tak już stosuje wszystko , zaczęłam od zmiany diety na "chłopiecą" kupiłam testy owu, łykam folik, zacznę wiesiołek i w grudniu jazda, mam nadzieję że będziesz mnie wpierać
ale fajna imprezka była na forum . A ja miałam też niezłą w domu, powiem szczerze , że wypiłam o jeden drink za dużoTempke zmierzyłam rano , ale oczywiscie zapisałam jako zakłóconą . Dzień dobry DziewczynyMiłego weekendu.
Czy u Was też tak szaro, buro i ponuro za oknem? Podobno od jutro ma się zacząć babie lato :) Polska złota jesień... Oby, bo jeszcze trochę, a jakąś deprechę od tej pogody dostanę
Paula ja nie wiem jak ta wersja ale ja to znam w wersji rosyjskiej, najbardziej sie smielismy jak moja kolezanka dziewica dotknela monitora a tu bach ciaza... na co ona w krzyk ze niepokalane poczecie
a tak w ogole to pewna moja znajoma stwierdzila ze chce miec chlopca bo juz jednego chlocpzyka ma i to takie "ekonomiczne" bo i zabawki te same i ciuszki te same no i pokoj moga dzielic, ja nigdy nie patrzylam na chcenie dziecka pod tym katem ale widac i takie mamuski sie zdarzaja. Mam chyba z 15 wielgachnych kartonow ubran po malej o zabawkach i inncyh duperelach nie wspominajac. Dopoki drugie dziecko sie nie urodzi wszystko chomikuje, na ewentualnosc chlopczyka tez juz jestem zabezpieczona bo siostrzyca ze stanow ma takiego 3miesiecznego i tez juz dla mnie wszystko odklada :) a wiecie co tak w ogole to ja bym chyba blizniaki miec chciala
podziwiam Aniu... bratowa się ich dorobiła i ma urwanie głowy - ale dzięki temu będzę miała ciuszki i to i na chłopca i dziewczynkę bo ma parkę - takim to dobrze co nie, pierwszy strzał i to jaki udany
właśnie tam zajrzałam - to ta rosyjska wersja ale najlepsze jest to, że po 2 minutach *bez* dotykania tego zabarwiło się na niebiesko hihi ciekawe z jaką częstotliwością ustawili ten czerwony???
weszłam jescze raz i tym razem bezdotykowo zapaliło sie czerwone - no ale przechodził tu nasz pies więc może to było do niego
giga - wiesz ja jestem jedynaczka i tylko dzieki temu ze mam dobry kontakt z siostra cioteczna (corka siostry mojej mamy wiem ze w innych rejonach kraju mowi sie po prostu kuzynka) i od zawsze mowimy ze my jestesmy siostry nie czuje sie jak ta ostatnia sierota. mam troche problemow rodzinnych (moj ojciec po wypadku powaznym zostal kaleka gdy bylam w szkole podstawowej) i czuje na sobie nie lada presje. mysle ze byloby latwiej gdybym i troski i radosci miala z kims dzielic i wlasnie dlatego tak za wszelka cene pragne miec drugie dzieko. A jesli bedzie nas stac i bedziemy miec sile to za jakies 10 lat moze z jeszcze jedno :P u mnie w rodzinie to juz tradycja ze tak miedzy 36 a 39 zachodzi sie w ciaze
no to rozumiem - mam przepis na bliźniaki bo tak to zadiałało u bratowej - brać tabletki anty przez jakiś czas a potem 3 miesiąca zastartować ze starankami - generalnie ja bym sie tak szybko po tych tabletkach nie odważyła ale im wyszło i dzieciaczki mimo że wcześniaki są zdrowe; pamiętam, że kiedyś miałam miesięczną przerwę w braniu antykoncepcji i robiono mi usg przezpochwowe - gin aż się spytał czy u nas w rodzinie są bliźniaki i czy sie właśnie staramy bo miałam 2 pęcherzyki czekające na pęknięcie; potwierdza to więc powyższą teorię
Tylko blyźnięta dwujajowe są dziedziczne (czyli skłonność do pękania więcej niż 1 pęcherzyka w cyklu - czyli tabletki nic do tego nie mają). Bliźnięda jednojajowe nie znalazły jeszcze rzetelnego wytłumaczenia u Naukowców.
Witajcie wieczorkiem, Agna wysłałam Ci namiary na mojego gina, powinnaś już mieć na 28, Może ktoraś wie od kiedy piersi robią się obrzmiałe i wrażliwe jeżeli sie zaciążyło? Cały czas się zastanawiam czy coś z tej insemy wyszło bo oprócz tego że mam strasznie dużo grutkowatego śluzu i zasypiam już na wiadomosciach to zero innych objawow..... normalnie mam złe przeczucie...
Magg - z tymi piersiami to myślę, że to kwestia indywidualna, mnie bolały gdzieś od 3 tyg; normalnie nigdy mnie nie bolą a teraz od 3 dnia od owu nie mogę dotknąć sutków i muszę powiedzieć, że robię sobie straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaszne nadzieje, a z drugiej strony stopuję się bo to może przez duphaston
Miałaś rację co do tabletek anty, tak piszą w artykule. Jednak zdanie lekarzy na temat wpływu tabletek na ilość ciąż mnogich - jest stale podzielone (czyt. skrajnie różne). Stworzyłam nową dyskusję o bliźniętach w dziale planowania dziecka.
Ekspert się zabezpieczył i w zasadzie słusznie. Żeby analizować czyjś wykres trzeba mieć dostęp do danych, których czasem się nie pisze. Których czasem nie da się napisać. Trzeba znać wiele czynników takich jak styl życia itp. Natomiast pomoc w analizie będzie tym, co Ty uznajesz za analizę. Znaczenie słowne różne ale efekt końcowy taki sam. Przypuszczam, że chodziło tu o zaznaczenie, że to jest metoda NPR a nie niepodważalny i jedyny słuszny wyrok ;)
Doktorek wklada ci rurkE bardzo, bardzo cieniutką chyba wprost do jajowodu i wpuszcza plemniki, potem trzeba poleżeć a reszte już powinny same łobuziaki zrobić. A w tych objawach to nie mogłam znaleść.....bu..... odrazu paskudo.......
Magg jeszcze o bolących piersiach. Mnie zaczeły boleć potwornie 3 dni po terminie @ i bolały strasznie, ciężkie jak kamienie. To był mój pierwszy objaw ciąży.
Nie musisz mnie męczyć ja po prostu fachowo nie wiem jak to wygląda mogę ci napisać co czułam i tyle, nie było to uczucie pelnego komfortu ale może dlatego tak czułam że to był moj pierwszy zabieg tego typu! noi troszkę bolało