Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 24th 2013
     permalink
    a mnie dopadl dol dzis juz calkowicie:(
    non stop rycze:(
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Gienia ale to może dziś taki dzień bo ja dziś też ryczę jak bóbr :cry:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Gienia - główka do góry ! damy radę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    otrzyjcie lzy-zalozylam watek na ktorym czekam na te ktorym juz sie udalo i na te ktore dolacza do mnie lada tydzien...:)) wiec osuszyc oczka i przechodzic na druga strone...kochane -bedzie dobrze-musi byc dobrze......Kazda z Was bez wyjatku juz niedlugo zostanie Mama....http://forum.28dni.pl/discussion/2952/swieze-mamusie/
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie moge pojac dlaczego tak jest...
    ze jak sie bardzo chce to nie moze sie udac:(
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nom, też mnie to boli :(
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Bonim uwielbiam CIEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    wiem wiem asiunia :boogie::clap:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mal - ale tam rabanu narobiłaś ;) Zaraz mi zarzucą, że przeciez w ciąży nie jestem i szybko ni ebęde więc mam się uciszyć :/ yhhh...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nie ma sensu ciągną te awantury o racje,po co takie emocje? dogadywanie? ja nawet sie nie odzywam,bo nie chce sobie nerwow psuć
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Chciałam Mal wesprzeć tylko :/ Nie wiem, przykro tylko, że myślałam że tutaj wszyscy tacy mili i wyrozumiali ale naiwna byłam :/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    wlasnie czytam i nie wierze;/

Treść doklejona: 24.01.13 15:05
    dziewczyny zastanawialyscie sie moze ... bo z tego co pamietam mam przodozgiecie macicy, bardzo czesto kochamy sie w pozycji klasycznej (czytam wlasnie ze taka pozycja sprzyja poczeciu) lecz moj synek powstal z pozycji na jezdzca sorka za doslownosc, czytam wlasnie ze kobiety z tylozgieciem macicy moga miec problem z zajsciem w ciaze
    co myslicie na ten temat?

''Dowiedziono naukowo, że zbyt duża ilość seksu zmniejsza szanse na maluszka. Pamiętaj, że nasienie mężczyzny z każdym kolejnym wytryskiem ma mniej plemników. Dlatego nie powinniście kochać się zbyt często. Najlepiej wstrzymajcie się od uprawiania seksu przez 5 dni przed twoim okresem płodnym. Ważne również, abyś przy każdym zbliżeniu przeżywała orgazm. Szczytowanie powoduje skurcze w okolicach pochwy i macicy, co ułatwia plemnikom dotarcie do jajeczka. Zajściu w ciążę sprzyja zatem długa gra wstępna oraz twoje ulubione pieszczoty i pozycje.''
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    NIE MIALAM ZADNEGO USG ,IDE SOBIE POPLAKAC CICHUTKO POKI MOJ W PRACY :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Dziewczyny mam wyniki!!!

Hormon tyreotropowy - TSH
    TSH (s) 1,22 mU/l normy - 0,27 - 4,2

Tyroksyna wolna - fT4
    fT4 16,2 pmol/l norma 12 - 22

Trójjodotyronina wolna - fT3
    fT3 5,7 pmol/l norma 3,1 - 6,8

Hormon folikulotropowy - FSH
    FSH 1,06 U/l
    normy - faza folikularna: 3.5 - 12.5 faza owulacyjna: 4.7 - 21.5 faza lutealna: 1.7 - 7.7 postmenopauza: 25.8 - 134.8

Hormon luteinotropowy - LH
    LH (s) 2,5 U/l
    normy - Faza folikularna: 2.4 - 12.6 Faza owulacyjna: 14.0 - 95.6 Faza lutealna: 1.0 - 11.4 Postmenapauza: 7.7 - 58.5

Estradiol - E2
    Estradiol (s) 1777 pmol/l

normy - faza folikularna : 46.0 - 607.0 faza owulacyjna : 315.0 - 1828.0 faza lutealna : 161.0 - 774.0 postmenopauza : 18.4 - 201.0

Estradiol (jedn.tradyc.) 485,12 pg/ml

normy -faza folikularna: 12,5 - 166 faza owulacyjna: 85,8 - 498 faza lutealna: 43,8 - 211 postmenopauza: 5,00 - 54,7

Wizyta w poniedziałek, a ja zastanawiam sie, czemu mam taki wysoki poziom edtradiolu. Badania robiłam w 6 dc.

:confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Karoolka może to Ci pomoże
    http://wiki.28dni.pl/doku.php?id=normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych

masz lh/fsh około 2,5 co może sugerować PSOS no i ten e2 średnio
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dziewczyny, nie martwcie się i nie przejmujcie, szkoda energii:) Choć wiem, że to jest przykre.
    Mal - ja tez się dopisałam :)
    Trochę fluidków, łapać baby"""*****************************"""""""""""""""""""**************"""""""""""""""&&&&&&&&&&&"""""""""""""*********** :boogie::boogie::boogie::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Łapię łapię Łapię !!!! :cheer::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    o kurde drugie w tym dniu ... łapię też !!! :cheer::cheer::cheer::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    migotynka: Dziewczyny, nie martwcie się i nie przejmujcie, szkoda energii:) Choć wiem, że to jest przykre.

migotynko, masz rację :)
    mall, ja też jakoś nie do końca mogę się tam zaaklimatyzować w 100%, tu było łatwiej, jest o wiele mniej kłótni i większy luz. tam robiłam kilka podejść, czytałam, rezygnowałam, w końcu się zapisałam.jednak jest tam wiele super dziewczyn, które mi pomogły i uratowały mi tyłek w pewnych sprawach, nawet jak dzieli nas spora różnica w etapie ciąży, a złośliwe osoby, cóż, niestety zdarzają się wszędzie, nie pozwól tylko, żebyś wystawiła na tej podstawie opinię całej grupie :) może po prostu świeże mamuśki dołączycie do nas kiedyś i będzie nas większa grupa i przebijemy się bardziej na tym forum ;)

ja też podsyłam Wam buziaczki i fluidki :***************~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    i znowu łapię :whorship::crazy::clap:
    --
  1.  permalink
    I ja lapie :swingin:
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    oo jaaa trzecie dziś!!! co za dzień :swingin::swingin::swingin::crazy::crazy::crazy:

Treść doklejona: 24.01.13 17:42
    zgadzam się z Madrat ! Ale jak sobie czytam niektóre wątki to cały czas widzę tą samą grupę kąśliwych osób ! Jak tylko ktoś się wypowie niegramatycznie, albo jak wpadnie jakaś zagubiona duszyczka i źle coś napisze, lub jak po prostu im się nudzi - wpadają ekipą i atak na całego ! Tak to o Was :fingersear::fingersear: ( bo pewnie to teraz czytają )
    To mnie bardzo razi na tym forum, do tego stopnia że czasem 3 razy zastanawiam się czy o coś gdzieś zapytać w jakimś innym wątku - żeby zaraz nie dostać po nosie ! Szkoda, że moderator nie selekcjonuje takich kąśliwych nie wnoszących nic nowego wypowiedzi
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    i ja lapie :***
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: i ja
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    No i nie ma tego małpiszona :confused: Jak jutro nie przyjdzie to coś mnie chyba trafi, nie chcę mieć fl dłuższej niż 16 dni. :confused:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a to zle jak dluga jest fl?
    bo jak jest za krotka to chyba zle...bo zarodek nie zdarzy sie zagniezdzic, czy ja to zle rozumiem...
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    gienia, fl powinna mieć od 12 do 16 dni. 17 to już by było za dużo.
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    kurde i się nie załapałam na ciepłe fluidki :P ale za to sobie dziś brzuszek pogłaskałam :D
    jestem z powrotem, po wizycie gości i spać mi się chce, że masakra, mój idzie na nockę do pracy, a ja chyba poczłapię do wyrka, bo jutro od rana do roboty
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    jak sobie pogłaskałaś tak w realu to jeszcze lepiej to Ty teraz nam wysyłaj :cool::cool:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Werciku ...takim glaskaniem mozna sie zarazic :thumbup:

Treść doklejona: 24.01.13 20:21
    dobrej nocuni kobitki :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dobranoc :-)
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Hej dziewczyny, ja też łapię fluidki, może jeszcze coś zostało dla mnie!:shocked:
    a tak w ogóle, to słabo mi z przepracowanbia, sidzuiałam dziś w robocie 11, 5 godziny :cry:
    ech...
    Co do waszych dyskusji omówinieniu, czy nie mówieniu o staranich, tp ja też początkowow się kryłam, ale w pewnym momencie, już mi przestało zależeć żby nikt nie wiedział, i oczywiście nie rozpowiadam na prawo i lewo, ale ktoś tam coś wie, i rodzice nasi też, co poskutkowało przynajmniej tym ,że przestali zadawać pytania-a kiedy wy?? i tym podobne...

Treść doklejona: 24.01.13 20:33
    chciałam powiedzieć że wróciłam z pracy z butelkę wina oraz 3 paczkami orczechów włoskich:crazy::crazy:
    teraz właśnie "pracuję nad endometrium" hehe:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    witaj sheam po pracy ;) Już piąteczek jutro i wieczorkiem winko i relaksik ;)

Treść doklejona: 24.01.13 20:34
    he he ;) No tak, może nie warto czekać do jutra ;)

Treść doklejona: 24.01.13 20:34
    ja akurat dzisiaj meliskę popijam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    A pewnie że nie warto kochana! jak to mówią, czwartek to taki mały piątek:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) super że masz lepszy humorek trochę ;) JA robię drugą meliskę i chyba zjem czekoladę :/ A co... trochę przyjemności trzeba mieć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    oj troche lepszy bo koniec tygodnia idzie wielkimi krokami!!:) jak ja lubie piątki, a jutro już piąteczek:bigsmile:

Treść doklejona: 24.01.13 21:04
    ja też jem czekoladę! :) hehe, a tyłek rośnie, ale co tam:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    mi akurat brzuch ;) masakra ;) Widziałaś co się dziś działy za dyskusje na wątku "posty nie na temat" ? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    włąsnie jeszcze nie wchodziłam tam, ale zaraz zajrze, bo ąz jestem ciekawa, z tego co tutaj dziewczyny wspomniały...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dobry wieczor dziewczyny
    podczytuje tamten temat i nie wierze... w to co sie dzieje na tym forum...
    wg mnie powinny byc tematy podzielone trymestrami, swoja ciaze przesiedzialam na przyszlych mamusiach, nie keidy czulam sie olewana cieplym moczem;/ juz nie wspomne o rozpakowanych ...
    fakt bardzo fajne kobiety poznalam.... ale to tyle....

boli mnie brzuch... chyba z nerwow;/
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nom - strasznie się cieszę że was tutaj poznałam. Jest tak miło, każdy chce tylko pomóc, a tam to jakaś nagonka totalna... szkoda...

Treść doklejona: 24.01.13 21:22
    A czemuż się denerwujesz bidulo ?
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    aleś rozjuszyła towarzystwo :crazy::crazy:

Treść doklejona: 24.01.13 21:26
    Ale i tak najlepszy tekst był żebyśmy sobie lizały pipki pod wykresami, padłam na twarz ze śmiechu :crazy::crazy::crazy::cheer::cheer:
    •  
      CommentAuthorsheam
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Kurcze właśnie już część przeczytałam tych postów, masakra jakaś, w ogole nie rozumiem komu przeszkadza nowy wątek, jeśli nie interesuje mnie temat to nie wchodzę,l matko, to tak cięzko zrozumieć??? ja też się zgadzam z ty,m że przydałyby się watki dla mam z wczesną ciążą, dlatego że podejrzewam, że na każdym etapie ciązy są inne problemy,kwestie...itp...bez sensu! naprawde, zszokowała mnie ta nagonka:confused:

Treść doklejona: 24.01.13 21:28
    Fanta, co Ty mówisz, ktoś tak napisał??????!!!!!! ale jazda.....przykre..
    --
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    A ja właśnie mojemu mężowi opowiadam co się na tym "niepotrzebnym" wątku dzieje:)) Te wszystkie komentarze w stylu "lizanie pipek" ... Jak by to powiedziała dziewięcioletnia córka mojego kolegi - ŻAL :)) Rozumiem, że jest nas tutaj wiele, każda ma swoje zdanie. Ale sposób w jaki zaatakowano Mall to przesada. Zupełnie tego nie rozumiem. Dorosłe kobiety... Tinamar - brawo :D
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Od lizania mamy samców :updown: essa essa
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    bonim: Od lizania mamy samców :updown: essa essa

otóż to :cool:
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    przeczytajcie sobie wypowiedzi tej grupy dziewczyn na forum - zawsze atakują w podobnym towarzystwie i na zupełnie różne tematy. Tak jakby się czaiły by komuś dowalić. Mnie to osobiście na maksa śmieszy :bigsmile::middlefinger::middlefinger:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    omg musialam gdzies przeoczyc ''lizanie pipek''
    to ide se polizac buahah
    tzn nie sama sobie buhaha
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Gienia a już myślałam, że mam zazdrościć wygimnastykowania :P
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    A teraz biedna mall na izbie przyjęć wylądowała:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    h eheh eh ;) Normalnie śmieję siędo kompa ;) Lizanie pipek ;) ;) :) Ale czad !!!! )
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.