Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    A no ...tyle kobiet pragnie a takie rurska niedocenaja :angry::angry::angry:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Isia 3mam kciuki za sikańca jutro ... a co do takich historii to uważam że opieka społeczna w małych miejscowościach i wsiach strzela sobie w stopę z każdą taka historią...:::angry::angry::angry:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    a najdziwniejsze jest to ,ze najwiecej takich rzeczy jest na Śląsku:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Moze jutro ruszy
    A co do tych dzieciobujczyn to normalnie sluchac nie moge,w zeszlym roku zaszlam na chwile w ciaze i akurat byla sprawa ,,zaginiecia'' malej Madzi normalnie masakra. Dobrze ,ze Katarzyna W poszla do pudla :shamed:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    normalnie jakas moda na zabjanie noworodkow tam chyba panuje :devil:

Treść doklejona: 21.01.13 21:13
    ta szmate to powinni jebnac o futryne i skalami obrzucic az do smierci a nie do wiezienia (odosobniona cela,cieplo,jedzenie na czas,spokoj)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    W sumie masz racje,jak mozna tak zrobic dziecku Boze miej litosc
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    "znaleziono zwłoki 33-letniej kobiety i ciała dwóch noworodków. Śledczy sprawdzają, czy kobieta po urodzeniu bliźniąt usiłowała je spalić i sama wykrwawiła się na śmierć Zabezpieczone na miejscy ślady wskazują na to, że będąc w siódmym miesiącu ciąży urodziła dwójkę bliźniąt. Teraz śledczy będą sprawdzać, czy dzieci urodziły się żywe czy były już martwe i czy to kobieta usiłowała je spalić.""... na razie tyle szczegółów ... tu akurat woj. lubuskie...

A matka Madzi to był jakiś kabaret, dobrze że poszła siedzieć bo kolejnej sesji w bikini na koniu bym nie przeżyła... gwiazda wielka:fierce::fierce:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    pewnie tak namieszać i zabić malutką wrrrr a teraz tak dobrze mieć w więzieniu...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    baby zabijaja i to juz sie w glowie nie miesci ,a jak faceci molestuja takie malenstwa ?? jaja bym na zywca uciela :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    No ja tez jak dzis usłyszałam o tym biednym dzieciątku to myślałam że nie wytrzymam. Przecież można było oddać to nic nie kosztuje a nie od razu zabijać ;( i to w taki sposób. Obrzydliwe.
    Odpowiadam na pytania z poprzedniej strony.
    Zastrzyk nie bolał w ogóle nie poczułam nawet ukłucia. Biłam w brzucho. Dziwne uczucie. Pewnie jakbym nie miała wyjścia to bym wbiła ten Pregnyl ale jak było łatwiejsze wyjście to skorzystałam ;)

Ja dziś trzy razy skrobałam auto z grubej warstwy lodu. Prawie sie do pracy spóźniłam. Cały czas padało i zamarzało i tak w kółko. Jutro rano trzeba będzie wcześniej wstać ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Niestety u nas prawo jest jakie jest i to ze teraz wiśniewska siedzi nie znaczy ze zostanie skazana niestety... chyba ze będzie to proces pokazowy bo póki co same poszlaki i ratuje ja depresja poprodowa co zmniejsza kwalifikację czynu.... Jeszcze się nie zdziwie jak to będzie jakiś śmieszny wyrok...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    w Łodzi jezdnia powoli wyrownuje sie z chodnikiem ,a jak sypalo tak sypie, jesli nie przejdzie to wyobrazam sobie kroczki mojego brzdaca po starsza corke do przedszkola hehe
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Byłam kiedyś świadkiem w takiej sytuacji, kobieta przed moim rodzinnym domem była tak pijana że niemowlak jej ze 4 razy wypadł z wózka jak szła po mojej ulicy.... ona sama się słaniała na nogach... jak zobaczyłam to dziecko ( i usłyszałam ) na asfalcie to zamarłam. Wybiegłam z ojcem w kapciach przed dom, wzięłam niemowlaka a tata próbował ją uspokoić bo strasznie się wierzgała .. wezwaliśmy policję i pogotowie, na szczęście dziecko miało lekkie siniaki. Po małego przyjechał ojciec - trzeźwy. Matka niestety - alkoholiczka :confused:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula -bo polsce tak jest ze-za usilowanie zabujstwa dostaje sie wiecej niz za zabicie a jaki z tego moral ?? ze lepiej zabjac ze skutkiem dokonanym :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Matko jacy Ci ludzie są niemyśłący....
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja tez ciagle skrobe auto,a rano zerwac ten lód to byl koszmar,pada i marznie :/
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ehhhh Fanto jakie to przykre ,ja tez mialam kiedys pewien przypadek ale inny niz Twoj.Otoz weszlam nieproszona do mieszkania malej dziewczynki ktora zima chodzila w bluzce a w malym mieszkaniu(melinie) ujrzalam zazygane,zasyfiale male niemole niemajace sily plakac ,mleko w butelce kolo wozka i ojca najebanego spiacego.Ta dziewczynka mowila ,ze ona dawala to siostrzycce ale ona tego wogole nie chce pic (bylo skisniete ze hoho)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No właśnie tak już jest... Chyba ze wspomniane wyroki pokazowe... ona to akurat tak wszystkich wpuściła w maliny ze powinna za te czynności śledcze do końca życia społecznie pracować tak dodatkowo...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.01.13 21:27</span>
    O mój Boże.... te historię to masakra... ze takie rzeczy się dzieją....
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    oglądała któraś film SĘP?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Boze normalnie nie da sie tego czytac.. świat schodzi do poziomu zero
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula Ty te suwaczki wklejasz za kazdym razem?? ja nie umiem tak by sie kurcze same pokazywaly

juz ustawiilam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    :confused: straszny los mają dzieci alkoholików, w tych melinach to się dzieją tragiczne rzeczy.... no ale, sorry za poruszenie takiego tematu ale tak jak piszecie za każdym razem jak strzelam prasówkę i czytam takie historie to mnie telepie ...! :devil::devil:

meczyk się zaczął ...lecę kibicować ! Trzymajcie się baby :wink:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    papapa 3 maj kciuki :*
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja ? Nie Kochana mam to jako podpis naorum :-):grouphug:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    juz ustawilam :bigsmile:

Treść doklejona: 21.01.13 21:37
    trzeba isc lulu ,zreszta zadna nowosc u mnie ,hehe nie robie nic innego tylko spie :tongue:

Treść doklejona: 21.01.13 21:38
    Asiula -dopiero teraz przeczytalam -super opis nad suwaczkiem!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A ja ogladam Łzy słonca- zawsze łezka poleci na tym filmie
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    moj wlasnie strescil mi fragment z dzieckiem, ja nie moge na takie rzeczy patrzec buuuuu

Treść doklejona: 21.01.13 21:42
    DOBREJ NOCUNI :grouphug::grouphug::grouphug::grouphug::grouphug::grouphug::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja coraz gorzej znosze filmy w ktorych jest krzywdzenie ludzi,zwierzat tez..

Treść doklejona: 21.01.13 21:44
    Dobranoc :-)
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dobranoc Kochane :grouphug::rainbow::kissing:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    papapa do juterka :*
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczyny, a jak to jest z szyjką ? Czy kiedy jest owulacja to jest ona rozpulchniona ?Jak długo ? Możliwe że tylko pół dnia ? Czy jeśli rano byla bardzo rozpulchniona i wysoko, a wieczorem jest niżej i dużo twardsza tojuż po ptakach ? Czy jeszcze trwa owulacja ? Pogubiłam się :/ ale nadal mam bół podbrzusza jak przy okresie....
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Nera86 kilka dni temu na przyszłych mamusiach zostawiłam przepis na sok z cebuli na miodzie i cytrynie. Prawie nie czuć smaku cebuli, sama słodycz i jest bardzo skuteczny :) może po tym nie będziesz wymiotować?
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    Dziewczyny zaciekawiłyście mnei tą swoją herbatką, troche drogawa, na ile takie opakowanko starcza? bedzie na cykl, czy mam kupować dwa? ;P

Tak swoją drogą to widze, że spopro się tu nas zrobiło na końcówce cyklu, tuż przed testowaniem xD już nie ogarniam ile kciuków za Was laski trzymam xD (ALE TRZYMAM MOCNO I ZA WSZYSTKIE!)

A teraz łaże tylko po wykresach niedawno zafasolkowanych i obliczam, i porównuje.. i kombinuje i duuupa i już jestem nakręcona heheheehe niech już się w końcu coś wyjaśni bo oszaleje! xD
    • CommentAuthormaarta1709
     permalink
    Witam Kobietki ; ) Pisze do was ponieważ sa tu doświadczone kobiety. Mój problem polega na tym że z narzeczonym staramy się o dzidziusia juz 2 lata .. i dalej nic bylam u ginekologa poniewaz spozniala mi sie miesiaczka przez 2 tygodnie to powiedziala mi ze mam problemy z jajnikami nie powiedziala mi konkretnie co .(dziwna babka ) po 2 tygodniach kazala mi przyjsc na kontrol ale jej nie bylo to poszlam do faceta. zrobił mi badania i stwierdzil ze jest wszystko okey. Wiec mam do was pytanko czy ktoras z was miala cos podobnego ? z gory dzieki za odpowiedzi :)

Pozdrawiam

[wątek przeniesiony przez moderatora]
    •  
      CommentAuthorMarysqa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    A jakie badania miałaś robione?
    Czy robiliście z narzeczonym badania na własną rękę?
    narzeczony miał robione badania nasienia?
    Twoje badania obejmowały hormony? Miałaś monitoring? Jak u Ciebie z cyklami?
    Najlepiej załóż wykres, będzie o wiele lepszy podgląd w Twój organizm :)
     permalink
    :sad:

Treść doklejona: 22.01.13 01:13
    badania mialam robione standardowe.
    moje cykle są nielegularne raz co 35 raz co 33.wracamy do polski nie długo i razem sie wybieramy na wszystkie z mozliwych badan.
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    Ja bym nie wytrzymała 2 lat w takiej niepewności hehehe
    I obecnie też czekam na powrót do PL i kompleksowe badania
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    maarta1709: badania mialam robione standardowe.

jakie to są badania standardowe?
    --
     permalink
    jak to sie mowi na samolociku i usg pochwowe. tylko to chcialam sie upewnic czy jest ok. teraz jestem za granica i juz nie dlugo wracam do pl.
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A powiedziałaś lekarzowi, że się starasz od 2 lat? Czy tylko przyszłaś się zapytać "czy wszystko jest ok"?
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    I jeszcze jedno, czy starania to po prostu brak zabezpieczenia ? Bo znam przypadki starań, gdzie serduszkowanie było 3x w miesiącu i to na tyle tych 'starań" ;P nie mówie, że tak jest ale gwoli ścisłosci są to też ważne informacje :)
     permalink
    oczywiscie ze powiedzialam .. powiedzial ze niektórzy staraja sie po kilka lat. a ja mam sie nie przejmowac i nie stresowac. ; / pocieszenie.:confused:

Treść doklejona: 22.01.13 01:36
    staramy sie od 2 lat bez zadnego kompletnie zabezpieczenia
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    Asiula kiedy idziesz na pierwsze usg?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Marysqa kup herbatke lub zrób mieszanke w pl
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A ile masz lat?
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana ja byłam u ginA w piątek i od razu zrobił usg i był 4 mm lokator :-) teraz 4.02 idę to już będzie 7.tydzień i.1 dzień więc mam nadzieję ze zobaczę moje serducho <3 :rainbow:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Cześć Kochane, ale się rozpisałyście, ciężko Was nadrobić ;)
    Isia 3mam mocno kciuki i czekam na wieści :)
    Wszystkim chorym życzę dużo zdrówka.
    Nie cierpię zimy!!!
    :angry:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    dziewczyny, dziękuję za kciuki ale nic z tego :cry:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DZIEN DOBRY :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    maarta1709 Zwyklego badania ginekologicznego nie nazwałabym standardowym :wink: na takie badanie wypada pójść przynajmniej raz na pół roku w ramach profilaktyki zdrowia plus cytologia raz w roku a jak wszystko ok to raz na dwa lata.
    Standardowym badaniem w klinice leczenia niepłodności (po pierwszej wizycie) jest badanie nasienia - od tego się zaczyna oraz badania hormonalne i "tarczycowe" u kobiety w odpowiednich dniach cyklu (progesteron, estradiol, testosteron i ew. androstendion, LH, TSH, FSH, anty-TPO, prolaktyna, rezerwa jajnikowa) oraz monitoring jajeczkowania. Dalej badanie po stosunku, badanie drożności jajowodów oraz badania hormonalne u mężczyzny. Warto zrobić również (kobieta) badanie bakteriologiczne pochwy, sprawdzić obecność przeciwciał na chlamydie: trachomatis i pneumoniae w klasach IgM oraz IgG. Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam pomimo bardzo wczesnej dla mnie godziny. :wink:
    x
    Nie pocieszę Cię, ponieważ znam pary, u których wszystkie te i inne badania wyszły ok a dzidzi nie było. U jednej z tych par po 10 latach starań i pięciu inseminacjach w końcu się udało i teraz są szczęśliwymi rodzicami, u innej pary stwierdzono niepłodność pierwotną. Mam jednak nadzieję, że po zrobieniu badań zostanie Wam przedstawiona prawidłowa diagnoza oraz plan leczenia i w końcu się uda, trzymam kciuki:smile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.