Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeJan 28th 2013
     permalink
    Mi się też podoba strasznie ta którą wstawiłaś Nercia tylko bym ją ciachnęła przed kolano :D
    A co do kalendarza chińskiego to jeśli matka ma w momencie zajścia w ciąże 21 to prawie w całym roku są same dziewczynki :D A moje koleżanki właśnie zazwyczaj synków urodziły :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Isia -ja chyba w dlugich chodzic nie umiem bo np ta sukienka baaardzo mi sie podoba ale coz z tego ,na pierwszym moim slubie cywilnym mialam dluga to prawie ze schodow zlecialam a wolalabym z brzuszkiem nie upadac
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ale jakby ją ciachnąć nie byłoby tak źle :) A jak Ty jesteś chudzina i masz tylko brzusio to będziesz pięknie wyglądała <3
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nera - idz do salonu poprzymierzaj czy tam do sklepu...
    moja siora uparcie chciala sukienke ''ciazowa'' ta sukienka ma taka nazwe poniewaz odcinana jest pod cycami i puszczona w dol szeroko, wyglada sie jakby bylo sie w ciazy, jak przymierzyla od razu zdanie zmienila... bo wygladala jak w wroku po ziemniakach...
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Witam, jestem tu nowa, od prawie roku staram się dziecko, pomyślałam że napiszę, mieszkam w nowym miescie nie mam bardzo z kim pogadać.. a wiadomo w kupie raźniej ;)

Przy okazji mam do Was pytanie.. czy możliwe jest mieć podczas cyklu dwie owulacje? Ten obecny mam wyjątkowo długi, obserwowałam śluz płodny ok, 2 tyg po @, potem zaczęłam mierzyć tempke, bo niestety nie wiem czemu pierwsza polowe cyklu wyjątkowo sobie odpuscilam byc może już z rezygnacji, i znów potem wypadałoby z temperatur i śluzu że miałam 2 owulacje :shocked:,
    chyba że zgłupiałam do reszty :wink:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Eliza - Witaj ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Witaj Eliza;) Ja słyszałm że może się tak zdarzyć. Ale nigdy nie miałam takiej obserwacji u siebie...
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Eliza witaj :)
    życzę owocnych starań i dwóch kreseczek :)
    wszystko jest możliwe, chociaż dwie owulacje chyba rzadko spotykane :)
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
    • CommentTimeJan 28th 2013 zmieniony
     permalink
    No własnie.. ja myślałam że już nic nie może mnie zaskoczyć a tu takie coś :wink:
    Może ten cykl będzie w końcu szczęśliwy :)
    Dopiero od kilku cykli zauważyłam jakiś znaczniejszy rozruch w temperaturach, mam wielotorbielowate jajniki, możliwe że przez to??
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    eliza, to nie są raczej dwie owulacje. czasem w zaciążonych cyklach dziewczyny mają tak jakby drugi skok. czasem jest tak, że tempka prawie całą flpnie się do góry. ale skoro nie mierzyłaś właściwie tempki - czyli od początku cyklu to trudno powiedzieć skąd to u Ciebie.
    a śluz rozciągliwy i przejrzysty pojawia się czasem jak @ się zbliża ;)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Hej eliza :thumbup:

Treść doklejona: 28.01.13 11:57
    gienia83 -ja to za drobna jestem na ciazowe fasony wiec sie wbije w normalna ,w sumie to zawsze mam tylko czym oddychac i pilke z przodu
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    eliza_de witaj na wątku. Lepiej trafić nie mogłaś :wink:
    Czytałam już tak niesamowite historie na tamat ciąż że twoja podwójna owólka wcale by mnie nie zaskoczyłą.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Eliza - a robiłaś teścik ???

Jejku - jak ja bym chciała sukni ślubnej jeszcze raz szukac i przymierzać i wogóle ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Tinamar -troche mi wstyd ale juz drugi raz mnie ten zaszczyt spotyka i jeszcze trzeci bedzie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) ja teraz bym zupełnie inną suknię wybrała niż tę którą miałam ;) A wogóle to kiedyś marzę o salonie sukien ślubnych ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja mialam poprzednia czerwona (bordo dluga z gorsetem) teraz mam chrapke na krotka i jasna
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Eliza zrób test albo betę. Może to coś wyjaśni ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Witam Was wszystkie jeszcze raz :) dzieki za miłe przyjecie :smile:
    Co do testu.. nie robiłam, za 4 dni wg moich obliczeń ( o ile owulacja była wtedy kiedy myśle ) powinnam dostać @, czekam, staram się być cierpliwa,
    chociaż wczoraj miałam taki dziwny dzień, spiący, brzuch miałam napięty jakby mnie ktoś w środku scisnął, dzis do brzucha doszedł krzyż, czuje się jakbym była chora.
    Ale wole się nie nakręcać, z doświadczenia już wiem że lepiej się nie nastawiać :)

Chociaż mam jakąs tam cichą nadzieje, wróżka mi powiedziała we wrześniu że w ciągu 7 msc zajdę w ciąże, hahah, tego się trzymam :wink::shocked:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he - moze tez się przejdę do wrózki ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    u nas kiedyś jakaś baba krążyła w pracy i na mój widok rzuciła - będziesz miała dwoje dzieci. szkoda, że się nie spytałam kiedy ;)
    dziewczyny, tak mnie boli głowa, że nie wiem co mam zrobić ze sobą. wzięłam dwa ibupromy. trzeciego się boję.
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Mojej koleżance wróżka wywróżyła że nie będzie mieć dzieci więc się nie zabezpieczali. Dziś jest szczęśliwą mamą i żyje w szczęśliwym związku :wink:

Treść doklejona: 28.01.13 12:37
    Informatyk zablokował nam pracę. Wgrywa program na nowy rok więc możemy w necie bez problemu posiedzieć.
    Dzięki temu mogę więcej czasu pobyć z Wami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ha ha wróżka w moim przypadku odpada :) boję się!
    Dziewczyny, jaka jest u Was zależność cera/dc?

Treść doklejona: 28.01.13 12:39
    super HAniutka!
    Isia ja na ból głowy biorę zawsze solpadeine, ibuprom na mnie też średnio działał...
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Hah, z tymi wróżkami to tak jest właśnie ;)

lija
    im bliżej owulacji tym ładniejsza cera, potem im dalej jak idz stąd i nie wracaj :confused:
    bynajmniej u mnie, ale ja jestem dziwna.

Isia
    na migrenowy wstrzymaj oddech, albo wytwórz sobie ciśnienie w uszach zatykając nos, usta i dmuchając, nie wiem jak to wyjaśnić ale czasem skutkuje.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    lija - u mnie przed @ tradzik;/
    zas w tym cyklu od 2 dni mam gdzie niegdzie pryszcze;/
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja do wrozki w zyciu juz nie pojde - powiedziala mi ,ze widzi problemy,szpital,leczenie i ble ble ble ,ze po dwoch latach nie wczesniej zajde w ciaze a tu kurcze miesiac minal a nawet nie i prosze (jedyne co to do cyganki moze kiedys o ile urodze syna)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witam w poniedziałkowe wczesne popołudnie.
    Gratuluję wczorajszemu plusikowi i czekam niecierpliwie na swoją kolej.
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    eliza_de witaj :) ja o długich cyklach coś wiem, przy ostatnim temperatura mi się 3 razy zbierała do góry i opadała (tak samo ze śluzem było i testami owu), żeby w końcu łaskawie przejść w drugą fazę w 37dc. W tym cyklu się okazało, że to torbiel była sprawcą całego zamieszania.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze - jakieś zawroty głowy mam - takie kołowanie dziwne... już się doczytałam, że niektóre miały tak na poczatku ciąży he he ;) Normalnie myślałam, że już wyczerpałam wszelkie możliwości jeśli chodzi o objawy a tu proszę ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    wercik

Ja to też biorę pod uwagę właśnie, mam wielotorbielowate jajniki, myślisz że to mogłaby być przyczyna? dziwne biorac pod uwagę że od ok. pół roku jak nigdy miałam regularne cykle, myślałam już że mi sie ustabilizowało trochę.
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    Haniutka
    wlasnie obawiam sie ze mialam tak w tym miesiacu zaluje ze wczesniej na bete nie poszlam bo mialam 1,5 tyg spozniajacy @ i do tego wiekszosc objawow teraz dostalam @ ale skąpą i wybieram dopiero sie na bete nie wiem czy to sens ale chce sprawdzic
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Agrafko - dla świetego spokoju warto chyba zrobić. Ale nic się nie martw kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    :*

Treść doklejona: 28.01.13 14:23
    wiem ze bardzo trudno jest mi zajsc w ciaze a jeszcze trudniej utrzymac lekarze mowia ze powinnam sie cieszyc ze mam chociaz jedno dziecko :( pierwsza ciaza obumarla druga z duzymi komplikacjami i lerzeniem w szpitalu ale utrzymana i sie udalo a teraz znowu problemy z zajsciem sie zaczynaja to jest smutne ze ci co chca miec dzieckko go nie maja :(
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    eliza_de myślę, że jak jest tak długi cykl to warto się przejść mimo wszystko do gina i mu powiedzieć o tym. Mój gin najpierw wymacał mi powiększony jajnik, zrobił usg okazało się, że jest coś w stylu torbieli, stwierdził,że to prawdopodobnie ona jest sprawcą długiego cyklu. Do tego miałam zrobić prolaktynę i progesteron (za wysoka prolaktyna też wydłuża cykle). Hormony wyszły mi w porządku. Więc została wersja, że to torbiel. Która i tak zaczęła się samoistnie zmniejszać (bez wspomagaczy). Ten cykl już mam taki wcześniej :) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nom, niestety... ale skoro wiesz, że masz problemy tego rodzaju - może powinnaś za każdym razem brać jakś luteinę czy coś ? i test robić wcześniej ?
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    wercik masz gdzieś tamten felerny cykl udostepniony?
  1.  permalink
    Witam dziewczyny !!! :wink:
    Ja tez nie lubię poniedzialkow :neutral:
    Dzisiaj sie przeprosilam z termometrem i zaczynam działać
    :smile:
    Aha i bardzo chętnie przyjme wszelakie zarazki, fluidki itp. :cool: więc wysylajcie kochane ciężarówki !
    U mnie z humorem jakoś lepiej, mimo pogody i zasypanych ulic :wink:

Buziaki

:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    eliza_de tak mam
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    lekarz twierdzi ze nie ma sensu dawac luteiny ze wtedy gdy tylko zajde to wtedy mam zaczac od razu brac i badz tu czlowieku madry:)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Agrafko - zmien ginekologa...
    ehh lekarzem nie jestem ale wiele sie naczytalam
    znikam kochane na jakis czas;)
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    chyba bede musiala tak zrobic:) ja tez zmykam :* pa
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mi tam zawsze mówiono, że luteina nigdy nie zaszkodzi wzięt apo owu...
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    wercik faktycznie zawirowania miałaś potworne :shocked:, żałuje że ja nie mierzyłam od początku może by się coś wyklarowało..
    a tak pozostaje mi tylko czekanie do dnia @.

No i życzę Ci powodzenia z całego serca:) :wink::smile:
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    czy myslicie jak bym brala luteine na wlasna reke po owulacji zaraz nic by nie zaszkodzilo?? bo mam wykupioną:)

Treść doklejona: 28.01.13 15:11
    słyszalam ze olej z wiesiolka chyba teraz dokladnie nie wiem ale ze tez poprawia jakos sluzu slyszeliscie cos w tym temacie?
  2.  permalink
    Co do luteiny czy dupka to moja stara gin tez mi nie każe brać :neutral:
    Bo ja mam problem z cienkim endo i mówi , ze dlatego nie mogę brać :confused:
    Ale sama mam mieszane uczucia, bo zawsze na kilka dni przed @ mam plamienia :shocked: ciekawe co mi powie nowy gin. Bo co lekarz to inny sposób leczenia
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    tak - niektórym dziewczynom wiesiołęk pomagał na śluz - mi osobiście nei bardzo pomógł - ale jestem w mniejszości ;)

A luteina na włąsną rękę - generalnie zawsze lepiej ustalić to z lekarzem chyba... ale jakoś zaszkodzić nie powinna - tylko żeby np. cyklu nie rozregulowała...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Tinamar: Mi tam zawsze mówiono, że luteina nigdy nie zaszkodzi wzięt apo owu...

nigdy nie bralam a tez o tym wiem...

olej wiesiolka na poprawe sluzu:) nie bralam ale chyba zaczne jak w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie...
    --
  3.  permalink
    Ja biorę oeparol - olej z wiesiolka , ale u mnie tez szału nie ma jeżeli chodzi o sluz. Za to zaczęliśmy stosować żel preeseed. Któraś z was go stosowała ?
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    ja słyszalam o tabletkach z wiesiolkeiem i moja kuzynka wczesniej dlugo stralaa sie o dziecko a po braniu tych tabletek po 2 cyklach zaszla :D i dlatego mnie to zastanawia czy nie zaczac brac
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kochane ja w 3cyklu zanim zaszlam bralam z mezem zestaw witamin i prawdpodobnie dzieki temu w 4cyklu sie udalo...
    i cos w tym jest bo kilka kobiet z tego forum tez to stosowalo...
    --
  4.  permalink
    Możesz zawsze spróbować ja do owu biorę oeparol a po linocomplex , bo wiesiolka możesz brać tylko do skoku :cool:

Treść doklejona: 28.01.13 15:33
    Ja biorę z mężem mase witamin i nic :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.