końcu któraś następna się tu pochwali plusikiem no ! to był i tak dobry miesiąc, madrat, dorir, nera, było jeszcze kilka dziewczyn z plusikiem, na 30 kach też kilka zaplusowało oby tylko limit się nie wyczerpał ...
Mal stawiaj tarota ... za makowca,,,bo słyszałam ze masz za mało ciast :P
Dorit spakowana ? pamiętaj o ciepłych rajtkach by nie zmarznąć :) Kupiłam sobie dziś sukienkę a co !!!
Ludzie chyba wzieli się za powiększanie populacji w Polsce, bo dopiero w 3 aptece dostałam testy owu, testy ciążowe też powykupowane!! Czyżby szykował sie jakiś babyboom?
U mnie w aptece wszystkie witaminy ciążowe wykupili. Ja cal czas śmigam w rsjtkach ciepłych.
A becikowe,ok, ma to sens tylko dla osób mniej zarabiających,mnie się podoba. Co do kremu w majtkach to charakterystyczne dla ciąży. Fantus Ty lepiej nie pij alko.:)) Ściskam was mocno.
No tak tak :D A może po prostu apteki robią zapasy dopiero w styczniu, bo zazwyczaj pod koniec stycznia testów sprzedaje się najwięcej :D w związku z nocą sylwestrową :D:D Albo ludzie, którym zaczyna zegar biologiczny tykać mają takie postanowienie noworoczne :)
wlasnie nie stawiam Tarota,wiec nie wiem skad u niektorych to przekonanie..:)) moge oczy w slup postawic jakby co..:)) w przeszlosci w sumie troszke sie tym zajmowalam...coz,sprawdzalo mi sie,ale zaprzestalam tych praktyk.sciaga pecha i inne negatywne wynalazki.
Fanta -ale byloby pieknie jakbys nam zalapala..:)) Moze nie choinkowy,ale Sylwestrowy prezent pierwsza liga.:)) ja jedynie zlapalam bakcyle..:))
Asiula-dzialaj jak sie chce.czasem trzeba sie wsluchac glownie w nature..:))
Nic nie będzie nic nie będzie.... wiem, że wiele z nas tak mówi ale ja to czuję dziewczyny, czuję w głowie i lędźwiach że będzie @. Dziękuje że mi kibicujecie - może mocą waszej i mojej już nikłej wiary zdarzy się cud ? :)
MALLLLL!! pasek mi dziś doszedl i modlitwy ' założyłam na brzuszek i dziś z mężem będziemy się modlić o dzidziusia, siostry napisały też list :) piękne
ehhhh Dorit, Mal czytalyscie wogole co napisalam ze od dzis nie palilam i sie staram ,myslicie ze to takie hop siup , z obiema udalo mi sie odstawic odrazu nie mniej jednak teraz jest mi zajebiscie ciezko rzucic
Asiula pasek świętego Dominika od sióstr z Krakowa.... wpisz w wujka gugle to ci się pokaże o co chodzi. Sam pasek jest tylko symbolem, talizmanem dla ludzi wierzących :) najważniejsza jest modlitwa. Wszystko oczywiście za darmo, jakby ktoś chciał pisać że to naciąganiem...
Fanta- ja wciaz czekam.....I popatrz,moze cud jednak sie zdarzy...? Modl sie,zakladaj,medytuj i nie trac wiary.Jak bedzie chlopiec daj na imie Dominik,chociaz na drugie..:))Mam nadzieje,ze Ci sie uda..:))
Ja czytam Nera...z tym,ze w ciazy nie jestes od dzis....Tez palilam i w dniu pozytywnego testu rzucalam.Teraz juz nie palilam prawie 4 lata.Miesiac temu mialam ssanie,wypalilam 4 paczki i znow nie pale.Dla mnie nie bylo nic wazniejszego niz ta mala istotka rosnaca pod moim sercem.To co wciagamy to trucizna.I trzeba to nazwac glosno.Jestes dorosla,wiec musisz zdawac sobie z tego sprawe.I tak-to jest hop siup jesli sie tego chce.
Asiula -pasek sw.Dominika ktory ma wspomoc zajscie w ciaze.Ja takowy takze zamowilam u siostr w zakonie.Odpisaly mi,ze wysylaja,wiec mam nadzieje,ze sie niedlugo doczekam mojej cudownej przesylki.Wiara i modlitwa jeszcze nikomu nie zaszkodzily.Mnie na pewno pomoga.
Treść doklejona: 28.12.12 22:14 Fanta-ladnie to ujelas..:))
No oczywiście :) W takim razie i ja poszukam i zamawiam :) Może to mi pomoże :) Ja się codziennie przy modlitwie zwracam do mojego śp. dziadka który zmarł dzień po naszym weselu.. Byłam jego ukochaną i jedyną wnusia więc może uda mu się coś dla nas wyprosić :) uhh aż mi się płakać znów chce..
Asiula -kazdy sposob jest dobry.Modlitwa dziala cuda,nawet samo to potrafi zwrocic nam utracone sily czy nadzieje....Miejmy nadzieje,ze nasze prosby zostana wysluchane..:))Nie smuc sie tylko...Pomysl ze mialas szczescie iz bylo Ci dane miec tak kochanego dziadka.Moja ukochana babcia nie doczekala mojego wesela...Zmarla w maju,a ja wychodzilam za maz w czerwcu...Nie bylo to wesole....