Nera, mogę jeszcze spróbować w dniu spodziewanej @ Ale ja już nie wierzę, ze mną po prostu coś jest nie tak W nocy śniło mi się, że jestem w ciąży. Przebudzenie było strasznie przykre.
Ja zas pare dni temu mialam sen ,ze poronilam .To bylo cos okropnego. Sproboj jeszcze raz zatestowac ale z rana i najlepiej dzien po dacie spodziewanej @ . Jak nie wyjdzie to niestety juz pewniak
Wiem Nercia. Ale często mają jakiś zdiagnozowany problem. Policystyczne jajniki, endometriozę. A ja nic. Wszystko w normie. Nie rozumiem czemu się nie udaje.
isia ...rozumiem Twoj bol,wiem jak moja ciocia przezywala gdy jej powiedzieli -nie bedzie miala pani dzieci i juz ,a czemu?? nie wiadomo . Po 4 latach ,po urlopie,wypoczynku wrocila z nad morza i zaszla
bonim, a skąd Ty masz siłę na to wszystko? ja bym się dawno rozsypała. Nera, mi też koleżanka z pracy opowiadała o takim przypadku. Po 5 latach wzięli się za adopcję. Nie skończyli procedury bo ona zaszła. a parę miesięcy po tym jak urodziła zaszłą drugi raz. nikt nie wie dlaczego. Maxiulka, nie stresuj się. Pewnie się tam wszystko rozciąga w brzuszku.
Isia nie mam sil,od dluzszego czasu czuje pustke w sercu,jakas taka powazna sie zrobilam,zamyslona.. czuje sie nieszczesliwa i smutna,zastanawialam sie dlaczego,ale to chyba miedzy innymi przez ta pustke
I będzie wszystko okej! :) Ta obawa jest chyba normalna :) Ja też tak mam :) Ale trzeba się tym cieszyć i dlatego staram się już nie marudzić (aż tyle :P)
Bonim, nie dziwię się. A może jakiś psycholog? Ja ostatnio o tym myślałam, że jak poczuje, że nie daję rady, to idę. nie mogę się przecież psychicznie wykończyć.
maxiulka, nie stresuj się!wszystko w normie, musi się rozciągać i boleć. Znam mnóstwo dziewczyn, które brały nospę takie miały bóle... Dziewczyny, musimy wierzyć... też znam wiele "przypadków" zaciążenia w momencie podjęcia decyzji o adopcji i odpuszczeniu starań. Wiem, że trudno odpuścić, ale może to jest właśnie rozwiązanie?! Maxiulka, odpoczywaj dużo
Mi też forum strasznie pomogło bo zapominałam o wiecznym liczeniu ile zostało do owulacji czy się dobrze wstrzelimy itp :) W zeszłym miesiącu odpuściłam, udzielałam się dużo na forum i się udało :) Chociaż wydaje mi się, że w I starankowym cyklu po pierwsze za dużo stresu i reprodukcji a zero przyjemności a po drugie zastanawiam się czy w ogóle pękł pęcherzyk bo byłam u gina w 17 dc tak mnie bolał brzuch i widział już spory pęcherzyk 24mm i twierdził, że zaraz powinna być owulacja, ale w sumie tak myśle, że może on już był za duży i wcale nie pękł..
Ależ dziewczynki szalejecie ;) Ciężko nadgonić - pokryjomu w pracy próbuję w kazdym razie ;)
Też cieszę się że znalazłam to forum. chociaż przyznam że osttanio zwlnienie dostałam bo włąsnie poszłąm do lekarza z jakimś takim załamaniem ogólnym - wszystko zwaliło się naraz i jakieś złe dni miałam... ale już jest dużo lepiej ;) Ale cykl raczej stracony i czekam na @ żeby koleny rozpocząć ;)
bonim, a progesteron? Bierzesz lutkę lub dupka? Mało tych badań Ci zrobili, ja miałam po ciąży obumarłej kilkanaście chyba.
maxiulka dlaczego Ty kochana nie czytasz, co piszemy, tylko się nakręcasz? Bóle miesiączkowe są normalne na tym etapie, ja miałam zdecydowanie mocniejsze niż w czasie @. Nie ma sensu latać do lekarza, bo i tak jedyne co może zalecić to odpoczynek, nospa, luteina czy duphaston. Na tym etapie nawet na usg nic nie będzie widać, bo betę masz mniejszą niż 1000. Takim nakręcaniem się nic nie zdziałasz, więc wypij meliskę i odpoczywaj
wklejam Wam kochane liste ze str 641, zeby sie nie zgubiła
NICK: ----------------- Imię:------- Wiek:------- Staramy się od: Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięcy Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] Asiunia892-------------Asia-----------24-----------7 miesięcy kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy doti86------------------Dorota---------26-----------16 miesięcy frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy sucharek83............Ania............29............24 miesiące Minia85..............Dominika.......28............2 cykl Sony85...............Bogusia..........27............17 miesięcy tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy wercik................Wera.............27.............10 cykli KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy Anka80................Anka.............32............16 miesięcy Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012) Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące lija......................Ula.................31...............7miesięcy Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :)
mozecie ja sobie uaktualnic- zaznaczyc komu sie udało.:) Maxiulka, Asiula_6_9_91 i Frezja :) do Was nalezy decyzja czy sie wykreslic ( ale tak by slad pozostal) dla pokrzepienia serc. Zycze zeby coraz wiecej osob sie wykreslało. Moze w karnawale kolejne plusiki?
któraś z Was wczoraj pytała o szyjkę. Jeżeli o mnie chodzi, to sama badam już z przerwami jakieś 3 lata i dalej nie jestem jej pewna. Dla mnie to wyższa szkoła jady. Co do miękkości kilka godzin tylko to jest raczej niemożliwe, ona stopniowo przez kilka dni jest miękka. Zaraz po @ z twardej robi się miękka i potem twardnieje po owulacji. Nie słyszałam, zeby komuś w ciągu kilku godz. zrobiła się miękka i od razu twarda, ale każdy organizm jest inny Najważniejsze, żeby badać o stałej porze, ja to robię zawsze po kąpieli, bo np. rano jest zupełnie inna
Witam Was Dziewczyny :) Mało się udzielam na forum ale troszkę podczytuję i jeśli pozwolicie to dopiszę się do listy:
NICK: ----------------- Imię:------- Wiek:------- Staramy się od: Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięcy Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] Asiunia892-------------Asia-----------24-----------7 miesięcy kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy doti86------------------Dorota---------26-----------16 miesięcy frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy sucharek83............Ania............29............24 miesiące Minia85..............Dominika.......28............2 cykl Sony85...............Bogusia..........27............17 miesięcy tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy wercik................Wera.............27.............10 cykli KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy Anka80................Anka.............32............16 miesięcy Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012) Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące lija......................Ula.................31...............7miesięcy Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :) anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy
NICK: ----------------- Imię:------- Wiek:------- Staramy się od: 1. Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięcy 2. Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy 3. marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] 4. Asiunia892-------------Asia-----------24-----------7 miesięcy 5. kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy 6. doti86------------------Dorota---------26-----------16 miesięcy 7. frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy 8. velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy 9. sucharek83............Ania............29............24 miesiące 10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl 11. Sony85...............Bogusia..........27............17 miesięcy 12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy 13. wercik................Wera.............27.............10 cykli 14. KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy 15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy 16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy 17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy 18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy 19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl 20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy 21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012) 22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl 23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 24. netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące 25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy 26. Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :) 27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy 28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia
Chciałabym się Was jeszcze poradzić, może któraś z Was będzie znała odpowiedź na moje pytanie. Cykl, który właśnie trwa (dziś 30 dzień fl, wg poprzednich cykli jutro powinna przyjść niechciana @, mam nadzieję, że nie przyjdzie!). Zdecydowałam się w tym cyklu na badania hormonów, badanie nasienia mojego B a przy okazji miałam umówioną wizytę u Gina jak się okazało przed samą owulacją - Ginka wypatrzyła dwa pęcherzyki na obu jajnikach. Zgłosiłam się do innego Gina w tej samej klinice 2 dni później żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękły - okazało się, że Gin wykrył jakąś torbiel 4x5cm. Chciałam to z kimś jeszcze skonsultować i umówiłam się do kolejnego Gina, który potwierdził, że jest torbiel i skierował mnie na usg 3d, które miałam wczoraj. Wczoraj Gin potwierdził torbiel, nie jest to zmiana nowotworowa ale zaniepokoiła go budowa macicy - przednia ścianka 7 mm, tylna 21 mm (aż 3 razy grubsza!!!) powiedział, że może to być tworzący się mięśniak albo endometrioza. Czy któraś z Was się spotkała z czymś takim? Lekarz powiedział, że na razie mam się zgłaszać co jakiś czas na USG i to obserwować żeby stwierdzić czy to się rozrasta, zmienia itp itd Na razie nie kazał nic robić ale powiedział, że istnieje ryzyko, że jeśli zmieni się to w mięśniaka to znacznie utrudni to zajście w ciążę i że może być wskazanie do usuwania operacyjnego. Trochę mnie przeraził :( Ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tej kwestii? I druga sprawa... wczoraj był mój 29 dc - lekarz potwierdził, że owulacja była z obu jajników, jest ciałko żółte, endometrium 10 mm jak z II fazie cyklu ( a ja już kończę III fazę :/ ) co o tym myśleć? Czy jest szansa, że udało nam się w tym cyklu ale było jeszcze za wcześnie na widoczny pęcherzyk ciążowy? Czy jeśli byłabym w ciąży to lekarz by to na pewno zauważył, jakikolwiek ślad ciąży, czy jeszcze za wcześnie? Nie chcę na razie robić testu ani hcg bo nie chcę się rozczarować. Jednak przyjście @ boli mniej niż brak kreseczki na teście :/ jakoś się nie czuję zupełnie ciążowo ale nadal mam nadzieję... Jeśli któraś z Was może to proszę o jakieś podpowiedzi :) Pozdrawiam!