Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragrafka123
    • CommentTimeJan 25th 2013
     permalink
    witam wszystkie planujace jestem tu nowa planuje drugie dziecko od pol roku i nic powoli mnie to zalamuje pierwszedziecko planowalam 2 lata jak pomysle ze i teraz tak ma byc to juz mi sie dechciewa:cry:

Treść doklejona: 25.01.13 18:17
    gratuluje wszystkim ktorym sie udalo
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Agrafka - Witaj, nie zalamuj sie.... w koncu sie nam uda i bedzie +
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Witaj Agrafka i owocnych staranek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    moze postaram sie mierzyc temperature nie wiem jakiej metody uzyc zeby bylo dobrze

dziekuje kochane
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    No nie, ale z Was poetki :crazy:
    Te szyjki paskudne. ble. a pomyśleć, że ginekolog musi tak codziennie :rolling:
    Agrafka, trzymam kciuki. Witaj w naszym gronie :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no poeatki nie ma co pierwsza klasa, rozwincie dalej:)
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    a stosujecie jakies metody??
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja nie znam zadnej metody interpretacji dlatego czesto pomagaly mi w tym e-przyjaciolki
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    a wiec i ja bede na was liczyc
    :D

Treść doklejona: 25.01.13 18:54
    narazie moj drugi dzien cyklu wiec licze ze sie uda zaraz po bede probowac ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mierzysz juz temperature Agrafko??
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    jeszcze nie mysle od jjutra:) ale w pierwszej ciazy mi sie to nie sprawdzilo
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mierz mierz kochana, u mnie sie sprawdzilo:) mimo iz wykres byl raz czytelny raz nie

KOCHANE!!
    ZNALAZLAM MOJA JEDYNA NAJJEDYNSZA SZYJKE
    POSZLAM DO WC I SIE ZMACALAM JEST .. JEST DZIURKA moze i otwrta;p
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Brawo gienia nareszcie znalazłaś swoją szyjkę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    yhyy tylko nie wiem jak :) i czy da sie to powtorzyc hehe
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    agrafka123 -witam cieplutko
    hej dziewuszki ,ja dzis kurcze wieczor do bani ale to nie odpowiedni watek do tego typu rozmowy ,czuje sie do dupy :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nera - pisaj tutaj co Ci lezy na sercu, nie wiem jak dziewczyny ale ja chetnie wyslucham, moze jakos pomoge...
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Nera kochana
    co ci na sercu leży napisz?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 25th 2013 zmieniony
     permalink
    bole mnie chwycily ok 18 takie silne ,ze myslalam ze sie posram ,polecialam do wc ,usiadlam okrakiem i parlam jakbym kupe robila i odziwo przynosilo mi to ulge ,az leb wsadzilam patrzac czy nic nie wypada czasem bo takie uczucie mialam :shocked::shocked: to trzecia ciaza moja,normalnie gdyby nie to ,ze 10tydzien to pomyslalabym,ze sie porod zaczal :confused:

Treść doklejona: 25.01.13 20:16
    wsadzilam dupsko do brodzika na 30 min i woda usmierzyla bol :confused:

Treść doklejona: 25.01.13 20:17
    ale az sie potem zalalam -i raz uderzenia zimna raz goraca-mowie Wam-jak przy porodzie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Asiunia892 gratuluję, piekny wynik :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nera moze zadzwon do gin... bo to raczej nie normalne zjawisko...ze tak powiem...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Gieniu ,mysle ,ze to byl mam nadzieje ten gorszy dzien ,nie jest to pierwsza ciaza cale szczescie i spokojnie potrafie zaobserwowac u siebienawet rozwarcie wiec spokojnie leze i odpoczywam ,zero wysilku .Wszystko pozamykane wiec mniej wiecej spokojnie siedze,bole ustaly juz od ponad godziny. jesli sie powtorzy to zahacze bankowo o szpital dla proformy
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nera a nie miałaś nigdy problemu z jakimś piaskiem w nerkach czy kamieniami?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dwie ciaze mialam na podtrzymaniu a akcji zamykania szyjki tyle razy ,ze hoho ,panuje chwiloo nad sytuacja ,tylko prosze nie bierzcie mnie za znieczulice ,ze nie dbam albo mi nie zalezy ,poprostu czuje ,ze to tylko jakis wyskok byl,jak sie powtorzy to pojade do szpitala-obiecuje ,juz sie nawet z mama umowilam,ze w razie wu to podjedzie do mnie odrazu by z dziewczynkami zostac
    eveke -no wlasnie kurcze nie mialam kochana :shocked:

akurat mnie zlapalo jak mama byla wiec mialam bogate wsparcie w wc -moj,dzieci ,mama -towarzysko ze hoho :boogie:
    musze sie pochwalic ,ze z druga ciaza 3 tygodnie przed terminem wykrylam rozwarcie na dwa palce ze sie juz zaczyna ,pojechalam i urodzilam na drugi dzien :bigsmile: jak tak dalej pojdzie to zmienie branze na ginekologa poloznika :swingin::swingin::swingin::swingin:

Treść doklejona: 25.01.13 21:04
    dobrej nocuni dziewuszki,normalne jestem pelna odziwu ,ze 21 a ja jeszcze nie lulam:tooth:

Treść doklejona: 25.01.13 21:13
    przeczytajcie sbie w wolnej chwili ,normalnie szok :shocked::shocked::shocked: http://portal.abczdrowie.pl/pytania/bol-brzucha-po-lekach-na-poronienie
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    gienia, alleluja! :tooth:
    Nercia, miałam zapytać o wczorajsze usg. dlaczego nie miałaś?
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    isia -nie mialam usg bo -uwaga cytuje slowa pana ,ktory robi " nie oplaca sie zrobic usg w 10tygodniu bo jest za wczesniej ":angry:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    ale mi smutno :( jeszcze nikomu nie mówiłam że jestem w ciąży, przyjechała moja kuzynka i zaczęła mi opowiadać jak jej koleżanka drugi raz poroniła i to wszystko tak szczegółowo, a ja taka przestraszona siedziałam a jak wyszła to się popłakałam....:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiulka -Wy miewacie sie dobrze ,nie mart sie na zapas,musimy byc pozytywnej mysli bo oszalejemy ,poczytaj sbie cos przyjemnego -ja wlasnie poczytuje sobie :) http://parenting.pl/portal/1-tydzien-ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witam wszystkie staraczki i zaciążone.
    Dawno mnie nie było (aż 400 wpisów), ale mam doła. Kolejny cykl do du.y ;( Odechciewa mi sie tego wszystkiego pomału.
    Przy okazji zapytam. Ma któraś odstąpić Euthyrox N25 ?. Skończył mi sie a zapomniałam wczoraj lekarce powiedzieć ;(
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    dziękuję za podesłanie lektury Nera :smile: ale kurde troche mnie nastraszyła nie powiem...
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    sonny poszła wiadomość na prv
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    brrr a mi zimno i uciekam spać, od kilku dni przesypiam większość doby :P i ciągle mi zimno
    miłego wieczoru :)
    Asiunia tylko sobie nic nie wkręcaj!
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dobrej nocy poraz drugi dzisiaj :grouphug: na siedzaco odlatuje ale po co sie polozyc jak mozna z lapkiem polprzytomnie na kolanach wymuszac brak snu :boogie::boogie::boogie:

Treść doklejona: 25.01.13 22:13
    Asiulka- poczytaj sobie ,troszke tygodni do przestudiowania :bigsmile: a to o wiele milsze niz zadreczanie sie ,ze a noz widelec jest zle :kissing::hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Agrafka - witam ;) Ja stosuję obserwację śluzu, szyjki a od dwóch dni mierzę tempkę i mam nadzieję że w tym wytrwam ;)

Sony -m doskonale Cię rozumiem - też mam takie załamania... mam nadzieję że serdeczność tego forum sprawi że będzie ich coraz mniej ;)

Asiunia - nie denerwuj się i nie wkręcaj sobie żadnych akcji ;)

Treść doklejona: 25.01.13 22:16
    Nera - miłych snów ;) odpoczywaj sobie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Nie wkręcam sobie nic przy czym wystraszyła mnie trochę, ja wiem że jak by wiedziała że jestem w ciąży to by tak pewnie nie gadała ale jeszcze za wcześnie żeby mówić, jak zobacze serduszko to pewnie dopiero powiemy :D
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Asiunia słusznie i się nie przestraszaj, bo wtedy też się w głowie robi coś dziwnego :) myśl pozytywnie przecież musi być wszystko ok :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny maja racje, Ciebie Asiu to nie dotyczy!!

weszlam na chwile powiedziec dobranoc:)
    ide robic bizuterie i lulu, bo o 6 musze temp zmierzyc o!:)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    dobranoc gienia :*
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moja ciekawosc wygrala... zamacalam sie znowu o! i wczesniej w miejscu tym ktorym macalam i nie bylo nic, teraz rzeczywiscie jest szyjka, raczej twarda no i jest jakis otworek ale czy opuszek palca wejdzie to nie wiem...
    mozliwe ze juz po owulacji skoro szyjka jest nizej? czy jak to rozumiec?
    ahh jestem z siebie dumna ze ja znalazlam, zzobaczymy jutro, bede badala od jutra o stalej porze raz dziennie, poprostu dzis moja ciekawosc wygrala no nie moglam z tej nie wiedzy o!:)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
    • CommentTimeJan 26th 2013
     permalink
    dzień dobry w ten mroźny poranek :*
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witajcie :)
    weekendujecie sie juz?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    baaa :D a TY?
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Hej dziewczynki, w ten sobotni wczesny poranek jak dla mnie, ja dzis na nogach od 8ej, wyjątkowo, bo mężuś musiał iśc wyjątkowo dziś do pracy:devil:, mama nadzieję że nie będzie bardzo zmęczony i znajdzie siły na dzisiejsze serducho!:confused:
    --
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa i pozwoliłam sobie napisać do was na forum bo ogolnie mam dola ;( U nas starania od ponad roku i nic ;( staram sie być silna przed mężem i rodzicami naszymi ( chociaż już mam dość ciągłych pytań : kiedy będziemy mieli dziecko itd....) ale coś zaczyna we mnie pękać :(((( ciagle płacze, nic mnie nie cieszy ... Najbardziej przeraża mnie myśl - a co jeżeli nigdy nie znajdę w ciążę ?! Tez tak macie ? Czy poprostu ja już wariuje !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Witam nowe dziewczyny
    ja też z mega dołem nawet nie mam ochoty na barabara,na dodatek boli mnie cały czas gardło:cry:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Asiunia892: baaa :D a TY?

taaa jasne:) robie zamowienia wiec no mozna powiedziec ze chwila relaksu...

Ehh dziewczyny, nie wiem jak mam Was pocieszyc i czy cos to da... :( samej mi smutno...
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
    • CommentTimeJan 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Aniaaaaaaaa, przede wszystkim witamy Cię wśród staraczek!!! :)) ja też miewam nieststy często takie dni że płaczę i myśle a w zasadzie boję się że nigdy nie będzie mi dane być mamą;( ale staram się,, to trudne, jednak staram się, wtedy sprowadzać myśli na inny tor, żeby w ten sposób się nie nakręcać negatywnie..
    Sucharku- na gardło płukanie dobre jest,ja stosuję szałwia+kilka kropel do tego wody utlenionej- i wierz mi lub nie zawsze po tym mniej boli!!! w sumie proste a skuteczne, może spróbuje zaparzyć szałwię, dodać wodę utlenioną i popłukać gardło...a co do brara bara, ja tez mam dni gdy mi się nie chce, jak sie człowiek zaczyna starać, to sex tez ma już inny wymiar....ale co zrobić...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    właśnie piję mleko z czosnkiem i miodem fujjj
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Mleko z czoskiem i miodem też super na chorobę!!
    --
  2.  permalink
    Tyle ludzi teraz choruje :/ u nas tez szpital domowy :( ehhhhh niech już zrobi sie ciepłej bo ta zima mnie przytłacza.
    A co do pozytywnego myślenia - to czytałam na ten temat troszkę i niby jest coś w tym, ze jednak przekłada sie ta pozytywna myśl na życie codzienne ale czasami trudno jest "uśmiechać sie " :/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja z kolei od paru dni rozpaczam ze znowu sie nie uda, wiem nie mam co narzekac mam juz dzieci, ale chec posiadania kolejnego jest tak wielka ze chyba w te ostatnie dni mnie to przerasta....
    proboje nie myslec o tym, ale jak zaczne myslec to rycze, ze znowu pewnie nie wyjdzie, jednak w podswiadomosci doszukuje sie czegos co mowi mi ze to bedzie ten cykl...
    chcialabym w to uwierzyc...
    ciesze sie dziewczyny, ze trafilam tutaj, bo nigdzie nie moglam sie odnalezc...
    ciesze sie, ze jestescie otwarte i mozna tutaj pisac o wszystkim... i o niczym....
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.