Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeJan 24th 2013
     permalink
    he he ;) No z tej perspektywy to faktycznie ;) Ja poprostu tak sobi episze że już nie będę wybrzydzać i co będzie to i tak będę szczęśliwa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    no to wiadomo, jak każda z nas, ale jakbym miała wybierać .... ;)
    a tak serio to tylko się modlę o cud :)
  1.  permalink
    Tinamar ja mam tak samo:wink:
    Po tylu staraniach nawet trojaczki bym przyjęła, wiadomo nie byłoby łatwo ale też nie bede wybrzydzać:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No i potem by poszło łatwo z kolejnymi zajściami, bo by się myślałao że trojaczki to już starczą i by się nie stresowało zajściem więc od razu by się udało ;) I tak byśmy pewnie w ciągu 2 lat z piateczkę miały he he ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    o rany :) aż tyle planujecie?
    ja chcę co najwyżej dwójkę :) i z mężem stwierdziliśmy, że jeśli nam się trafią bliźnięta to na tym kończymy :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nie no, nie planuję ;) Już nic nie planuję tylko biorę co się trafi ;) Ale kiedyś bardzo chciałam mieć kilkoro- tak do 5 - strasznei mi się podoba jak jest taka rodzinka duża i jak wesoło wtedy ;) Ale teraz to już troszkę za późno więc chociaż dwójeczkę bym chciała ... a na poczatek chociaż jedno...
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    mi też się podoba, jest fajnie :) ale pod warunkiem, że to zgrana ekipa :)
    mnie przede wszystkim nie byłoby raczej stać na 5 dzieci ;) więc zostańmy przy 2 :) będą pracować na emeryturę mamusi i tatusia (o ile tego ustrojstwa nie trafi do tego czasu szlag) :P
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    hohoho jakie plany kobitki -trojaczki,blizniaki hohoho :boogie::boogie:
    witam cieplo wszystkie staraczki i te juz wystarane kobitki :grouphug:

nie dzis dopadl ogromniasty bol podbrzusza i krzyza :sad: wpadlam na pomysl ,ze moze pojde sie wyproznic .jak mnie kura bol zlapal to nie wiedzialam co z soba zrobic i lapie co troche :cry: jakby to byl 30 tydzien np to bym pomyslala ze zaczelam wczesniej rodzic :shocked:

Treść doklejona: 24.01.13 10:44
    mykam podszykowac obiadek i powoli sie szykowac na USG bo o 13:30 wizyta ,do pozniej e-kumpele :grouphug:
    Malu czemu tak zadko na forum sie udzielasz ?? :neutral:
    --
  2.  permalink
    NICK: ----------------- Imię:------- Wiek:------- Staramy się od:
    1. Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięcy
    2. Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy
    3. marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;]
    4. Asiunia892-------------Asia-----------24-----------7 miesięcy
    5. kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy
    6. doti86------------------Dorota---------26-----------16 miesięcy
    7. frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy
    8. velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy
    9. sucharek83............Ania............29............24 miesiące
    10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl
    11. Sony85...............Bogusia..........27............17 miesięcy
    12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy
    13. wercik................Wera.............27.............10 cykli
    14. KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy
    15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy
    16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy
    17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy
    18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy
    19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl
    20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy
    21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012)
    22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl
    23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012
    24. netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące
    25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy
    26. Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :)
    27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy
    28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia
    29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy
    30. gienia83.....................Natalia.......23.................4cykl
    31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012

Wklejam z dopisaną sobą :wink:

U mnie jest ten problem, że od poronienia moja owulka nie odwiedza mnie.. lekarz mówi niby żeby jeszcze poczekać ale ja już mam dość czekania i chyba zmienię lekarza..przed zajściem w ciążę miałam idealne skoki a teraz..to tylko się na termometrze wyżywam :angry:
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Nera-aby dac szanse pogadac starajacym sie.ja sobie czytam,pisze pod wykresami...Jestem Straznikiem Texasu...)ale tak na powage-to z calego serca cicho wszystkim kibicuje..:)
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    no baa ,musi sie udac wszystkim :) ja caczelam udzielac sie na przyszle mamusie ale tam kobitki z duzymi brzuszkami wiec tak naprawde narazie jeszcze nie pora tam na mnie hehe ...one juz lozeczka wybieraja,ubranka kupuja a mi daleko do tego ale i tak klimat tam mily tylko,ze tu Was znam bardziej :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No ja się boję tam zaglądać bo tez bym już tak chciała plany snuć... Ale tutaj jest baaaardzoooo fajnie i milutko więc dobrze mi z tym ;) Ale swoją drogą to tak sobie myśłę jak ten świat się zmienił... jestesmy takimi "wirtualnymi" kumpelami ;) A kiedyś byśmy nei miały nawet możliwości słowa zamienić i się poznać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    najlepsze jest to, że często znajomi, ludzie z najbliższego otoczenia nie wiedzą o tym, że mamy problem z zajściem w ciążę, a tutaj możemy to wszystko z siebie wypluć
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dokładnie wercik,u mnie to samo :( 3 przyjaciólki tylko wiedzą,a cała reszta znajomych nie,udajemy ,ze jeszcze nie chcemy miec dziecka :(
  3.  permalink
    bonim: dokładnie wercik,u mnie to samo :( 3 przyjaciólki tylko wiedzą,a cała reszta znajomych nie,udajemy ,ze jeszcze nie chcemy miec dziecka :(

U mnie to samo, jedna przyjaciółka wie, siostra eM. a tak po za tym to mówimy, że nie jesteśmy jeszcze gotowi...
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    nas identycznie. Wie mama, bratowa (bo jest lekarzem) i 1 koleżanka. Reszta myśli, że się po protu opierniczamy i żyjemy jak dwoje 30 letnich nastolatków. Jako że fakt problemów z płodnością ukrywamy przed większością znajomych teksty typu "no nie uważacie że to już czas na Was, młodsi nie będziecie" są w moim towarzystwie na porządku dziennym
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Nera-to moze sobie zalozmy same nowy watek-swiezutkie brzuszki czy jak...ja tam takze zagladalam,ale to jeszcze nie moj swiat....zreszta,u mnie sie jeszcze wszystko moze wydarzyc,wiec nie bede skakala na taka gleboka wode.
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    no to tak jak u nas "a kiedy Wy?", nawet teściowa wiecznie marudzi o wnuka, ale do niej teksty nie docierają, że się staramy od dłuższego czasu
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    chyba skasuje konto na twarzoksiążce.... dziś - w jeden dzień - 25 znajomych i koleżanek wrzuciło zdjęcia swoich dzieci - 25 każda minimum po 4 zdjęcia !! Zdjęcia dzieci wypełniają całą moją tablicę ... poryczałam sie jak bóber ... i cóż tu dużo pisać i ściemniać - z zazdrości, po ludzku :cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    rzeczywiście pytania w stylu "a Wy na co czekacie" mnie doprowadzają do szału. czasem to czuję tylko jak łzy mi do oczu napływają :( każda ciąża w towarzystwie to dla mnie straszne przeżycie i kolejne załamanie. Tak jak fanta pisze zazdroszczę im i ciągle zadaję pytanie "dlaczego znowu nie ja?"
    Mal i Nera, zakładajcie nowy wątek a my po kolei będziemy tam do Was wpadać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Dziewczyny, czuję się tak jak Wy. Te głupkowate pytania "kiedy Ci brzuch urośnie?". Czasem mam ochotę odpowiedzieć "a g.. cię to obchodzi buraku". Słowo daję, kiedyś nie wytrzymam :/
    Wercik, współczuję, wtedy kiedy otwarcie się mówi, że staracie się ale jest problem, to takie pytanie naprawdę się nie na miejscu.
    •  
      CommentAuthorfanta666
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Oprócz uczucia zazdrości tutaj :bigsmile: pocieszające jest to że jednak dziewczynom się udaje .. że na każdą przychodzi pora ! Że nawet te najdłuższe stażem, wiekiem, po ciężkich przejściach, borykające się z chorobami, z chorymi mężami i ich nasionkami ... w końcu zachodzą. I takie świadectwa mnie tutaj najbardziej podbudowują :bigsmile: Bo każda z Was dobrze wie, że im dłużej trwają starania tym większa ślady na naszej psychice zostawiają i tym ciężej jest nieść ze sobą w życiu ten bagaż smutku i żalu... :confused:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hej dziewczyny
    jak mija dzien..
    wcale sie Wam nie dziwie ze tak reagujecie na to wszystko...
    --
  4.  permalink
    Och, jak ja doskonale znam to uczucie, te pytania kiedy?
    Naprawdę mam czasem ochotę powiedzieć " co was to obchodzi"
    Wiem że gdybyśmy się nie starali to tak by nie było, a tak te słowa, pytania strasznie mnie w serce kłują.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    fanta, niestety nie wszystkie zachodzą... są takie, które rezygnują z braku sił lub finansów.
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    No to lepiej moja babcia w Boże Narodzenie pokazuje zdjęcia dzieci swoich sąsiadów bo dali im takie z mikołajem i mówi jak wy nam nie chcecie dać wnuków to mamy te wnuczki czyli sąsiadów.Jak to usłyszałam to się poryczałam.A ona z tekstem że jak przyjdzie czas to będzie mieć:(
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    kinia, to poniżej pasa. współczuję strasznie.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    fantunia - nei płacz bo i ja zacznę :( Kochana, rozumiemy Cię doskonale... ale to wszystko przed nami ! Tyle szczęscia że się jeszcze nie pozbieramy ;)

A takich tekstów to ja już tez nauczyłam się nie puszczać bo wiem, że można źle trafić i może ktoś po prostu nie może. Ale nie wsyztscy kurcze o tym myślą :( U mnie nawet rodzice nie wiedzą że się staramy tak długo... nie chciałam ich martwić.. ale może powinnam im powiedzieć :/ sama nie wiem ... może jeszcze poczekam chwilkę a jakbym się decydowała na kolejne kroki jak np inseminacja to już powiem wtedy raczej...
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    też nie lubie takich tekstów, u nas też się zaczeły pojawiać głupie docinki jak(młodszy) brat P. ze swoją narzeczoną zaczeli spodziewać się dziecka-wpadka, a kiedy Wy, a wstyd że młodszy pierwszy, biezcie się do roboty.... itp itd. wkurw***ce na maxa1!!
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Isia, wiem że nie wszystkie. Ale są też takie co zachodzą, ostatnio nawet sporo się posypało... jest też to w jakiś sposób motywujące !:confused:
    Ale wiesz co Isia z tymi siłami to jedno, ale z pieniędzmi się zgadzam. Jak zaczęliśmy się starać z mężem, nigdy nie sądziłam że takie pieniądze będą szły na to wszystko.... ja dodatkowo hashimoto, niedoczynność, on teraz problemy z nasieniem, jak bym podliczyła te wszystkie wydatki to chyba na dobry samochód by się już uzbierało... straszne to jest. Ale np. u mnie do endo prywatnie czeka się 2 miesiące a na NFZ 6 miesięcy. A latka lecą...:confused:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Isia - ale zazwyczaj jak rezygnują bo nie mają już sił albo kaski to właśnie zachodzą ;) Uda się i już ;)

Treść doklejona: 24.01.13 12:54
    ja kurcze mam w sumie farta, bo w pracy mam pakiet prywatnie wykupinony w Damianie. I tyle co badań tam porobiłam i lekarzy odwiedziąłam to przez całe życie chyba bym nie dała rady w państwówce... ale efektów i tak nie ma :( tyle że kaska w kieszeni... ale zastanawiam się nad specjalistyczną kliniką leczenia niepłodności ale wtedy to już kaska pójdzie w ruch, a za bardzo nei mamy jak :/ więc korzystam w Damianie póki mogę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Tinamar, też myślę że powiem rodzinie dopiero przy ostateczności.... inseminacja, adopcja... jak na razie teściowa myśli, że "staramy się leniwie" :bigsmile:
    żeby ona wiedziała jakie maratony z jej synkiem przechodzimy :cheer::cheer:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    h ehe ;) Nom, dokładnie ;) Ale kurcze musze chyba pogadać z moim m bo musimy bardziej się postarać. Chodzi mi oprzytulanka w pobliżu owulacji. Głupio mi tak mówić, że dzisiaj musi mieć siłę bo owulka może być bo nie cchę go zranić że tylko wtedy mam ochotę :( A tak to odbiera, bo zazwyczaj jesteśmy przemęczeni i się mijamy w domu (rózne godziny pracy) i wetdy odpuszczam... No ale przez takie coś wiele cykli tak naprawdę minęło z np. jedną czy dwoma próbami :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    ano, pieniędzy masa... też już nie wiem skąd brać na to. badania, leki. i z każdym miesiącem coraz więcej. jak na razie badania wychodzą w porządku więc szukamy dalej. a to kolejne badania i kolejne pieniądze. eh...
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Tinmar też chyba wykupię pakiet w takiej klinice. Mało to to nie kosztuje, ale nie wiem czy na to samo nie wyjdzie jak sobie zacznę wszystkie wydane pieniądze na badania podliczać. U nas w Gdyni jest świetna klinika Invimed. Ma świetnych lekarzy i na prawdę dobre opinie i "świadectwa" leczenia :bigsmile: Jest też Invicta w Gdańsku ale podobno to taka mała fabryka - idą na ilość nie na jakość.
    Ech przynajmniej człowiek ma powód by się zakatowywać po 12 h w pracy - bo przecież w Polsce nie leczą za biedronki :wink:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    W damianie chyba kosztuje jakieś 150 mieisęcznie pakiet więc może warto w naszym przypadku ... chociaz nei wiem dokłądnie bo mi właśnei praca płaci... jeszcze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    fanta dopiero by oszalała jak by się dowiedziała co wyprawiacie :D:bigsmile::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorMarysqa
     permalink
    Mnie całe szczęscie poki co omijają pytania w stylu "kiedy ?"... Może dlatego, że nie tak długo ze sobą jestesmy. Inna sprawa, że mieszkamy za granicą, więc nie mamy styczności z rodziną, że tak powiem na codzień :D Niemniej gdy postanowiliśmy się starać to z tego całego podekscytowania powiedziałam kilku osobom, bo oczywiście jak każda z Was myślałam ze to tak hop siup i zaraz bede biegać z brzuchem :D i teraz te "kilka osób" co jakiś czas wypytuje "i jak tam?" Wtedy odpowiadam, że nie narzekam i że pewnie się jeszcze troche postaramy, bo starania są fajne xD
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    fajna zbywająca odpowiedz :)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Marysqa kradnę Twoją odpowiedź na te głupkowate pytania! Rewelacja! :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Maryśka chyba też teraz tak będe odpowiadać jak ty:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    biedronko dopisz się do naszej listy:bigsmile:
    ja dziś narobiłam się pierogów aż mnie łapki bolą:bigsmile:ale muszę być miła dla mojego T i musze go karmić aby miał siłe na staranka:tooth:
  6.  permalink
    Sucharku karm, co by miał potem siłę na wieczorne figle:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    gorzej jak go przekarmię i nie będzie miał sił hahhah
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    hahahaha mój czasem jak się przeje to nic mu się nie chce i muszę go brać na niemotkę :swingin::swingin::swingin:
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Może sucharku podaj jakieś afrodyzjaki :wink:
    --
  7.  permalink
    NICK: ----------------- Imię:------- Wiek:------- Staramy się od:
    1. Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięcy
    2. Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy
    3. marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;]
    4. Asiunia892-------------Asia-----------24-----------7 miesięcy
    5. kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy
    6. doti86------------------Dorota---------26-----------16 miesięcy
    7. frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy
    8. velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy
    9. sucharek83............Ania............29............24 miesiące
    10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl
    11. Sony85...............Bogusia..........27............17 miesięcy
    12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy
    13. wercik................Wera.............27.............10 cykli
    14. KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy
    15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy
    16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy
    17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy
    18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy
    19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl
    20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy
    21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012)
    22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl
    23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012
    24. netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące
    25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy
    26. Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :)
    27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy
    28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia
    29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy
    30. gienia83.....................Natalia.......23.................4cykl
    31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012
    32. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat.
    .
    .
    Wpisałam 5 lat, choc tak długo się nie staramy ale było bez zabezpieczeń i jakoś się nie wpadło nam:(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.01.13 13:29</span>
    Mojego jak się przekarmi to nie da rady.
    Musi trochę poleżeć i odpocząć :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    mój jak sie przeje to pada na pysk,on tak ma że zasypia tam gdzie siedzi,czasem coś oglądamy on w fotelu ja do niego nawijam a on za chwilę chrapie:devil:czasem kopnę go w kostkę bo mnie w kurzy
    uwierzcie mi że on potrafi zjeść i dlatego jest taki duży ma 190cm wzrostu i waży 130kg:shocked:także mam dużego chłopa,ale czuję się przy nim bezpieczna
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    a ja jestem od mojego wyższa (ale tylko ciut ciut) i też się czuję bezpieczna :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Marysqa - ja też neipotrzebnie chyba powiedziałam niektórym :( I teraz większość z tych ma już dzidzie kilkumiesięczne :/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.