Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeJan 16th 2013
     permalink
    no właśnie ze mnie też wypływa i dlatego zastanawiam się jak to możliwe, że D. twierdzi, że miał wytrysk a ja tego nie poczułam :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    ja nie wiem czy to możliwe, nie upieram się. ze mnie zawsze coś wypływa - mniej czy więcej ale zawsze.
    lija, ja myślę, że warto jednak pogadać o tym lekarzu. a może mąż to powiedział tak na odczepnego, żebyś nie podejmowała tematu lekarza?
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    do tematu jeszcze wrócimy, D.poprosił, żebym kupiła mu jakieś witaminy na poprawę jakości i zwiększenie ilości spermy. Możecie coś polecić?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Czytałam że na jakoś to maca androvit czy salfazit :-D cos takiego :-D
    A na ilość to nie wiem...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    ja mojemu dawałam salfazin. ponoć dobry jest też androvit. warto też dawać folik. ale najlepszy będzie lekarz :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Beta wyszła 618.9, ale progesteron spadł z 31.58 do 26.53 :-(:-(:-(
    nie wiem co się dzieje :-(:-(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Asia!
    Beta przepięknie przyrasta... a progesteron... jak dla mnie niepotrzebnie badałaś.. on jest wyrzucany pulsacyjnie i wcale Ci jakoś nie spadł, to moze być zwykłe wahanie... mogłabyś zbadać go np za kilka godzin i był by wyższy także tego...

Ja miałam w ogóle nieszczęsny progesteron w 14dfl 20ng i to na lekach! W 8tc zbadałam po raz kolejny licząc na cuda a tam 26ng...
    a ciążę jak wiesz mam zdrową i dobrze rozwijającą się :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    To beta stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu, więc jeśli tylko beta przyrasta prawidłowo to wydaje mi się że nie masz się czym martwić. A progesteron może się wahać w ciągu dnia kilka razy i nic złego to nie oznacza - tak mi pisała ostatnio endo gin :wink:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Boże a ja za 16 min wyjeżdzam po odbiór wyników.

tak się boję :cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeJan 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Asiula taki spade to nie spadek ,zgadzam sie z dziewczynami...w jakich jednostkach podajesz? i jakie masz normy z labu? miescisz sie w normach dla 1 trymestru?
    wiem ze na poczatku wszystko nowe i budzi watpliwosci. trzymaj sie i nie stresuj/:)

mi ze 100 spadl do 80 przy normie dla I trymestru 52-154,nmol/ l i jest ok

maxiulka ja tez dzis sie bałam, ale jest serduszko...aaaale ulga i radosc, będzie dobrze! :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    U nas normy tylko dla faz cyklu i w lutealnej jest od 1.7 ng/ml do 27...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.01.13 16:33</span>
    Tak się cieszę Dorit !!!
    napewno wspaniałe uczucie <3

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.01.13 16:35</span>
    Trochę mnie dziewczyny uspokoilyscie :-)
    w przyszłym tyg pojadę do gina pokaże mu wyniki i zobaczę co powie :-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    maxiulka nie martw się tak :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    maxiulka nie stresuj się dziewczyno, na pewno wszystko będzie dobrze :)
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Dziewczyny beta 27,25 .... Dobrze, źle ... Z nerwów aż się poryczalam.
    Niby jest powyżej tych magicznych 66% ale malusia jeszcze .....
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dobrze jest Kochana :)) Po weekendzie już bedzie ponad 300!! :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Maxiulka, Asiula ma rację. Jest ok :)
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Asiula, maxiulka super że rośnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    o Boże co za stressss !

dziewczyny a jak z temperaturami ja to mam takie niskie. jak to się liczy ?
    Poniżej jakiej temperatury nie można zejść ?

Betka przyrosła o 85 % :D cieszy mnie to strasznie. Tym bardzej, że tą dzisiejszą robiłam bardzo wcześnie rano a poprzednią popołudniu :)
    Dzwoniłam do doktorka twierdzi, że takiego przyrostu należało się spodziewać. Mam powtórzyć betkę w poniedziałek i środę :)
    po czterech dniach wynik należy pomnożyć o ile ? Zna ktoś odpowiedź ?

przesyłam fluidy i zmykam do nauki
    :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    maxiulka: po czterech dniach wynik należy pomnożyć o ile ? Zna ktoś odpowiedź ?
    przelicz np tu http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator albo wyszukaj inny kalkulator przyrostu bety
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    WItam.
    U mnie testy owulacyjne coraz ciemniejsze więc działamy. Jutro mam wizytę więc będę cos więcej wiedziała czy są pęcherzyki.

Maxiulka SUPER! nie stresuj sie tylko ciesz sie i sie nie przemęczaj ;)
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Sony to działajcie :D:D:D powodzonka :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    cześć dziewczynki, ale wy produkujecie:) Maxiulka super wynik! ale fajnie że tyle ciąż, to chyba prawda z tym rokiem płodności:) jedna za drugą, to dobrze wróży:) Mal-jeszcze raz gratki! wiedziałam, że to będzie ciąza!:)))) a ja nie mam na nić siły, ostatnio przesiaduje w tej głupiej pracy po 10 i więcej godzin i padam jak wracam do domu:( kurcze mam dosyć....

Treść doklejona: 16.01.13 19:34
    Dziewczyny czy któraś może ma do polecenia jakiegoś lak w Wawie, który robi monitoring cyklu??? bo ja chciałam iśc, a dzisiaj w jedno m-sce dzwoniłam, to kurcze jakaś żenada, babk mi mówi że jedna lek przymuje tylko w pon, a inna tylko w środy, no to jak ja mam zrobić monitoring cyklu, jka one raz w tyg przyjmują, nie będę wspominać, że na stronie jest napisane "montoring cyklu"-koszt 80-120 zł, a jak się zapytałam ile w to wchodzi wizyt,to mi pani mówi że to 120 zł za jedną wizytę, to po cholerę pisą monitoring cyklu, zamiast po prostu USG transvaginalne...więc zostałam z niczym, a bardzo chciałam iśc gdzieś...nigdy nie robiłam, dlatego jeśli któraś z Was zna jakiegoś lek który robi monitoring w wawie to będę wdzięczna za namiary..
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    ja mam bardzo dobrego lekarza ktory zajmuje sie tylko usg.prowadzil mi ciaze z najstarsza cora,mojej kolezance monitoring i udzielal porad,ze dzieki niemu po 3 latach zaszla w ciaze.jest niesamowity.przyjmuje na Rondzie Wiatraczna na Grochowie.Doktor nazywa sie Zaremba.ul .Kobielska 19.22/756-30-52, 22/810-49-15, 22/610-59-10
    Adres: Kobielska 19, Grochów
    Godziny pracy rejestracji:
    Poniedziałek 08:00 - 20:00
    Wtorek 08:00 - 20:00
    Środa 08:00 - 20:00
    Czwartek 08:00 - 20:00
    Piątek 08:00 - 20:00
    Sobota
    Niedziela

Treść doklejona: 16.01.13 21:04
    ABINET LEKARSKI USG Dr Roman K. Zaremba
    usg
    jama brzuszna, tarczyca, urologia, prostata
    Planowe godziny przyjęć:
    Poniedziałek 16:00 - 20:00
    Wtorek 16:00 - 20:00
    Środa 07:30 - 12:30, 18:00 - 20:00
    Czwartek 10:00 - 20:00
    Piątek 16:00 - 20:00
    Sobota
    Niedziela
    Dopuszczalny wiek pacjentów:
    od 18 lat
    Dodatkowe informacje:
    Lek.med. Roman Krzysztof Zaremba
    Badania są wykonywane na bieżąco w dniu zgłoszenia
    USG tarczyca - 80 zł
    USG jama brzuszna - 80 zł
    USG urologia (nerki+pęcherz+prostata) - 100 zł

Treść doklejona: 16.01.13 21:05
    GABINET LEKARSKI USG Dr Roman K. Zaremba
    usg
    sonda endovaginalna - tv, ginekologia, sutki, nagrania
    Planowe godziny przyjęć:
    Poniedziałek 16:00 - 20:00
    Wtorek 16:00 - 20:00
    Środa 07:30 - 12:30, 18:00 - 20:00
    Czwartek 10:00 - 20:00
    Piątek 16:00 - 20:00
    Sobota
    Niedziela
    Dopuszczalny wiek pacjentów:
    od 18 lat
    Dodatkowe informacje:
    Lek. med. Roman Krzysztof Zaremba
    Diagnostyka połozniczo-ginekologiczna z oceną jajników i macicy
    sondą endovaginalną.
    - Monitorowanie jajeczkowania 80 zł
    - Sutki 80 zł
    - Ciąża 90 zł, ciąża + szyjka macicy - 110 zł
    - Ginekologia - 70 zł przez powłoki; sonda TV - 80 zł
    Badania wykonywane są na bieżąco w dniu zgłoszenia z pełną dokumentacją
    FOTO i VIDEO (własna kaseta, fabrycznie nowa)

Treść doklejona: 16.01.13 21:08
    ten lekarz jest na prawde niesamowity.chyba nastepne usg w monitoringu moze byc tansze.ja kiedys za nastepne placilam 50 zl,ale nie wiem czy dalej honoruje ten system.on sie szkoli w Niemczech,Szwecji,zawsze jezdzi po jakis sympozjach.zajmuje sie glownie usg i jest najlepszy.on mi wyliczyl porod corci i pomylil sie tylko o 1 dzien.a robil mi usg w zaawansowanej ciazy,wiec mogl nie trafic.ja mialam termin na 26 kwietnia a on mi mowi,ze ona sie urodzic 5 kwietnia...urodzilam 6...
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Mal, strasznie Ci dziękuję, jutro będę dzwonić, oby się udało umówić!!! ale bym się ucieszyła...jeszcze raz dzięki ogromne!
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    tam w sumie przychodzisz i masz.ja tak robilam.zadzwonic mozesz tylko proforma..:) on zawsze tak przyjmowal i na szczescie tego systemu nie zmienil.zapytaj sie tylko w ktorym dniu cyklu musisz sie stawic na monitoring.powodzenia..:))

Treść doklejona: 16.01.13 21:31
    bylam teraz w lipcu w Pl,to nie umawialam sie na wizyte tylko tam od razu przyjechalam.pani kazala poczekac i weszlam.kiedys mial gabinet na Siennickiej.daje zdjecia z opisami. w ciazy nagrywa na kasety lub plyty obraz.mozesz miec swietna pamiatke.wypytac sie mozesz jego wszystko.konkretny facet.
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Mal pozwoliłam sobie podebrać "na wszelki wypadek" faktycznie nawet na stronie tego dr napisane jest, że "badania wykonywane na bieżąco w dniu zgłoszenia" więc to całkiem fajne "pogotowie usg" a jak jeszcze piszesz, że lekarz w porządku i konkretny to bardzo cenna informacja.
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    Anka-na prawde Go polecam...nigdy nie zawiodl mnie ani zadna z moich znajomych a znam Go juz 10 lat.tak jak pisalam,on robiac tylko usg pomagal co niektorym wstrzelic sie w upragniona ciaze.powodzenia..:)

ogolnie witam i............zmykam zostawiajac Wam poranne mam nadzieje ze ciazowe FLUIDKI..:))

**************%%%%%%%%%%%%%%%***********************%%%%%%%%%%%%%%%%%%**************
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    maxiulka, super, cieszę się, że beta przyrosła. Będzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Dziewczyny, ja też kojarzę dr Zarembę. co prawda nie byłam jego pacjentką, ale pracowałam kiedyś w CM LIM, gdzie przyjmował, zawsze miał dużo pacjentów. Zapamiętałam go, bo kiedyś przez pomyłkę weszłam do Jego gabinetu jak robił USG jąder!! Uciekłam stamtąd szybciutko :) wszyscy w pracy mieli ubaw :)

Maxiulka ogromnie ciesze się razem z Tobą!!! w dniu kiedy byłaś u lekarza co chwila tu zaglądałam czy już coś naskrobałaś do nas :)

Jeżeli chodzi o dobrych lekarzy - ja mogę polecić swojego ginekologa. Chodzę do dr Barana do CMP Chmielna, cudowny lekarz, któremu ufam. Wiem, że jestem w dobrych rękach dlatego az tak bardzo się nie stresuję. Ja dziś jestem 4 dzień po odstawieniu Duphastonu, nie mam jeszcze @, a czekam niecierpliwie.. co chwila biegam do łazienki bo wydaje mi się że to już :) jak tylko zacznę nowy cykl zaczynam pełną obserwację :)
    a żeby się tak bardzo nie stersować wymyśliłam sobie, że jak nam się teraz nie uda to w marcu pojedziemy z moim B. na wycieczkę. Marzy mi się Cypr, trzeba korzystać póki mozna bo później z brzuszkiem albo z maluszkiem już tak łatwo nie będzie :)
    Miłego dnia Dziewczyny:)
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    dzięki dziewczyny, fajnie Was mieć :*

u nas jeszcze nikt nic nie wie ... hehe, myślałam, że jak zobaczę te magiczne 2 kreski to obdzwonię całyyyy świat.
    a teraz ;) panikara 1 klasa.
    Wydaje mi się, że jednak coś mogą podejrzewać, na Hobbicie w przeciągu 3 godzin ... 3 razy byłam w toalecie ;) bo mi się cały czas chce siusiu ;p

Boże ja już chcę zobaczyć serduszko i odetchnąć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Maxiulka-a ja ? nawet bety nie znam..to jest dopiero pelzanie we mgle...czasem mysle,ze za jakis czas zaczne plamic-krwawic i bajka zakonczy sie z loskotem opadajacej deski od kibla...u mnie wie tylko moja irlandzka przyjaciolka i najstarszy syn,oraz kumpela z Pl.i Wy..:)) hahaha,ile Was jest..????????

i ktora teraz finiszuje..? za kogo teraz trzymamy kcuki?

Nera cos sie malo pokazuje...czyzby rzucila focha na nasze forum?
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Mall to ja Ciebie teraz podziwiam za spokój. Ja to szaleje z tymi betkami ;)

właśnie ostatnio Nery nie widziałam :(
    właśnie kto jest przy finiszu cyklu :/

zmykam do pracki :)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    maxiulka gratuluję. temperaturami się nie przejmuj. nie ma czegoś takiego jak minimalna temperatura, każdy ma to indywidualne. możesz sobie u siebie linie podstawową wyznaczyć na jakieś 36.4 i jak będziesz miała powyżej będzie ok. a najlepiej w ogóle już nie mierz tylko rób betę. nie ma co się stresować w tym stanie :)
    trochę mnie tu nie było, więc pewnie pisałaś a nie wiem ile stron się wrócić, ale możesz powiedzieć jaka była Twoje historia leczenia? bo ja mam podobnie przekroczone androgeny i mnie trochę podnosisz na duchu :) miałaś badaną prolaktynę?
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    maxiulka słuchaj Pandory :) nie mierz już temperatury. Moim zdaniem ważne jest żebyś teraz dużo odpoczywała. Miałam ciążę zagrożoną i lek kazała mi leżeć w nogami na poduszce, nie jakoś strasznie wysoko oczywiście :) brała wtedy luteinę dopochwowo i wszystko skończyło się dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Karoolka: Zapamiętałam go, bo kiedyś przez pomyłkę weszłam do Jego gabinetu jak robił USG jąder!! Uciekłam stamtąd szybciutko :) wszyscy w pracy mieli ubaw :)

haha dobre, wyobrażam sobie, jakie zaskoczenie przeżyłaś w pierwszej chwili :bigsmile:
    ja miałam ciut podobną sytuację, tyle że weszłam do męskiej toalety w pracy i natrafiłam na panów przy pisuarach. Pierwsza myśl - co oni robią w damskim wc? :shocked: a zaraz potem wzięłam nogi za pas i wiałam :wink:
    Karoolka: Ja dziś jestem 4 dzień po odstawieniu Duphastonu, nie mam jeszcze @, a czekam niecierpliwie..
    w takim razie życzę powodzenia!

Treść doklejona: 17.01.13 10:31
    maxiulka: Boże ja już chcę zobaczyć serduszko i odetchnąć ;)

Maxiulka myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze, tylko nie stresuj się - dla zdrowia maluszka!
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Pandorko miałam Bromergon na zabicie prolaktyny ale.doszło do takiej sytuacji, że została zabita do poziomu 0,3 ledwo.funkcjonowalam. Po czym w.szpitalu już na.dokładnych badaniach wykluczyli mi hiperprolaktynemie.
    Moja profesor zaleciła przed starankami tabletki anty żeby wyciszyć jajniki. Jednak mój dr po obrazie usg stwierdził, że nie jest źle i obrazu dostałam Clo.

z tym moim odpoczywaniem to może być kiepsko :( cały weekend jestem na studiach i to w dodatku na wykładach od 8 do 18 :( ... w przerwach postaram się dużo chodzić ... Ja też mam luteinke dopochwowa na dzień i na noc i duphaston też dwa razy dziennie.

Ten poziom androgenow mnie dobija ... Wiadomo z jakiego powodu. Nastawionym się na laser ale i tak najlepsza jest terapia hormonalna a dopiero później laser .... :((((
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Hey dziewczynki pomogłybyście mi zinterpretować moje temperaturki nie mam przedłużonego konta więc je wypiszę.Ale w tym cyklu mam jakieś zawirowania
    1,01-36,7-lekkie plamienie
    2.01-36,7-krwawienie
    3.01-36,6-lekkie plamienie
    4.01-36,75.01-36,7
    5.01-37,0
    6.01-36,6
    7.01-36,5 współ.
    8.01-36,7
    9.01-36,5
    10.01-36,8 współ.
    11.01-36,6
    12.01-36,5
    13.01-36,9 współ.
    14.01-36,3
    15.01-36,6 współ.
    16.01-36,7 współ.
    17.01-36,8
    Dzięki z góry za pomoc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    a co tu tak pusto?:shocked:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    no nie wiem właśnie

mnie ciągle boli brzusio :(((
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    kinia0903 na moje oko skoku nie było, ale bez wykresu nie widzę tego za bardzo

maxiulka i będzie boleć 8 miesięcy jeszcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Minia Ciebie też bolał brzusio w pierwszych tygodniach ?
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Nie wiem jestem chora i może te temperatury są takie dziwne przez to:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    maxiulka całą ciążę boli, to zupełnie normalne macica ciągle się powiększa. Bóle @-owe całą ciążę, potem jak już brzuch większy dochodzą kłucia, ciągnięcia

Treść doklejona: 17.01.13 18:34
    kinia a mierzysz dokładnie o tej samej porze? U mnie np. pół godziny robi różnicę. A jeśli jesteś chora, to mogą wyjść cuda
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Tak mierzę zawsze o tej samej porze o 7.00 rano.

Treść doklejona: 17.01.13 19:21
    Nie wiem 14 miałam taki ból brzucha i jajników jakbym miała okres dostać i śluz miałam płodny
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mnie maxiulka też strasznie pobolewa.. a dziś w nocy :( Wstyd się przyznać :D że śniłam o seksie z moim mężem :D No i chyba przeżywałam przez sen orgazm i tak mnie zabolał brzuch.. przez 10 min siedziałam i płakałam tak bolało...
    Jutro idę do lekarza, pogadać o tym progesteronie, niech zbada mnie i zobaczy jak to wygląda :)
    Oby mnie trochę uspokoił :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.01.13 19:29</span>
    Po za tym zaczyna mnie trochę mdlić pod wieczór i dziś przespałam pół dnia.. chyba zaczynają się objawy :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Ciężko sobie wyobrazić ten wykres kinia ale jeżeli chodzi o skok to jak dla mnie dopiero będzie- te dwie tempki nie pasują 10.01-36,8i 13.01-36,9 ... wtedy nic Ci nie było ? nie były zakłócone ? j Myślę, że jutro skoczy do góry ... jeżeli nie to nie mam pojęcia. Strasznie wysokotemperaturowiec jesteś .. ale jeżeli takie są problemy z temp. to chyba powinnaś się obserwować na podstawie innych wyznaczników : śluz, szyjka :confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.01.13 19:30</span>
    Aha Kinia a jaki termometr ?? elektroniczny ? i czy zawsze tym samym waginalnie ?
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    tak elektroniczny i zawsze waginalnie 13.01 mogła być zakłócona

Treść doklejona: 17.01.13 19:42
    Wogóle dzisiaj to mam jakieś doła i sama nie wiem co mi jest jakoś tak dziwnie się czuję:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Kinia ja myślę, że ty dopiero możesz mieć skok,,, szczyt śluzu może ? był wtedy 14.01-36,3 i odtąd tempka idzie o 1 stopień do góry... poczekaj na jutrzejszą tempkę :wink:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Asiula o matko ;)))) to nie jestem sama... A skoro jest nas dwie to musi to być normalne.
    Mnie boli jak np po coś sięgam, jak kichne, albo dziś w pracy grałam z dziećmi w grzybobranie i siedzialam skulona.

Asia ja.dzień przed którym zrobiłam betke miałam przytulanko z mężem ... No i szczerze muszę.powiedzieć, że uhhhh no było booooosko ;p .... Ale jak mnie zaczęło po wszystkim kluc tam w środku to pożałowałam wszystkiego ... Coś w tym jest.

Oby betka była jutro ładna ....
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Będzie ładne betką !! Na bank !! Ja dlatego póki co się boję przytulanka.. powiem o tym lekarzowi też jutro i spytam czy to normalne.. :D
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.