Sikam ;-D mam testy więc trzeba wykorzystać --- a co do owulacji księżycowej to natknęłam się ostatnio na taką stronkę gdzie wylicza się owulacje księżycowe na cały rok ;-) są to wyliczenia na podstawie Twojej daty urodzenia, godziny i faz księżyca itd. ;-)
Nera-a to Piter byl z Toba jak bylas w poprzednich ciazach..??? bo juz zgupialam....to sa jego dzieci w koncu czy jak..???Zabrzmialo to jakbys miala wspolne wspominki razem z nim ....
Mamcia-bo Ci sie zrobia w koncu zolte cycki jak bedziesz palila !!!!!! nie wolno i juz...dziecko w tym momencie dostaje palpitacji serca i chyba nie chcesz aby Owsiak musial zbierac na sprzet dla Twojego dziecka kiedys w przyszlosci??????????????? to pogadalam..:)
w sumie to dzis mam zachwiania pomiedzy placzem bez powodu a dziwnym stanem uniesienia....mysle,ze zaczynam byc szalona...w sumie w swieta mialam bigos z wolowina i moze mi sie jakas wsciekla krowka trafila...do pupy z tym wszystkim..........
Treść doklejona: 01.01.13 21:31 co do wyliczanek to moja znajoma z Lotwy potrafila wyliczyc plec dziecka do konca zycia danej pary.robila to z dat urodzin baby i faceta i zawsze sie jej zgadzalo.niestety nie mam z nia kontaktu,ale wg jej obliczen ja takze jestem w tym schemacie.zadziwiajace to bylo.to sie jakos zmienia co 3 czy 4 lata....
Cześć dziewczyny. Życze Wam (i sobie) upragnionych 2 kreseczek na testach ciążowych i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!! Nie wiem co jest z moją temperaturą..mierze pierwszy cykl dopiero, ale jest bardzo niska. Moze ktoś bardziej doświadczony zerknąć na mój wykresik, bede wdzięczna ;) Pozdrawiam Was cieplutko i wysyłam pozytywne fluidy!!
ja padam, jeszcze jutro nastepna wycieczka i bede sie zeganc z rodzinka zlecialo bardzo szybko, szkoda tylko,ze na poczatku sie nie mozemy dogadac, a na koniec mi teskno zanim sie rozstaniemy bedzie powrot do szarej rzeczywistosci i powrot do urzedow,juz mi sie nie chce...
moj cykl tez bedzie albo bezowulacyjny albo dluzszy i na pewno nie zielony na koncu
zaraz usne na siedzaco tak jak wczoraj o 22 w pubie ziewalam i przysypialam na siedzaco...jakas taka spiaca ostatnio chodze...i mdli mnie w samochodzie... prolaktyna
nie wiem czy to jest ogolny skutek podwyzszonej prl, zauwazylam,ze ja tak mam.Jak mialam prl wysoko to mnie mdlilo,czy spiaca bylam nie pamietam,bo po leku na zbicie bylam jak zombi moje cykle zaczynaja sie wydluzac,czesciej trafiaja sie bole glowy...czekam tylko na bol piersi i czeste bole glowy
kurde chociaz jak tak czytam to nie mam objawow podwyzszonej prolaktyny.. miesiaczki w terminie, obfite.. moze sobie tylko wmawiam te mdlenie w aucie ;d
Nera=jedziesz kobieto...:)) najpierw zlapalas bocka za nogi a teraz dostalas kaske na wyprawke..:)) gratki..:)) szczesciara..:)) mysmy wyslali los na specjalne losowanie Gwiazdkowe w Lotto,ale jak zobaczylam,ze kupon ma nr 13 to juz wiedzialam ,ze nie ma sensu sprawdzac...i mialam racje,hahah...nawet kolo 5 e nie lezaly te numery...:)) swietnie zaczelas rok,oby tak dalej..:))
ja wlasnie obejrzalam sobie film i lece na gore spac....musze poszperac dobrze w pamieci jaki dzien tygodnia jutro bedzie i jaki plan na zycie mam,bo przez to siedzenie w domu cofam sie wstecz...czlowiek pierwotny ze mnie sie jakis robi...jak zamiast zapalek zaczne uzywac krzemienia to juz bedzie znak ze jest b zle..:))spijcie spokojnie lub nie,jak kto woli..:)) dobranocki.:)
Mal, zauważyłaś, na jakim serwisie jesteś? Widziałaś stronę główną? 28dni dłuży do stosowania metod objawowo-termicznych. Żadnej anty tu nie potrzebujemy.
Dziwoląg, jaki wymyśliłaś, "antykoncepcja naturalna”, nie istnieje, bo każda anty jest sztuczna. NPR pozwala planować rodzinę w każdej sytuacji, bez stosowania żadnej anty.
Bez wątpienia, ludzie potrafią oddać się tarotowi, ale czy to daje jakiekolwiek dobro? Ty przecież to umiesz, a jednak zauważyłaś ryzyko za późno i ucierpiałaś.
Bez obaw, w średniowieczu władza świecka oczekiwałaby stosu.
Gratuluje wygranej :-) :-) oby wszytstkie tak zaczely Nowy Rok :-) :-) Mall77 ja 13 stycznia 2012 miala owulke,zaszlam ,ale na chwile Co do prl to musze zrobic,niby mam w normie ,ale nie badalam po obciazeniu,a mam wyciek z sutka i strasznie bolace piersi,@ mam tez roznie
Witajcie! Mam na imię Ania, mam 27 lat, od ponad roku szczęśliwa mężatka. W tym roku chcemy postarać się o dzidziusia. Mam nadzieję, że będziecie służyć radami w przygotowaniu ;) Serdecznie pozdrawiam
NERCIA !! Gratulacje !! Ty to masz szczęście Mamuśka :D Maxiulka, a może to spadek przed owulacyjny ? Dużo ludzi tak ma.. a test to pokazuje 24-48 g przed owulką, więc ona powinna być dziś albo jutro i wtedy podszkoczy temp już po :D
Nera-na Twoim suwaczku rysowalo sie ze masz ponad 6 tyg,( dzis juz skasowany ),wiec niech juz smignie Ci usg,powinno byc widoczne serduszko.i niech nie gmera tam za duzo,bo nie ma takie potrzeby.zdaj nam relacje ze swojej wizyty potem..:))
Maxiulka- ja tez narzekalam na niska tempke a dzis zobacz jaka petarda mi sie w gore wzbila...wszystko chyba musi miec swoj czas...i tez mialam spadek przed chyba owulka,bo nigdy sie nie wie czy sie ja mialo.usg sie nie podepre wiec moge miec tylko 50 % pewnosci ze takowa sie odbyla.bedzie dobrze..:))
Jasada-witamy na pokladzie..:)) zalapalas sie na calkiem fajny rejsik z niezla ekipa..:)) mam nadzieje,ze bedziesz do nas czesto zagladac i sporo pisac...))
Asiula-jak tam nastawienie ..? godzina W sie zbliza coraz wiekszymi krokami..:)) ostatni tydzien niewiedzy.pamietaj-obiecalas pozytywnego sikanca wkleic..:))
ja mam nocke pod tytulem-3 wsciekle psy sasiadki ujadaja jak szalone...kobieta pije na umor wiec jej w nocy wsio ryba ile kundli jej skowycze na ogrodzie,ale mi nie jest wszystko jedno.zasrane socjalowe Iryski.dzien od papierosa do butelki i osiedlowych plot.strasznie skomplikowany zywot.moja paprotka ma wiecej zycia w sobie i energii niz moje osiedlowe baby.postanowilam tez dzis wyrwac swoje korzonki i ruszyc na miasto.musze kupic buty mlodszemu,sobie jakies gatki,swojemu P moze bluze,bo ostatni zakup na Allegro byl nietrafiony-bluzy nie trzymaja rozmiaru.na szczescie wzial je moj najstarszy syn,wiec nic wielkiego sie nie stalo.i moze kurtke mlodszej,bo jedna ma juz taka przykrotka....czyli czeka mnie wyprawa jak za morze z 4ka dzieci....wygladamy jak mala rumunska rodzinka,hahaha..:)) jak worce to wdepne do Was..:)) zycze milego dzionka..:))juz tesknie....
Mal wstawić wstawie jak będzie pozytywny, tylko że nastawienie raczej negatywne :D Wczoraj tak się rozryczałam, bo chcemy tak bardzo tej dzidzi, a nic nie wiadomo i jeszcze AŻ tydzień :(
Nera gratuluje. Nie dość że plusik to jeszcze wygrana. To będzie twój szczęśliwy rok. ;) Ja chodzę wściekła jak osa. @ nie chce przyjść tylko niepotrzebnie przedłuża sprawę ;(
Sony ja tak miałam w zeszłym cyklu ... brałam Duphaston 10 dni po 2 tabletki, do tego Oeparol i czekałam, czekałam, czekałam ,... 25 dni. Po czym okazało się, że miałam owulację (Duphaston ja przyblokował). Koszmar, wiem co czujesz ...
dzisiejszy teścior negatywny, jajnik rano napinkalał jak jasna cholera po nospie ... cisza :) zobaczymy co będzie wieczorkiem.
Asiulka wiem jak to jest bardzo chcieć, ja już mam dosyc a to hymmm ok 12 cykl starań, w tym pierwszy tak na poważnie. Mal77 jutro wizyta u doktorka i wszystko będzie jasne :)
Nera powodzenia na wizycie ;-) koniecznie daj znać co i jak ;-) --- Sony póki nie ma @ nadal trzymam kciuki ;-))) --- Asiula ojj ile razy ja wybuchłam płaczem z bezsilności.. ale nic nie zmienimy.. trzeba czekać ;-) tylko , że u mnie to już 12 cykl od poronienia.. fakt męża mam wyjezdnego i nie zawsze się trafi w dni plodne... i to mi jeszcze dodatkowo stres podnosi ale cóż żyję nadzieją, że kiedyś się uda
U mnie dzisiaj znów test owu pozytywny, temperatura bez zmian. Jutro ide na monitoring wiec moze coś się rozjaśni.
Asiula będzie dobrze. Ja też różne chwile miałam, nie raz byłąm pewna że jestem w ciąży, bo okres się spóźniał, ale niestety były to tylko ogromnie rozczarowania i płacz. Teraz też nastawienia nie poprawia mi fakt, że 2 kuzynki mojego D zaszły w ciąże... No cóż..życie. I na nas przyjdzie czas :)
wrocilam a raczej przyczlapalam sie do domu obladowana jak wielblad....ale z tego tytulu,ze wypuszczam sie na miasto raz na pare miesiecy to sobie musialam temat nadgonic.kupilam mlodemu buty,ale dziewczyny naciagnely mnie takze dla siebie....sobie kupilam majciaski oraz 3 bluzki...to sobie zaszalalam....ale ladna przecena byla,wiec 3 w cenie 1 normalnie.mojemu kupilam bluze Regatty oraz mase pierdolek.zakupy domowe zostawilam swojemu.jak zwykle zreszta,o ja nie dobra...:)) cieplutko u nas,spocilam sie jak szczur...u mnie na osiedlu dzieciaki laza z krotkim rekawem,ale oni sa zazwyczaj jacys dziwni..:))
Doti-ja mam dwoje dzieci z rozjazdow swojego wiec szanse zawsze sa..:))dopiero od 4 lat pracuje na miejscu a tak wyruszal w trasy i nieraz nie bylo go po 2-3 miesiace nawet.z tym ze bylam chyba mlodsza i bardziej plodna jakby sie tak zastanowic...a teraz to mi sie juz prochno z tylka zaczelo sypac wiec i z Fasolka ciezej..:))
Maxiulka-kciuki zacisniete za pomyslne wiesci podczas wizyty...:))
Treść doklejona: 02.01.13 15:00 patrzac teraz na moj suwak to ....jak mi sie nie uda teraz-to za 4 tyg znow mam szanse.....jeny,nie wiem czy mam sie smiac czy plakac....i tak do konca swiata i jeden dzien dluzej jak to mowil Buzz Astral..:))
mamcia -z Toba wszystko w jak najlepszym porzadku Amazonka pojawia sie wtedy gdy moze se powarczec i pogderac jakie to my beznadziejne jestesmy Ta kobieta nie ma chyba zadnego milusiego wpisu .... spod znaku skorpiona jest czy jak
Bylam u lekazra ,badania morfolgia,wr ,mocz -idealne wyniki ,ciaza sporo urosla ale kurwancka nie dostalam skierowania na usg jak se wkurtentego to sobie sama pojde prywatnie podejrzec moje szczescie od Boga dane czy wszystko wporzadeczku bo mysli zrzeraja niepotrzebnie
Termin porodu wyliczyl mi na 23 sierpnia 2013roku
Wielkie dziekusny dla wszystkich kobitek z forum za gratulacje i pamiec o mojej wizycie
Nercia a dlaczego nie zrobił ci USG, idź jeszcze raz wymyśl ze się zle czujesz i już niech ci robią , kurka takie składki z nas zdzierają a w zamian co?
cieszę się że ze mną wszysto ok :), musimy posłać amazonkę na inne forum, bo chyba jej się coś pomyrdało
Mamcia -masz 100 % racje,ale szczerze,ta kobieta jest dla mnie na tyle zalosna ze nie odpisalam na jej post.Zal mi tej osoby bo jad az kipi.Nie wiem jakie ma klopoty w zyciu ale wylewajac pomyje na kazdego wcale sobie zycia nie ulatwi...baaa...raczej doklada sobie cegielek do swojej zyciowej walizeczki i bedzie jej ciezej to dzwigac.moze ma za ciasny moherowy berecik..?najlepiej nie brac tego do siebie i ignorowac.
Nera-to superasne wiesci.tylko z tym usg to jakis dziwny ten Twoj gin?? z epoki kamienia lupanego? raczej teraz kazdy korzysta z takiego sprzetu by nawet dowiedziec sie czy ciaza sie rozwija w macicy a nie poza jej obrebem,itd.idz sama na jakies usg.zamiast na mentolowe pety wydaj na scan..:))
mnie znow rozpizdzaja zarazki...gardlo coraz bardziej boli,a przeciez 3 dni temu skonczylam antybiotyki.....mnie sie ten rok zaczal do banki,ale mam nadzieje,ze dobrze sie skonczy...
Treść doklejona: 02.01.13 18:58 w sierpniu lwiatka sie rodza..:)) moj synek mlodszy jest z 17..slodziak z rozkami..:)) ale synus mamusi jak ta lala..:)) lobuzuje,lobuzuje a potem przychodzi,zatrzepocze rzesami i powie mi-mooooja mamusia...no i jak sie zloscic na takiego?
Mamcia-najlepiej ignorowac to moze sama zrozumie ze nikt w taki sposob nie bedzie z nia pisal.bo wdac sie w dykusje to bedzie tylko pyskowka i walka na argumenty bez konca.po co to komu?
Treść doklejona: 02.01.13 18:59 Mamcia -a Ty na kiedy masz termin..?
Widzę, że nie tylko mnie Panna A... wkurza jednym wpuścić , drugim wypuścić po prostu ---- Nera idź prywatnie ;-))) w totka wygrałaś to możesz zaszaleć.. ;-) mnie też by ciekawość zżarła i w ogóle jakbym nie zobaczyła mojego ludzika na usg.
Co do testów owu to można się uzależnić,wiem po sobie a w sumie niewiele pokazują. Spokojnie po obserwacji można się zorientować kiedy płodny jest czas.
Nera gratulacje wygranej, libido ok, ale jestem ostrożna jednak,zmniejszyliśmy częstotliwość.:)
Nercia ja też jesteem za tym żebyś poszła prywatnie.. jak tak czytam po wątkach to Amazonka chyba wszędzie ma jakiś problem.. No ale co tam ;p Nercia, mój tata z 17.08 ja mialam tez byc ale urodzilam się 6.09 bo nie chcialam wyjść ;d ale mam na pewno charakter lwa nie panny, bo moj Robert panna i 100% inny niż ja ;d Powiem tylko ze lwy to mega nerwusy :D bynajmniej jakie znam ;d wiec wiadomo skad masz teraz taki humor :D
Cześć dziewczyny. Ale naskrobałyście .... Nera ale szczęście :) najpierw fasolka teraz totek no ładnie.... :) Co do tej kobiety Amazonki to ignorujcie ją ... najlepiej udawać, że nie widzicie jej postów i na nie nie odpowiadać - nawiązanie dyskusji to najgorsze co można zrobić, bo rozmową z nią są jak dla mnie jałowe i nic nie wnoszące ....
Rok zaczyna mi się nieciekawie, lekarz mnie dziś przygnębił maksymalnie... ale wszystkim staraczkom i zafasolkowanym życzę samych pomyślności