Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 8th 2013
     permalink
    Hej dziewczyny WROCILAAAAAAAAAAAAAAAM :boogie: .....uuuulaalalalala ,jakos dalam rade nadrobic Wasze wspisy -co do zwiazkow -to chyba wisi cos w powietrzu na calym swiecie bo i u mnie i u moich 3 kumpeli i u mojej siostry jest zle :shocked:
    Z TESTOWANKAMI SIE WSTRZYMAJCIE -NIERAZ 2,3 DNI CZESNIEJ POTRAFIA ZAWAZYC TAK JAK NP TO MIALO MIEJSCE U MNIE ,NAJPIERW NEGATYW I KOLEJNA ZALAMA A SIE OKAZALO ZE DZIEN PO SPODZIEWANEJ @ 2 KRESUNIE (NIE TWIERDZE ZE ODRAZU WSZYSTKIE ZAFASOLKOWALYSCIE BO JA TAK MIALAM I KONIEC ALE JEST SZANSA,MACIE NAPRAWDE OBIECUJACE WYKRESY I ZADNYMI SPADKAMI SIE NIE SUGERUJCIE ,KOLEZANKA CIAGLE MIALAM 36,6 / 36,8 A FASOLKA BYLA - :grouphug: POKI NIE MA TESTU DZIEN PO OKRESIE ZROBIONEGO TO WSZYSTKO MOZLIWE I NAPRAWDE O TO :whorship::whorship::whorship: LOS ZA WAS
    --
  1.  permalink
    a ja wrocilam juz z posrednictwa pracy, nawet bylo milo,ale to dopiero poczatek...dowalili mi nowe spotkanie na jutro:cry: a mialam isc jutro do kina:sad: zobaczymy jak sie uda z tym uwinac,bo do sklepu i tak musze isc,bo zapas korkow sie skonczyl:devil:
    --
  2.  permalink
    Hej laseczki.Dzis byłam u lekarza z moim nieszczesnym zdjeciem z HSG i prosiłam o wyjasnienie mi wpisu pod nim.Lekarz stwierdził ze jajowody drożne jak najbardziej i teraz przepisał mi leki Clo,Duphaston i estrofenem.Kazał mi brac to przez trzy miesiace i do niego sie zgłosic.Wczesniej brałam clo i duphaston i nic mi nie pomogło moze teraz po przetkaniu jajowodów cos sie zrodzi.A z tym rozwodem oj tak to bywa z tymi facetami za szybko cos powiedzia a potem żałuja.Trzeba sie docierac a czas pokaze co bedzie.Ja narazie walcze z całych sił o szczęście ktorego strasznie mi brak.Byc moze przez to sa kłutnie i niepotrzebne słowa
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    no widzisz :) marzycielko -nie takie urzedy straszne jak sie okazuje hehe chociaz tam gdzie ja chodze to zaden niedorowna :devil: zalatwiam sbie od 4 lat darmowe przedszkole i posilki dla dziecka -baba ,ktora to prowadzi jest mega suka :angry::angry::angry: zachowuje sie jakby ze swojej kieszeni dawala ale jakos patologi na wode to przyznaja i to pieniadze niemale co miesiac a mi az oplaty za 3 posilki w przedszkolu :confused:

Treść doklejona: 08.01.13 13:16
    andzik -trzymam kciuki
    --
  3.  permalink
    Może mi ktos podpowie bo dzic jest moj 10 dc,tabletki clo musze brac od 5-9 dc,nastepnie estrofenem miedzy 8-13 dc,a duphaston od 16-25 dc.I zastanawiam sie czy mam czekac do nastepnej miesiaczki zeby od poczatku po kolei brac te tabletki czy teraz moge zaczac w 10 dc brac estrofenem??Pomóżcie
  4.  permalink
    e nie to tu jest ok,chyba,ze sie idzie wlasnie zalatwiac jakies pieniadze...tam to chyba ich szkola,zeby byli nie mili i ludzie nie chciali przychodzic, w ten sposob oszczedza:devil: wlasnie dlatego robia takie spotkania,bo jak sie na nie nie zglosi to odcinaja klienta od zrodelka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    adenozynka witaj:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    hej sucharko :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    witaj:winkkiss:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nercia co tam u Ciebie ? jak.z Twoim jakąś poprawa ?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    jak narazie przyczlapalam sie do domku i wzielam za farbowanko wlosow ,odrazu mi lepiej ,nawet juz z farba na glowie :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Andzik-a lekarz nic nie zasugerowal? czy mialas to wszystko wziac w jednym cyklu czy nie ma to znaczenia? w sumie,jesli tak to lepiej zaczekac na nowy....niezbyt sie znam,ale moze ktoras sie tutaj wypowie...

Nera-odwazna kobieta jestes z tym farbowaniem....zastanawialam sie czy wybierzesz ewentulane zdrowie dziecka czy tylko skupisz sie na sobie,coz ...ja to widocznie dziwna jestem matka,ze zawsze na pierwszym miejscu stawiam bezpieczenstwo swoich dzieci...nawet tych jescze nienarodzonych.

Marzycielko,my dzis dostalismy pismo w sprawie wynajmu.mamy zlozyc od nowa nasze dochody,czuje ze szykuje sie nam podwyzka...az mam gula,bo kazdy nowy wydatek to mniej w portfelu dla dzieciakow...i tak juz nam zabrali sporo w tym roku dla dzieci.

ja jestem po wizycie...pielegniarka zmierzyla mi cisnienie-157/100..zapytala sie mnie czy biore tabsy na nadcisnienie...nie ,bo mam nadcisnienie skokowe.jak zwykle badanie moczu.potem pomacali mi kark i teraz musze zrobic badanie z krwi czy ten spuchniety kark to jakies zmiany rakowe czy inne...potem mam isc na usg i beda wrozyc z bierkow podbieranych co dalej ze mna zrobic...przed tym badaniem musze lyknac o polnocy specjalna tabletke....czyli takie gufno miod z tej wizyty,ale na cale szczescie nic groznego sie nie dzialo,wiec dalej w spokoju juz moge czekac na @..............:wink:
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witam dziewczynki ;)
    Andzik jak masz możliwość to zadzwoń do lekarza i dopytaj. A jak nie to z Clo musisz na pewno poczekać do następnego cyklu bo teraz jest już za późno.
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Mall a dlaczego chcesz czekać na @, przecież czekamy na 2 kreseczki ? :) co Ty to mówisz ?

uważaj z tabletkami na ciśnienie, czytaj uważnie skład ... większość z nich nie jest wskazana w pierwszym trymestrze
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Maxiulka-no ja czekam w glebi serca na te dwie kreseczki,ale proza zycia bywa zazwyczaj u mnie inna....Ty testujesz w sobote? oj kusi mnie kuuusi....ale omijam apteki z daleka,hahaha:wink:ja nie biore nic na nadcisnienie....mam z nim klopoty,ale jeszcze sie nie lecze...zjadam duzo soli,moze to jest moja przyczyna...:devil:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    eh... wiesz boje się robić testy :) fajnie żyje się nadzieją ale gdy przychodzi ten sądny dzień to oddalasz go najbardziej jak się da :)
    Moja ciotka brała leki na nadciśnienie i miała wpadkę, okazało się, że akurat te leki mają bardzo duży wpływ na płód. Naszczęście mała urodziła się zdrowa i teraz jest naszym koooochanym rozrabiakiem :)

mój M uparł się, że serduszkowania nie będzie bo mogę być w ciąży ;p Napiszcie mu, że to nie jest tak ;p jak przeczyta to może zrozumie
    uparciuch jeden ...
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    wg .teorii Mamci wlasnie wspolzycie przed @ na 2-3 dni zwieksza szanse ciazy...wiec lepiej niech grzeje temat i stempluje serduszka...nie mozna przegapic zadnej szansy.Mamcia wlasnie w taki sposob zaszla,bo poradzila jej tak kolezanka w ciazy.byc moze cos w tym jest.:wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Mal -jestem fryzjerka od 8lat,przez moj salon przewinelo sie wiele ciezarnych ,z obiema dziewczynkami farbowalam wlosy i jakos nic sie nie dzialo :confused: wiec nie wiem skad te zalozenia ,ze zafarbowanie wlosow to odrazu zbrodnia pozatym nie jade ich rozjasniaczem czy plynem do trwalej -sa farby bez utleniaczy(amoniaku) ,dzialajace jak szampony koloryzujace
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    poczytaj o neuroblastomii i bedziesz wiedziala...ja takze nigdy nie podejrzewalam ze farbowanie moze byc jedna z przyczyn wystepowania tej choroby u dzieci ktora-uwaga-moze sie ujawnic w ciagu 5 lat dziecka...wielu ludzi np.pali i jedni umieraja na raka z tego tytulu a inni nie,ale w momencie gdy sie zchodzi w ciaze to sie stajemy automatycznie odpowiedzialni za dziecko ktore nosimy pod sercem.ono na razie nie ma wyboru...i tak,to jest tylko jedna z przyczyn a nie glowna tej choroby,ale to jest dla mnie jak hazard.jesli jest to czynnik zle wplywajacy na plod to nalezaloby tego unikac.na tym polega edukacja spoleczenstwa...aby informowac o wszelkich zagrozeniach plynacych czasem z prostych czynnosci ktore na codzien sa niegrozne dla przecietnego czlowieka,ale sa sytuacje gdytrzeba ich unikac.to tak jak z lekami.jedne mozna stosowac w ciazy a innych nie.z tym sie nie dyskutuje-takie sa fakty.to sobie napisalam.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    a tekst "zastanawialam sie czy wybierzesz ewentulane zdrowie dziecka czy tylko skupisz sie na sobie" -zabrzmial jakbym je zabijala conajmniej .Kiedys kobiety nosily brzuszki bez witamin ,zapierdzielaly do rozwiazania w pracy ,dzwigaly wode i jakos dobrze bylo... rzucilam palenie, czesciej odpoczywam ,przestalam pic alkohol, nie uprawiam sexu co bym nie poronila,mam urozmaicone posilki ,szystkie badania na bierzaco robione wiec tekst ze skupilam sie na sobie nie jest raczej odpowiedni :shocked:

Treść doklejona: 08.01.13 18:18
    ja ta farbe mogabym polozyc moim corka i nic by sie nie stalo ...wiesz o tym moja droga???
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    kiedys nie bylo tylu zagrozen wokol nas ,takiego zaniczyszczenia ,wiec nie ma nawet co tutaj porownywac.ale byla takze wieksza umieralnosc noworodkow,a o tym chyba zapomnialas.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    nikt mi nie zarzuci ze nie dbam o ciaze bo np majac 40stopni goraczki od zeba,bol nie z tej bajki 4 dni,buzia jak chomik i nie wzielam nawet apapu
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    a po co farbowac wlosy kilkuletnim dzieciom????:shocked:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mi chodzilo o porownanie ze to nieszkodliwe
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    jalowa dyskusja....zamiast zbijac mnie pustymi przykladami,poczytaj troche czy jednak mialam racje czy na pusto sie czepiam..Google jest dostepne dla wszystkich.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    masz racje,jalowa dyskusja bo nie znasz rodzaju farb do wlosow
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    ja akurat wierze naukowcom i lekarzom,domowe stwierdzenie ze cos jest nieszkodliwe dla mnie nie przemawia.nie ma co sie przebijac argumentami.poza tym,mi lekarz mowil,ze lepiej zazyc paracetamol jak cos boli niz zwijac sie z bolu,to to wlasnie raczej szkodzi dziecku.wiec znow przyklad z bani.a tym bardziej goraczka w ciazy jest niewskazana,ba 40 stopni-jest juz zagrozeniem.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Czy można będąc w ciąży farbować włosy i robić trwałą ondulację?

Zadbane włosy i odpowiednia fryzura sprawia, że czujemy się lepiej. W czasie ciąży czasem trudno nam pogodzić się ze swoją obszernością, przebarwieniami na skórze. Dlatego warto zadbać o swoje samopoczucie i zrobić sobie delikatny makijaż, użyć ulubionych perfum i oczywiście zadbać o włosy. Na skutek zmian hormonalnych włosy stają się mocniejsze, bardziej lśniące oraz rosną szybciej, co wiąże się z potrzebą częstszego ich przycinania, aby utrzymać ich zdrowy i estetyczny wygląd. Nie trzeba też rezygnować z większości zabiegów fryzjerskich. Przenikanie substancji chemicznych przez skórę głowy jest tak minimalne, że nie zagraża zdrowiu malucha. Poza tym nie robi się ich zbyt często, raz na parę tygodni, więc nie jest to duża ekspozycja.
    Zastosowane specyfiki powinny posiadać atest. Najlepiej używać tylko delikatnych farb oraz unikać silnie drażniących płynów, lakierów.
    A oto rady fryzjerki:

Musisz zawsze uprzedzić fryzjerkę o swoim odmiennym stanie. Zachowa ona wtedy szczególną ostrożność i pomoże jej to dobrać odpowiedni specyfik. Musisz się liczyć z tym, że w ciąży nie da się przewidzieć reakcji włosów na zabiegi fryzjerskie. Dotyczy to szczególnie trwałej ondulacji i rozjaśniania. I zdarza się to w ciąży dość powszechnie. Kolor włosów po farbowaniu też nie zawsze może wyjść taki, jakiego się spodziewałaś.

Pamiętaj też, że gdyby w trakcie wizyty u fryzjera lub niedługo po tym, pojawiły się jakieś niepokojące objawy, np. zaczerwienienie, wysypka świąd, zgłoś się do lekarza, gdyż może to być reakcja uczuleniowa na użyty środek chemiczny. Nie zażywaj żadnych leków na własną rękę.

Treść doklejona: 08.01.13 18:28
    Generalnie lekarze na temat farbowania włosów nie mają zastrzeżeń. Przeprowadzone badania pokazały, że farba kładziona na włosy nawet jeśli przedostaje się przez skórę nie wpływa bezpośrednio na rozwój płodu. Dawniej oczywiście uważano, ze farbowanie włosów szczególnie we wczesnym okresie ciąży może powodować poronienie, z powodu niektórych substancji o dużym stężeniu znajdujących się w farbach.

Obecnie lekarze profilaktycznie mogą zakazać w pierwszych miesiącach ciąży farbować włosy. Jednak to zależy od indywidualnych przypadków. Dlatego warto przed zamierzonym farbowaniem lub trwałą ondulacją zgłosić się do ginekologa i spytać się czy istnieją jakieś przeciwwskazania

Treść doklejona: 08.01.13 18:29
    Farbując włosy musisz uważać, by nie wdychać zawartego w farbie amoniaku (albo kupować szampony koloryzujące, w których jest go mniej). Jeśli koloryzujesz włosy w domu, poproś kogoś o pomoc, tak byś nie musiała się schylać. Farbowanie powinno się odbywać w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu.
    Uwaga! Może sie zdarzyć, że efekt farbowania będzie inny od oczekiwań - to skutek działania hormonów. Dlatego nowy odcień wypróbuj najpierw na małym kosmyku, a dopiero potem nakładaj farbę na całą głowę.

Treść doklejona: 08.01.13 18:31
    http://www.ciazowy.pl/artykul,farbowanie-wlosow-w-ciazy,2138,1.html
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    rady fryzjerki?? od kiedy fryzjerka jest ginekologiem? i zajmuje sie badaniami na temat tej choroby...?o niej sie w sumie malo mowi,niestety i na szczescie jej wystepowanie nie jest szerokie,ale jednak istnieje.zapytaj sie gina czy wie cos o tej chorobie i co ja ewentualnie powoduje,wtedy bedziesz wiedziala jaki poziom wiedzy soba reprezentuje.ja sie ciesze ze trafilam na takie inf,bo przynajmniej sama sobie usune jeden zagrazajacy czynnik z zycia jesli uda mi sie kiedykolwiek zajsc.jak dla mnie mozesz pofarbowac cala swoja rodzine jesli to jest posob na Twoje zycie.ale w dalsyzm ciagu nie siegnelas do zrodla i nie przeczytalas o tym co napisalam,tylko szukasz kontr argumentow z innego^" brzegu rzeki.":wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    sporo tego,siedze w tym zawodzie ,kobiety sie farbuja i zyja ,jak jakas kobieta odbiega od farbowania bo sie boi bo nie zna farb lub tez woli dmuchac na zimne z odrostami na pol glowy bo jej to nie przeszkadza to czemu nie -nie potepiam -bron boze ale ja farbuje tymi co moge bo wiem ze jest wszystko sprawdzone i potwierdzone naukowo :wink:

Treść doklejona: 08.01.13 18:36
    tresc doklejona to nie rada fryzjerki i skonczmy juz ten temat Gosiaczku bo Ty nie jestes ginekologiem ani fryzjerka i sie tak bedziemy przelicytowywac do jutra:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    tu nie chodzi o zdrowie kobiety....nie czytasz co pisze,wiec zamykam dyskusje...raczej nie napisalam,ze ciezarne padaja od farbowania wlosow,ech.pogadajmy lepiej o pogodzie. u mnie dzis wiosennie bylo..:):wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    poza tym kochana - pytałam ginekologa przy pierwszej ciąży -i nie widział przeciwwskazań.warunek -bez amoniaku

czytalam o farbowaniu wlosow w ciazy a nie o chorobach ktore wywolac moga farby metaliczne,z amoniakiem bo ja takich nie uzywam w ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Ginem nie,nie lubie damskich pipek...ale czytam ze zrozumieniem inf na jakie natrafiam.czasem buszuje za czyms innym i wpada mi cos innego przed nos i w ten sposob poszerzam swoja wiedze.ja tez bym wolala aby farbowanie bylo bez skutkow ubocznych,ale czy tego chcesz czy nie,to tak niestety nie jest.nie wyssano tego z palca aby zrobic kobietom na zlosc.:devil: szacun dla kobiet z odrostami w ciazy...byc moze to sa te ktore zdaja sobie sprawe czym to moze grozic.

Treść doklejona: 08.01.13 18:42
    a propos ginow-nie zastanawialyscie sie nigdy czy Im dyga interes jak wracaja do domu po calodziennym ogladaniu damskich muszelek? ja bym nie chciala byc zona ginekologa....
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    setki kobiet sie farbuje ,to mit :updown:

Treść doklejona: 08.01.13 18:45
    malu -. a ciort z takim facetem ,tyle co sie nagapi calymi dniami :fierce: napewno to ma wplyw jakis na jego zycie intymne ,czesto o tym rozmyslalam ,chyba sie odwaze i jebutne ktoremus pytanie -przeciez kto pyta nie bladzi :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    a propos stary dowcip mi się przypomniał:
    wychodzi ginekolog z pracy rozgląda się wokół i mówi "uff w końcu jakieś twarze" :tooth:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ale ciekawe jak to jest albo w druga strone -kobiety lekarze od spraw meskich
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    a czym odróżnić ginekologa krótkowidza od tego który ma dobry wzrok

ginekolog krótkowidz ma mokry nos ;p

aaaa jak to usłyszałam to powiedziałam fujjjj, ale w gabinecie podczas badania :rolling:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.01.13 18:50</span>
    właśnie wypróbowałam prezent od męża na gwiazdkę który sama sobie zamówiłam - wypasiony depilator

K.......... jak to boli ..... pierwszy raz, i mam nadzeieję, że skończę dzisiaj jedną nogę ;p

ja pieprze ....... jaki ból
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    to ja bedac kiedys na podtrzymaniu mialam wlasnie taka gadke z babeczkami na sali i w sumie uslyszal nas gin...wchodzi i mowi-oj chce sie chce sie...wszystkie czerwone jak cegla..hahaha...ale to byl pojedynczy przyklad wiec ja sie dalej zastanawiam jaki to ma wplyw..:)) baba gin..?? przychodzi gosc z choroba weneryczna..? fuj...ale najgorzej maja pielegniarki na pogotowiu jak musza rozbierac pacjentow po wypadkach...moja znajoma jest...mozna sie zbrzydzic do facetow,daje slowo...brudaski...
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    jakie ja mam mdlości .................
    nienawidze Duphastonu :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    o fuj ale temat zmienilysmy ahahahahahaha

Treść doklejona: 08.01.13 18:53
    maxiulka a jestes pewna ze to duphaston ?? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Maxiulka-normalnie padam.....dobre,tego nie slyszalam,sprzedam mojemu,hahahahaha...depilator nie dla mnie...raz sprobowalam jak mialam 17 lat i nie mialam odwagi nigdy wiecej,hihi...zwykla maszynka i pianka...dobra,lece robic obiad...:))) buziam ..:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    maxiulka ja bez piwa nie depiluje :P nie mam takich nerwów :P więc na jakiś czas powróciła maszynka ;p

Mal - bardzo smacznie :P
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mal -a co pysznego?? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Nera no od 4 dni to mnie tak męczy ... i zawsze o tej samej porze
    aż mnie naciąga. to raczej nie dzidzi

po prostu mam nadmiar progesteronu bo i ciałko żółte i duphaston
    fujjj

Jezu, podobno im dalej tym lepiej, wydepilowalam pół nogi reszta czeka aż się depilator naładuje
    jutro druga noga ;p
    masakraaaaaaaaaaaaaa !
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    o tej samej porze skutek uboczny po leku '??:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    autentycznie ;]

dobra ja już mam objawy somatyczne ;p
    będę mieć ciąże urojoną, na bank

no ale mdli mnie naprawdę
    tego sobie nie wkręcam
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    w sumie.... jeszcze nic nie wiadomo ale troszke zarzywania masz :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormarzycielka7
     permalink
    maxiulka,moje depilowanie jednej nogi w jeden dzien,a drugiej w drugi konczylo sie jedna noga gladka:swingin: a druga wiadomo...kudlata:tooth: przez miesiac;)

kupilam nowy depilator z jakimis masazerami czy cos, juz prawie 2 lata temu i uzywalam moze 6 mies.,przerzucilam sie na maszynki,ale musze golic pod koniec kapieli i to max raz na tydz:sad: taki juz los moich nog:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Maxiulka ja też sie męczę czasem z depilatorem, ale jak sie do niego dorwę to trzy dni się z nim męczę bo muszę etapami hehe ;') Jak sie używa regularnie to jest ok gorzej jak sie człowiek trochę "zapuści" ;)

Z tymi mdłościami to troche za wcześnie ale nigdy nie wiadomo może jednak ;D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.