Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    Witam po weekendzie. U mnie tylko -6, ale sypie strasznie
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja rownież witam, u mnie -5 ale też sypie jak nie wiem, świata nie widać :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witajcie :) u mnie -6 a w nocy padał marznący deszcz,auta pokryte lodem,ulice i chodniki tez buu
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    a u mnie -1 i zero sniegu...nawet Pln.Irl zasypalo,a u nas nawet mini plateczka...chyba jestesmy jedynym krajem wolnym od sniegu...:))

Zostawiam poniedzialkowe fluidki...*************************************************************

Sucharku-przykro mi.......bedzie dobrze...wg naszych zalozen-do czerwca ma tutaj byc pusto..:))wszystkie zalapiecie po bobasku lub paru na raz..:):wink:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Mal77: Zostawiam poniedzialkowe fluidki...*************************************************************

chetnie przyjme:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja tez przyjme :crazy:

Treść doklejona: 21.01.13 10:08
    dziewczyny ja pije w tym cyklu kompozycje ziólek pewnej herbatki po ktorej kilka dziewczyn zaszło w 1 cyklu jej picia,zobaczymy czy na mnie tez zadziała :bigsmile:
    podaje skład :
    Sklad herbaty Fertili Tea: 1. niepokalanek pospolity (czyli dokladnie to co Agnus Castus lub w PL Castangus), 2. lisc maliny czerwonej, 3. zielona herbata, 4. przywrotnik, 5. lisc pokrzywy 6. lisc miety

liść mięty* – reguluje poziom hormonów: luteinizującego i folikulotropowego, promując owulację;
    liść maliny* – łagodzi skurcze mięśni gładkich macicy, ułatwiając implantację;
    liść pokrzywy* – pomocny w profilaktyce i leczeniu mięśniaków macicy;

Zielona herbata* – zawiera wysoką koncentrację antyoksydantów – substancji, które hamują wpływ występujących w środowisku i w ciele ludzkim reaktywnych form tlenu (RFT). Gdy występują w nadmiarze, RFT reagują ze związkami w naszym organizmie, zwiększając szanse na tzw. stres oksydacyjny, który może zaowocować przedwczesną degeneracją komórek ciała. RFT przyczyniają się między innymi do powstawania takich zaburzeń układu rozrodczego, jak zaburzenia jajeczkowania, niedomoga lutealna, a nawet endometrioza

1.Badanie przeprowadzone przez naukowców z Keiser Permanente Medical Care Program of Northern California w USA wykazało, że pacjentki, które piły co najmniej pół szklanki herbaty dziennie miały dwukrotnie wyższy wskaźnik poczęć, niż pacjentki nie pijące herbaty
    2. Jak zwracają uwagę autorzy badania, herbata (a w szczególności zielona herbata) zawiera hipoksantynę, która jest jednym z podstawowych składników płynu folikularnego, który otacza dojrzewające oocyty (komórki jajowe).

*niepokalanek pospolity*
    Działanie:
    - dopaminergiczne (receptory D2)
    - estrogenne (receptory alfa i beta)
    - zmniejsza wydzielanie prolaktyny

Wskazania:
    - nadmierny poziom prolaktyny
    - nieregularne miesiączkowanie wywołane nadmiernym uwalnianiem prolaktyny
    - zespół napięcia przedmiesiączkowego
    - bóle piersi
    - klimakterium
    - trądzik prolaktynozależny

*przywrotnik*
    reguluje menstruacje,
    zmniejsza obfite krwawienia menstruacyjne,
    pomaga likwidować bóle menstruacyjne,
    zmniejsza dolegliwości związane z menopauzą,
    likwiduje stany zapalne w obrębie narządów rodnych (likwiduje niezbyt przyjemny zapach z narządów rodnych),
    białe upławy
    poprawia pracę mięśni (dzięki temu likwiduje przyczyny nietrzymania moczu) oraz przy różnego typach uszkodzenia mięśni, a także w przypadku uszkodzeniach mięśnia sercowego, pomocny także przy przepuklinach,
    moczopędnie,
    poprawia przemianę materii,
    pobudza czynności żołądka, (nieżyt żołądka)
    likwiduje nadmierną fermentacje jelitową, wzdęcia, skurcze (hamuje rozwój bakterii w przewodzie pokarmowym). Używa się go także przy nadkwasocie.
    działa ściągająco (bardzo pomocny przy biegunkach)
    Przywrotnik zalecany jest kobietom mającym tendencję do poronień celu wzmocnienia wiązadeł macicznych – przed zajściem w ciążę należy pić sok lub napar z przywrotnika
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie... wydaje mi się że owulację miałam wczoraj/przedwczoraj. Dwa dni temu (czyli przed owu) było przytulanie. chciałam też wczoraj ale mój małżonek niestety nie miał siły po pracy więc znowu miałam nieprzespaną noc bo myśłałam tylko o tym że kolejny cykl na marne :( Ale ja nie otym chciaąłm ;) Więc martwi mnie to że włas nie badałam szyjkę i jest na maksa rozpulchniona i bardzo wysoko (chyba jeszcze nie miałam tak rozpulchnionej). Przy badaniu śluz był biały i gęsty ale zaraz po badaniu było trochę krwi. I się niepokoję o co chodzi. Jaka powinna być szyjka po owu ? Czy nadal taka rozpulchniona ? A czy krew to też się zdarza ? Yhhh... moje przeczucia sprze dkilku dni o tym, że to ten cykl, niestety już nieatualne :/ Będę wam wdzięczna za informacje jak wiecie dlaczego taka rozpulchniona i skąd ta krew...
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Wszystko w porządku. Krwią się nie martw. Ja też ostatnio miałam taki cykl, że przy owulce krwawiłam. Pani doktor mówiła, że to nic złego. Szyjka powinna teraz powoli twardnieć.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dzięki Isia. Mam nadzieję że wszystko ok, chociaz wściekła jestem że kolejny cykl raczej stracony i trzeba mieisąc czekać na ponowne staranka...yhhh...

A tak przy okazji - czy do wysyłania wiadomosci muszę mieć opłacone konto ? Bo nie chce mi wysłać :/
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tak,musisz miec opłacone konto
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    U mnie chyba tez nic z tego. Piersi bolą po bokach jak przed okresem.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mnie tak bolały i w ciązy i przed okresem,nie ma reguły
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    już opłaciłam :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dziewczyny , wpadłam w odwiedzinki :wink: uda wam się uda , każdej ,,, zobaczycie ,,,, podrzucam trochę fluidków ;********************************************************* całuję ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :threesome::threesome::threesome::threesome: zjadam z Ciebie
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    dzięki za fluidki, łapię kolejne i żyję nadzieją :)
    Tinamar, głowa do góry, jeszcze nic straconego!
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    cześć kochane ja od wczoraj męczę się z bólem głowy:cry:
    •  
      CommentAuthorfanta666
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    łooo ale fluidków łapię i ja !!!
    Bonim a wiesz co ja się skuszę na tą herbatkę, zaraz poczytam bo chyba na staraczkach po 30 pisałyście gdzie można te mieszanki kupić i ile taka przyjemność kosztuje. U mnie @ za pasem a ja biorę się za planowanie kolejnych sposobów, leczenia na zajście.
    Myślę, że herbatki spróbuję dzięki
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Moje 2 przyjaciolki zaszly odrazu ich przyjaciolkitez,jestem pelna nadzieji ,ze mnie tez sie uda :-) zycze wszystkim tego samego :-)
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    bonim a Ty już je pijesz ? jak one smakują ? :bigsmile: w sensie czy są smaczne ?:wink:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mnie smakują czuc mięte i zielsko hehe lubie zieloną herbate wiec przyzwyczajona jestem ,pije od poczatku cyklu,wlasnie owulkuje chyba ,pozniej zacznie sie odliczanie :)
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Ok dzieki to kupuję ! Też lubię zieloną herbatkę więc powinny pasować. Zacznę od nowego cyklu czyli już za 4-5 dni :boogie::boogie::boogie:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a moze nie bedzie nowego cyklu? :D
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    no właśnie fanta ;) nie rozpędzaj się tak ;)
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Mój nowy cykl też powinien się zacząć się za jakieś 6-7 dni no chyba że się fasolka pojawi:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    HEJ DZIEWCZYNY NADROBILAM CALY MATERIAL ,WOW ,JESTESCIE LEPSZE NIZ PRASA PORANNA HEHE -DUZO PRZYJEMNIEJ SIE WASZE WIADOMOSCI CZYTA :) POWOLI WRACAM DO SWIATA ZYWYCH ALE LICHO Z SILAMI U MNIE,JESTEM TAKA OSLABIONA, LEKW ZADNYCH NIE CHCA MI PRZEPISAC BO SIE BOJA :sad: A WTEDY DUZO SZYBCIEJ BY MI PRZESZLO ,CHCIALABYM COS NA LAMANIE W KOSCIACH I ODCHRZTUSZANIE ALE NIE DOSTANE
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nera - może zaparz sobie imbir z miodkiem dużą ilością cytryny i gożdzikami. Mi zawsze pomaga - idealne na takie zimne wieczory ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    IMBIR - jeszcze tego nie slyszalam :hugging::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Polecam ! Rozgrzewa bardzo bardzo ;) A mój mąż nawet zdziwił się że mu smakuje taka mikstura - bronił się chyba kilka lat przed nią ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Imbir czosnek miodek :-)
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witam dziewczyny :) jak któraś będzie ładowała konto to byłabym wdzięczna za miesiąc gratis :) ja będę płaciła koło 15 lutego to się odwdzięczę :) z góry dziękuję :*:kiss:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    a kojarzycie taka masc WICK czy cos takiego so smarowania klatki piersiowej to bylo,i pachnialo intensywnie mieta ...ciekawe czy to mona by bylo ( sprzedawane w takich malych pudeleczkach okraglych ,a wyglad zelu)

--
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    oj pamiętam mama mnie zawsze tym smarowała jak byłam mała :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    bonim FLUIDKI DLA CIEBIE NA DZISIEJSZA NOC :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow: :wink:

Treść doklejona: 21.01.13 20:43
    http://cdn.allshops.ro/files/clients/78/2906/p/7/wick-vaporub-unguent-50-gr-1016370_normal.jpg o to mi chodzilo :) zaraz pczytam czy bym mogla to uzywac ,pewnie nie ale chciaz cos poczytam hehe
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nera,nocy nie bedzie bo chlop na nocke poszedl,ale bylo w dzien i przed dzien :crush::heartbounce::heartbounce::heartbounce: ale i tak dzieki,teraz czekam na jutrzejszy skok,obym sie doczekala
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    oj ale sie spoznilam ale to nic ,sle teraz -jeszcze zagniezdzenie zostalo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A Tobie moze syrop z cebuli pomoże?
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    I ja daje dla wszystkich fluidkow !!:-*:-*:-*:-*:-*~~~~~~~~~~~~~~
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Fajnie jakby sie udalo choc ten rok owocny naprawde ,u lekarza tyle kobitek z malymi brzuszkami widzialam (tzn z zadnymi hehe ) ale karta w ciazy byla :bigsmile: zycze aby kazda z Was dlaczyla do tego grona w tym roku :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Albo Nera , to co poradziałm oststnio Bubie, i sama przyznała że poczuła się lepiej, mleko+ czosnek+masło+miód!!! naprawde mikstura działa, może nie smakuje jakoś wystrzałowo, chociaz ja nawet lubie, ale jest skuteczna co najważniejsze
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    bonim -wszystko ale sok z cebuli nie przejdzie,nie bede w stanie tego przelknac i sie pozyg.. :cry:

Treść doklejona: 21.01.13 20:51
    dzieki sheam i innym dziewczyna zaraz pobawie sie w chemika :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Nera obyś miała rację to wszystkie Cię na rękach będziemy nosiły :D
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    albo jeszcze lepiej -zmieszam wszystko co piszecie i wypije :swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    baby - będzie będzie nowy świeżutki cyklik ! :bigsmile: bonim podejrzałam twój wykresik ! plusik był, bj ładny to teraz skoczek :) czego Ci życzę
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dzieki fanta,ale tempke mam niezła ,co? :-) :-). ---------------- hihi
    Nera mleko miod czosnek,uwielbiam i dziala,sluchaj dziewczyn :-)
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    "Znaleziono martwą matkę i bliźniaki! Jedno dziecko było w piecu" kolejna historia.... nie mogę takich rzeczy czytać.... czemu one to robią ?? żeby wiedziały ile kobiet bez zastanowienia przyjęłyby te bliźniaki do własnego domu ech...:angry:
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    fanta, ja też mam takie refleksje jak słyszę o takich sprawach. chyba mi się na głowę już rzuca.
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Bonim chyba Ci się trochę zawiesiła :)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Fanto ..nie znamy faktow akurat tej historii ...przeciez matka rowniez nie zyla .

a ta dziewucha i babka co utopilo sie dziecko nowonarodzone we wiadrze przez ich bezmyslnosc ? to dopiero jazda a wiadome ze celowe
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    aż mnie trzęsię jak takie coś słyszę... :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.