Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwercik
    • CommentTimeJan 8th 2013
     permalink
    ja mam z nakładką chłodząca (taką co się w zamrażarce trzyma), ale jak się znieczuliłam doustnie to zdecydowanie lepiej jednak było, tylko jak znieczulenie odpuszczało to było auć... także tak jak Marzycielka - kąpiel, maszynka póki co :)
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    jej ... jeszcze muszę skończyć tą jedną ... patrzę się na niego i chyba nie dam rady ;p

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.01.13 19:15</span>
    Ja dostałam taki co to można w kąpieli stosować....ale to zdecydowanie nie pomaga ;)
    --
  1.  permalink
    gdzies czytalam i probowsalam zaraz po kapieli,poki pory sa rozwarte to jakos latwiej idzie,ale szybko sie czlowiek wychladza i pupa:wink:werciku ja mam ta rekawice do zamrazarki,ale nigdy jeszcze nie uzylam;) u mnie depilacja konczy sie walka z krostami i bardzo gleboko wrosnietymi wlosami:cry: wiec co z tego,ze po jakims czasie byly rzadsze wloski,a nie wlosy i latwiej wychodzily skoro cale nogi w kropach i strupkach:(
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    aloha... u nas jest dziś taka szklanka na drogach że normalnie armagedon. W okolicy mojego domu zderzyło się w 1 stłuczce 6 samochodów, w 2 -4 wjechały w ogrodzenie domu i jeszcze 3 na rondzie... czyli jak co roku zima zaskoczyła drogowców.
    Strasznie słaby dzień...
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    u mnie też się tak działo czasem, że wrastały cholery i właśnie na to się powinno od czasu do czasu jednak ogolić maszynką, bo ściąga też trochę naskórka

Treść doklejona: 08.01.13 19:30
    Fanciu zima zawsze zaskakuje drogowców, biedakom nigdy się nie udało na odwrót :P
  2.  permalink
    haha a byl taki skecz,ze drogowcy zaskoczyli zime:bigsmile:

wlasnie mialam pisac: i gdzie ta fanta? zapracuje sie na smierc dzielszka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    no jestem jestem... przesiedziałam dziś 2 h w poczekalni u doktor na monitoring cyklu i mnie nie przyjęła... po 2 h sie wkurzyłam i wyszłam. Zwłaszcza że to prywatnie. Kazała mi się wbić !!! Jutro próbuje do innej... tempka dalej b.niska więc jeszcze przed skokiem... czekam na P. i zaraz obalamy butle wina. Smutno nam dziś bo i jemu i mi się w pracy nie układa.. ech do dupy dziś wszystko.
    Zaraz u was pod wykresami nadrobię co tam u Was...
    Atomówki już naszkicowałam z brzuszkami, jeszcze muszę tylko dorobić im tajemne moce :wink:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    ojjj fanta to chyba jakiś taki dzień....u mnie w robotce też jakiś armagedon ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    U mnie dziewuszki chyba nici :(
    Dziś mam wrażenie jakbym miała zaraz dostać okres..
    Takie dziwne uczucie.. i te gazy.. męczą mnie 3ci dzień.. przez to ten ból brzucha tez.. i tak o ;(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    a ja sobie zaczynam już wmawiać objawy ciążowe :P po tygodniu od owulki :P tylko mnie lekko zakłuje w brzuchu, albo zaswędzi pod stanikiem = juz mysl "to TO!" Az mi siebie jest żal :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Oby było :)
    Ja tam spisana na straty :)
    Betę zrobie "dla formalności" :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Asiula jakie straty. Ja trzymam dalej kciuki ;)
    --
  3.  permalink
    a ja wykapalam moje dwa 'dzieciatka' i jedno mi klocka walnelo w sypialni:devil: uuu i nie mam jak ich wyrzucic za kare na podworko,bo jeszcze sie przeziebia takie swiezo wykapane:angry: ale za to mam z glowy to kapanie,bo juz sie same ;) prosily o kapiel po tych wszystkich wycieczkach i taplaniu w oceanie:wink: zostalo mi tylko wypelnienie formularza na jutro,wlasne mycie i moge sobie robic co zechce...tzn.spac:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja jeszcze muszę mojego II psiaka wykąpać :D bo jeden wykąpany :D ale z tak mi się nie chce :P
    Ale to suszeeenie, kąpanie, odżywkowanie :D
    Lenistwo mnie ogarnia :D

Treść doklejona: 08.01.13 20:24
    Marzycielka a jak tam wygląda Twój wykres :D?

Treść doklejona: 08.01.13 20:24
    Maaal :D co tam u lekarza było ?
    Bo chyba nie wyczytałam nigdzie :)

Treść doklejona: 08.01.13 20:25
    Pfu! juz znalazła :D

Treść doklejona: 08.01.13 20:35
    Przeczytałam przed chwila na Przyszłych mamuśkach, że mamcia zobaczyła 2 serduszka na USG!! Super!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Asiula-beta zamowiona specjalnie dla mnie..:)))tak,Mamcia bedzie podwojnie szczesliwa...ogromnie sie ciesze..:)) ja zawsze chcialam miec blizniaki..:)) Ty masz gazy,a ja bekanie i jakies tiki-skurcze macicy...i boli w sumie tak samo jak na @.ale sluz mam bezbarwny wiec na pewno nie jestem w ciazy.albo taki bialy wymieszany z bezbarwnym.wiec sobie juz wygrzebalam sama swoje szanse na testowanie...wrrrrrrrrrrrr.a piersi mnie tylko bola po bokach,ale jak dotykam lub sie schylam.cos czuje ze zaleje mnie w sobote i to wtedy jak bede miec urodziny corci...ale jak ktos ma pecha to i w dupie palec zlamie....:shocked:

Treść doklejona: 08.01.13 20:44
    Marzycielko-moze to kupa na szczescie..? psy podlozyly fartownego klocka swojej panci w sypialni..:)):fierce:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    ja mam piersi obrzmiałe strasznie aż się wylewają ze stanika.. tyle się wody przed @ zatrzymało..mnie właśnie po bokach nie a tak na środku jak naciskam..
    Tak i specjalnie na piątek ustalona :D Mąż powiedział, że się poświeci pchać po 16 do centrum po wyniki, a w sumie jak ja w piątek urodzona, to może piątek szczęśliwy (Boże jaka teoria :D) a jak nie to chociaż mnie rozczarowania, bo w niedziele już @, to nie będzie co dumać :D ja też mam śluz bezbarwny, czasami lekko kremowy, biały i do tego mega wodnisty a takiego w ciąży nie ma :D

Treść doklejona: 08.01.13 20:49
    Moja suczka, od kiedy urodziła, to sobie sika jak jej się podoba :D
    Dziś Rob mnie obudził tym jak na nią krzyczał.. no ale pije jak szalona jak karmi to i sika.. dzis 3 siki od 23 do 6 rano..
    -- [/url]
  4.  permalink
    taaa one to lubia podkladac mi miny:cool: sie niespodziewalam,niespodzianka byla i tyle:devil: okazalo sie,ze formularz juz mialam wypelniony,bo bylam zarejestrowana z fas'em,wiec tylko mam do poprawienia nowy nr telefonu i wsio:bigsmile:

tak Asiuniu to suszenie jest najgorsze,bo to trwa, a one tego bardziej nie lubia niz samej kapieli:neutral: a Niunko to ma bardzo geste te wlosy i dlugo sie go suszy, pipcia szybko idzie;)

jeszcze D wstawil swoje pranie i kto je musi rozwiesic? ja. bo szanowny pan w pilke kopie:angry: a ze mu sie chce po takim dniu...
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dobra Niunie, ja zmykam teraz do nauki i kąpania :P
    Wrócę tu przed snem :D Zobaczę czy coś nowego się napisało :D

Treść doklejona: 08.01.13 20:52
    No ja jeszcze mam włosy do ziemi z nimi i Vika geste jak cholera.. suszenie to godzina.. a potem olejek, papiloty i tak w koło :D
    -- [/url]
  5.  permalink
    Asiula masz Yorki? ja tyz:) wlasnie im zapuszczam klaczki stad wiem ile to roboty,bo jak juz mial Niunko ta dlugosc co teraz to mi go D przez tydz zapuscil i musialam na prawie lyso go ostrzyc:(
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Super wiadomosc -Mamcia podwojne szczescie :clap: superek,teraz tylko duuuuzo zdrowka

kurcze,obym ja miala pojedyncze serduszko bo nie ogarne sytuacji:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Asiula-dzielny maz..moze i ja sie skusze na piatek,hahaha...nie ,nie Goska nie szalej,hamuj pieta.......tydzien pelen emocji i niespodzianek...chyba dostane wylewu i taki bedzie moj final,hahaha....zajde do piekla -po drodze mi bedzie...moja sunia jak sie oszczenila we wrzesniu to takze sikala i kupkala w nocy...to silniejsze od niej-tzreba to przetrwac...a potem dojda wam siki i kupy szczeniakow i to jest masakra...ja mialam 8 sztuk.........marzylam o tym by juz podrosly i poszly do nowych wlasciceli.
  6.  permalink
    ha ha Mal ja nie moge miec szczeniakow,bo powiedzialam,ze oprocz jednego dla rodzicow to zadnego nie oddam:) i tak sie D ze mnie zawsze smieje,ze on wiem,ze ja bym ich nie oddala:)

musze skoczyc sie umyc przed filmem i tak wlasnie mi kupe czasu zostalo:wink: to sobie pogralam w simsy;)

a mamcia szczesciara:) tez bym mogla(chociaz nigdy nie bylo to moim marzeniem) ujrzec wkrotce dwa serduszka:) gartulacje dla dubeltowki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    forum posnelo :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeJan 8th 2013 zmieniony
     permalink
    ja czytam ale rzygać mi się chce na moje życie,cały dzień przepłakałam mam dość:cry:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    oj :hugging: co sie stalo? chcesz poklikac na priv??

Treść doklejona: 08.01.13 22:05
    zniknelas juz,wiec i ja pojde juz do poduchy o ile mala da bo na zabawe jej sie ma ,dobrej nocki :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Tak mam 2 Yorki : Leosia i Viki tak w domu, a normalnei to NYGUSA z Piekła i Vive Viktorie Angel Aquamarine, a od 15.12 jeszcze Maniulka i Ziutkę nasze 2 nabytki, które broją już jak szalone :) I na bank bierze siostra Roba, a 2gi sie okaże :D
    Oj Mal dzielny, bo obok laboratorium jest Mc Donald :D i tak myslał właśnie że mógłby coś zjeść po pracy, bo potem do 19 zanim dojedzimy do domu to padnie mi z głodu :D
    Ja tam myślę, że TY to co najmniej sikańca powinnaś walnąć w piątek!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    nie kus nie kus bo zrobie jutro...:)) nie,zartuje...popatrze sobie jeszcze na tempke,chociaz moja jest podla zdzira..w tamtym cyklu w sobote mialam jeszcze 37.1 a w niedziele dopiero 38 i sruuuuuuuuuuu-przyszla @...nie wyslala nawet malego lisciku ze ma zamiar wpasc na 7 dni...malpa jedna..:)

Sucharku-co sie dzieje..? wdeplam teraz...mozemy cos doradzic??? chcesz to narzekaj,poklnij sobie tutaj,wygadaj,aby tylko ulzylo Ci na serduchu...sa takie chwile gdy czlowiek staje przed sciana i nie ma dluzej sil szukac w niej drzwi...ale pamietaj-one tam sa....:sad:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jutro nie ale w piątek zrób !! :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    Dziewczyny się wtrące, ale gdzieś zapytać musze, a nie znalazłam odpowiedzi na moj e pytanie nigdzie...
    Dokładnie chodzi mi o samobadanie. W kilku poprzednich miesiącach badałam śluz szyjkowy, głownie na zewnątrz, od tego miesiąca adam również szyjkę, więc przy okacji i śluz wewnętrzny i na tym się skupiam, staram się również nie zapominać o temperaturze, ale to już oddzielny temat. ;)

Z moich obserwacji wynika, że jestem jeszcze przed owulką (dziś 15dc) i wszyscy piszą o szyjce i śluzie, ale ja zauważyłam że od ok 3 dni mam rozpulchnione wejście do pochwy (przepraszam, że tak szczegółowo, ale widziałam już pomieszane terminologie więc wole tego uniknąć ;) ) Jest jakby ciasno, strasznie miękko, ale jednak ciasno od strony krocza głównie... nie słyszałam u nikogo o takim objawie, dlatego pytam.. z tego co pamietam przed ostatnią miesiączką ze 2 dni też tak było (w poprzednim cyklu już po owulce zaczęłam badać)

Jestem więc zupenym laikiem w tej kwestii, może któraś byłaby chetna pomóc odpowiedzieć na pytanie czy jest to normalne, czy to objaw owulacji? Wiem, że może być objawem ciąży, ale się nie łudzę, bo to dopiero 15dc

Poratujcie prosze :)
    •  
      CommentAuthorMal77
    • CommentTimeJan 9th 2013 zmieniony
     permalink
    hi..:)

Marysqa-a jaka mialas ostatnia @..? nie byla krotsza,inna, bardziej skapa ?czasem w ciazy posiadamy jedno plamienie a nawet krwawienie....aby sie uspokoic zrob sobie test ciazowy,na pewno powinien juz wyjsc.taka ciasnota faktycznie wystepuje w ciazy.w owulacji za to wystepuje miekka i otwarta szyjka,jak platek ucha,jej pozycja jest wysoko.mozesz odczuwac naoliwienie w srodku,wilgoc.a jaka jest szyjka? zamknieta czy otwarta? jeslo zamknieta to zrob test ciazowy.i radzilabym zaczac mierzyc systematycznie sobie temperature wtedy bys wiecej wiedziala o zaistnialej sytuacji.poczekamy jeszcze na inne staraczki,moze maja jakies inne pomysly.:wink:
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeJan 9th 2013
     permalink
    cześć dziewczyny :)

Marysqa moim zdaniem nie ma co sugerować się wejściem, bo ono nie jest przedmiotem badania. Nawet przez współżycie może się ono "rozpulchnić", tak mi się wydaje. Skup się na szyjce, w czasie owulacji będzie wysoko, otwarta i miękka. Jak napisała Mal możesz dla spokoju zrobić test, po takim czasie będzie wiarygodny. Badanie szyjki to wyższa szkoła jazdy i potrzeba kilku cykli, żeby ogarnąć to wszystko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    witajcie
    jakoś wczoraj wszytko się skumulowało i wybuchłam,cały dzień kłóciłam się z T,dziś normalnie nie mam oczu,mam tak spuchnięte od płaczu:shamed::sad:,może dziś będzie lepszy dzień
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Marysqa, ja niestety nie jestem w stanie Ci pomóc bo tych badań nie robię z prostych powodów: 1. nie chce mi się 2. jak próbowałąm to różnic nie zaobserwowałam i za bardzo się nakręcałam 3. penetrację zostawiłam mężowi - to dużo przyjemniejsze - niestety on nie dzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami :wink:
    Ale wiem że jest tu trochę specjalistek więc pomoc napewno nadejdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam dziewuszki

Marysqa ja sie niestety nie wypowiem sensownie na ten temat bo ja w tym zielona ale wiem ze napewno -rozpulchnienie szyjki macicy (objawy jakie opisujesz) mialam ( po owulacji ) a pozniej dwie kreseczki hmmm
    --
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    Za waszą radą zrobiłam test, negatywny. I gwoli ścisłości nie chodzi mi o szyjke macicy, tylko pochwe wewnątrz. Miejsce od wejścia do pochwy do miejsca gdzie znajduje się szyjka.. takie nabrzmiale i miękkie, nie bolesne ani nic.. po prostu gąbczaste na całej długości ;) Dziś rano też ja badalam i nadal jest "ciasno"... Gdyby chodziło o napuchniecie po stosunku to poczułabym to wcześniej. Dodam tylko dla przypomnienia że to mój pierwszy cykl z obserwacją szyjki, ale myślałam że któraś z was też tak ma ;) zrobiłam też przy okazji test owu ale również wyszedł negatywny, z resztą kuknijcie na wykres. :)
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Dziewczyny u mnie sytuacja się nieco rozjaśniła, moje cienie na testach nie były urojeniami. Wczoraj wieczorem zauważyłam krew przy podcieraniu, więc rano poleciałam na betę, żeby nic nie zaniedbać i mam 48. Zadzwoniłam do lekarki i mąż ma pojechać po receptę na luteinę. Stwierdziła, że nie muszę się pojawiać, bo i tak nie będzie mi tam gmerać, bo to dopiero 4 tydzień.
    Pozostaje nam czekać

Treść doklejona: 09.01.13 11:39
    Marysqa a co z szyjką, bo nie napisałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Minia-ale piekne wiesci..:)) gratuluje-dbaj o siebie teraz..:)))

a ja jeszcze 3 dni do wredoty...jak ja to przezyje???????? jak inni to przezyja,hahaha.bede upierdliwa jak wrzod na dupie....ide polatac na odkurzaczu aby przestac tylko i wylacznie o tym myslec...:)):shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Minia Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewczyny!!
    Może uznacie mnie za nie normalną :D ale dziś znów zrobiłam sikańca i albo mam ukrojenia, albo jestem jakaś ze schizowana, ale ja tam widzę cień kreski !!!!!!!!!!
    Blady ale widać po kątem.. nie chce się nakręcać ale musiałam wam powiedzieć!!!!!!!!!!!!
    Serce mi wali jak oszalałe, rece sie trzesą!!
    Boże żeby to była prawda!!!!!!!!!!!

Treść doklejona: 09.01.13 11:51
    Minia Gratulacje !!!!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    Minia cudownie ;-)))
    Asiulka trzymam kciuki aż mi krew nie dochodzi :shocked::bigsmile::thumbup::thumbup::thumbup: aby to było to!!!! ;-))
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Asiulka ja też 3 mam bardzo mocno kcuki!!!!!!!!!!!!! bardzo bardzo!!
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Super Asiu trzyyyymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
    • CommentTimeJan 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Asiulka-a nie mowilam.???? szykuj sie na ok 3 letnie pchanie wozka,hahaha..:))) sciskam Cie mocno..:)) powtorz w takim razie sikaniec w sobote lub ta betke w piatek i bedzie juz jasne.w sumie beta wyszlaby juz dzis jesli sikany wylapal....))) chyba sie skusze i sama dzis zrobie,hahaha..:))wklej test,proooosze...

Sucharku-ten miesiac jakos kosmicznie zle dziala na facetow....nie smuc sie,a placz jak najbardziej wskazany.lepiej wywalic emocje i sie oczyscic...mam nadzieje,ze bedzie pomiedzy Wami dobrze,ze sie ulozy...czasem docieranie sie to bardzo dlugi i bolesny proces,ale nie zawsze sie konczy kraksa.nie wiem na jakim podlozu u Was sa nieporozumienia,ale we wszystkim mozna sie dogadac,wystarczy chciec .jesli sie kochacie-przetrwacie i ta burze.nie ma par idealnych...trzymaj sie cieplutko..

Treść doklejona: 09.01.13 12:32
    o,juz test wkleilas,obejrzalam..:)) na bank i ze spokojem serca moge zlozyc teraz Tobie najszczersze gratulacje..:)))))):twosome:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nie bądźmy takie do przodu :D może to pomyłka, a ja aż wypieków dostaje.. tak sie cieszę, a za razem boje :(
    Żeby wszystko było ok i żebyśmy się nie rozczalowali..
    bo brzuch mnie boli co raz bardxziej :((
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Asiula-a jaka masz szyjke macicy i czy masz duzo sluzu czy nie.? pytam sie z ciekawosci...moja szyjka dzis jakas miekkawa jest,ale sluzu wiele nie ma...wiec raczej nie mam sie co ludzic.a do @ sie pewnie to wsio 5 razy zmienic moze.brzuch mnie tez boli,niestety.
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    Asiula gratulacje, testy w tą stronę raczej się nie mylą :) a na początku bladzioch musi być, jest jeszcze bardzo wcześnie też tak miałam 9 dnia fl i przez wiele dni jeszcze nie wyszedł wyraźnie. powtórz za kilka dni, a najlepiej leć na betę od razu :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    No to dziewczyny wklejać liste juz którym się udało
    Dziewczyny gratuluję wam z całego serca,nawet nie wiecie jak się cieszę z waszego szczęści
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja dziś mam 1 dzień taki śluz biały lepki ale też nie jakieś hektolitry :D
    tak troszkę w sumie czuje że jest, a szyjka wysoko twarda, ale nie jest taka mega zamknięta bym powiedziała prawie zamknięta o tak :D
    jejku jest mi teraz tak gorąco, a wiecie co ?
    Wczoraj dostałam pasek św. Dominika modliłam się i prosiłam, żeby się udało, a od kiedy go założyłam czułam takie lekkie ukłucia w podbrzuszu..
    I wierzyłam, że dziś może już coś wyjdzie, a tu cień cienia :) Oby to było to :)
    Trzymam kciuki laski żeby nam wszystkim się udało!!!!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    to moja jest wysoko,ale taka pulchna...czyli dupka blada...ech...to mnie pewnie zaleje...mowi sie trudno...ja pasek takze mam i modle sie co wieczor..byc moze moja kolej przyjdzie w innym miesiacu....na pewno bedzie odbrze,jesli malo czuly juz wyszedl to na 100 % jestes w ciazy i tej mysli sie trzymaj..:))powtorz test w piatek,bedzie juz mocniejszy,sama zobaczysz.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Okaże się :D Ja zrobie sikańca jutro z I sika nie jak dziś i jak będzie coś widać to beta :D
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.