Ja dzis rano jak jechalam do pracy myslalam o adpocji znow, ze 2 gie dziecko bysmy mogli adoptowac ,to Bog da ze to bedzie.:) Moj m jednak niestety ma opory, bo juz rozmwialismy na ten temat...to wazny temat do dyskusji przed slubem u nas jej nie bylo niestety. Mysle sobie ze to moze byc trudna sprawa w zazdrosci dzieci o siebie, jak jedno adoptowane tylko
nam lekarz polecal we wrzesniu in vitro, ale jestemy przeciwni, takze dobrze sie stało
Maxiulka życzę Ci aby kolejny wynik bety zanotował ksiażkowy przyrost Gratulacje Nowy rok nam się trochę zazielenił.
Treść doklejona: 14.01.13 21:43 Zaglądam tu niestety na chwilę. Poranek już blisko a wczesne wstawanie nie jest przeze mnie mile widziane. No cóż,praca.
marzycielka7 gratuluję!!!!!ja jestem w bardzo wczesnej ciąży i powiem Ci że odczuwam bóle od samem owulacji do dnia dzisiejszego, co prawda po terminie @,która nie nadeszła, boli mniej ale czasami na krótka chwile tak zakuje, że mam wrażenie ze to spóźniona@ nadchodzi. Ginekolog powiedziała mi że to normalne, mam jedynie uważać na ewentualne plamienia. wtedy duphostan i natychmiastowa wizyta w gabinecie
witam w mroźny wtorek! maxiulka gratulacje! beta jest ok, a bóle ja też w pierwszej ciąży miałam. Biegałam co chwilę do toalety sprawdzić czy to @. Wszystko będzie dobrze! niestety nie udało mi się wczoraj porozmawiać z D. wrócił bardzo późno z placu budowy :( może dzisiaj mi się uda... miłego dnia Dziewczyny :)
lija nie dziękuje ... ciągle się boję ... nie dowierzam. Dzisiaj o 15.30 wizyta u ginka .. pewnie nic mi odkrywczego nie powie, jak dla mnie to szyjka i takie tam inne pierdołki wcale nie są ciążowe,.... ale wierzę i ufam ...i nie tracę nadziei .
co do problemów twojego D. to rozumiem przyczynę. Faceci tacy są, że badanie nasienia traktują jako ingerencję w męskość, w dumę, w poczucie własnej wartości. Może podaj przykłady (o ile macie) kogoś ze znajomych kto się poddał badaniu nasienia.... albo weź go na haczyk - znajdź jakieś hasła (teraz są na czasie), że to właśnie prawdziwi mężczyźni badają się, że to świadczy o samoświadomości, odwadze i po prostu takiej męskiej mądrości ... podaj przykłady, poszukaj w internecie, strzel focha, że co to za mężczyzna jak boi się oddać kubeczek z żołnierzykami ;p - ja wiem, jestem okropna - ale jak nie po dobroci to trzeba inaczej - a jak wejdziesz na jego ego ;p to pobiegnie co by udowodnić jaki to z niego bohater ;)
maxiulka nie stresuj się (wiem, że łatwo mówić/pisać). Znajdź sobie jakieś zajęcie do 15.30 i nie czytaj nic w necie! 3mam mocno za Ciebie kciuki i wierzę, że będzie dobrze :) Jeśli chodzi o D. to jego problem jest taki, że nie ma wytrysku, więc badanie nasienia to póki co nie wchodzi w grę :( muszę z nim porozmawiać, żeby poszedł do lekarza (seksuologa?) i znalazł rozwiązanie. Dopóki nie będzie wytrysku to nie mam najmniejszych szans na ciążę
Witam Kochana no tak głowa do góry ok dałam ale cycków to ja nie mam hahahhachyba że je zwinę do stanika to wtedy widać bo tak mam aż do pasa hahhah,mam dziś gupawkę ciekawe kto mi zepsuje dzień? buziaka zostawiam
lija no tak to problem natury emocjonalnej ale pewnie seksuolog też zaleci wszystkie badania fizjologiczne. Mam dobrą koleżankę która skończyła seksuologię kliniczną mogę się podpytać o możliwe przyczyny. Kiedyś na studiach słyszałam, że brak wytrysku może też bezpośrednim wynikiem zaburzeń cukrzycy.
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.01.13 09:10</span> a co do stresu no cóż .... za bardzo nie mam na to wpływu co się wydarzy. Fakt czytanie w necie nie sprzyja pozytywnemu myśleniu. Mój mąż też jest strasznie zdystansowany... jego też ogarnia strach.
maxiulka, proszę zapytaj koleżankę co może być przyczyną i czy jest jakaś nadzieja... czy są jakieś leki, sposoby... Cukrzycy D. nie ma, nałogów też nie. Twierdzi, że to stres :(
ktoras prosila o wklejenie witamin wspomagajacych... jak staralam sie o syna pewna uzytkowniczka podrzucila mi spis witamin i wlasnie ja odnalazlam i skopiowalam Ja: CASTAGNUS 1*2tab (nie bralam - bo to chyba na recepte ) wit B6 + Magnez 1*2tab witaminy A 1*2tab wiesiołek 3*1tab kwas foliowy 1*1tab tran 1*3tab lampka czerwonego wina herbata zielona orzechy-jakie miałam pod ręką
mąż tran 1*3tab kwas foliowy 1*1tab wit C 1*2tab androvit 1*2tab salfazin 1*2tab l-karnityna (na ruchliwość) 1*2tab witaminy A 1*2tab
Marzycielko-to byl po prostu znak...hahaha...gratulacje przedwstepne...omen? ja jestem dobrej mysli...przeciez mowilam,ze macie sypac zielonoscia tutaj na calego....:)) ambitny plan ma byc wykonany w 100%...:))
ja dzis zaliczylam 31dc...upadek z tej wysokosci bedzie o wiele bardziej bolesny...ale jak ktos ma miekkie serce to musi miec twarda dupe...a jesli ktos nie ma serca??spadne na 4 lapy..teraz czytalam w gazecie ze gosc spadl z klifow 300 m i nic mu sie nie stalo...wiec cuda istnieja.
Lija-wizyta u gina,nie sexuologa.byc moze ma jakis stan zapalny i mu sie po prostu zakorkowalo.na dluzsza mete moze to byc niebezpieczne.zaden wstyd-niech potraktuje to jako grype.chyba ze czeka na powazniejsze konsekwencje i zamiast na wyprawke dla dziecka bedzie zbieral na swoj pogrzeb.cos,co sie zbiera w jadrach,musi sie w koncu wydostac.na logike.do sexuologa moglabys go wyslac jakby mu interes nie stawal.zwykly gin.i to niech nie zwleka.jak na moj instynkt-nie ma to nic wspolnego z jego meskoscia,tylko zaliczyl chlopak jakies chorobsko.tak jak w necie chlopak siknal na test ciazowy i wyszedl pozytywny,ten dla zabawy wkleil go na FB a tam lekarze mu kazali sie szybko zbadac bo to swiadczy o raku jader.tym glupim zartem uratowal sobie zycie.z takimi sprawami nie ma kpin.
Treść doklejona: 15.01.13 09:34 Lija-Brak wytrysku lub opóźniony wytrysk (ok. godzina od rozpoczęcia) powodują zaburzenia hormonalne, choroby układu moczopłciowego,Przyczyną mogą też być choroby, takie jak cukrzyca, dna moczanowa, stwardnienie rozsiane, przerost prostaty, choroba Parkinsona....pokaz mu ta liste i niech idzie do lekarza wykonac niezbedne badania.To niestety choroba naszego wieku.Zapada na nia na prawde wielu Panow.jak ma grype to idzie do kwiaciarni czy do lekarza?niech potraktuje to rzeczowo i niech idzie sie zbadac.
dziewczyny w niedziele na Jasnej Górze odbędą sie Pawełki,dla matek z dziecmi,kobiet cięzarnych i starających sie o dziecko http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/738087,czestochowa-na-jasnej-gorze-rozpoczely-sie-pawelki,id,t.html
Gienia castagnus jest bez recepty koszt ok 12-15 zł / opakowanie witam się wtorkowo z pracy - właśnie przybijam gwoździa o biurko - nawet kawa nie pomaga ...
Witam Was dziewczyny. U mnie nastrój fatalny :( Brzuch boli jak na @, temeratura spadła, sikaniecnegatywny...wiec pozostaje mi oczekiwać na niechcianą wizytę @.
Mal nic tylko się cieszyć, ze u Ciebie @ nie przychodzi
Lija-na te choroby jak najbardziej.wiec mam nadzieje,ze oprocz stwardnienia rozsianego ma np problem z prostata czy ukladem moczowym.po lekoterapii bedzie tryskal jak fontanna..:))
ja nigdy nic nie bralam wiec nie poradze....lece dalej.moj dzis groznie lypie za moje klikanie...chyba @ przyszla do niego,hahahah....pomylila adresik...
[wymoderowano - na forum jest zakaz odsprzedawania leków]
Treść doklejona: 15.01.13 11:56 Lija
bralam Castagnus przez 3 miesiace potem przerwa i znow 3 bralam 2 tabl dziennie bo waze wiecej niz 60kg nie dostrzeglam wiekszej roznicy w cyklach-no moze FL wzrosla o 1 dzien zadnych skutkow ubocznych nie bylo mysle,ze ziolowe preparaty sa najbezbieczniejsze z wszystkich -nie masz sie co bac
cześć dziewczyny Mall super, że nie ma @ maxiulka nie stresuj się, będzie ok
co do castagnusa- w pierwszą ciążę zaszłam w 3 cyklu z nim, później też brałam na zmniejszenie PMS. Żadnych skutków ubocznych nie miałam, wręcz same plusy, zero nerwów przed @, bóli piersi itd. Bierze się go 90 dni z rzędu i robi przerwę, 1 tabletka jak się waży do 60 kg lub 2 powyżej 60. Jeśli o mnie chodzi jest super, ale niektórym wydłuża cykle, więc trzeba spróbować, bo różnie bywa. Mnie poleciła go lekarka i zadziałał
Castagnus jest ziołowym preparatem i szczerze to nie spotkałam się wśród znajomych ( w realu ) które go brały jak i od lekarzy z opiniami, że powoduje jakieś skutki uboczne, ale zawsze jest jakieś male prawdopodobieństwo. Ja dostałam go po zakończeniu kuracji Dostinexem na wysoką prolaktynę - by utrzymać ją w niższej wartości - na mnie zadziałał. Prolaktynę trzyma ładnie - ani razu odkąd skończyłam brać dostinex nie przekroczyłam normy - a miałam z tym spory problem. Dodatkowo namacalnie 1. zlikwidował u mnie PMS - miałam straszne nastroje przed @ podobno na wszystkich krzyczałam 2. skrócił mi cykle do 27 dni 3. nie wpłynął na obfitość okresów 4. może trochę wpłynął na bolesność okresów ... ale chyba przede wszystkim wydaje mi się, że wyregulował mi cykle.
Waga do 60 kg biorę 1 tabletkę dziennie / obojętnie o jakiej porze
Dziewczyny dopiero co wróciłam z hobbita.... Podczas wizyty doktorek byl bardzo powściągliwy w swoich słowach :( nic praktycznie nie mówił bo ja to stwierdził, za dużo mówić nie chce :( ... Dał mi lutine dopochwowa i duphaston. Jutro mam zrobić betke i zadzwonić do niego w razie przyrostu lub .... . Zrobił usg jak usłyszał, se mnie brzuch boli ale zapytałam się czy to przypadkiem nie jest normalne to mi nic nien odpowiedzial tylko stwierdził, że skoro byłam stymulowana to musi sprawdzić. Usg ok, jest cialko żółte które.pracuje ale.nic poza tym nie było widać.
Maxiulka, ale na tym etapie nic innego usłyszeć nie mogłaś... Na ten czas wszystko gra i buczy... Nikt nie może Ci powidziec co będzie jutro, czy ciąża dalej sie rozwinie czy nie.... I to każda z nas przechodzi, gdy "wreszcie się uda"... Chciałybyśmy JUŻ wiedzieć, ale na takim etapie ciąży nikt nam żadnej gwarancji nie da, bo nie ma daru przewidywania.... Lekarz po prostu nie chciał obiecywać... Mój podobnie mówił, a dziś mam syna...
I tak fajnie, że wiesz, że jest ciałko żółte i że pracuje, to już jest świetna wiadomość!!!!! Nic więcej nie zobaczysz dopóki beta nie będzie przekraczała 1000-ca...
Czas pokaże czy maluszek korzysta z tego ciałka ;)... Beta dużo wyjaśni ;)...
Musisz mieć dobre nastawienie ;). Powodzenia Ci życzę i głowa do góry!!!!
Monia rozumiem postępowanie lekarza, zachował się moim zdaniem w pełni profesjonalne. Mi było przykro z powodu sceptycyzmu mojego M. ale już wczoraj pogadalismy i jest ok.
Właśnie stoję w kolejce na pobranie krwi ... Można popołudnie już będzie wynik. Według moich wyliczeń powinien wynosić conajmiej 25.
maxiulka super, na tym etapie było pewne, że nic nie zobaczy, bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki za betę :)
Asiula przy becie powyżej 1000 może być już widać sam pęcherzyk, ale to też wiele zależy od sprzętu. Dlatego na usg najlepiej wybrać się najwcześniej w 7tc, to już będzie prawdopodobnie serce i mniej zmartwień dla przyszłej mamy.
Dziękuję Kochane za pomoc mi chyba jak na razie nie jest dane zajść w ciąże ale to nic,ciesze się że idę do szkoły poznam nowych ludzi,szkoła na weekendy więc fajnie bo dziewczynki u taty więc nie będe miała wyrzutów
witam Was serdecznie :) maxiulka, nie stresuj się, na pewno wszystko będzie dobrze! daj znać jak beta urosła. Ja w 5 tyg ciąży usłyszałam to samo to co Ty wczoraj. Odpoczywaj i dbaj o siebie :) Minia rozmowa się odbyła... D. twierdzi, że ostatnio miał wytrysk. Możliwe, że tego nie poczułam? Zawsze ze mnie potem wypływało a teraz nic :(
Minia, wpisałam w google, ale D.twierdzi, że czuł, że ma spory wytrysk i poczuł ulgę... Ten miesiąc odpuszczam, mam dziś strasznie kiepski dzień w pracy i wszystkiego mi się odechciało :(
Lija podłóż małą poduchę pod tyłeczek to nie wyleci :) albo nogi do góry :D Postaraj się jak najdłużej wszystko przetrzymać i dopiero po jakiś 5-10 min wstać do toalety :D